- 27 Aralık 2014
- 2.197
- 4.858
- 133
- 35
Nasil yspiorsun canim bakimi ve hijyeniiiBen 40 ından sonra açtım canım arada çiziyor ama 2. Ayında elleri ile keşfetmeye başlıyor buna engel olma ben 3 günde bir en az tırnak bakımı yapıyorum günlük el hijyeni zamanla öğrenecekler yani o kadar ince düşünme aç bence öğrensin
Çiş eğitimine de erteleyemiyorum. Bezini çıkarıp çıkarıp soyunmaya başladı. Çok biliyor gibi tuvalete gitmek istedi hep. Bez taktırmıyor ama öğrenmiyor da. Günde 50 kere tuvalete gidiyoruz kaka kaka diyor. Tuvalette kaka çiş hariç her şeyi yapıyor. Oyun oynuyor benle dalga geçiyor. Tuvaletten çıkıyoruz ortalık yerde ıkınıyor. Tekrar gidiyoruz yapmıyor çıkarken altına yapıyor. Çok huysuzlaştı neredeyse hiç uyuyamıyorum uyumaya geçtim 5 dakika oturamıyorum. Aynı evdeyiz kocamı özledim ya iki çift laf edemiyoruz.Ah o 2 yas sendromu..
Ve de ustelik cis egitimi..
Cok zor..
Allah yardimcin olsun canim..
Hepimizin..
Oy canim yaa.eggplantlover bize dokunanları yazayim sana fikir olur hem yalniz olmadigini bilmek iyi geliyor.
yumurta hatta yumurtaya değen ekmegi bile yeme.yumurtaya dokunursan elini yika.cunku azicik degse etkisi oluyormus.
ogluma yumurta yedirip elimi yikiyorum yemegimi oyle yiyorum.
esimle salata tabaklarimizi ayirdik.yogurt yiyor ayni kasikla salataya daliyor.minnak yogurt zerresi bize yetiyor.yedigin ekmek paketliyse sut ar mi bak.kalsiyum bilmem bilmem diye yazıyorlar.paketli hicbisey yeme.aldigin makarna yumurtalimi bak.
tabi size yunurta dokunuyorsa yani bu dediklerim.yunurta dokunursa tavuk da dokunur.yeme
sut dokunursa et dokunur.donates dokunursa karpuz cilek kiraz nar nar eksisi uzum ve uzum sirkesi vs kirmizi olan sebze meyve d3 dokunur.yesil olan sebzeler genelde dokunmuyor kabak haric.kabak ve tazr fasulye yaramadi ama gaz mi alerji mi ayiramadim.patlican mahvediyor.patates de abartmazsam sorun yok.kuruyenis hak getire.o zaten yok.evde kurulmus zeytin var.onu yiyorum.varsa tüket.egedeydin sanirim bulman kolay olur.satin olan gaz yapiyor.tatli ihtiyacin icin un helvasi öneririm aycicek yagi ile yapabilirsin.margarinde sut var.valla tatlisiz yapamaz oldum.canim cikolata cekince helva yiyorum.kayisi yiyorum. valla aklima gelenler bunlar.eminim biliyorsundur bircogunu ama ben deneye deney3 buldum.
semiz otu ve isirgan otu alerjiye iyi gelirmis.yiyorum.bamya ve bezelye de yiyorum.buzluga attim bile.
gecmis olsun..uzulme yalniz degilsin2 ay sonra hafiften diyeti acacagiz merak etme.6 ay sonra falan peynire ete baslariz.
kendine pogaca veya borek yapmak istersen ekmek hamuru gibi un su tuz maya yogur.yumurta yerine pekmez veya unlu su surebilrisin kizarmasi icin.ama bize uzum pekmez dokundu ben unlu su yapiyorum.
bir de krep gibi bisey canin cekerse maya un su yag tuz veya seker ile krep kivaminda cirpip mayalandir.goz goz oluyor.kabarinca yagsiz tavada krep giib pisir.ben oyle yapiyorum keyifli oluyor.
bir de baharatlarin bir cogu ama özellikle karabiber ve kirmizi biber alerjik.dikkatli ol.
gecmis olsun
Multivitamin kullanıyorum sadece canım.Oy oy oy. O zaman anne şart. Kalsiyum vs kullanıyor musun?
Canım çok teşekkür ederim. Her şeyi yazmışsın Allah razı olsuneggplantlover bize dokunanları yazayim sana fikir olur hem yalniz olmadigini bilmek iyi geliyor.
yumurta hatta yumurtaya değen ekmegi bile yeme.yumurtaya dokunursan elini yika.cunku azicik degse etkisi oluyormus.
ogluma yumurta yedirip elimi yikiyorum yemegimi oyle yiyorum.
esimle salata tabaklarimizi ayirdik.yogurt yiyor ayni kasikla salataya daliyor.minnak yogurt zerresi bize yetiyor.yedigin ekmek paketliyse sut ar mi bak.kalsiyum bilmem bilmem diye yazıyorlar.paketli hicbisey yeme.aldigin makarna yumurtalimi bak.
tabi size yunurta dokunuyorsa yani bu dediklerim.yunurta dokunursa tavuk da dokunur.yeme
sut dokunursa et dokunur.donates dokunursa karpuz cilek kiraz nar nar eksisi uzum ve uzum sirkesi vs kirmizi olan sebze meyve d3 dokunur.yesil olan sebzeler genelde dokunmuyor kabak haric.kabak ve tazr fasulye yaramadi ama gaz mi alerji mi ayiramadim.patlican mahvediyor.patates de abartmazsam sorun yok.kuruyenis hak getire.o zaten yok.evde kurulmus zeytin var.onu yiyorum.varsa tüket.egedeydin sanirim bulman kolay olur.satin olan gaz yapiyor.tatli ihtiyacin icin un helvasi öneririm aycicek yagi ile yapabilirsin.margarinde sut var.valla tatlisiz yapamaz oldum.canim cikolata cekince helva yiyorum.kayisi yiyorum. valla aklima gelenler bunlar.eminim biliyorsundur bircogunu ama ben deneye deney3 buldum.
semiz otu ve isirgan otu alerjiye iyi gelirmis.yiyorum.bamya ve bezelye de yiyorum.buzluga attim bile.
gecmis olsun..uzulme yalniz degilsin2 ay sonra hafiften diyeti acacagiz merak etme.6 ay sonra falan peynire ete baslariz.
kendine pogaca veya borek yapmak istersen ekmek hamuru gibi un su tuz maya yogur.yumurta yerine pekmez veya unlu su surebilrisin kizarmasi icin.ama bize uzum pekmez dokundu ben unlu su yapiyorum.
bir de krep gibi bisey canin cekerse maya un su yag tuz veya seker ile krep kivaminda cirpip mayalandir.goz goz oluyor.kabarinca yagsiz tavada krep giib pisir.ben oyle yapiyorum keyifli oluyor.
bir de baharatlarin bir cogu ama özellikle karabiber ve kirmizi biber alerjik.dikkatli ol.
gecmis olsun
Çok sağol canım inşallah geçecekAlerji maması kullanıyor musun emiyor mu sadece... keşke daha fazla destek olabilsem sana çok zor bir süreç bu ama geçecek İnan zamanla azalacakalerji için kan verdiniz mi hiç kesin mi tanısı
Amin canım çok teşekkürlerHadi yaa gaz olayı bir yerden sonra geçiyor o zaman lezzetlendirirsin inş Allah kolaylık versin
Cok zor canim,Allah yardimcin olsun.İmkansız canım. Uykusu öyle ağır ki.. 6.8 lik depremde uyanmadı. Üstüne ben salladım tokatladı. Zar zor uyandı. Ruhu duymaz bebek ağlamaktan katılsa
Kızlar şarkı deyince aklıma geldi daha önce bahsetmedim sanırım, ben kızımı çift dilli yetiştiriyorumTabi ki şu an için ana dili ağırlıklı ilerliyoruz ama gün içinde söylediğimiz tüm şarkılar İngilizce ve sık sık da İngilizce konuşuyorum. İşte o an yaptığımız neyse misal altını değiştirirken beslerken vs onlardan bahsediyorum. Severken öyle seviyorum mesela çok gülüyor. Eşim de nadiren de olsa konuşuyor. Bakalım büyüdükçe daha eğlenceli olur artık
Alerji testi için birkaç ayı var dedi doktor. Eşime söylüyorum sıkıntılarımı anlıyor ama icraat yok sonrasında. Bilmiyorum ne yapacağım. Vurdumduymaz oldu çıktı iyice.Canim bebegine alerji testi yapılmış miydi deneyerek mi alerjik besinleri anladin . Senin icin zor ve yipratici ama Gecici bir surec olarak düşün büyüdükçe bazi alerjiler geciyor .
Annen yanındayken de uyanma durumlarini biraz ayarlamaya calissan elbet esin rahatliga alismis annenle kalman gece de biraz aranizi sogutabilir ama hic bekleme ne yapilacaksa direk söyle bekleyince sinir oldugumuzla kalıyoruz. Saglicakla büyüyeydi su bebeler hepimizin ayri dertleri var .
Bezine yandan bakıyorum çok doluysa açıyorum canım. Havalar da sıcak yanar çocuğun totosu diye kıyamıyorum.Kızlar oglum az once acıktı uyandi tam beslerken kaka yapti . Oyle yatirmak istemedim altini aldim ama uyandi uykusu acildi simdi vizirdaniyorzaten gündüz uyumasi sıkıntıli. Sizler gece kaka yapinca aliyor musunuz bezini
Bazen benimki de gaz çıkarmıyor. Eğer bebek emdikten sonra rahatça uyuyorsa gaz çıkarmıyorsa zorlamayın diyordu bir yazıda. Her zaman gaz çıkarmak zorunda değillermiş. Ben de rahat görünüyorsa biraz dik tutup göğsümde uyutuyorum. 10 dk sonra yerine yatırıyorum.Ya kızlar bu oğlan iki emmedir gaz cikarmiyo. Pat pat vuruyorum yok. Son çare geri yatiriyorum. İnşallah kusmaz. Niye çıkaramadı acaba hiç başınıza geldi mi geceleri?
Evet canım eşim ondan böyle rahat olabilir tabi ama mecburum şu an. Şu alerjiler bitsin bebeğim iyi olsun da her sorun çözülür hayırlısıylaÇok üzüldüm inşallah her şey yoluna girer. Eşinle ilgili daha öncede yazmıştım benim tespitim annen yanında diye bu kadar rahat davranıyor. Ama hal hatır sormaması can sıkıcı. Bazen sabretmek çok zor gerçekten.
Şu alerji dönemi geçerse rahatlarsın inşallah.
Maşallah iyi olunda yazmasanda olur canım.
Bizde iyiz çok şükür büyüyoruz yavaş yavaş.
Her şey yolunda
Ben hiç çıkaramıyorum zaten özellikle uyuyorsa kusma da olmuyor.
Canim suyu o zaman cidden az iciyorsun..Kızlar benim sağlık elden gidiyor sanırım ya iyi hissetmiyorum. Adam gibi birşey yiyemiyorum. Makarna, pirinç pilavı, patatesten başka birşey yemiyorum neredeyse. Her şey dokunuyor oğluma. Arada balık yiyiyorum. Vitamin hapı içiyorum ama kesmiyor artık. Sütüm azalmaya başladı sanırım. Başım dönüyor sık sık. Bugün de sabahtan beri kulaklarım çınlıyor duymam azaldı. Başım ağrıyor. Süt olsun diye su içmeye çalışıyorum. Çok içemiyorum sanırım onu da. Günde 1 ya da 2 kez çişe çıkabiliyorum. Ne kadar gider bu böyle bilmiyorum. Çok keyifsizim, umutsuzum. Eşimden de uzaklaşıyorum galiba. Pöf daraldım
Benimki genelde sabah yapıyor. Ya da gece de olsa uyanık oluyor. Zaten saat 2 den önce uyumadığımız içinKızlar oglum az once acıktı uyandi tam beslerken kaka yapti . Oyle yatirmak istemedim altini aldim ama uyandi uykusu acildi simdi vizirdaniyorzaten gündüz uyumasi sıkıntıli. Sizler gece kaka yapinca aliyor musunuz bezini
Ya canım yazını öyle güzel bitirmişsin ki gözlerim doldu valla çok teşekkür ederimCok zor canim,Allah yardimcin olsun.
Tabi onu yeme.bunu yeme.. gucun kalmiyor.bebek bakmak zaten cok zor bir is
Daha bu duzenleri yok.
Annenden Allah razi olsun.
Ama o esler var ya.. cok sey beklememek gerekiyor sanirim.. cennet bosuna analarin ayagi altinda degil.. erkekti dimi senin bebis.. buyyuyunce oglum oglum diye gezerler ama, zahmeetini biz cekeriz, dert yaninca kucucuk bebege bakamior musun derlerr,benim esim gibi
Insallah bir duzene girersiniz..
Stresli oldugun icin, surekli dusundugun icin bir de moral da bulamadigin icin bence daha cabuk tukeniyorsun..annen var diye rahat olabilir..ya da anneni istemiyorsa evde boyle aklinca tavir yapior olabilir..erkekleri anlamak cok zor..
Olsun sen yine de tek de evladina yetersin.. ilerki guzel gunleri dusun.. alerjjik bebek bakimini bilmiyorum ama senin icin cok zor biliorum.. bir arkadas kac ay sadece patataes yedigi icin saclari bile dokulmus.. uzmanina bi gidin sorun bakalim.. kesin alerji mi yani bebisin.. belki de intolerans falan vardir sadece.
Saglikli sapasaglam bir mucizenin senin oldugu icin sukret her dakika.. gececek skntili gunler,annem diyip opecek sarilacak sana..babasi sana ses yukseltince seni koruyacak..
Çok uykulu ise çıkarmadığı oluyor ama yan yatırıp takip ediyorum çünkü kusma konusunda oldukça başarılı.Ya kızlar bu oğlan iki emmedir gaz cikarmiyo. Pat pat vuruyorum yok. Son çare geri yatiriyorum. İnşallah kusmaz. Niye çıkaramadı acaba hiç başınıza geldi mi geceleri?
Hiç aklıma gelmiyor desemBen sanırım sadece ilk 1 hafta takmıştım.
Nasıl sabrediyorsunuz peygamber sabrı mı var sizde
Valla atlattım bu misafir olayını da bizim kızda uyudu beni yormadı allahtanDaha ne olsun çok bile küçük bebekle hemde iyi bile yapmışsın
Sen bol bol konuş canım bizim kızında ayarları değişik haaauuvvv diye ses çıkartıyor
Ben hiç takmadım eldiven canım sende çıkarabilirsin artık ellerini keşfetsin
Yerim onun götünü başını neler de biliyo yaaa
Oy canımmm ya. Hepimizin psikolojisi aşağı yukarı ayni. E sende 3 çocuk kolay değil. Sakin olmaya çalış, gece papatya çayı iç rahatlatır. İyi tarafından bak bu günler geçecek bizim yerimizde olmak isteyen ne çok insan var. Rabbim evlatlarımıza sağlık bize de sağlık ve kuvvet versin. Sen bilinçli güçlü bir kadınsın. Kendini telkin et duşunu al yat azıcık bile dalsan yetecektir. Allah yardımcın olsun canım benimKızlar günaydın bu sabah ben de size bir umut derdimi yazacağımbir kere daha bahsetmiştim azcık bu gece yine nüksetti şuan baya kötü hissediyorum kendimi
Uykusuzluk yaşıyorum ben ara ara dün 10 da yattım 2 de bebek uyandı o zamana kadar dön dön uyuyamadım yine. Uyuyamayınca biraz kalkıp evi dolanıyorum balkonda hava alıyorum geri yatıyorum ama ertesi gün hissediieceğim yorgunluk l ve stresten dolayı çok geriliyorum mide bulantısı ve çarpıntı başlıyor artık bir kısır döngüye giriyorum asla dalamıyorum. Bebek uyutmasa tamam bebek uyutmadı derim ama yok
2.kızımda da yaşamıştım ilaç kullanmıştım o dönem yine emzirirken ilaç kullanmak istemiyorum. Gece 2 saat uyudum sanırım sonra bebek uyandı sabah 6 da yattı ben de yattım ama yine çarpıntı, mide bulantısı, el ve ayaklarda yanma ile kalktım. Psikiyatriye gitsem ilaç verecek yine psikologa da bir kere gitmiştim bir terapi yapmıştı faydası olmadı tekrar gitsem mi bilemiyorum hiç. O dönem işe başlayınca geçmişti bu durum. Ama şimdi işe başlama durumu da yok malum yaz tatili.
Gece uyuyamadığım gün hiçbişeye konsantre olamıyorum evin ve çocukların sorumlulukları ağır geliyor yemek nasıl yapacağım diyorum mesela kalbim çarpıyor halbuki gayet rahat yapıyorum normalde. Artık hayatım bitmiş hep bu şekilde olacak gibi bir ruh haline bürünüyorum. Bir tek annemin yanında rahat hissediyorum
Çocuklarımla yeterince ilgilenememe duygusu, suçluluk duygusu yaratıyor. En güzel anlarınjiı böyle saçma sapan bir durum yüzünden kaçırıyorum tadını çıkaramıyorum gibi hissediyorum
Uykusuzluk ve benzerini yaşayan bana tavsiyede bulunmak isteyen varsa çok mutlu olurum.
Güzel uyuduğum gecenin ardından da hep kendimle konuşuyorum bugün iyiyim geçti bitti bu ruh hali atlattım. Ya atlatmadıysam ya yarın uyuyamazsam gibi gibi saçma sapan şeyler. Kimseyle konuşamıyorum eşim kızıyor artık yat derdin ne senin diye o da sinir oluyor haklı olarak.
Yaa canım en yakın arkadasım da senin gibiydi ondan seni çok iyi anlıyorum alerjik bir bebege sahip anneye iki kat daha dikkatli davranmak lazım. Ben arkadasıma çok üzülüyordum hiçbişey yiyemiyordu patatesle besleniyorsu sürekli ve senin gibi halsizdi. Ya malesef senin de basına geldi umarım bu alerjik durumu uzun sürmez de sende biraz toparlarsın. Bu süreçte eşinde keşke sana destek olabilse ama cidden erkeklerde bu naiflik coğu zaman olmuyor..Ya canım yazını öyle güzel bitirmişsin ki gözlerim doldu valla çok teşekkür ederim
İnsanın istediğini yiyememesi ne zormuş. En ufak şeyleri bile çok istiyor insan.
Erkekleri anlamak gerçekten zor. Dediğin gibi biz fizikten ve ruhen tükeniyoruz sonra da suçlu oluyoruz. Erkek bebeğim evet. İnşallah iyi bir evlat yetiştirebilirim. Saygılı, sağ duyulu, anlayışlı, iyi bir insan olurAllah hepimizin bebeklerinin bahtını açık etsin
Canım az az da olsa konuş, yatkınlığı olur çocuğun, ileride öğrenmede sıkıntı çekmez. Videolar ancak 2 veya 3 yaş sonrası için öneriliyor, zaten tek taraflı oluyor video.. Dilde karşılıklı iletişim önemli olan.. Bence basit şeylerle başlayabilirsin, süper olurOoo ingilizce ogretmeni annesi olmasinin avantajini yasayacak he bebis.
Ben de ingilizce ve fransizca ogretirim diordum da simdi ben kendom unuttum
Ama ne dicem.oglum vidyo izlerken ogrenmis renkleri sayilari. Purple diorum mor demek diyor, pink yellow hep ogrenmis kendisi
Bazen diyorum kızım ilerde bu saçlar sana tartıda +1 kilo olarak çıkacak diye
Aynenn çok seviyor gezmeyiHiç aklıma gelmiyor desemeşim desen evde sürekli bitirme tezi derdinde allahtan bitti son düzeltmeler var kurtuldum ondan başka bişey düşünmüyo gece 2-3e kadar başında
Valla atlattım bu misafir olayını da bizim kızda uyudu beni yormadı allahtan
Yerim onun götünü başını neler de biliyo yaaaetrafı izlimek hoşuna gidiyo bizimki de öyle bi de ayakta durmaktan çok hoşlanıyor aauuuuu diye sesler cıkarıyor ayaga kalkınca cok salak yaaa
Ben de dinletiyorum canım ingilizce ama henüz konuşmaya başlamadım senin gazınla başlayım ben de. Hem kızlar da yaz tatilinde unutmamış olurlar. Kalıplara bir göz atmam lazım var mı takip ettiğin birileri?Kızlar şarkı deyince aklıma geldi daha önce bahsetmedim sanırım, ben kızımı çift dilli yetiştiriyorumTabi ki şu an için ana dili ağırlıklı ilerliyoruz ama gün içinde söylediğimiz tüm şarkılar İngilizce ve sık sık da İngilizce konuşuyorum. İşte o an yaptığımız neyse misal altını değiştirirken beslerken vs onlardan bahsediyorum. Severken öyle seviyorum mesela çok gülüyor. Eşim de nadiren de olsa konuşuyor. Bakalım büyüdükçe daha eğlenceli olur artık
Sağol canım sabahları daha depresif oluyorum gün içinde çok daha iyiyim şükür müzik açtık kızlarla dans ettik oğlum da bize baktı anakucağından bu günler de geçer elbetOy canımmm ya. Hepimizin psikolojisi aşağı yukarı ayni. E sende 3 çocuk kolay değil. Sakin olmaya çalış, gece papatya çayı iç rahatlatır. İyi tarafından bak bu günler geçecek bizim yerimizde olmak isteyen ne çok insan var. Rabbim evlatlarımıza sağlık bize de sağlık ve kuvvet versin. Sen bilinçli güçlü bir kadınsın. Kendini telkin et duşunu al yat azıcık bile dalsan yetecektir. Allah yardımcın olsun canım benim
Canım birkaç doktor söyledi besin alerjisi diye. Neyden sonra kızarırsa onu yeme dediler. Kese kese geriye bişey kalmıyor. Kızarınca çok kötü oluyor onun için bişey yemeye korkuyorum. Makarna patates pilav işte artık yediklerim. Bazen ona rağmen kızarıyor. Zor bir süreç. Baksana zavallımın haline. İçim parçalanıyorCanim suyu o zaman cidden az iciyorsun..
Arttirmaya calis. Icine limon kabugu atsan ya tarcin aromali icersin belki..
Besleñemiorsun tabi mafolursun..
Sadece gaz yaptigi icin mi kestin her seyi..
Sadece gazsa bence az az yesen, pesine kimyon yersin ne bileyim rezene icersin.. yani hepsi gazli sonucta bu bebklerin..
Ama tabi dkountuler var demistin, ben benm bebeisinkine benzetmistim şicaktan diye dusundum ama sana alerji mi dediler.nasil emin oldu ki hemen..
Sut urunleri olsa sadece intolerans diorlar sanirim onun da ilaci yok muydu. Ama cok kotu bir sey yiyemiorsun.. tatlisiz durumaiorsan hurma ye bari icine ceviz.
Allah yardimcin olsun insallah.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?