Vazgeçme ara ara dene farklı pozisyonlarda dene geçen hafta bizim minik cadıda aynıydı aşınında etkisiyle çok huysuzdu etmiyordu ama biberon alıyordu ayakta şarkı söyleyerek tempolu hafifçe sallayarak emzirebildimKızlar yaa bebeğim uyanıkken meme emmiyor mama verince biberonu çoğunlukla tutuyor ama memede ağlıyor uyku arası da ise meme emiyor 2 gündür böyle biberona mi alıştı acaba ama mama son zamanlarda o da 60 çoğunlukla 45cc veriyorum günde 3 kere biberona alışmış olamaz ya ne yapacam
Canım öyle iyi anlıyorum ki seni annem de kayınvalidem de yanımda ne zaman bişey desem aynı şeyi söylüyorlar ve başlıyorlar kendi dönemlerinin zorluklarını anlatmaya bırak seni anlamayı bide üstüne kınıyorlar bu kadar kolaylık içinde şikayet ediyorsun diye ahh ahhh Allah kolaylık versin hepimize ben hep diyorum 2 çocuğa değil 4 çocuğa bakıyorum diye inan yaşlıların çocuktan farkı yokSağ olun kızlar. Kolum agriyo demiştim hep şikayet ediyomusum dogurduysam bakacakmisim. O kadar kırgınım ve o kadar çok ağladım ki dün bebeği doyuramadim yetmedi sütüm mama aldım verdim. Ablamın evindeyim şu an.
Valla ben ailemin yanına gitmedim ama annem de bazen yazıyor bana öyle şeyler sinirleniyorum. O ikiz büyütmüş, tek çocuğu olup da uyuyamıyorum, yoruluyorum diyenlere sinir oluyormuş. E napalım yani, yorulduk diye bakmayacak değiliz ya, sanki bunu dile getirmek anneliğe yakışmıyormuş gibi lanse ediliyor. Anneysen eşek gibi susup yorulacaksın. Böyle bir şey var mı? Anne denen varlık da insan, o da zaman zaman bıkabiliyor içinde bulunduğu durumdan, eski rahatlığa özlem duyuyor olmak bence insanı suçlu hissettirmemeli.. Burada kim söyleyebilir ki eski sorumsuz, özgür halini bazen özlemediğini? Yavrumuz için gerekirse canımızı veririz, kol ne ki.. Ama insan anlayış bekliyor.Sağ olun kızlar. Kolum agriyo demiştim hep şikayet ediyomusum dogurduysam bakacakmisim. O kadar kırgınım ve o kadar çok ağladım ki dün bebeği doyuramadim yetmedi sütüm mama aldım verdim. Ablamın evindeyim şu an.
Aa bunun icin mi kavga ettilerSağ olun kızlar. Kolum agriyo demiştim hep şikayet ediyomusum dogurduysam bakacakmisim. O kadar kırgınım ve o kadar çok ağladım ki dün bebeği doyuramadim yetmedi sütüm mama aldım verdim. Ablamın evindeyim şu an.
Kızlar merhaba sadece emziren mama vermeyen annelere sormak istiyorum. Bebeğinizi kaç saatte bir emziriyorsunuz ve ne kadar sürüyor? Bir de ben emzirirken sonlara doğru iki üç kere çekip bir kere yutkunuyor. Damla damla geldiği için öyle olduğunu düşünüyorum. Benim sütüm az ondan mı yoksa merak ediyorum.
Sağ olun kızlar. Kolum agriyo demiştim hep şikayet ediyomusum dogurduysam bakacakmisim. O kadar kırgınım ve o kadar çok ağladım ki dün bebeği doyuramadim yetmedi sütüm mama aldım verdim. Ablamın evindeyim şu an.
olur canim büyüdüler bayağı..yastık gibi yuksekliklerden daha rahat kayıyorlar. aynısı reflu yastığından yapmıştı bizim minnos da. 2 aylıkti o zaman. önce kayıp sonra yan dönmüştü. ondan sonra da reflü yastığına koymadimGunaydinlar, sabah 5de bu sekilde koymustum sonra uyumusum 2 saat sonra yastiktan inip bu sekle nasil gelmis olabilir ?
Esimi aradim oda yapmamis ben nasil hissetmedim duymadım yada
Teşekkürler canım. ben özellikle uyku semesi bebeği emzirirken asla bebek memeyi bırakmıyor dün gece saat 3:00’ten altıya kadar ara ara uyuyarak emzirdim ve sürekli de emdi biliyorum doymadığı için bırakmıyor ama mama da yapmak istemedim çünkü hazır emerken damla damla da olsa anne sütünü alsın istedim. Çünkü sıkınca damla damla geliyor. en son altıda mama yaptım memeyi bıraktı. Şimdi de uyandı emzirdim sürekli emiyor damla damla geliyor ama bu böyle saatlerce sürüyoraralıklar çok değişken bazen saat başı bazen 4 saat sonra. uyuyorsa aslaaaaa ellemiyorum kaç saat olursa olsun. uyanıksa her ağladığında meme teklif ediyorum ama bazen alıyor bazen bakıyorum almıyor gazi var mı bakarım yoksa uykusu gelmiştir der yatırırım. emme olarak da artık genellikle 5 -6 dk nadiren 10 dk yi geçiyor.
Miksotatin diye bir ilaçtı sankiBizde de var dilde ilaç kullanmıyorum göğsümü biberonları karbonatlı suyla siliyorum sadece ağzını silmek zor ilaç ne verdi
İnş yaaa valla üzülüyorum uyuklu emiyor ama uyanıkken kafasını Bile mememe doğru çevirmiyor 2,5 aylık nasıl anlıyor bilmiyorumVazgeçme ara ara dene farklı pozisyonlarda dene geçen hafta bizim minik cadıda aynıydı aşınında etkisiyle çok huysuzdu etmiyordu ama biberon alıyordu ayakta şarkı söyleyerek tempolu hafifçe sallayarak emzirebildim
Canım öyle iyi anlıyorum ki seni annem de kayınvalidem de yanımda ne zaman bişey desem aynı şeyi söylüyorlar ve başlıyorlar kendi dönemlerinin zorluklarını anlatmaya bırak seni anlamayı bide üstüne kınıyorlar bu kadar kolaylık içinde şikayet ediyorsun diye ahh ahhh Allah kolaylık versin hepimize ben hep diyorum 2 çocuğa değil 4 çocuğa bakıyorum diye inan yaşlıların çocuktan farkı yok
öyle bir düzenimiz yok. her istedikçe meme veriyorum. sadece açıktigi için değil havalar sıcak belki susadığı için istiyordur. 2 saat 3 saat bekletmem o yüzden. uyurken de uyandirmiyorum. kac saat uyursa.Kızlar merhaba sadece emziren mama vermeyen annelere sormak istiyorum. Bebeğinizi kaç saatte bir emziriyorsunuz ve ne kadar sürüyor? Bir de ben emzirirken sonlara doğru iki üç kere çekip bir kere yutkunuyor. Damla damla geldiği için öyle olduğunu düşünüyorum. Benim sütüm az ondan mı yoksa merak ediyorum.
Çok gitme sıkıntı olmasın K Kuf Kuzum sen niye kavga ettin onu soracaktimAnnen için geçmiş olsun inşallah sonuc değişmez. Bu durumda gitmemen daha iyi o zaman mecburen sabrederek bu günler geçecek diyerek ilerlemeye devam etmen lazım..
Valla ben gözüm yarı kapalı emziriyorumyolculuk memlekete gidiyorum giresuna bakalım inşallah bende gittiğime pişman olmam
Öyle belli bir zamanı yok her mızıklanmasına teklif ediyorum memeyi emmek istiyorsa emiyor istemiyorsa ya altına bakıyorum ya uyutuyorum ya da konuşuyorum.ama emme süresi çok az 10 dk olmuyor hiç 5 dk en fazla 6-7dkKızlar merhaba sadece emziren mama vermeyen annelere sormak istiyorum. Bebeğinizi kaç saatte bir emziriyorsunuz ve ne kadar sürüyor? Bir de ben emzirirken sonlara doğru iki üç kere çekip bir kere yutkunuyor. Damla damla geldiği için öyle olduğunu düşünüyorum. Benim sütüm az ondan mı yoksa merak ediyorum.
K Kuf Maalesef anne bile olsa kadının kadına yaptığını kimse yapmıyor. Hemen kendi anneliğini yüceltmek için böyle karşıdakini küçümseyici laflar falan.. çok üzücü gerçektem. Bir de geçmişte yaşadıkları sıkıntıları unutuyorlar haliyle hep güzel şeyleri hatırlıyorlar. Biraz şikayet etsen biraz yoruldum desen hemen yeterli anne değilmişsin gibi hissettirmeye kalkıyorlar. Bunu sadece anneler değil etraftaki tüm kadınlar yapmaya kalkacak kızlar. Şimdi pandemidem kimseyle görüşemiyoruz ondan duymuyoruz belki de şanşlıyız. Aman kimse bunlara kulak asmasın kendinizi modunuzu düşürmeyin. Herkesim anneliği kendine. Bu doğum şeklinden emzirme süresine kadar her konuda olabilir.Valla ben ailemin yanına gitmedim ama annem de bazen yazıyor bana öyle şeyler sinirleniyorum. O ikiz büyütmüş, tek çocuğu olup da uyuyamıyorum, yoruluyorum diyenlere sinir oluyormuş. E napalım yani, yorulduk diye bakmayacak değiliz ya, sanki bunu dile getirmek anneliğe yakışmıyormuş gibi lanse ediliyor. Anneysen eşek gibi susup yorulacaksın. Böyle bir şey var mı? Anne denen varlık da insan, o da zaman zaman bıkabiliyor içinde bulunduğu durumdan, eski rahatlığa özlem duyuyor olmak bence insanı suçlu hissettirmemeli.. Burada kim söyleyebilir ki eski sorumsuz, özgür halini bazen özlemediğini? Yavrumuz için gerekirse canımızı veririz, kol ne ki.. Ama insan anlayış bekliyor.
He bir de "Biz de çocuk yetiştirdik ama hiç..." diyenlere de sinir oluyorum, kendileri güle oynaya yetiştirdiler sanki..
Haklısın belki de pandemi işimize yaradı bu konuda.. Kızım 5 günlükken sarılıktan hastaneye yattığında eltim hemen ardarda mesajlar atmıştı şöyle yap böyle yap, o şöyle yapmış böyle yapmış. Beni yetersiz hissettirmişti o zaman çok ağlamıştım ama ben de ona kimse kimseden daha anne değil, herkes kendi çocuğu için en iyisini bilir deyip uzunca bir cevap yazmıştım. O son oldu, daha da bir şey diyemedi.K Kuf Maalesef anne bile olsa kadının kadına yaptığını kimse yapmıyor. Hemen kendi anneliğini yüceltmek için böyle karşıdakini küçümseyici laflar falan.. çok üzücü gerçektem. Bir de geçmişte yaşadıkları sıkıntıları unutuyorlar haliyle hep güzel şeyleri hatırlıyorlar. Biraz şikayet etsen biraz yoruldum desen hemen yeterli anne değilmişsin gibi hissettirmeye kalkıyorlar. Bunu sadece anneler değil etraftaki tüm kadınlar yapmaya kalkacak kızlar. Şimdi pandemidem kimseyle görüşemiyoruz ondan duymuyoruz belki de şanşlıyız. Aman kimse bunlara kulak asmasın kendinizi modunuzu düşürmeyin. Herkesim anneliği kendine. Bu doğum şeklinden emzirme süresine kadar her konuda olabilir.
Yeminle kocamın kıymetini anladım. Evlendikten sonra baba evine sigilmiyormus.Ah kuzum neden üzüyorsun kendini evet ben doğurdum ben bakıcam çok haklısınız deseydinya bu aileler neden destek ol ak yerine köstek oluyor bazen hiç anlamıyorum tamamen bebek bakımını unuttukları için herhalde. Boşver aha bi iki güne gidiyorsun evine sıkma daha canını
Ablam sağ olsun canım şimdi daha iyiyim sütüm de geldi şükür. Ama dün gece elini emerek uyumaya çalışti yavrum o kadar koydu ki. Bana dediklerini unutsam bunu unutmam.Tamam toparlan hemen bebeğin var bak senin ona yansıtma insanları anlamak ne zor ne anlayışsızlar
Canım daha 58 yaşında ama kendini bırakmış çok alışmış rahatlığa. Keşke gelmeseydim keşke.Vazgeçme ara ara dene farklı pozisyonlarda dene geçen hafta bizim minik cadıda aynıydı aşınında etkisiyle çok huysuzdu etmiyordu ama biberon alıyordu ayakta şarkı söyleyerek tempolu hafifçe sallayarak emzirebildim
Canım öyle iyi anlıyorum ki seni annem de kayınvalidem de yanımda ne zaman bişey desem aynı şeyi söylüyorlar ve başlıyorlar kendi dönemlerinin zorluklarını anlatmaya bırak seni anlamayı bide üstüne kınıyorlar bu kadar kolaylık içinde şikayet ediyorsun diye ahh ahhh Allah kolaylık versin hepimize ben hep diyorum 2 çocuğa değil 4 çocuğa bakıyorum diye inan yaşlıların çocuktan farkı yok
Aynen canım. Etten kemikten yaratıldık biz de. Ne kadar acı annenin bile anlamaması. Çok yazık. Bu kırgınlığım affetsem bile hep içimde kalacak. Üstelik ben bir kez bebeği tut da dinleneyim demedim inan.Valla ben ailemin yanına gitmedim ama annem de bazen yazıyor bana öyle şeyler sinirleniyorum. O ikiz büyütmüş, tek çocuğu olup da uyuyamıyorum, yoruluyorum diyenlere sinir oluyormuş. E napalım yani, yorulduk diye bakmayacak değiliz ya, sanki bunu dile getirmek anneliğe yakışmıyormuş gibi lanse ediliyor. Anneysen eşek gibi susup yorulacaksın. Böyle bir şey var mı? Anne denen varlık da insan, o da zaman zaman bıkabiliyor içinde bulunduğu durumdan, eski rahatlığa özlem duyuyor olmak bence insanı suçlu hissettirmemeli.. Burada kim söyleyebilir ki eski sorumsuz, özgür halini bazen özlemediğini? Yavrumuz için gerekirse canımızı veririz, kol ne ki.. Ama insan anlayış bekliyor.
He bir de "Biz de çocuk yetiştirdik ama hiç..." diyenlere de sinir oluyorum, kendileri güle oynaya yetiştirdiler sanki..
Arkamdan söylediğini duydum ben patladım canım. Kâbus gibiydi dün ciddenAa bunun icin mi kavga ettilercok üzüldüm yanlış yapmislar sen bize sikayet et kuzum biz birbirimizi anlariz . Hep basimizda o büyüklerin şikayete tepkileri kendinden ornek vermeleri .. cocugun ve sen iyiyseniz sıkma canını . Dünde galiba bir ugursuzluk vardi hepimiz icin son olsun o kotu gün ☺
İnsana kendinden ve eşinden başka kimseden fayda yokmuş canım bunu çok iyi anladım.Gündüzleri 1 veya 1.3 saatte bir. Gece de ne zaman uyanırsa. Önceden düzen kurmaya çalıştım baktım düzen müzenn olmuyor her ağladığında önce emzirmeyi deniyorum.
5 6 dk emiyor. Çok çok nadir 10dk.
Ah ah zaten zorluklar yetmez gibi birde çevrenin can sıkması moral bozması var. Çok ağlamak istediğim zamanlar oluyor benimde.
Keşke destek olmayanlar köstekte olmasa.
Sorma kendisi mükemmel anne zaten öve öve bitiremez kendini. Mükemmel anne olduğu için emziren kızını ağlatip sütünü kesti evet.K Kuf Maalesef anne bile olsa kadının kadına yaptığını kimse yapmıyor. Hemen kendi anneliğini yüceltmek için böyle karşıdakini küçümseyici laflar falan.. çok üzücü gerçektem. Bir de geçmişte yaşadıkları sıkıntıları unutuyorlar haliyle hep güzel şeyleri hatırlıyorlar. Biraz şikayet etsen biraz yoruldum desen hemen yeterli anne değilmişsin gibi hissettirmeye kalkıyorlar. Bunu sadece anneler değil etraftaki tüm kadınlar yapmaya kalkacak kızlar. Şimdi pandemidem kimseyle görüşemiyoruz ondan duymuyoruz belki de şanşlıyız. Aman kimse bunlara kulak asmasın kendinizi modunuzu düşürmeyin. Herkesim anneliği kendine. Bu doğum şeklinden emzirme süresine kadar her konuda olabilir.
Ah kuzum geçti boşverYeminle kocamın kıymetini anladım. Evlendikten sonra baba evine sigilmiyormus.
Ablam sağ olsun canım şimdi daha iyiyim sütüm de geldi şükür. Ama dün gece elini emerek uyumaya çalışti yavrum o kadar koydu ki. Bana dediklerini unutsam bunu unutmam.
Canım daha 58 yaşında ama kendini bırakmış çok alışmış rahatlığa. Keşke gelmeseydim keşke.
Aynen canım. Etten kemikten yaratıldık biz de. Ne kadar acı annenin bile anlamaması. Çok yazık. Bu kırgınlığım affetsem bile hep içimde kalacak. Üstelik ben bir kez bebeği tut da dinleneyim demedim inan.
Arkamdan söylediğini duydum ben patladım canım. Kâbus gibiydi dün cidden ☹
İnsana kendinden ve eşinden başka kimseden fayda yokmuş canım bunu çok iyi anladım.
Sorma kendisi mükemmel anne zaten öve öve bitiremez kendini. Mükemmel anne olduğu için emziren kızını ağlatip sütünü kesti evet.
Gerçekten tavsiye verenlere kulak vermekte fayda var ama tavsiye verme şekilleri hemen her şeyi anlatıyor zaten. yapıcı mı yoksa eleştirici mi yargılatıcı mı eğer eleştirici yargılayacı ise hemen oradan uzaklaşın kulaklarınızı tıkayın hiç dediklerini önemsemeyin ama yapıcı ise yine tecrübe başka bir şey yerine göre dinliyorum ben bazılarınıHaklısın belki de pandemi işimize yaradı bu konuda.. Kızım 5 günlükken sarılıktan hastaneye yattığında eltim hemen ardarda mesajlar atmıştı şöyle yap böyle yap, o şöyle yapmış böyle yapmış. Beni yetersiz hissettirmişti o zaman çok ağlamıştım ama ben de ona kimse kimseden daha anne değil, herkes kendi çocuğu için en iyisini bilir deyip uzunca bir cevap yazmıştım. O son oldu, daha da bir şey diyemedi.
Çok normal ellerini keşfediyor benimki uzun zamamdır öyleKızlar benim kız sürekli elini emmeye başladı. Geçen gün beşikte cok cok seslere uyandım o zaman acıkmıştı ama aç değilken de yapıyor. Normal midir bu?
6-7 Dakikada bırakıyor ama kendisi değil miÖyle belli bir zamanı yok her mızıklanmasına teklif ediyorum memeyi emmek istiyorsa emiyor istemiyorsa ya altına bakıyorum ya uyutuyorum ya da konuşuyorum.ama emme süresi çok az 10 dk olmuyor hiç 5 dk en fazla 6-7dk
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?