2020 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    313
agacsizkoalaa ya öyle mi demek ki birebir ilgisi de yok emzirmeylebu doğumdan sonra kanamam çok oldu zaten bir türlü lekelenme vs de kesilmedi sütle belki de alakası yoktur oğlum sadece klasik 2-4 ay arası meme reddine girmiştir ay yani inşallah

Belki emme süresiyle alakalıdır kuzum. Burda mı başka yerde mi okumuştum hatırlamıyorum ama günde 10 dkdan 6 kere emziren birinin adet olması beklenmezmiş pek prolaktin hormonu düşmediği için. Benim cadı 5 dk emip bırakıyor mesela.

aynen ne zaman bir nefes alalim desek daha da boguyorlar bizi anneyiz ya hep bunalmaliyiz
Kuzum cok mu agladi susturlmayacak kadar , oyle olunca sen sakin kalabildin mi yoksa korktun mu

Aldım canım mama. Şu ana kadar iki kere verdim ama sadece. Bitmedi kanamam. Doktorun verdiği doğum kontrol ilacını bıraktım. Sanırım o tetikliyor. Bakalım kesilecek mi?
He onu diyeceğim bak, regl olmadan doğum kontrol ilacı nasıl kullanacağuk? Kullanma niyetim yok ama merak ettim.
Ben not ediyorum uygulamaya, 6-7 defa emziriyorum günde ama her biri yarım saat sürüyor Benim memeleri sündürdü valla bu kız yaa..

Normalde reglnin 1.günü başlanıyor böyle haplara ama emzirirken böyle bir kaide yokmuş. İstediğiniz zaman başlayabilirsiniz yazıyordu. Ara vermiyorsun zaten direk 2.kutuya geçiyorsun bitince bana verilen ilaçta. Tabi ben bıraktım. 6 ay bitene kadar eşim korunsun sonra bakıcam çaresine artık.
Oh maşallah benim kız öyle bir içiyor ki her seferinde sanırsın 3 gün aç kalmış. Nefes nefese kalıyor, arada bir durup nefes alıp devam ediyor. Bu kadar kuvvetli ve hızlı çekince benim memeler 5 dakikada yumuşacık oluyor

E benimki de o kadar saldırıyor ama neden uzun sürüyor bilmiyorum. Hatta şöyle diyeyim bir memeyi 15 dk emdi ya diğer memeye geçecekken gözyaşı döküyor elim ayağıma dolanıyor. Sıkıyorum süt de tazyikli geliyor yani.. Ve bazen acaba boş mu emiyor diye bakıyorum süt geliyor gerçekten de.. Neyse önceden 1 saat sürüyordu şimdi buna da razıyım. Ama işte sanırım bu yüzden süt yettiremiyorum benimkine..

ya görmüşken yazayım istedim. daha dün hastaneye uğradım çalıştığım hekimle konuştum doğum kontrol haplarını. içmek istemiyordum çünkü. kesinlikle bir tane bile alma dedi. pıhtılaşma problemi yaratabiliyor. ilk kullanımında felç kalan hastam oldu dedi. açıkçası bende kanser riskinden korkuyordum annemi kanserden kaybetmiştik. spiral ya da eşin dedi. spiral de hormonsuz kesinlikle

Benim kuzuyu ishal yapti galiba rotavirus aşısı. sürekli cir cir. yeşil ve sümüksü kakasi da. sabah bezinde turunculuk vardı. susuz kaldı galiba. bugün iki kere beş çay kaşığı kaynatılmış su verdim. sonuçta mama yapsam ona da koyacağım su. zarari olmaz diye düşündüm. doktor tavsiyesi de almadım. inşallah doğru yapmışımdır.

aşının paketini de attık aksi gibi. yan etkilerine netten baktim. ishal, karin ağrısı, sinirlilik yazıyor. inşallah iki güne geçer bakalim. popusunu silerken bile cirt cirt yapıyor. poposu pişik olmasin yikayayim diyorum yıkarken banyoya yapiyor.

bunun dışında genel olarak mutlu görünüyor.

Ya kızlar bu saatte ev mi taşınır delircem ya
Patır kütür seslerden kıpırdayıp duruyor uykusunda kızım. Zaten sevmiyorum bu evi bide burnumun dibine taşındılar balkondan baksam karşımda insanlar oof offfff

Benimki de hep 5dkkada emiyor ama nası bi emmek kıtlıktan çıkmış gibi hızlı hızlı
Yarım saat mi yarım saat emiyor ve süt geliyorsa maşallah sana kız ne güzel valla yalnız yavaş akıyorda olabilir ya da kendi yavaş içiyor olabilir. Benim sütüm akıyo mesela ağzından çektiği anda bi de silikonla emziridiğimden görüyorum hep musluk gibi o da hızlı içmeyi öğrendi bi çırpıda içip bitiriyo

Geçmiş olsun canım inşallah kısa sürede atlatır da alışır vucudu. Banada doktor 3. Ve 5.ayda yaptır dedi bende yaptırmayı planlıyorum kaç gündür böyle ishal?

Canım ağlamasının açlık olup olmadığını nası anlıyorsun? Ben her ağladığında vermeye çalışıyorum ama bazen yarım yamalak emip bırakıyor. Tam boşaltmadığı için azalır diye de korkuyorum. Gündüz saat başı memede. Aslında bende alışırsam ne güzel olur.

Yaptığın özel bir şey var mı süt için?

Geçmiş olsun canım. Bu aşı biraz zor galiba. İnşallah düzelir hemen.

Hiç özel birşey yok bi tek bestlak damla ve rezene kimyon çayı içiyorum o kadar. Hele bu ara hiç düzgün yapamıyorum ama bence en etkilisi su içmek herhalde. Elimden geldiğince su içmeye çalışıyorum. Ya bi de Ben artık saldım biliyomusun ilk basta sürekli takipteydim az mı çok mu yettimi aç mı derken olan sütümü de az getirmeye başladım. Sonra dedim aman doymazsa mama veririm nolucak yani inanırmısın üstüne düşmedikçe sütüm daha iyi gelmeye başladı. şimdi günde 2 en cok 3 kez veriyorumdur onu da genelde eşim sabah ben uyurken veriyor dinleneyim diye. Ben sütün psikolojiyle alakalı oldugunu çok iyi anladım ne zaman üzüldüm dert ettim sütüm azaldı. Bazı günler hiç mama vermediğinde oluyor. Bir de bence saat başı meme verme acıksın bekle kendi istesin. Susturmak için meme teklif etmiyorum ben.

Tikka belkk oyun icin ya da uyumak icin emiyor senin kiz.benimki oyle sanki.
Parmagi sokuyo agzina uyutmaya calisio kendini.
Memeyi 45 dak emdi bugun uyudu.birakirken uyandi. Cunku artik hemen doyuyorlar.cogu arkadas da demis 10 dakkayi bulmuor bile emmeleri.
Ne bikeyim anlamiorm arkadas. Suan yanimda cok cok parmak emiyor, 1saattir emiyor da nasil ac ki. Basparmagi bogazina kadar sokmus

İyi atlatıyorsunuz bence canım ishal geçer 1-2 güne, mutlu görünmesi De harikaKorkuyorum rotadan ben, huysuz oluyolarmış sonrasında. Biz de haftaya yaptıracağız aşımızı bakalım bizim nasıl geçecek günlerimiz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…