- 22 Kasım 2019
- 3.169
- 4.553
- 63
Keske kocam gorseydi bi sekilde o zmn beni anlarsi da cok ikili oynuyolar iste. Ev alsinlar diye bemde kb flan baya üsteledim bakalm artık dua etmekten baska carem yokAy inanmıyorum ben bir daha asla bırakmazdım ona herhaldeözel bir doktora gitmeye başlamıştık çok iyi dediler o doktor için. Bebeğimi çok ağlattı ve bize dokunmayın ağlasın dedi diye doktoru bıraktım bir daha gitmedim. Çocuğum nasıl ağladı ve o adam sert davrandı çocuğa. O günden kaç gün sonraya kadar bebeğim hep çığlık çığlığa ağladı korkunca. Minicik olsalar da etkileniyorlar Bu zamanlarda çok önemli bebeğin stres seviyesi. Stresli bir bebeğin beyin gelişimi, mutlu bebeklere göre daha yavaş oluyormuş
Bende oyle diyorum yastık değişti ama kadeeim pek de degismedi işteBizim saçlarda böyle oluyor.Kuruyor ama 10 dkya
Kuzum aşının huysuzluğudur o. Geçer bir iki güne.
Aynısı bizde de oluyor hepsıpa benim uykum kaçınca onun uykusu geliyor
Öff bizimkide öyle. Sürekli cok cok cok. Valla çekiyorum gördüğüm anda emzik veriyorum. Bazen öyleki parmaklarını sokuyor boğazına kadar
Atıştırmacı bebek olmaması için 3 saatten erken vermiyorum. Yenidoğan değil zaten artık her ağladığında vermeye gerek yok. Saatlerce idare ediyor eğer doyduysa. 5 dakika falan sürüyor emmesi çok değil.
Ah bu anneler... Kendileri hep haklı ama karşısındaki emziren kadını hiç düşünmüyorlar. Üzülme canım yakında dönüyorsun zaten.
Ya senin kaynananı allah uyuz etsinde, kaşınacak tırnak vermesin inşallah. Musibet kadın. Bu dünyadadaki sınavın bence bu senin.
Ben sadece anne sütü verirken oldum
Yaşıyorum canım 3 çocuk ev işi VS derken hiç vaktim kalmıyor buraya birde dikişe merak saldım sorma
Her acıktığında önce meme veriyorum iki memeyi de emdikten sonra mamaya geçiyor. Genelde 2,5-3 saat arayla ama bazen daha erken acıkabiliyor.Memeyi hangi aralıklarla alıyor senin oğlan canım? Ben sürekli teklif ediyorum artık hatta biberon içerken de biraz verip meme veriyorum 2 kere çekip ağlıyor sıpacan. Az önce uykuya dalmadan hafif keyifliyken verdim emdi şükür ikisini de. Meme reddi olacak hiç almayacak diye korkuyorumkızımı ilk 1 ay emzirememiştim küvözde kalmıştı yavrum hep emmiş gibi hiç sıkıntı yaratmadan meme almıştı.
Seni çok merak ettim canım Asya cık ı öperim. Gaz bizde de fena.Selam kızlar nasılsınız manmışlar nasıllar.
Biz iyiyiz ev alma telâşındayız nasip olursa kendi evime taşınmak istiyorum.
Asya minnoşum 23de 3 aylık oldu çok şükür büyüyoruz ya ama gazimiz hala geçmedi gibi.
Menenjit oldu mu pekiBenim kuzuyu ishal yapti galiba rotavirus aşısı. sürekli cir cir. yeşil ve sümüksü kakasi da. sabah bezinde turunculuk vardı. susuz kaldı galiba. bugün iki kere beş çay kaşığı kaynatılmış su verdim. sonuçta mama yapsam ona da koyacağım su. zarari olmaz diye düşündüm. doktor tavsiyesi de almadım. inşallah doğru yapmışımdır.
aşının paketini de attık aksi gibi. yan etkilerine netten baktim. ishal, karin ağrısı, sinirlilik yazıyor. inşallah iki güne geçer bakalim. popusunu silerken bile cirt cirt yapıyor. poposu pişik olmasin yikayayim diyorum yıkarken banyoya yapiyor.
bunun dışında genel olarak mutlu görünüyor.
baktım deniyeyim dedim her durduğunda sipam ihhhhhhggg dedi salladım tekrarBebeğini sallayan arkadaşlar salla dur diye bir teknik varmış, içeriğini hiç bilmiyorumInstagramda yorumlarda yazıyordu, bebeğimi öyle sallamayı bıraktım diye.. Belki araştırmak istersiniz.
emme bebekler icin sadece beslenmek demek degildir duygusal bağ kurmaktır aynu zamanda. yani sizinle o pozisyonda güvende ve mutlu bu kadarTikka belkk oyun icin ya da uyumak icin emiyor senin kiz.benimki oyle sanki.
Parmagi sokuyo agzina uyutmaya calisio kendini.
Memeyi 45 dak emdi bugun uyudu.birakirken uyandi. Cunku artik hemen doyuyorlar.cogu arkadas da demis 10 dakkayi bulmuor bile emmeleri.
Ne bikeyim anlamiorm arkadas. Suan yanimda cok cok parmak emiyor, 1saattir emiyor da nasil ac ki. Basparmagi bogazina kadar sokmus
Aşıdan gerçekten geçer sabırla sevin sarılın zor ama gerçekten insan bazen şaşakalıyorCanım inşallah çünkü sabrım tükeniyor.
mamayı arttırmayı deneyin birde bakalım nasıl tepki verecekAsidan kaynaklidir canim üzülme. Düşün bu yasadigin iki günü ben hergun yaşıyorum..
Aaa meme reddi biberinden dolayı acil emmeye zorlayın pea etmeyinKızlar yaa bebeğim uyanıkken meme emmiyor mama verince biberonu çoğunlukla tutuyor ama memede ağlıyor uyku arası da ise meme emiyor 2 gündür böyle biberona mi alıştı acaba ama mama son zamanlarda o da 60 çoğunlukla 45cc veriyorum günde 3 kere biberona alışmış olamaz ya ne yapacam
Of genelde ayni sorunlar ile geliyorum biliyorum ama içimi dökmeye ihtiyacım var kizlar. kahvaltidan once ev supurdum sildim iste tuvalet banyo herywr mis gibi oldu kahvalti yapalm dedik toz işim vardi sadece e cpcugun uykusu geldi tozu snra aliyim once uyusun dedim salladim uyudu ama dalamadı birakinca gözünü açtı hep sallarken de ablam görüntülü aradi konusurlen kaynanam soyleniyo o sira yaptigi sadeve bulasik zaten evde ben iş yapiyorum da sen oturuyosn sadece uyuyan cocugu salliyosn vs ablamlar duydu hep kapattim bende dedim dalmadi uyaniyo cocuktan onemliyse iş aglasin o iş yapiyim dedim aman sen otur vs. Benim sinir tavan yapti neymis bunun cpcuga bakip da benim oyle iş yapmam lazimmis bu da bana tarif edecekmis flan bende madem oyle deyip asagiya indim benm esyalar orda orayi temizleyim dedim. Cok gecmedi cpcukla indi e mamasini yap ben iciriyim bende yapamam dedim yap içir cikamam şuan niyeymis diyo madem oyle hazirlayip inseydin dedi bende oyle cocuk bakmaya ne var bakacaksan her seyini yapacaksn oyle hazirda herkez bakar sever ne varki dedim bu cikti mamayi flan yapmis baya orayi temizledim bahce süpürdüm iceri girdim hemen verecek sigara icemedi ya bunaldi banyoya girecem dedim terledim çünkü. E çocuk uykusu gelmis agliyo balti flan ama seviyim derdinde uyutmuyo. Üstümü giyiyodum oyle agliyo miye susmuyo ki diye cabucak giydim ciktim baktiydim birakmis odaya yavrum nasi agliyo. Sevgisi bu kdar işte orda aglarken vicdanı nasi rahat ettiyse iste ben bakiyim demeyle olmuyo 2 saat baktiysa bi o işte o ldar da belki olmadi bile. O keyfi yetene kdar icinde sevgi yok biliyorum cnku. Oy kurban olurum vs diyodu ben cikmadim naai aglayarak bıraktın ki o yataga tek başına iste vicdan gercekten yok bu kadinda.
Canim 2. Foto uyanip gördüğüm hali mama yaptim foto cektim. 1. Ise ayni konuma getirdim uyutup siz görün diye :) gozunden kacmamisCanım 2. Fotoyu direk uyanip gordugun anda mi cektin yoksa vakit geçince mi 1. De biberon boşalmış 2. De dolu sen mi yaptın mamayi öyle mi çektin
menenjit oldu mu derken? menenjit asisi mi? yoksa yan etki mi ? kusura kalmayin kafa biraz gel git bugunlerdeMenenjit oldu mu pekibence iyi yapmışsın su vermekte
Ooo aramızda bir tontiş olacak yakın zamanda desene o zamanE benimki de o kadar saldırıyor ama neden uzun sürüyor bilmiyorum. Hatta şöyle diyeyim bir memeyi 15 dk emdi ya diğer memeye geçecekken gözyaşı döküyor elim ayağıma dolanıyor. Sıkıyorum süt de tazyikli geliyor yani.. Ve bazen acaba boş mu emiyor diye bakıyorum süt geliyor gerçekten de.. Neyse önceden 1 saat sürüyordu şimdi buna da razıyım. Ama işte sanırım bu yüzden süt yettiremiyorum benimkine..
Canım ben daha önceden de kullanıyordum. Bu emziren annelere özeldi sadece. Benim doktorumda ilk spirali teklif etti ben istemedim. Bakalım bir süre daha eş korunsun. Yoksa zaten korunmaya gerek kalmıyor böyle sürekli kanamadan yapamıyoruz birşeyya görmüşken yazayım istedim. daha dün hastaneye uğradım çalıştığım hekimle konuştum doğum kontrol haplarını. içmek istemiyordum çünkü. kesinlikle bir tane bile alma dedi. pıhtılaşma problemi yaratabiliyor. ilk kullanımında felç kalan hastam oldu dedi. açıkçası bende kanser riskinden korkuyordum annemi kanserden kaybetmiştik. spiral ya da eşin dedi. spiral de hormonsuz kesinlikle
AynenBenimki de hep 5dkkada emiyor ama nası bi emmek kıtlıktan çıkmış gibi hızlı hızlı
Yarım saat miyarım saat emiyor ve süt geliyorsa maşallah sana kız ne güzel valla yalnız yavaş akıyorda olabilir ya da kendi yavaş içiyor olabilir. Benim sütüm akıyo mesela ağzından çektiği anda bi de silikonla emziridiğimden görüyorum hep musluk gibi o da hızlı içmeyi öğrendi bi çırpıda içip bitiriyo
Kuzum ilke gazı yoksa çok ağlayan bir bebek değil. O yüzden anlamam kolay oluyor. Birde saat gelince acıkıyor genelde.Canım ağlamasının açlık olup olmadığını nası anlıyorsun? Ben her ağladığında vermeye çalışıyorum ama bazen yarım yamalak emip bırakıyor. Tam boşaltmadığı için azalır diye de korkuyorum. Gündüz saat başı memede. Aslında bende alışırsam ne güzel olur.
Yaptığın özel bir şey var mı süt için?
Şükür iyiyiz sürmeli seni sormalı? Hadi bakalım hayırlısı olsun hakkınızda canım.Selam kızlar nasılsınız manmışlar nasıllar.
Biz iyiyiz ev alma telâşındayız nasip olursa kendi evime taşınmak istiyorum.
Asya minnoşum 23de 3 aylık oldu çok şükür büyüyoruz ya ama gazimiz hala geçmedi gibi.
Hiç özel birşey yok bi tek bestlak damla ve rezene kimyon çayı içiyorum o kadar. Hele bu ara hiç düzgün yapamıyorum ama bence en etkilisi su içmek herhalde. Elimden geldiğince su içmeye çalışıyorum. Ya bi de Ben artık saldım biliyomusun ilk basta sürekli takipteydim az mı çok mu yettimi aç mı derken olan sütümü de az getirmeye başladım. Sonra dedim aman doymazsa mama veririm nolucak yani inanırmısın üstüne düşmedikçe sütüm daha iyi gelmeye başladı. şimdi günde 2 en cok 3 kez veriyorumdur onu da genelde eşim sabah ben uyurken veriyor dinleneyim diye. Ben sütün psikolojiyle alakalı oldugunu çok iyi anladım ne zaman üzüldüm dert ettim sütüm azaldı. Bazı günler hiç mama vermediğinde oluyor. Bir de bence saat başı meme verme acıksın bekle kendi istesin. Susturmak için meme teklif etmiyorum ben.
Ekstra aşı oda siz kusura bakmayın ben eksik yazmıştırım bende öyleyimmenenjit oldu mu derken? menenjit asisi mi? yoksa yan etki mi ? kusura kalmayin kafa biraz gel git bugunlerde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?