2020 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    313
K Kuf üzülme kuzu...
anneler bazen söyleniyor işte..annene gucenmemeye çalış..zor biliyorum ama sende annesin..haa bnm annem de aynı bu arada..bklm bn neler yasayacagim.gecen sene 15 gunde cildirmistim biraz da eş özlemi etkiliyor bzi

S Sonsuzsukurler
canım ben de yasiyorum benzer seyler..cevrene tavrıni net koy.ve oglunla vakit gecir.cok salma asagi.saatli gidip gelsin.senin koydugun kurallara uymayi ogrensin..ama en basta sevgini hissetsin.cevrende senle ilgii olumsuz konusmalari alir cocuklar.amaaan o da canim..cocugun ustune variyor vs gibi cumleler yani.
evde etkinlikler duzenle.kiz uyudugunda.oyun hamuru puzzle boyama vs.arada tablrtten oyun da ver.disarida aramasin onu.annem izin veriyor desin.birlikte cizgi film izleyip film hakkında konuşmak da eğlendiriyor.misir patladın mesela.bilet kesin.oyun gibi.

Geçmiş olsun canım inşallah kısa sürede atlatır da alışır vucudu. Banada doktor 3. Ve 5.ayda yaptır dedi bende yaptırmayı planlıyorum kaç gündür böyle ishal?
sağolasin canım. Perşembe oldu aşıyı. Akşam üzeri başladı hemen. Zaten sık yapıyordu kakasını daha da sıklaştı. Şimdi sabah aldım rengi dönmeye başlamış. İnşallah düzelir bakalım bugün.
Geçmiş olsun canım. Bu aşı biraz zor galiba. İnşallah düzelir hemen.

Sağolasin canım. Aslında zor değil de bizimkinin çok çalışan bağırsaklarını daha da çok çalıştırdı

Sağolasin canım. Şükür huysuzluk olmadı. Sizin de yan etkisiz rahat geçer inşallah.
Menenjit oldu mu peki bence iyi yapmışsın su vermekte

Yok olmadı. Onu biraz daha geç düşünüyorum. Doktoruyla da konuşmam lazım. Erken oldukça doz sayısı artıyordu diye hatırlıyorumm

Allah bu kayinvalidelere akıl fikir versin ne diyeyimm. Ben de 10 gün önce gittim. Gider gitmez de emzirmek zorunda kaldım. İlk kez torunlarını gördüler. İlk Tepkisi sütün var mi? Hayrola sana mı lazımdı diyeceksin olmuyor. Önce bir sev çocuğu de mi, 3 ay sonra ilk kez görmüşsün. Mandıra mi açacaksın mübarek?,

Sonraki günlerde karnına vurup bu çocuğun karnında bir şey var diyor. Azıcık göbekli benim oğlan ama yapısal ablaları da öyleydi. Ne demek istiyor diye düşündükçe arkası geldi senin sütün gaz yapıyor bu çocuğa diyor neymiş çok gaz çıkarıyormus. Çıkarsın da rahat etsin işte. Menü bu dedim. Değişiklik yapamıyorum.

Bir dokundun bir ah isittin ama inşallah daha rahat geçirirsin sen kayinvalidenle. Stres yapma rahat olmaya çalış. Gerekince de kibarca ver cevabını geç.

Bende uykusuz dolanıyorum ki gece uyanıyorum gündüz neymiş iş bitsin her şey yat uyu diyor ama o da olmuyor biliyor da. Hamileyken bile yatmam gerekiyordu düşük riskim oldu 3 gün yattım 1 günüm batakhanede geçti zaten evde 2 gün o da laf etti her iş bana bakiyo diye diye abra kaldırdı iş yaptım. Erken doğum riskim oldu yatmam gerekti yine iş yaptırdı sancilandim hep eßim kızdı niye yapiyosn diye en son dedim annen yaptiriyor diye annesine kızdı 1 2 gun oyle susuyodu sonuc yine ayni snra kalk agir agor yap yapinca sancilaniyodum. O siralar hep Allahima havale ettim kendi kızı düşük yapti smdi de risk varmis 5 bicik aylk hamile aman kızım ev supurme kocan yapsin is yapma aman diyo yat oyle.

Kısa zamanda kendş evine, düzenine geçmeni diliyorum canım. O kadar haklısın ki
Benim kv de de geldi bebek bakacam ben diyor eşim demiş ya çok ağlıyor diye o bakacakmış ses etmedim ilk gün yemeği hazırladım işlerimi yaptım o beşiğin yanında salladı uyuttu uyandıkça salladı falan. 2.gün kahvaltıdan sonra akşama ne yapalım anne dedim kıymayı çıkardım köfte yoğuralım da akşam pişiririz dedim öğleden sonda da kızlar sıkıldı bebeği de aldık abimlere gittik pirinç pilavı da iyi olur dimi yanına deyip çıktımne fenayım. Benim oğlanın aplaması tuttu mu kimse sakinleştiremiyor zaten ben yine hergün bir yenilik bulup susturuyorum bi şekilde. Kv tğm akrabalarına anlattı dünden beri telefında çok ağlıyor 2 saat hiç susmadan ağladı sesi kesildi çok üzüldüm falan fişman alışıyor insan bir şekilde nasılsa susuyor artık öğrendim ben. Kendi kucağına aldıkça yırtındı bebek nasıl bakacaksa benim minnoşa

Bebişi sabah erkenden uyananlara selam olsun.
Günlerdir bir düzenimiz kalmadı diye dert yanıyordum uyku konusunda. 2 3 gündür geceleri 3 saatlik uykumuz geri geldi. Sonrası 2 saate bir uyanma. Önceden 8 civarı kalkardı. İki gündür 6da uyanıyoruz. Şimdilik deliksiz uykumuz 3 saati geçmiyor bakalım zaman ne gösterecek. Bugün 2 aylık 1 günlüğüz.

Evet bu da mantıklı 6 kere emiyordur ama dediğin gibi kısa kısa emiyor. Keyfi varsa çok tutuyor ben hiç kendim çekmiyorum zaten beyfendi bırakıyor. Bakalım inşallah 4.ay bitince düzelir

Hadi gözünüz aydın canım daha çok değişirler küçükler. Benimki 8-9 da yatıp . İlk yatışta baya uyuyor 1-2 gibi emmeye kalkıyor. Emzirip yatırdım 5 de kalktı5 de uyanıyor 2 gündür gaz çıkarıyor epey uyanınca sonra bakıyorum gözler faltaşı gibi dayanamıyorum başlıyorum oynaşmaya ağzını aça aça gülüyor sıpa. Bu saatte de geri uyuyor. Canları sağolsun ben severim erken kalkmayı hele yazın güneş daha erken doğuyor güzel oluyor. Kışın sıkıntı karanlıkta uyanmak tabi

Ben normalde hiç sevmem erken uyanmayı. Uykuya da çok düşkündüm. Ama işte gel gör ki artık mümkün değil 9a 10a kadar yatayım öğlende bir şekerleme uykusu yapayım bunlar hep geride kaldı.
İşin iyi tarafı alıştım ya şikayetim yok. O ne zaman istiyorsa o zaman kalkar o zaman yatarız napalım.

Dün bütün gün uyumadı benim oğlan. Ortamı yine değişti yavrum şaşkın oldu iyice. Bugün gidiyorum evime. Ablam elinden geleni yapıyor ama işte bebek sonuçta.

Dedim gündüz uyumadı gece uyur. Yok anam uyumuyor. Kolumda ayagimda beşikte bana mısın demiyor. Biraz sinirlendim. Ellerini tutup salladım oynatmasına izin vermeden. Yataktan alırken de dişlerimi sıkarak gel oğlum gel dedim bi ağladı. Sesimden mi anladi bilmiyorum. Tabii bebek uyudu sardı beni bi pişmanlık. Çok üzgünüm hâlâ

Kızlar bugun yola çıkıyoruz. Dua edin benim için lütfen sağ salim ve rahat bi yolculuk olsun diye...

Sıkma canını hepimiz insanız zaman zaman sinirlenebiliyoruz, sesimizi yükseltebiliyoruz. Yolda mışıl mışıl uyur da evinize sağsağlim gidersiniz inşallah canım evini özlemiştir minik

Ben de 12 yıl önce çok severdim ilk kızım doğduktan sonra mecbur alıştım artık hep sabah derslerini isterim ki erkenden bitsin evime geleyim diye. Seneye de sabahçı program istedim bakalım inşallah herşey normale döner de biz de işimize okulumuza rahatlıkla döneriz.

Bir pişmanlık da benden yavrum almak istemiyor biberonu. Gece nerdeyse hiç uyumadım bugun . Ağzında biberonla bekledim . Kendi kendime bir sürü sinirlendim çocuğa . Sonra da pişmanlık tabi .Sabah oldu , dedim nasılsa acıkıp alır biberon ama yine aynı . Uyandı , azıcık emdi şükür ama doyması mümkün değil o kadarla . Arkasına yine mama verdim yine almadı . Diliyle ittirip durdu . Beslenme saatleri gelmesin istiyorum özellikle uyurken bir çocuğun emme refleksi de mi olmaz yahu . Uyanıkken de emdiği 5 dk . Zaten bir yerden sonra sütüm azalıyor , basıyor çığlığı . Akşam o kadar çok ağladı ki içim parçalandı . Aç karnı biliyorum emiyor süt az . Biberon veriyoruz almıyor . Eds ile veriyordum onda da sonda büyük , boğulur gibi olup bu sefer memeyi tutmuyor . Şırınga ya da kaşığa dönüyorum püskürtüyor.artık daha çok aklı yetiyor .biberonla bile istemeyince püskürtüyor mamayı .Çıldırmak üzereyim

aynen ne zaman bir nefes alalim desek daha da boguyorlar bizi anneyiz ya hep bunalmaliyiz
Kuzum cok mu agladi susturlmayacak kadar , oyle olunca sen sakin kalabildin mi yoksa korktun mu
Korktum canım korkmam mı normal değildi çünkü sanki canı yanıyor kolu bacağı kırılmış gibi ağladı yavrum
Kizlar bebekleri yanınizda yatiriyor musunuz gece veya gündüz
Evet dün gece ilk kez sabaha kadar beraber yattık reflü yatağında ama uyumadığımız için doğru dürüst yattık desem yalan olur

İnşallah canım

Aç olsa almazmı mamayı? Gece kaç saat uyuyor hiç ellemesen mi uyurken.

Kâbus gibi bir gecenin sabahından günaydın..dün eşimle kaçamak yapıp bi kaç saat dışarı çıktık oh çok şükür düzene girdi bizim kız rahatladı artık diye konuştuk sevindik ama dilimizi eşek arısı soksaymış da demeseymişiz eve gelince çıldırdı ağlamaktan saatlerce ağladı sızdı uyudu kucağımda yatırdım hopp uyandı bastı yine yaygarayı bütün gecemiz böyle geçti ağla uyu yatır kalk..o halde emmedide sağdığım sütü verdim emmeyince de sağayım dedim sağdığım sütü de tam göğsümü kapatırken büyük kız çarptı döktü ona da ayrı üzüldüm oturdum ağladım laçka oldu sinirlerim artık kızımda çok üzüldü özür diledi sürekli ağlama anne ne olur dedi ona da ağladım en son gece 3:50 de uyudu saat 6:20 'ye kadar o saatte kalktı şimdi ancak geri uyudu umarım sadece dün için geçerlidir bugün döner eski düzenine bi daha mı ağzımı açmıcam yok uyudu yok huzurlu yok emdi diye kendi kendimize nazar ettik

Ben artık anlamaya başladım neye ağladığını mesela açken hep aynı şekilde ağlıyor bi de ben saat gelince de anlıyorum o da var. Şimdi yenidoğan olmadıkları için saat başı acıkmıyor. Bi önceki emmesine göre 2 ya da 3 saatte bir acıkıyor. Çok emmişse hemen acıkmıyor. Ben hiç susturmak için meme vermedim zaten o anda meme istemiyor ki. Sen nasıl tutturmayı başarıyorsun?
Üzülme canım dünkü yaşadıklarından dolayı stresten öyle davrandın. Şimdi kendi evine geçersin kendi düzenine dönersin bi rahatlarsın. Bebeğinde yatagına evine kavusur sakinler. İnşallah sağ salim varırsınız evinize hayırlı yolculuklar şimdiden

Reactions: Kuf
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…