- 12 Ekim 2009
- 18.676
- 24.172
- 798
Ay hadi inşallah ya.. Aramız çok yokmuş ama 17 nisan bizim de.. Tabi eskiye nazaran daha iyi ama hala kara sarı kırmızı dediğin gibihahah aynı şeyi dün yaşadım yeğenim bi baktı sonra bidaha baktı halaaa nolmuş beyazlaşmış dedi heee dedim seni de beyazlatim mi
canim 3 aya kadar sürebilir denilmişti sabırla bekle. biz 10 nisan dogumluyuz. 2 aydan sonra sanki yani su 10 gundur yavas yavas atti sarisini karasini kirmizisini
Kuzum gece de acikip uyaniyor az bisey icip uyumak istiyor biraz salliyorum uyuyor . Ama bu 3 gündür gecede bozuldu besikte sallamak bile yetmiyor carsafta salliyoruz uyutuyoruz . Sabaha kadar mizirdandi . Ben bir yerden sonra biraktim salona gectim uyudum esim sabaha kadar elim besikteydi diyor .Gece uykusu nasıl yine sallanarak mı uyuyor?
Açıkçası gündüz bende iyice dalgana kadar sallıyorum bırakınca uyanacak endişesi bende de oluyor. Sonra kendi kendime dedim bırakırım ne kadar uyursa artık çünkü ben tekim bide normalde şimdi geçici olarak kız kardeşim var sürekli beşik sallayamam diye bıraktım. Bazen uzun uyuyor bazen hemen uyanıyor. Daha çok küçükler o yüzden düzen de yok.
Canım daha bugün aklimdaydin. Dedim kendi kendime lepistesin sorununu buldum. Canım bence sen çok gerginsin ve bu bebeğe yansiyo hissediyo. Emzirememek seni çok etkiledi. Onunla başlayan gerginlik uykuya sıçradı. Biraz rahat davranmaya odaklanan, mesela uyumuyosa uyumasin al konuş sohbet et oynat gezdir. Evet kolu kopuyor insanın biliyorum. Benim sağ kolum pert mesela. Hele az uyuyunca ağrısı iyice hissediliyor gece bebeği almak öyle zor geliyor ki. Dusururum diye aklım çıkıyor Allah korusun. Sonra epiduralden ötürü bel ağrım da var zorlayınca. Ama bazen belim kilitlenene dek gezdirdigim oluyor. Ne yapayım uyumuyor. Salla salla daha çok yipraniyorum. Onun yerine az gezdir az oyun halısı sonra yatırıp şapur şupur öpüyorum ona gülüyo meselaKizlar sikayet etmek istemiyorum ama insallah son kez sikayet edicem sizlerden fikir almak adina .
Oncelikle derdimi haykirayim benim oglum uyumuyoooooooooo
Ya isimiz gücümüz onu memnun etmek susturmak tamamen memnuniyetsiz keyifsiz sanki dünyayı hic sevmemis . Mesela sabah uyaniyor zar zor bir saat tutuyorum oyunla vs sonra az da olsa besliyorum mizirdaniyor uyku istiyor yatiriyorum agliyor falan salla salla guc bela uyuyor . Ama birakayim 5 dk uykusu sonra aglayarak uyanir daha da zor uyuturum . O yuzden salliyip duruyoz uyurkende . O besigin basinda aman uyanicak endisesiyle surekli sallamak cok sinir bozucu . Ben bunu nasil asicam ne yapmamı onerirsiniz
Bu huzursuzluğu sallanma isteginden bir yere de cikamiyorum kimseyide cagiramiyorum bu durumda beni bunaltti
Canım “bi uyku” diye bi cihaz var. Araştırmanı öneririmKizlar sikayet etmek istemiyorum ama insallah son kez sikayet edicem sizlerden fikir almak adina .
Oncelikle derdimi haykirayim benim oglum uyumuyoooooooooo
Ya isimiz gücümüz onu memnun etmek susturmak tamamen memnuniyetsiz keyifsiz sanki dünyayı hic sevmemis . Mesela sabah uyaniyor zar zor bir saat tutuyorum oyunla vs sonra az da olsa besliyorum mizirdaniyor uyku istiyor yatiriyorum agliyor falan salla salla guc bela uyuyor . Ama birakayim 5 dk uykusu sonra aglayarak uyanir daha da zor uyuturum . O yuzden salliyip duruyoz uyurkende . O besigin basinda aman uyanicak endisesiyle surekli sallamak cok sinir bozucu . Ben bunu nasil asicam ne yapmamı onerirsiniz
Bu huzursuzluğu sallanma isteginden bir yere de cikamiyorum kimseyide cagiramiyorum bu durumda beni bunaltti
Onun besigini siparis verdim canim ❤Canım “bi uyku” diye bi cihaz var. Araştırmanı öneririm ❤
Tabi canım haber veririm mutlaka.Ya kurban olurum vereneAllah tez zamanda şifa versin amin.
Gelince yorumlar mısın canım göz atıp?
Canım sanırım iletişim ile ilgili ama ben de net bilmiyorum.
İnşallah işine yarar merak etme herşey yoluna girecek bu hepimizin geçerli. Bu arada bi arkadaşım bebeği memeyi reddettiği için emziremiyordu bi süre mamayla idare ettiler. Şimdi meme müptelası çocuk bence seninkide emecek burda o güzel msjı okuycaz “kızlar başardım artık emiyo” diyeceksin bize. Unutmadan şunuda söyleyeyim ille de emecek diye bi kaide yok. Mamayla büyüyen bir sürü aslan gibi çocuk var. Güzel şeyler düşünelim güzel olsun herşey ,hayat düşünceyle şekilleniyor iyi veya kötüOnun besigini siparis verdim canim ❤
Bizim 4 nisan bi anda beyazladı sankiAy hadi inşallah ya.. Aramız çok yokmuş ama 17 nisan bizim de.. Tabi eskiye nazaran daha iyi ama hala kara sarı kırmızı dediğin gibi
Birbirimizi hem anlıyoruz hem tanıyoruz görmesekte hemde sosyal hayatta birarada olmadigimiz halde mutluluğumuz da sorunlarımızda zihnimizi mesgul ediyor ❤ Cok teşekkür ederim canim cidden aydinlandim hergün belli saatler süt sagmak beni yıpratıyor memelerimin acidan dili olsada konuşsa. Gecen annesini emen maymun bebe gördüm agladim kabullendim ama gerginliğini taşıyorum her sagim zamaninda zor çünkü hele sütüm azaldikca aman diyorum emse bu kaygilar olmaz. Bide kolik aksam aglamalari bir aydir stresime tuz biber oldu . Korkumdan uyanmasin aglar diye salliyorum. O gerginligimden agliyor ben agladigindan geriliyorum kısır döngüdür gidiyor. Kucaktada pek durmuyor hep bir mizirdak . Ama yarin sallamak yerine eylenmeye bakacam sonucu sana yazarim blup teyzesiCanım daha bugün aklimdaydin. Dedim kendi kendime lepistesin sorununu buldum. Canım bence sen çok gerginsin ve bu bebeğe yansiyo hissediyo. Emzirememek seni çok etkiledi. Onunla başlayan gerginlik uykuya sıçradı. Biraz rahat davranmaya odaklanan, mesela uyumuyosa uyumasin al konuş sohbet et oynat gezdir. Evet kolu kopuyor insanın biliyorum. Benim sağ kolum pert mesela. Hele az uyuyunca ağrısı iyice hissediliyor gece bebeği almak öyle zor geliyor ki. Dusururum diye aklım çıkıyor Allah korusun. Sonra epiduralden ötürü bel ağrım da var zorlayınca. Ama bazen belim kilitlenene dek gezdirdigim oluyor. Ne yapayım uyumuyor. Salla salla daha çok yipraniyorum. Onun yerine az gezdir az oyun halısı sonra yatırıp şapur şupur öpüyorum ona gülüyo meselabazen de kiziyo abartiyorum sanırım öyle böyle geciyo işte zaman. Biraz daha sakinles canım. Güzel şeyler düşün, güzel şeyler ye (yemek❤ben ) güzel şeyler dinle. Al kucağına aç müziği oynayin mesela. Sling ya da kanguru çok iyi gider size. Yarın böyle geçirsen bana hak vereceksin.
Benim kocada uykucu uykusu varsa tobe bana yönelmez dünya öle bağlantısı kesiliyorUykusu hem ağır hem fazla ben olsam 4 saat uyuyunca uyandırıp doyururum altını acsan ıslak mendille ayaklarını silsen uyanmıyor mu yine de canım uykusunda beslemek çok zor çünkü yutamazki.. diğer konu eşini kaldirman iyi olmuş kiz bravo anlasin o da sen zırt-pırt kalkınca nasıl sersem oluyosunsenin koca kişisi baya istekliymiş benimki gece bi uyusa ben istesem bile kalkmaz uyku mu fiki fiki mi desen uyku der baba yorgun reis
Anasini da tanirim pek normal degil
Aynen,o da dogru ama.Erkekler hep mi böyle olur yadoğuştan konuşmayı sevmiyorlar. Aman boşver yetişkin erkeklerin çok konuşanı hiç çekilmiyor zaten
Evet ya ben de..Derken yarım saat sonra uyandı. Şimdi tekrar uyku faslı başladı bakalım. Ay hep aynı döngü içinde sıkışmış kalmış gibi hissediyorum.
Aa bize demedi. 1 sene sonra gelirsin demisti.Kızlar bugün göz kontrolüne gittik 2 ay erken daha tam oturmamış oluyor göz 3.ayda tekrar göreyim dedi daha götürmemiş olanlar vardı 3.ay daha iyi dedi bilginiz olsun
Benim bestelerim saçma sapan oldugu icin 2.ye ben bile hatirlamiyorumAynen biz de sarkili konusuyoruz, uyuyoruz..
Ogluma kac tane beste yapmistim oooo..
Simdi onlari o da kizima soyluyor,ezberlemis
Heh iste ben onu sorcaktim sana.Valla canım dün misafirler gitti peşinden ben rahat duramadım evi söktüm gece gece 1.30da en son bebeği emzirdim yattım bugunkü gündür pert durumdayımanca kendime geldim of bıktım bu kendime hakim olamamaktan misafirin arkasından illa silip süpürüp yıkıcam ya ne vardı rahat bi insan olsam
Amin canim insallah pek umudum kalmadi ama hic degilse anne sütüyle besliyorum cok şükür. Hep bir sikayet yapiyorum ama beslenmesi de düzgün degil küçük kuşun bir icis yapsa mamayi verirsinde bu az icip uyuyor uyanip devam ediyor . Anne sütü en azindan 3 saat disarda bekleyebiliyor . 3.ayimizin daha güzel olmasini düşünüyorumİnşallah işine yarar merak etme herşey yoluna girecek bu hepimizin geçerli. Bu arada bi arkadaşım bebeği memeyi reddettiği için emziremiyordu bi süre mamayla idare ettiler. Şimdi meme müptelası çocuk bence seninkide emecek burda o güzel msjı okuycaz “kızlar başardım artık emiyo” diyeceksin bize. Unutmadan şunuda söyleyeyim ille de emecek diye bi kaide yok. Mamayla büyüyen bir sürü aslan gibi çocuk var. Güzel şeyler düşünelim güzel olsun herşey ,hayat düşünceyle şekilleniyor iyi veya kötü ❤
Çok teşekkür ederim canım inşallahçok geçmiş olsun canim. Allah yardımcın olsun diyet işi gerçekten zor. hamilelikte şeker diyetinden biliyorum. senin için daha da zor şimdi tabi. inşallah kısa zamanda geçer alerjisi kuzunun.
İnşallah canım amin Allah razı olsunYaa kıyamam inşallah geçer şifa versin güzel mevlam kuzuma
Canım bak deterjan olayı aklıma gelmemişti çok sağol gerçekten. Onun deterjanı doğal ama bizimki değil tabi. Parfümü. Yumuşatıcı da kullanıyorum kendimize. Temas ediyor ister istemezcanimin ici kiyamam
canim sampuan yerine karbonatli su ile yikasan sadece.camasir deterjami degis bir.bir de yikadiktan sonra cift durulama yap.kendi camasirlariniza da ayni deterjan kullan cift durula durulama gozune azicik elma sirke koy.deterjan kalintisi kalmasin.kucaga alinca sizin camasir deterjani yumusaticisi da ona dokunur.ve bu surecte gunese cikarma.leke kalmasin.
Cuma günü doktor randevum var sorayım bi bende canım.Kan tahlili kesin sonuç vermez dedi doktor ama şöyle ki eğer pozitif çıkarsa kesin alerji var demektir negatif sonuçlar yanıltıcı oluyor dedi. Bende 20 gün diyet yaptım alerji maması verdim hatırlarsın yüzünde döküntü mukuslu kaka ve huzursuzlık vardı. Sonuç negatif öıktı doktor bana bence alerji devam edin ama istersen bir boz diyeti dene dedi. Bozdum iyi ki de alerji değil sadece yenidoğan döküntüsüymüş
Bilmiyor musun en çok da mor lahanalı soğanlı salatamı özledim. Oğluna Allah şifa versin canım benim. Allah hepimizin evladına sağlık versin.Ne demek canim benim. Benzer seyler yasiyoruz cogumuz.tabi seninki alerjik o daha zorlastiriyor..
Yemek yasak olunca daha da cazip geliordur..
Sen salatayi da cok seviyordun dimi,tam da gaz yapan seyler iste..
Baj ne diycem hic uzulme gececek,insallah saglikli olsun da her istedigini o da sen de yiyebilecek..
Benim oglumun bobrekleri rahatsiz,eti, yogurdu cok sever yediremiyoruz..sucuk yedi ilk defa gecende mangalda efsaneymis bu dedi ama degerleri yuksek cikti, ateskenince gittik yadoktora,fazla kacmisti et yemesi bakalim 10 gun sonra yine test.dusmezse doktor ek tedbire basliycaz dedi. abur cubur zaten her cocugun hayali o da yasak ve hep boyle olacak, omru boyle gececek. Yani hic uzulme bence gecici bir sure diye kendini rahatlat derim. Cok zor biliorum. Ama onun iyiligi icin.
Es konusuna gelince, insallah anlarlar en onemli seyin aile oldugunu.
Hem de bebegin zorlu bi surecteyken indallah islah etsin allah.
Cok uzuldum canim. Bmm bile icim ciz etti,gozum dokdu sen annesisin bi de.cok haklisin uzulmek de.. kasiniyor mu,cani aciyor mu acaba. Yemedigin halde nasil boyle oldu ki. Krem vermislerdir ise yariyor mu. Ne desem bilemedim ki doktorlar oyle dediyse guveniorsaniz oyledir.caresi,alerji surubu yok muymus..
Canim benim .
Uzun kollu giydirme yeni mi foto.bana doktor cok giydirme dedi hergun yika klasik oneriler iste amabu kadar okmamisti yuzu,cok uzuldum.insallah cani yanmiyordur.
Ah bi bulsamBelki de çok basit bir şeye onu bulman lazım ama sen böyle nasıl bulacaksın çok üzülüyorum
Şu an mama kullanmıyorum ama özel mama gerekecek sanırım.Mamayı da şu yüzden sordum mama çoklu besin alerjisine göre onu yedikten sonra da oluyor mu diye merak ettim
Hep konuşuyorum canım bebeğimle. Nasıl dinliyor beni, gülümsüyor. Yumurta uzun zamandır yemiyorum. İçine yumurta giren birşey de yemiyorum.eggplantlover egg eger kabartisi icin bir krem verdiyse arttiriyor olabilir.mesela bana verieln bir krem daha da costurmustu.hipokort du adi galiba.
bir de eger hala yumurta yiyorsan kesinlikle kesmelisin canim.ben yumurta kesene kadar bagirdi durdu.hala tam toplayamadi ama yumurta mahvediyornus meger.
bir de.kendini uzme..topla.sen mutsuz olursan ona gecer.oglusunla konus.gececek annecim de.
Allah razı olsun canım inşallah geçer bir an önceeggplantlover
Caniimm ya kurban olurum ben onaa annesii gececek bu gunler elbet insallah problemin ne olduğunu bir an once çözersiniz insallah bu sıkıntısı gider bebeginin cok dua edicem sizin icin ❤
Amin canım sağolasınAaaauuu hareket engellenemez ajsjsjja
Canım benim kıyamam sana kuzum Allahım tez zamanda şifasını versin iyileşsin inşallah
İnşallah canım aminKıyamam kuzuya ya tez zamanda geçer inşallah
Canım tavsiyelerin ve verdiğin bilgiler çok kıymetli çok teşekkürler. Cuma günü doktoruma sorayım varsa yönlendirin. Gerçekten depresyona girmek üzereyim gibi geliyor zaten.Çok geçmiş olsun. Benim bebeğim de alerjik. 50 günlükken çocuk alerji uzmanına götürdüm cilt testi yaptı süt ve süt ürünlerine çıktı alerjisi. Ben yumurta da yemiyordum. Yumurtaya çıkmayınca yumurta yemeye başladım. Dana etini kesmemi istemedi. Hatta başka hiçbir gıdayı kesmemi istemedi. Takip edeceğiz kızımı çok rahatsız eden bir şey olursa duruma göre bakacağız. Doktorum Alerjik bebeklerin annelerinin çok yönlü beslenmesini isteriz ki bebek de yavaş yavaş alışsın dedi. Geçen gün enginar yemiştim ertesi gün o kadar huzursuzdu ki, kakası çok mukusluydu. Doktora sordum sorun olmadığını bebeğin yavaş yavaş alışacağını söyledi.
Süt ve süt ürünlerinden alamadığım kalsiyum için osteocare kullanıyorum. Çocuk doktorumuz onu kullanmadığım takdirde depresyona bile girebileceğimi söyledi. Sen de bir kalsiyum takviyesi mutlaka kullan. KlikTag diye bir uygulama var aldığın paketli ürünlerin içeriğine ordan bakabilirsin. Ben hiç beklemediğim şeylerde süt gördüm. Makarna,şehriyede de yumurtasız olanları almanı öneririm(Oba makarna mesela) Benim kızım diyetimdeki en ufak bir kaçakta belli ediyor. Eser miktardaki süt ürünlerinde bile kakasında kan olabiliyor. Ben de çok üzüldüm ama ne kadar erken fark edilirse düzelme süreci de o kadar kısa oluyormuş. Benim sana en önemli tavsiyem çocuk alerji uzmanı bulabilirsen bu alanın uzmanına götürmen. Hem sana da yol gösterir.
Düşünmedim değil canım ama doktorum ve aile hekimim sadece anne sütü vermeye devam etmem konusunda ısrarcı. Deneyerek bulacaksın diyorlar.Canım mamaya geçmeyi düşünmüyor musun? Hem sen hem çocuğun sağlığı için?
Dua edicem sana canım yarın inşallah her günden farklı ve çok huzurlu geçsin ikiniz için deBirbirimizi hem anlıyoruz hem tanıyoruz görmesekte hemde sosyal hayatta birarada olmadigimiz halde mutluluğumuz da sorunlarımızda zihnimizi mesgul ediyor ❤ Cok teşekkür ederim canim cidden aydinlandim hergün belli saatler süt sagmak beni yıpratıyor memelerimin acidan dili olsada konuşsa. Gecen annesini emen maymun bebe gördüm agladim kabullendim ama gerginliğini taşıyorum her sagim zamaninda zor çünkü hele sütüm azaldikca aman diyorum emse bu kaygilar olmaz. Bide kolik aksam aglamalari bir aydir stresime tuz biber oldu . Korkumdan uyanmasin aglar diye salliyorum. O gerginligimden agliyor ben agladigindan geriliyorum kısır döngüdür gidiyor. Kucaktada pek durmuyor hep bir mizirdak . Ama yarin sallamak yerine eylenmeye bakacam sonucu sana yazarim blup teyzesi
Evet koala teyzesi oğluşum böyle kızarıyor işteeggplantlover ah yavrum ya... Kıyamam, nasıl olmuş o güzel yüzü. Geçecek elbet annesi, büyüdükçe atlatacak. Sen nereye kadar böyle beslenmeyle dayanacaksın ama? Acaba mamaya mı geçsen? Belki ikiniz içinde en iyisi bu olur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?