2020 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    313
Ne güzel işte keşke benimki de öyle olsa bi geçen gün 6 saat aç kaldı uyudu

Kızlar günaydın bu sabah ben de size bir umut derdimi yazacağım bir kere daha bahsetmiştim azcık bu gece yine nüksetti şuan baya kötü hissediyorum kendimi
Uykusuzluk yaşıyorum ben ara ara dün 10 da yattım 2 de bebek uyandı o zamana kadar dön dön uyuyamadım yine. Uyuyamayınca biraz kalkıp evi dolanıyorum balkonda hava alıyorum geri yatıyorum ama ertesi gün hissediieceğim yorgunluk l ve stresten dolayı çok geriliyorum mide bulantısı ve çarpıntı başlıyor artık bir kısır döngüye giriyorum asla dalamıyorum. Bebek uyutmasa tamam bebek uyutmadı derim ama yok
2.kızımda da yaşamıştım ilaç kullanmıştım o dönem yine emzirirken ilaç kullanmak istemiyorum. Gece 2 saat uyudum sanırım sonra bebek uyandı sabah 6 da yattı ben de yattım ama yine çarpıntı, mide bulantısı, el ve ayaklarda yanma ile kalktım. Psikiyatriye gitsem ilaç verecek yine psikologa da bir kere gitmiştim bir terapi yapmıştı faydası olmadı tekrar gitsem mi bilemiyorum hiç. O dönem işe başlayınca geçmişti bu durum. Ama şimdi işe başlama durumu da yok malum yaz tatili.
Gece uyuyamadığım gün hiçbişeye konsantre olamıyorum evin ve çocukların sorumlulukları ağır geliyor yemek nasıl yapacağım diyorum mesela kalbim çarpıyor halbuki gayet rahat yapıyorum normalde. Artık hayatım bitmiş hep bu şekilde olacak gibi bir ruh haline bürünüyorum. Bir tek annemin yanında rahat hissediyorum
Çocuklarımla yeterince ilgilenememe duygusu, suçluluk duygusu yaratıyor. En güzel anlarınjiı böyle saçma sapan bir durum yüzünden kaçırıyorum tadını çıkaramıyorum gibi hissediyorum
Uykusuzluk ve benzerini yaşayan bana tavsiyede bulunmak isteyen varsa çok mutlu olurum.
Güzel uyuduğum gecenin ardından da hep kendimle konuşuyorum bugün iyiyim geçti bitti bu ruh hali atlattım. Ya atlatmadıysam ya yarın uyuyamazsam gibi gibi saçma sapan şeyler. Kimseyle konuşamıyorum eşim kızıyor artık yat derdin ne senin diye o da sinir oluyor haklı olarak.

Aynı şeyleri yaşıyorum bazı geceler, stresten kızım uyusada ben ayaktayım. Tavsiyelere açığım

Ya kızlar bu oğlan iki emmedir gaz cikarmiyo. Pat pat vuruyorum yok. Son çare geri yatiriyorum. İnşallah kusmaz. Niye çıkaramadı acaba hiç başınıza geldi mi geceleri?
Ben geceleri uyanmasın diye gazını almıyorum. Alttan gazını rahatça çıkarmaya başladı zaten. Gün içinde alıyorum ama birde gece uykusundan önce özellikle.

Aynı şeyleri yaşıyorum bazı geceler, stresten kızım uyusada ben ayaktayım. Tavsiyelere açığım
Önceden de var mıydı canım sende de? Ben hamileyken de yaşadım bir dönem gece uyanıp nette dolanıp yatıyordum o dönem çok sıkıntı yapmadım çalışınca kendimi dinlemeye fırsatım olmuyordu sanırım. Bilemiyorum ama gerçekten çok kötü bir durum. Aslında bunda da doğumdan 50 gün sonra falan psikiyatriye gittim kadın dinledi dinledi panik yapıyorsun uykun yoksa kalk varsa yat falan dedi antidepresan verdi. Gözümü kararttım içtim onun da ilk alışma dönemleri çok sıkıntılı sabah kafayı yiyordum annemi çağırdım biraz konuştuk açıldım aldı ilacı çöpe attı.
Bir de korona yüzünden evlere tıkıldık hiçbir arkadaş eş dost görüşemiyoruz park piknik de bir yere kadar ben sosyal biriydim pek evde oturmazdık kızlarımla sürekli gezerdik, kurslara falan götürür alışverişe giderdik. Bilemiyorum ağır geldi hepsi birden. Bazen diyorum neyine güvendin de bir daha çocuk yaptın sen bu kafayla diye kendime kızıyorum

Hamileyken olmadı ama genel olarak kaygılı bi ruh halim var. Şimdi yaşadığımız da kaygı zaten ay uyandı uyanacak uyuyamayacağım. Uykusuz yarın nasıl ev işi yapıcam , ya bebeğe bakamaz ona yeterince sevgi ilgi gösteremezsem. Biraz rahat olmamız lazım galiba o zaman tüm sorun çözülecek.Ben eskiden çok rahatıma düşkündüm sabaha kadar oturup öğlen 1-2 lere kadar yatardım. Oda biraz koyuyor açıkçası uyumak istemiyorum erkenden.
Benim ilk çocuğum ikinciye cesaret edemem herhalde

Bir sene özellikle 6 ay oluyor malesef sen sağlıklarından ver olmadı as mama verirsin stres oldukça daha da azalır sakin olmaya çalış kanama bitince süt depola bol bol
Tamam canım sağol.
Amin canım aman sende çok dikkat et. Merdiven benimde fobim şu an ilkeyle.
Ya kızlar bu oğlan iki emmedir gaz cikarmiyo. Pat pat vuruyorum yok. Son çare geri yatiriyorum. İnşallah kusmaz. Niye çıkaramadı acaba hiç başınıza geldi mi geceleri?
Bende çıkarmıyorum geceleri. Çünkü emerken alttan pırt pırt yapıyor. Çıkarmaya çalışsamda uyumuş oluyor zaten çıkarmıyor.
Canım ilaç kullanmak istemiyorsan en azından psikolojik destek alsan. Belki rahatlatır seni. Çünkü böyle çok yorgun düşersin.

Yok canım çok olmuyor
Ben gece uykusu açılmasın diye çıkarmıyorum gazını, kusmuyor.
Mama iciyor ama bazen gaz cikmiyor bizde de durum ayni hatta ben uyusa da omzuma aliyorum gaz ciksin diye uyanmiyor gaz cikmayinca da kusmadi hic öyle

Boşuna çocuğa da kendime de eziyet etmişim o zaman üç aydır

Son düzenleme:
Evet aynı şeyler işte aynı düşünceler var bende de 2.de zırıl zırıl ağlıyordum bir daha tövbe kesinlikle yok bebek falan diye ama oldu işte nasıl olacak hiç bilmiyorum sağsağlim bir büyütseydik bebişleri

Bakalım canım bir araştırayım dediğin gibi çok yorgun ve bitkin düşüyorum sürekli stresli ve gergin hissediyorum ha bugün geçti ha şu gün derken kendimi yiyip bitiriyorum resmen

Çok üzüldüm inşallah her şey yoluna girer. Eşinle ilgili daha öncede yazmıştım benim tespitim annen yanında diye bu kadar rahat davranıyor. Ama hal hatır sormaması can sıkıcı. Bazen sabretmek çok zor gerçekten.
Şu alerji dönemi geçerse rahatlarsın inşallah.

Maşallah iyi olunda yazmasanda olur canım.
Bizde iyiz çok şükür büyüyoruz yavaş yavaş.
Her şey yolunda

Ben hiç çıkaramıyorum zaten özellikle uyuyorsa kusma da olmuyor.

misskokulumm canım Melisa, papatya çayı denedin mi? Anason da olur.
Denedim canım her zaman olmuyor zaten içtiğim günlerde de bunu da içtim işe yaramazsa hadi falan diye strese giriyorum belli olmuyor bazen yatıp uyuyorum bazen bebek emmeye kalkınca uyuyamıyorum geri yada işte dünkü gibi hiö dalamıyorum ay bilmiyorum ya kendimi çok dinliyorum sanırım

Reactions: Kuf

Dün bende yaşadım aynı şeyi bir olayı kafaya taktım uykum kaçtı. Bebiş uyumuşken fırsatı değerlendiremiyorum diye sinirlendim bu sefer sinirden uyuyamadım. Tabii senin durumun daha farklı sürekli tekrarlanması iyi değil. Bencede yardım almalısın. Kendi kendine aşabilir misin onuda bilmiyorum ama altında farklı kaygılar da olabilir. Acaba sorun gerçekten uyuyamamak mı yoksa bilinçaltında farklı duygularla mı baş ediyorsun. Kaygı dersen oda hepimizde var. Galiba bebişler biraz daha büyümeden tam anlamıyla geçmeyecek.

Gecmis olsun canim konuyla bilgim yok ama insallah saglikla atlatir o sureci
Mahremiyet konusunda ben biraz video izletmistim . Birde oğlumdan 2 yas büyük ablamin oglu var oda ogrenmis ogretti ogluma . Özel bolgelerini biliyor oraya dokunulmayacagini ozel bolgelere yada diger uvuzlarina yabancilarin dokunamayacgini tepki verecegini anlattim tatbikat yaptik ama . Oglum biraz saftirik yumusak sevecen yaklasilinca kurallari unutur diye guvenemiyorum tabi ..

Bakalım canım bir araştırayım dediğin gibi çok yorgun ve bitkin düşüyorum sürekli stresli ve gergin hissediyorum ha bugün geçti ha şu gün derken kendimi yiyip bitiriyorum resmen
Araştır mutlaka canım. Fiziksel ve ruhsal sağlığın için önemli bence destek alman.
3. Aydan bildiriyorum gündüzleri her yatışında en az 2 saat uyuyan bebek artık resmen gündüz uyumuyor normalde uyandıktan 1.5-2 saat sonra ağlamaya başlardı yatırırdım şimdi full enerji
Haydaaa... Herkesin 3.ayı çok farklı 3.aya hiç güvenmiyorum

Günaydın Kızlar , bugünü başarıyla tamamladım her ne kadar gecenin bir yarısı eşimle yine didişsekte . Eşim hem yardımda bulunmuyor hem de istekleri bitmiyordu . En çok ağırıma giden de gece istekleri oluyordu hele ki benim gibi libidosuz biri için eziyet bugün her kalktığımda onu da kaldırdım . Zor uyandı .Yine başımda akıl verdi vs ama olsun . Hatta bir sonraki nöbette sen kalk şu an benden çok uyudun dedim ve gece 4,5 tan beri uyuyordum o değil benim uykucu şirin akşam 10 dan beri uyuyor yine . Tam 12 saat oldu beslenme sıkıntısı olmasa bırakayım uyusun ama uykusu çok ağır . Gece 3 ten 4,5 a kadar biberon ağzında bekledim ve hiç içmedi . Ağzında biriken mamayı bile döktü . Biberonla ağzında beklemekten belim çok ağrıyor , çocuğumun da dudakları şişiyor öyle beklemekten .normal mi bu durum yahu . Meme desen ağzını açmıyor ki emsin . Parmağımla damağına dokunuyorum ki sonrasında alsın diye o da yok . Bu kadar ağır uyuyan bebiş var mı ?

Uykusu hem ağır hem fazla ben olsam 4 saat uyuyunca uyandırıp doyururum altını acsan ıslak mendille ayaklarını silsen uyanmıyor mu yine de canım uykusunda beslemek çok zor çünkü yutamazki.. diğer konu eşini kaldirman iyi olmuş kiz bravo anlasin o da sen zırt-pırt kalkınca nasıl sersem oluyosun senin koca kişisi baya istekliymiş benimki gece bi uyusa ben istesem bile kalkmaz uyku mu fiki fiki mi desen uyku der baba yorgun reis

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…