- 15 Nisan 2019
- 5.109
- 13.965
- 168
- 32
Aldım canım mama. Şu ana kadar iki kere verdim ama sadece. Bitmedi kanamam. Doktorun verdiği doğum kontrol ilacını bıraktım. Sanırım o tetikliyor. Bakalım kesilecek mi?Koala naptın mama aldın mı? Bitti mi kanaman?
Ne kadar tatli ve uzun saçları masallah benim oglum kel bebe yetmiyor gibi döküp duruyor saclari tuytüyHavlu ile kurutmaya çalışıyorum şapka takınca kalkıyor saçlarızor kuruyor havluyla da .
Belki emme süresiyle alakalıdır kuzum. Burda mı başka yerde mi okumuştum hatırlamıyorum ama günde 10 dkdan 6 kere emziren birinin adet olması beklenmezmiş pek prolaktin hormonu düşmediği için. Benim cadı 5 dk emip bırakıyor mesela.agacsizkoalaa ya öyle mi demek ki birebir ilgisi de yok emzirmeyle bu doğumdan sonra kanamam çok oldu zaten bir türlü lekelenme vs de kesilmedi sütle belki de alakası yoktur oğlum sadece klasik 2-4 ay arası meme reddine girmiştir ay yani inşallah
aynen ne zaman bir nefes alalim desek daha da boguyorlar bizi anneyiz ya hep bunalmaliyizBugün eşimle biraz dışarı çıkalım dedik çok bunaldım evde çocuklar bir yandan anneler bir yandan emzirdim uyuttum sağılmış sütüm de vardı iyi oldu kafa dağıttık biraz özlemişim normal hayatı ama kısa sürdü mutluluğum eve full enerjiyle döndüm ama bizim ufaklık geldiğimizden beri çığlık çığlığa katıla katıla ağlıyor gözlerinden yaş bile aktı ama nedensiz ilk kez böyle oldu çıldırdı ya saatler sonra ağlamaktan sızdı kucağımda kafam davul gibi zonk zonk birazdan da tansiyon fırlar
He onu diyeceğim bak, regl olmadan doğum kontrol ilacı nasıl kullanacağuk? Kullanma niyetim yok ama merak ettim.Aldım canım mama. Şu ana kadar iki kere verdim ama sadece. Bitmedi kanamam. Doktorun verdiği doğum kontrol ilacını bıraktım. Sanırım o tetikliyor. Bakalım kesilecek mi?
Ben not ediyorum uygulamaya, 6-7 defa emziriyorum günde ama her biri yarım saat sürüyorBelki emme süresiyle alakalıdır kuzum. Burda mı başka yerde mi okumuştum hatırlamıyorum ama günde 10 dkdan 6 kere emziren birinin adet olması beklenmezmiş pek prolaktin hormonu düşmediği için. Benim cadı 5 dk emip bırakıyor mesela.
Normalde reglnin 1.günü başlanıyor böyle haplara ama emzirirken böyle bir kaide yokmuş. İstediğiniz zaman başlayabilirsiniz yazıyordu. Ara vermiyorsun zaten direk 2.kutuya geçiyorsun bitince bana verilen ilaçta. Tabi ben bıraktım. 6 ay bitene kadar eşim korunsun sonra bakıcam çaresine artık.He onu diyeceğim bak, regl olmadan doğum kontrol ilacı nasıl kullanacağuk? Kullanma niyetim yok ama merak ettim.
Ben not ediyorum uygulamaya, 6-7 defa emziriyorum günde ama her biri yarım saat sürüyorBenim memeleri sündürdü valla bu kız yaa..
E benimki de o kadar saldırıyor ama neden uzun sürüyor bilmiyorum. Hatta şöyle diyeyim bir memeyi 15 dk emdi ya diğer memeye geçecekken gözyaşı döküyor elim ayağıma dolanıyor. Sıkıyorum süt de tazyikli geliyor yani.. Ve bazen acaba boş mu emiyor diye bakıyorum süt geliyor gerçekten de.. Neyse önceden 1 saat sürüyordu şimdi buna da razıyım. Ama işte sanırım bu yüzden süt yettiremiyorum benimkine..Normalde reglnin 1.günü başlanıyor böyle haplara ama emzirirken böyle bir kaide yokmuş. İstediğiniz zaman başlayabilirsiniz yazıyordu. Ara vermiyorsun zaten direk 2.kutuya geçiyorsun bitince bana verilen ilaçta. Tabi ben bıraktım. 6 ay bitene kadar eşim korunsun sonra bakıcam çaresine artık.
Oh maşallah benim kız öyle bir içiyor ki her seferinde sanırsın 3 gün aç kalmış.Nefes nefese kalıyor, arada bir durup nefes alıp devam ediyor. Bu kadar kuvvetli ve hızlı çekince benim memeler 5 dakikada yumuşacık oluyor
ya görmüşken yazayım istedim. daha dün hastaneye uğradım çalıştığım hekimle konuştum doğum kontrol haplarını. içmek istemiyordum çünkü. kesinlikle bir tane bile alma dedi. pıhtılaşma problemi yaratabiliyor. ilk kullanımında felç kalan hastam oldu dedi. açıkçası bende kanser riskinden korkuyordum annemi kanserden kaybetmiştik. spiral ya da eşin dedi. spiral de hormonsuz kesinlikleNormalde reglnin 1.günü başlanıyor böyle haplara ama emzirirken böyle bir kaide yokmuş. İstediğiniz zaman başlayabilirsiniz yazıyordu. Ara vermiyorsun zaten direk 2.kutuya geçiyorsun bitince bana verilen ilaçta. Tabi ben bıraktım. 6 ay bitene kadar eşim korunsun sonra bakıcam çaresine artık.
Oh maşallah benim kız öyle bir içiyor ki her seferinde sanırsın 3 gün aç kalmış.Nefes nefese kalıyor, arada bir durup nefes alıp devam ediyor. Bu kadar kuvvetli ve hızlı çekince benim memeler 5 dakikada yumuşacık oluyor
Benimki de hep 5dkkada emiyor ama nası bi emmek kıtlıktan çıkmış gibi hızlı hızlıBelki emme süresiyle alakalıdır kuzum. Burda mı başka yerde mi okumuştum hatırlamıyorum ama günde 10 dkdan 6 kere emziren birinin adet olması beklenmezmiş pek prolaktin hormonu düşmediği için. Benim cadı 5 dk emip bırakıyor mesela.
Yarım saat miHe onu diyeceğim bak, regl olmadan doğum kontrol ilacı nasıl kullanacağuk? Kullanma niyetim yok ama merak ettim.
Ben not ediyorum uygulamaya, 6-7 defa emziriyorum günde ama her biri yarım saat sürüyorBenim memeleri sündürdü valla bu kız yaa..
Geçmiş olsun canım inşallah kısa sürede atlatır da alışır vucudu. Banada doktor 3. Ve 5.ayda yaptır dedi bende yaptırmayı planlıyorum kaç gündür böyle ishal?Benim kuzuyu ishal yapti galiba rotavirus aşısı. sürekli cir cir. yeşil ve sümüksü kakasi da. sabah bezinde turunculuk vardı. susuz kaldı galiba. bugün iki kere beş çay kaşığı kaynatılmış su verdim. sonuçta mama yapsam ona da koyacağım su. zarari olmaz diye düşündüm. doktor tavsiyesi de almadım. inşallah doğru yapmışımdır.
aşının paketini de attık aksi gibi. yan etkilerine netten baktim. ishal, karin ağrısı, sinirlilik yazıyor. inşallah iki güne geçer bakalim. popusunu silerken bile cirt cirt yapıyor. poposu pişik olmasin yikayayim diyorum yıkarken banyoya yapiyor.
bunun dışında genel olarak mutlu görünüyor.
Bizim saçlarda böyle oluyor.Kuruyor ama 10 dkya
Kuzum aşının huysuzluğudur o. Geçer bir iki güne.
Aynısı bizde de oluyor hepsıpa benim uykum kaçınca onun uykusu geliyor
Öff bizimkide öyle. Sürekli cok cok cok. Valla çekiyorum gördüğüm anda emzik veriyorum. Bazen öyleki parmaklarını sokuyor boğazına kadar
Atıştırmacı bebek olmaması için 3 saatten erken vermiyorum. Yenidoğan değil zaten artık her ağladığında vermeye gerek yok. Saatlerce idare ediyor eğer doyduysa. 5 dakika falan sürüyor emmesi çok değil.
Ah bu anneler... Kendileri hep haklı ama karşısındaki emziren kadını hiç düşünmüyorlar. Üzülme canım yakında dönüyorsun zaten.
Ya senin kaynananı allah uyuz etsinde, kaşınacak tırnak vermesin inşallah. Musibet kadın. Bu dünyadadaki sınavın bence bu senin.
Ben sadece anne sütü verirken oldum
Benimki de hep 5dkkada emiyor ama nası bi emmek kıtlıktan çıkmış gibi hızlı hızlı
Yarım saat miyarım saat emiyor ve süt geliyorsa maşallah sana kız ne güzel valla yalnız yavaş akıyorda olabilir ya da kendi yavaş içiyor olabilir. Benim sütüm akıyo mesela ağzından çektiği anda bi de silikonla emziridiğimden görüyorum hep musluk gibi o da hızlı içmeyi öğrendi bi çırpıda içip bitiriyo
Benim kuzuyu ishal yapti galiba rotavirus aşısı. sürekli cir cir. yeşil ve sümüksü kakasi da. sabah bezinde turunculuk vardı. susuz kaldı galiba. bugün iki kere beş çay kaşığı kaynatılmış su verdim. sonuçta mama yapsam ona da koyacağım su. zarari olmaz diye düşündüm. doktor tavsiyesi de almadım. inşallah doğru yapmışımdır.
aşının paketini de attık aksi gibi. yan etkilerine netten baktim. ishal, karin ağrısı, sinirlilik yazıyor. inşallah iki güne geçer bakalim. popusunu silerken bile cirt cirt yapıyor. poposu pişik olmasin yikayayim diyorum yıkarken banyoya yapiyor.
Hiç özel birşey yok bi tek bestlak damla ve rezene kimyon çayı içiyorum o kadar. Hele bu ara hiç düzgün yapamıyorum ama bence en etkilisi su içmek herhalde. Elimden geldiğince su içmeye çalışıyorum. Ya bi de Ben artık saldım biliyomusun ilk basta sürekli takipteydim az mı çok mu yettimi aç mı derken olan sütümü de az getirmeye başladım. Sonra dedim aman doymazsa mama veririm nolucak yani inanırmısın üstüne düşmedikçe sütüm daha iyi gelmeye başladı. şimdi günde 2 en cok 3 kez veriyorumdur onu da genelde eşim sabah ben uyurken veriyor dinleneyim diye. Ben sütün psikolojiyle alakalı oldugunu çok iyi anladım ne zaman üzüldüm dert ettim sütüm azaldı. Bazı günler hiç mama vermediğinde oluyor. Bir de bence saat başı meme verme acıksın bekle kendi istesin. Susturmak için meme teklif etmiyorum ben.Canım ağlamasının açlık olup olmadığını nası anlıyorsun? Ben her ağladığında vermeye çalışıyorum ama bazen yarım yamalak emip bırakıyor. Tam boşaltmadığı için azalır diye de korkuyorum. Gündüz saat başı memede. Aslında bende alışırsam ne güzel olur.
Yaptığın özel bir şey var mı süt için?
Tikka belkk oyun icin ya da uyumak icin emiyor senin kiz.benimki oyle sanki.E benimki de o kadar saldırıyor ama neden uzun sürüyor bilmiyorum. Hatta şöyle diyeyim bir memeyi 15 dk emdi ya diğer memeye geçecekken gözyaşı döküyor elim ayağıma dolanıyor. Sıkıyorum süt de tazyikli geliyor yani.. Ve bazen acaba boş mu emiyor diye bakıyorum süt geliyor gerçekten de.. Neyse önceden 1 saat sürüyordu şimdi buna da razıyım. Ama işte sanırım bu yüzden süt yettiremiyorum benimkine..
İyi atlatıyorsunuz bence canım ishal geçer 1-2 güne, mutlu görünmesi De harikaBenim kuzuyu ishal yapti galiba rotavirus aşısı. sürekli cir cir. yeşil ve sümüksü kakasi da. sabah bezinde turunculuk vardı. susuz kaldı galiba. bugün iki kere beş çay kaşığı kaynatılmış su verdim. sonuçta mama yapsam ona da koyacağım su. zarari olmaz diye düşündüm. doktor tavsiyesi de almadım. inşallah doğru yapmışımdır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?