Ne güzel işte keşke benimki de öyle olsa bi geçen gün 6 saat aç kaldı uyuduKizlar ya ilk defa biyle oldu. 11 de karni doydu bi yatti sabah 6.30 da kalkti 7 bucuk saat kesintisiz uyudu aabaha karşıyla beraber gece 3 kere karmi doyuyordu. Banyo yaptirdik birde ki genelde aksam yapip yaptırıyoruz. 1 saat uyanik kaldı smdi yine uyuyor niye boyle uykuya düştü anlamadım...
Aynı şeyleri yaşıyorum bazı geceler, stresten kızım uyusada ben ayaktayım. Tavsiyelere açığımKızlar günaydın bu sabah ben de size bir umut derdimi yazacağımbir kere daha bahsetmiştim azcık bu gece yine nüksetti şuan baya kötü hissediyorum kendimi
Uykusuzluk yaşıyorum ben ara ara dün 10 da yattım 2 de bebek uyandı o zamana kadar dön dön uyuyamadım yine. Uyuyamayınca biraz kalkıp evi dolanıyorum balkonda hava alıyorum geri yatıyorum ama ertesi gün hissediieceğim yorgunluk l ve stresten dolayı çok geriliyorum mide bulantısı ve çarpıntı başlıyor artık bir kısır döngüye giriyorum asla dalamıyorum. Bebek uyutmasa tamam bebek uyutmadı derim ama yok
2.kızımda da yaşamıştım ilaç kullanmıştım o dönem yine emzirirken ilaç kullanmak istemiyorum. Gece 2 saat uyudum sanırım sonra bebek uyandı sabah 6 da yattı ben de yattım ama yine çarpıntı, mide bulantısı, el ve ayaklarda yanma ile kalktım. Psikiyatriye gitsem ilaç verecek yine psikologa da bir kere gitmiştim bir terapi yapmıştı faydası olmadı tekrar gitsem mi bilemiyorum hiç. O dönem işe başlayınca geçmişti bu durum. Ama şimdi işe başlama durumu da yok malum yaz tatili.
Gece uyuyamadığım gün hiçbişeye konsantre olamıyorum evin ve çocukların sorumlulukları ağır geliyor yemek nasıl yapacağım diyorum mesela kalbim çarpıyor halbuki gayet rahat yapıyorum normalde. Artık hayatım bitmiş hep bu şekilde olacak gibi bir ruh haline bürünüyorum. Bir tek annemin yanında rahat hissediyorum
Çocuklarımla yeterince ilgilenememe duygusu, suçluluk duygusu yaratıyor. En güzel anlarınjiı böyle saçma sapan bir durum yüzünden kaçırıyorum tadını çıkaramıyorum gibi hissediyorum
Uykusuzluk ve benzerini yaşayan bana tavsiyede bulunmak isteyen varsa çok mutlu olurum.
Güzel uyuduğum gecenin ardından da hep kendimle konuşuyorum bugün iyiyim geçti bitti bu ruh hali atlattım. Ya atlatmadıysam ya yarın uyuyamazsam gibi gibi saçma sapan şeyler. Kimseyle konuşamıyorum eşim kızıyor artık yat derdin ne senin diye o da sinir oluyor haklı olarak.
Ben geceleri uyanmasın diye gazını almıyorum. Alttan gazını rahatça çıkarmaya başladı zaten. Gün içinde alıyorum ama birde gece uykusundan önce özellikle.Ya kızlar bu oğlan iki emmedir gaz cikarmiyo. Pat pat vuruyorum yok. Son çare geri yatiriyorum. İnşallah kusmaz. Niye çıkaramadı acaba hiç başınıza geldi mi geceleri?
Önceden de var mıydı canım sende de? Ben hamileyken de yaşadım bir dönem gece uyanıp nette dolanıp yatıyordum o dönem çok sıkıntı yapmadım çalışınca kendimi dinlemeye fırsatım olmuyordu sanırım. Bilemiyorum ama gerçekten çok kötü bir durum. Aslında bunda da doğumdan 50 gün sonra falan psikiyatriye gittim kadın dinledi dinledi panik yapıyorsun uykun yoksa kalk varsa yat falan dedi antidepresan verdi. Gözümü kararttım içtim onun da ilk alışma dönemleri çok sıkıntılı sabah kafayı yiyordum annemi çağırdım biraz konuştuk açıldım aldı ilacı çöpe attı.Aynı şeyleri yaşıyorum bazı geceler, stresten kızım uyusada ben ayaktayım. Tavsiyelere açığım
Hamileyken olmadı ama genel olarak kaygılı bi ruh halim var. Şimdi yaşadığımız da kaygı zaten ay uyandı uyanacak uyuyamayacağım. Uykusuz yarın nasıl ev işi yapıcam , ya bebeğe bakamaz ona yeterince sevgi ilgi gösteremezsem. Biraz rahat olmamız lazım galiba o zaman tüm sorun çözülecek.Ben eskiden çok rahatıma düşkündüm sabaha kadar oturup öğlen 1-2 lere kadar yatardım. Oda biraz koyuyor açıkçası uyumak istemiyorum erkenden.Önceden de var mıydı canım sende de? Ben hamileyken de yaşadım bir dönem gece uyanıp nette dolanıp yatıyordum o dönem çok sıkıntı yapmadım çalışınca kendimi dinlemeye fırsatım olmuyordu sanırım. Bilemiyorum ama gerçekten çok kötü bir durum. Aslında bunda da doğumdan 50 gün sonra falan psikiyatriye gittim kadın dinledi dinledi panik yapıyorsun uykun yoksa kalk varsa yat falan dedi antidepresan verdi. Gözümü kararttım içtim onun da ilk alışma dönemleri çok sıkıntılı sabah kafayı yiyordum annemi çağırdım biraz konuştuk açıldım aldı ilacı çöpe attı.
Bir de korona yüzünden evlere tıkıldık hiçbir arkadaş eş dost görüşemiyoruz park piknik de bir yere kadarben sosyal biriydim pek evde oturmazdık kızlarımla sürekli gezerdik, kurslara falan götürür alışverişe giderdik. Bilemiyorum ağır geldi hepsi birden. Bazen diyorum neyine güvendin de bir daha çocuk yaptın sen bu kafayla diye kendime kızıyorum
Tamam canım sağol.Bir sene özellikle 6 ay oluyor malesef sen sağlıklarından ver olmadı as mama verirsin stres oldukça daha da azalır sakin olmaya çalış kanama bitince süt depola bol bol
Amin canımagacsizkoalaa çok geçmiş olsun canım.benim de en büyük korkum kucağımda Ata varken düşmek, evim merdivenli yatak odası yukarıda mutfak aşağıda sürekli in çık Allah ım kuzularımızı korusun.
Bende çıkarmıyorum geceleri. Çünkü emerken alttan pırt pırt yapıyor. Çıkarmaya çalışsamda uyumuş oluyor zaten çıkarmıyor.Ya kızlar bu oğlan iki emmedir gaz cikarmiyo. Pat pat vuruyorum yok. Son çare geri yatiriyorum. İnşallah kusmaz. Niye çıkaramadı acaba hiç başınıza geldi mi geceleri?
Canım ilaç kullanmak istemiyorsan en azından psikolojik destek alsan. Belki rahatlatır seni. Çünkü böyle çok yorgun düşersin.Kızlar günaydın bu sabah ben de size bir umut derdimi yazacağımbir kere daha bahsetmiştim azcık bu gece yine nüksetti şuan baya kötü hissediyorum kendimi
Uykusuzluk yaşıyorum ben ara ara dün 10 da yattım 2 de bebek uyandı o zamana kadar dön dön uyuyamadım yine. Uyuyamayınca biraz kalkıp evi dolanıyorum balkonda hava alıyorum geri yatıyorum ama ertesi gün hissediieceğim yorgunluk l ve stresten dolayı çok geriliyorum mide bulantısı ve çarpıntı başlıyor artık bir kısır döngüye giriyorum asla dalamıyorum. Bebek uyutmasa tamam bebek uyutmadı derim ama yok
2.kızımda da yaşamıştım ilaç kullanmıştım o dönem yine emzirirken ilaç kullanmak istemiyorum. Gece 2 saat uyudum sanırım sonra bebek uyandı sabah 6 da yattı ben de yattım ama yine çarpıntı, mide bulantısı, el ve ayaklarda yanma ile kalktım. Psikiyatriye gitsem ilaç verecek yine psikologa da bir kere gitmiştim bir terapi yapmıştı faydası olmadı tekrar gitsem mi bilemiyorum hiç. O dönem işe başlayınca geçmişti bu durum. Ama şimdi işe başlama durumu da yok malum yaz tatili.
Gece uyuyamadığım gün hiçbişeye konsantre olamıyorum evin ve çocukların sorumlulukları ağır geliyor yemek nasıl yapacağım diyorum mesela kalbim çarpıyor halbuki gayet rahat yapıyorum normalde. Artık hayatım bitmiş hep bu şekilde olacak gibi bir ruh haline bürünüyorum. Bir tek annemin yanında rahat hissediyorum
Çocuklarımla yeterince ilgilenememe duygusu, suçluluk duygusu yaratıyor. En güzel anlarınjiı böyle saçma sapan bir durum yüzünden kaçırıyorum tadını çıkaramıyorum gibi hissediyorum
Uykusuzluk ve benzerini yaşayan bana tavsiyede bulunmak isteyen varsa çok mutlu olurum.
Güzel uyuduğum gecenin ardından da hep kendimle konuşuyorum bugün iyiyim geçti bitti bu ruh hali atlattım. Ya atlatmadıysam ya yarın uyuyamazsam gibi gibi saçma sapan şeyler. Kimseyle konuşamıyorum eşim kızıyor artık yat derdin ne senin diye o da sinir oluyor haklı olarak.
Yok canım çok olmuyor
Ben gece uykusu açılmasın diye çıkarmıyorum gazını, kusmuyor.
Mama iciyor ama bazen gaz cikmiyor bizde de durum ayni hatta ben uyusa da omzuma aliyorum gaz ciksin diye uyanmiyor gaz cikmayinca da kusmadi hic öyle
Boşuna çocuğa da kendime de eziyet etmişim o zaman üç aydırTamam canım sağol.
Amin canımaman sende çok dikkat et. Merdiven benimde fobim şu an ilkeyle.
Bende çıkarmıyorum geceleri. Çünkü emerken alttan pırt pırt yapıyor. Çıkarmaya çalışsamda uyumuş oluyor zaten çıkarmıyor.
Canım ilaç kullanmak istemiyorsan en azından psikolojik destek alsan. Belki rahatlatır seni. Çünkü böyle çok yorgun düşersin.
Evet aynı şeyler işte aynı düşünceler var bende deHamileyken olmadı ama genel olarak kaygılı bi ruh halim var. Şimdi yaşadığımız da kaygı zaten ay uyandı uyanacak uyuyamayacağım. Uykusuz yarın nasıl ev işi yapıcam , ya bebeğe bakamaz ona yeterince sevgi ilgi gösteremezsem. Biraz rahat olmamız lazım galiba o zaman tüm sorun çözülecek.Ben eskiden çok rahatıma düşkündüm sabaha kadar oturup öğlen 1-2 lere kadar yatardım. Oda biraz koyuyor açıkçası uyumak istemiyorum erkenden.
Benim ilk çocuğum ikinciye cesaret edemem herhalde
Bakalım canım bir araştırayım dediğin gibi çok yorgun ve bitkin düşüyorum sürekli stresli ve gergin hissediyorum ha bugün geçti ha şu gün derken kendimi yiyip bitiriyorum resmenTamam canım sağol.
Amin canımaman sende çok dikkat et. Merdiven benimde fobim şu an ilkeyle.
Bende çıkarmıyorum geceleri. Çünkü emerken alttan pırt pırt yapıyor. Çıkarmaya çalışsamda uyumuş oluyor zaten çıkarmıyor.
Canım ilaç kullanmak istemiyorsan en azından psikolojik destek alsan. Belki rahatlatır seni. Çünkü böyle çok yorgun düşersin.
Kızlar benim sağlık elden gidiyor sanırım ya iyi hissetmiyorum. Adam gibi birşey yiyemiyorum. Makarna, pirinç pilavı, patatesten başka birşey yemiyorum neredeyse. Her şey dokunuyor oğluma. Arada balık yiyiyorum. Vitamin hapı içiyorum ama kesmiyor artık. Sütüm azalmaya başladı sanırım. Başım dönüyor sık sık. Bugün de sabahtan beri kulaklarım çınlıyor duymam azaldı. Başım ağrıyor. Süt olsun diye su içmeye çalışıyorum. Çok içemiyorum sanırım onu da. Günde 1 ya da 2 kez çişe çıkabiliyorum. Ne kadar gider bu böyle bilmiyorum. Çok keyifsizim, umutsuzum. Eşimden de uzaklaşıyorum galiba. Pöf daraldım
Canımmm benim çok şükür iyiz2 oğlan olunca zor tabi arada girip okuyorum ama yazamıyorum ☺
benim büyük oğlanda 4yaşına gircek ama şuan daha çok bebekleşti İnan fırsatım olmuyor ama sabırla geçicek inşallah
Sen nasılsın canım benim
Ya kızlar bu oğlan iki emmedir gaz cikarmiyo. Pat pat vuruyorum yok. Son çare geri yatiriyorum. İnşallah kusmaz. Niye çıkaramadı acaba hiç başınıza geldi mi geceleri?
Denedim canım her zaman olmuyor zaten içtiğim günlerde de bunu da içtim işe yaramazsa hadi falan diye strese giriyorummisskokulumm canım Melisa, papatya çayı denedin mi? Anason da olur.
Kızlar günaydın bu sabah ben de size bir umut derdimi yazacağımbir kere daha bahsetmiştim azcık bu gece yine nüksetti şuan baya kötü hissediyorum kendimi
Gecmis olsun canim konuyla bilgim yok ama insallah saglikla atlatir o surecikızlar bu arada annem yaklasık bir sene evvel safra ameliyati oldu kapali.cok iyi gectigi söylenmişti ama fitik olusmus.simdi yeniden ameliyat diyorlar.yama vs diyorlar..canim cok sıkkın devlet hastaneleri yamayi bacaktan aliyormus.ozeller yurt dişindan yama getirip yapiyormus.acaba hangisi saglikli? ihtimal yok ama basa gelen var mi?
bir de.korktum 2. sezaryenim ve kendimi hic kollayamadım ya anne cektiysem.diye..
Araştır mutlaka canım. Fiziksel ve ruhsal sağlığın için önemli bence destek alman.Bakalım canım bir araştırayım dediğin gibi çok yorgun ve bitkin düşüyorum sürekli stresli ve gergin hissediyorum ha bugün geçti ha şu gün derken kendimi yiyip bitiriyorum resmen
Haydaaa... Herkesin 3.ayı çok farklı3. Aydan bildiriyorum gündüzleri her yatışında en az 2 saat uyuyan bebek artık resmen gündüz uyumuyornormalde uyandıktan 1.5-2 saat sonra ağlamaya başlardı yatırırdım şimdi full enerji
Uykusu hem ağır hem fazla ben olsam 4 saat uyuyunca uyandırıp doyururum altını acsan ıslak mendille ayaklarını silsen uyanmıyor mu yine de canım uykusunda beslemek çok zor çünkü yutamazki.. diğer konu eşini kaldirman iyi olmuş kiz bravo anlasin o da sen zırt-pırt kalkınca nasıl sersem oluyosunGünaydın Kızlar , bugünü başarıyla tamamladım her ne kadar gecenin bir yarısı eşimle yine didişsekte . Eşim hem yardımda bulunmuyor hem de istekleri bitmiyordu . En çok ağırıma giden de gece istekleri oluyorduhele ki benim gibi libidosuz biri için eziyet bugün her kalktığımda onu da kaldırdım . Zor uyandı .Yine başımda akıl verdi vs ama olsun . Hatta bir sonraki nöbette sen kalk şu an benden çok uyudun dedim ve gece 4,5 tan beri uyuyordum o değil benim uykucu şirin akşam 10 dan beri uyuyor yine . Tam 12 saat oldu beslenme sıkıntısı olmasa bırakayım uyusun ama uykusu çok ağır . Gece 3 ten 4,5 a kadar biberon ağzında bekledim ve hiç içmedi . Ağzında biriken mamayı bile döktü . Biberonla ağzında beklemekten belim çok ağrıyor , çocuğumun da dudakları şişiyor öyle beklemekten .normal mi bu durum yahu . Meme desen ağzını açmıyor ki emsin . Parmağımla damağına dokunuyorum ki sonrasında alsın diye o da yok . Bu kadar ağır uyuyan bebiş var mı ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?