sağolasin canım. Perşembe oldu aşıyı. Akşam üzeri başladı hemen. Zaten sık yapıyordu kakasını daha da sıklaştı. Şimdi sabah aldım rengi dönmeye başlamış. İnşallah düzelir bakalım bugün.Geçmiş olsun canım inşallah kısa sürede atlatır da alışır vucudu. Banada doktor 3. Ve 5.ayda yaptır dedi bende yaptırmayı planlıyorum kaç gündür böyle ishal?
Geçmiş olsun canım. Bu aşı biraz zor galiba. İnşallah düzelir hemen.
İyi atlatıyorsunuz bence canım ishal geçer 1-2 güne, mutlu görünmesi De harika❤Korkuyorum rotadan ben, huysuz oluyolarmış sonrasında. Biz de haftaya yaptıracağız aşımızı bakalım bizim nasıl geçecek günlerimiz
Menenjit oldu mu pekibence iyi yapmışsın su vermekte
Süt konusu konuşulmuş , kesinlikle psikoloji de çok önemli . Biz de Kayınvalideme gideceğiz pazartesi günü . Şimdiden stres sıkıntı sardı beni . Sağıyorum , sütüm azaldı . Şimdi böyle iken orda da inşallah iyice azalmaz
Eskiler sürekli kendi çocuk büyütmelerinden bahsediyorlar evet . Benim kv de tam da bunu çok yapıyor . Küçük kaynım 1750 doğmuş , ölür demişler de bu ona rağmen göğsünde büyütmüş çocuğu . Bu hikayeyi on kere anlatır .hamile değilken bile bir çok kere duydum . Bir çoğunuz biliyorsunuzdur benim yavrum sonradan tuttu memeyi .kv bunları anlatırken sen bir meme tutturamadın tavrıyla anlatıyor . Her aramasında da çocuk memeyi tutuyor mu diyor . Emiyor mu emiyor mu daralttı beni . Bakalım gittiğimizde nelerle karşılaşacağım daha çok merak ediyorum.
Bende uykusuz dolanıyorum ki gece uyanıyorum gündüz neymiş iş bitsin her şey yat uyu diyor ama o da olmuyor biliyor da. Hamileyken bile yatmam gerekiyordu düşük riskim oldu 3 gün yattım 1 günüm batakhanede geçti zaten evde 2 gün o da laf etti her iş bana bakiyo diye diye abra kaldırdı iş yaptım. Erken doğum riskim oldu yatmam gerekti yine iş yaptırdı sancilandim hep eßim kızdı niye yapiyosn diye en son dedim annen yaptiriyor diye annesine kızdı 1 2 gun oyle susuyodu sonuc yine ayni snra kalk agir agor yap yapinca sancilaniyodum. O siralar hep Allahima havale ettim kendi kızı düşük yapti smdi de risk varmis 5 bicik aylk hamile aman kızım ev supurme kocan yapsin is yapma aman diyo yat oyle.okudukça sinirlendim okudukça....
normalde okuyor ve yorum yapmıyorum ...
hani seni de doldurusa getirmeyim diye ama...senin o kaynanani Allah bildigi gibi yapsin..baska da bisey demiyorum ben kardesimmm..kardesim diyorum cunku sen bana gore daha minicik bir kizssin..kiyamam sana ne diyim
sen aldırma..Allah tez zamanda kendi yuvana çikmak nasip etsin..bende birlikte yasadim.nedir iyi bilirim..bana da aynisini yapti.o cocugu bakavakmis.ben is yapacakmisim.o tarif edecekmis..ama cocuk her agladiginda kos sekerpare..eee ben perisan..cocuk gunduz uyur.ben uyuyamam.gece zaten ayakta..vallahi perisanlik...
ben neler yasadim..ne numaralar cekti benimki...aahh ahhh... bosver sen dik dur..kimsenin senin sinirlerinle oynamasina musade etme.kendine vakit ayir.isini bitirince yap kendine bir kahve ya da cay.otur çat keyfini..moralin yuksek oldukca kimse sana zarar veremez
Kısa zamanda kendş evine, düzenine geçmeni diliyorum canım. O kadar haklısın kiBende uykusuz dolanıyorum ki gece uyanıyorum gündüz neymiş iş bitsin her şey yat uyu diyor ama o da olmuyor biliyor da. Hamileyken bile yatmam gerekiyordu düşük riskim oldu 3 gün yattım 1 günüm batakhanede geçti zaten evde 2 gün o da laf etti her iş bana bakiyo diye diye abra kaldırdı iş yaptım. Erken doğum riskim oldu yatmam gerekti yine iş yaptırdı sancilandim hep eßim kızdı niye yapiyosn diye en son dedim annen yaptiriyor diye annesine kızdı 1 2 gun oyle susuyodu sonuc yine ayni snra kalk agir agor yap yapinca sancilaniyodum. O siralar hep Allahima havale ettim kendi kızı düşük yapti smdi de risk varmis 5 bicik aylk hamile aman kızım ev supurme kocan yapsin is yapma aman diyo yat oyle.
Evet bu da mantıklı 6 kere emiyordur ama dediğin gibi kısa kısa emiyor. Keyfi varsa çok tutuyor ben hiç kendim çekmiyorum zaten beyfendi bırakıyor. Bakalım inşallah 4.ay bitince düzelirBelki emme süresiyle alakalıdır kuzum. Burda mı başka yerde mi okumuştum hatırlamıyorum ama günde 10 dkdan 6 kere emziren birinin adet olması beklenmezmiş pek prolaktin hormonu düşmediği için. Benim cadı 5 dk emip bırakıyor mesela.
Hadi gözünüz aydın canım daha çok değişirler küçükler. Benimki 8-9 da yatıp . İlk yatışta baya uyuyor 1-2 gibi emmeye kalkıyor. Emzirip yatırdım 5 de kalktıBebişi sabah erkenden uyananlara selam olsun.
Günlerdir bir düzenimiz kalmadı diye dert yanıyordum uyku konusunda. 2 3 gündür geceleri 3 saatlik uykumuz geri geldi. Sonrası 2 saate bir uyanma. Önceden 8 civarı kalkardı. İki gündür 6da uyanıyoruz. Şimdilik deliksiz uykumuz 3 saati geçmiyor bakalım zaman ne gösterecek. Bugün 2 aylık 1 günlüğüz.
Hadi gözünüz aydın canım benimki 5 de uyanıyor 2 gündür gaz çıkarıyor epey uyanıncasonra bakıyorum gözler faltaşı gibi dayanamıyorum başlıyorum oynaşmaya ağzını aça aça gülüyor sıpa. Bu saatte de geri uyuyor. Canları sağolsun ben severim erken kalkmayı hele yazın güneş daha erken doğuyor güzel oluyor. Kışın sıkıntı karanlıkta uyanmak tabi
Sıkma canını hepimiz insanız zaman zaman sinirlenebiliyoruz, sesimizi yükseltebiliyoruz. Yolda mışıl mışıl uyur da evinize sağsağlim gidersiniz inşallah canım evini özlemiştir minikDün bütün gün uyumadı benim oğlan. Ortamı yine değişti yavrum şaşkın oldu iyice. Bugün gidiyorum evime. Ablam elinden geleni yapıyor ama işte bebek sonuçta.
Dedim gündüz uyumadı gece uyur. Yok anam uyumuyor. Kolumda ayagimda beşikte bana mısın demiyor. Biraz sinirlendim. Ellerini tutup salladım oynatmasına izin vermeden. Yataktan alırken de dişlerimi sıkarak gel oğlum gel dedim bi ağladı. Sesimden mi anladi bilmiyorum. Tabii bebek uyudu sardı beni bi pişmanlık. Çok üzgünüm hâlâ ☹
Kızlar bugun yola çıkıyoruz. Dua edin benim için lütfen sağ salim ve rahat bi yolculuk olsun diye...
Ben de 12 yıl önce çok severdimBen normalde hiç sevmem erken uyanmayı. Uykuya da çok düşkündüm. Ama işte gel gör ki artık mümkün değil 9a 10a kadar yatayım öğlende bir şekerleme uykusu yapayım bunlar hep geride kaldı.
İşin iyi tarafı alıştım ya şikayetim yok. O ne zaman istiyorsa o zaman kalkar o zaman yatarız napalım.
Korktum canım korkmam mı normal değildi çünkü sanki canı yanıyor kolu bacağı kırılmış gibi ağladı yavrumaynen ne zaman bir nefes alalim desek daha da boguyorlar bizi anneyiz ya hep bunalmaliyiz
Kuzum cok mu agladi susturlmayacak kadar , oyle olunca sen sakin kalabildin mi yoksa korktun mu
Evet dün gece ilk kez sabaha kadar beraber yattık reflü yatağında ama uyumadığımız için doğru dürüst yattık desem yalan olurKizlar bebekleri yanınizda yatiriyor musunuz gece veya gündüz
Ben de 12 yıl önce çok severdimilk kızım doğduktan sonra mecbur alıştım artık hep sabah derslerini isterim ki erkenden bitsin evime geleyim diye. Seneye de sabahçı program istedim bakalım inşallah herşey normale döner de biz de işimize okulumuza rahatlıkla döneriz.
Bir pişmanlık da bendenyavrum almak istemiyor biberonu. Gece nerdeyse hiç uyumadım bugun . Ağzında biberonla bekledim . Kendi kendime bir sürü sinirlendim çocuğa . Sonra da pişmanlık tabi .Sabah oldu , dedim nasılsa acıkıp alır biberon ama yine aynı . Uyandı , azıcık emdi şükür ama doyması mümkün değil o kadarla . Arkasına yine mama verdim yine almadı . Diliyle ittirip durdu . Beslenme saatleri gelmesin istiyorum özellikle uyurken bir çocuğun emme refleksi de mi olmaz yahu . Uyanıkken de emdiği 5 dk . Zaten bir yerden sonra sütüm azalıyor , basıyor çığlığı . Akşam o kadar çok ağladı ki içim parçalandı . Aç karnı biliyorum emiyor süt az . Biberon veriyoruz almıyor . Eds ile veriyordum onda da sonda büyük , boğulur gibi olup bu sefer memeyi tutmuyor . Şırınga ya da kaşığa dönüyorum püskürtüyor.artık daha çok aklı yetiyor .biberonla bile istemeyince püskürtüyor mamayı .Çıldırmak üzereyim
Dün 10 da uyudu , sabah 7 de kalktı . 9 saat açlık fazla değil mi ??Aç olsa almazmı mamayı? Gece kaç saat uyuyor hiç ellemesen mi uyurken.
Ben artık anlamaya başladım neye ağladığını mesela açken hep aynı şekilde ağlıyor bi de ben saat gelince de anlıyorum o da var. Şimdi yenidoğan olmadıkları için saat başı acıkmıyor. Bi önceki emmesine göre 2 ya da 3 saatte bir acıkıyor. Çok emmişse hemen acıkmıyor. Ben hiç susturmak için meme vermedim zaten o anda meme istemiyor ki. Sen nasıl tutturmayı başarıyorsun?Aynen çok doğru artık bende takılmıyorum az mı çok mu diye tam olarak aynı şeyleri düşünmüşüz. Önceden çok takardım kafama bir faydası olmadı. Bende susturmak için değilde aç mı değil mi anlamadığımdan önce meme veriyorum ağladığında. Aslında tam ağlama dilini çözebilsem bekletirim de işte içim rahat etmiyor. Ama bugün arayı biraz açmaya çalışıcam bakalım.
Üzülme canım dünkü yaşadıklarından dolayı stresten öyle davrandın. Şimdi kendi evine geçersin kendi düzenine dönersin bi rahatlarsın. Bebeğinde yatagına evine kavusur sakinler. İnşallah sağ salim varırsınız evinize hayırlı yolculuklar şimdidenDün bütün gün uyumadı benim oğlan. Ortamı yine değişti yavrum şaşkın oldu iyice. Bugün gidiyorum evime. Ablam elinden geleni yapıyor ama işte bebek sonuçta.
Dedim gündüz uyumadı gece uyur. Yok anam uyumuyor. Kolumda ayagimda beşikte bana mısın demiyor. Biraz sinirlendim. Ellerini tutup salladım oynatmasına izin vermeden. Yataktan alırken de dişlerimi sıkarak gel oğlum gel dedim bi ağladı. Sesimden mi anladi bilmiyorum. Tabii bebek uyudu sardı beni bi pişmanlık. Çok üzgünüm hâlâ
Kızlar bugun yola çıkıyoruz. Dua edin benim için lütfen sağ salim ve rahat bi yolculuk olsun diye...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?