Dün 10 da uyudu , sabah 7 de kalktı . 9 saat açlık fazla değil mi ??
Kâbus gibi bir gecenin sabahından günaydın..dün eşimle kaçamak yapıp bi kaç saat dışarı çıktık oh çok şükür düzene girdi bizim kız rahatladı artık diye konuştuk sevindik ama dilimizi eşek arısı soksaymış da demeseymişiz eve gelince çıldırdı ağlamaktan saatlerce ağladı sızdı uyudu kucağımda yatırdım hopp uyandı bastı yine yaygarayı bütün gecemiz böyle geçti ağla uyu yatır kalk..o halde emmedide sağdığım sütü verdim emmeyince de sağayım dedim sağdığım sütü de tam göğsümü kapatırken büyük kız çarptı döktü ona da ayrı üzüldüm oturdum ağladım laçka oldu sinirlerim artık kızımda çok üzüldü özür diledi sürekli ağlama anne ne olur dedi ona da ağladım en son gece 3:50 de uyudu saat 6:20 'ye kadar o saatte kalktı şimdi ancak geri uyudu umarım sadece dün için geçerlidir bugün döner eski düzenine bi daha mı ağzımı açmıcam yok uyudu yok huzurlu yok emdi diye kendi kendimize nazar ettik
Uyanıkken memeye bakmıyor bile nasıl anlıyor bilmiyorum yaklaştırınca büyük insan gibi kafasını çeviriyor ama uyku arasında yada kundaklayınca emiyor ağzında pamukçuk var biraz ondan mo acabaAaa meme reddi biberinden dolayı acil emmeye zorlayın pea etmeyin
Ben artık anlamaya başladım neye ağladığını mesela açken hep aynı şekilde ağlıyor bi de ben saat gelince de anlıyorum o da var. Şimdi yenidoğan olmadıkları için saat başı acıkmıyor. Bi önceki emmesine göre 2 ya da 3 saatte bir acıkıyor. Çok emmişse hemen acıkmıyor. Ben hiç susturmak için meme vermedim zaten o anda meme istemiyor ki. Sen nasıl tutturmayı başarıyorsun?
Üzülme canım dünkü yaşadıklarından dolayı stresten öyle davrandın. Şimdi kendi evine geçersin kendi düzenine dönersin bi rahatlarsın. Bebeğinde yatagına evine kavusur sakinler. İnşallah sağ salim varırsınız evinize hayırlı yolculuklar şimdiden
Herseyi ben bilirim havaları beni en sinir eden şey zaten. Evim ayrı olsa zorlansaydim bile asla çağırmazdım ben. Artık eskisi gibi değil internetten bakıp bilinçli oluyor insan e bir de bu site var hiç kimseye ihtiyacım olmazdı. Sanki bana yine faydası yok ki 2 aylık çocuğu otursun alışsın diyen biri ben ondan daha iyi biliyorum herşeyi.Kısa zamanda kendş evine, düzenine geçmeni diliyorum canım. O kadar haklısın ki
Benim kv de de geldi bebek bakacam ben diyor eşim demiş ya çok ağlıyor diye o bakacakmışses etmedim ilk gün yemeği hazırladım işlerimi yaptım o beşiğin yanında salladı uyuttu uyandıkça salladı falan. 2.gün kahvaltıdan sonra akşama ne yapalım anne dedim kıymayı çıkardım köfte yoğuralım da akşam pişiririz dedim öğleden sonda da kızlar sıkıldı bebeği de aldık abimlere gittik pirinç pilavı da iyi olur dimi yanına deyip çıktım ne fenayım. Benim oğlanın aplaması tuttu mu kimse sakinleştiremiyor zaten ben yine hergün bir yenilik bulup susturuyorum bi şekilde. Kv tğm akrabalarına anlattı dünden beri telefında çok ağlıyor 2 saat hiç susmadan ağladı sesi kesildi çok üzüldüm falan fişman alışıyor insan bir şekilde nasılsa susuyor artık öğrendim ben. Kendi kucağına aldıkça yırtındı bebek nasıl bakacaksa benim minnoşa
Ah canim sekerpare.@BlupBlupBlup üzülme kuzu...
anneler bazen söyleniyor işte..annene gucenmemeye çalış..zor biliyorum ama sende annesin..haa bnm annem de aynı bu arada..bklm bn neler yasayacagim.gecen sene 15 gunde cildirmistimbiraz da eş özlemi etkiliyor bzi
S Sonsuzsukurler
canım ben de yasiyorum benzer seyler..cevrene tavrıni net koy.ve oglunla vakit gecir.cok salma asagi.saatli gidip gelsin.senin koydugun kurallara uymayi ogrensin..ama en basta sevgini hissetsin.cevrende senle ilgii olumsuz konusmalari alir cocuklar.amaaan o da canim..cocugun ustune variyor vs gibi cumleler yani.
evde etkinlikler duzenle.kiz uyudugunda.oyun hamuru puzzle boyama vs.arada tablrtten oyun da ver.disarida aramasin onu.annem izin veriyor desin.birlikte cizgi film izleyip film hakkında konuşmak da eğlendiriyor.misir patladın mesela.bilet kesin.oyun gibi.
Benim bazen agriyor bile dikisin oralar.arkadaslar, sezaryen olanlar..
karnınız arada şişiyor mu? gazlı gibi..ağir iş yapınca ya da üşüdüğünuzde..
ben bel tutulmasindan 4 gun falan is yapmadim.sicak sicak sardim karnimi belimi.gobek bayagi inmisti.bugun ev supurdum gene sisti.ama kitlesel degil.genel.hafif de sizliyor.terlemistim cereyanda kaldim bi de..
Masallah size.Bebişi sabah erkenden uyananlara selam olsun.
Günlerdir bir düzenimiz kalmadı diye dert yanıyordum uyku konusunda. 2 3 gündür geceleri 3 saatlik uykumuz geri geldi. Sonrası 2 saate bir uyanma. Önceden 8 civarı kalkardı. İki gündür 6da uyanıyoruz. Şimdilik deliksiz uykumuz 3 saati geçmiyor bakalım zaman ne gösterecek. Bugün 2 aylık 1 günlüğüz.
C cecenn gündüz de pek bir farkı kalmadı . Çocuk biberonla kavga ediyor , üzülüyorum acaba yanlış mı yapıyorum zorlayarak diye . 5 dk emmeleri oluyor gündüz . Ama onda da doymuyor belli ki sık sık istiyor . Bu sefer de sütüm olmuyor , sütüm olsun diye mama vereyim diyorum olmuyor . Sonra basıyor çığlıgı. Doktorların pek umrumda olmuyor . 2 saatte bir vermeye çalışıyordum önceden . Uykuyu seviyor , 60-90 cc arası alırsa 3-4 saatte bir mama ver dedi doktor ama bizim kız o kadar alamıyor ki. İştahsızlık var . Kilo alımı geçen ay normaldi . Son 3 haftadır böyleyiz zaten . Bu ay anlaşılır kilo durumu . Bir de üstüne sürekli kusuyor
Masallah size.
Duzen daha da otururr insallah.
Ama doktormar da diyor yani, pek duzen beklememek gerek bebislerden..
Simdi benimkimde etraf inceleme basladi.. kucakta gezecek o kocaman gozlerle her yeri inceleyecek.. aman oturursam yandik cigligi basiyor
Erken uyanmak daha guzel aslinda.. kismetli olur diyorlar
Canim oyle bi plan programa uyan bebek oldugunu sanmiyorum.Kızlar gündüz sizin bebişler ne kadar uyuyor? Mesela doyurdunuz altını değiştiniz uyudu ne kadar uyur? Bir dahaki uyumaya kadar ne kadar uyanık kalıyor? Birde sizler kaç saat arayla besliyorsunuz?
Evet ya benım kizim da oyle.Ay inşallah canım hepimizin bebişleri kısmeti olsun. Bizimki de TV izliyor şimdiden. Açıksa o tarafa doğru bakıyor sürekli.
Kizlar o zaman bulgir derrotu caylar falan nasil etki edio sute acaba.Aynen çok doğru artık bende takılmıyorum az mı çok mu diye tam olarak aynı şeyleri düşünmüşüz. Önceden çok takardım kafama bir faydası olmadı. Bende susturmak için değilde aç mı değil mi anlamadığımdan önce meme veriyorum ağladığında. Aslında tam ağlama dilini çözebilsem bekletirim de işte içim rahat etmiyor. Ama bugün arayı biraz açmaya çalışıcam bakalım.
Benim kız tembel mi anlamadım valla.. Bir meme 15 dk sürüyor. Hep 2 memeyi de emdiği için yarım saat sürüyor.Benimki de hep 5dkkada emiyor ama nası bi emmek kıtlıktan çıkmış gibi hızlı hızlı
Yarım saat miyarım saat emiyor ve süt geliyorsa maşallah sana kız ne güzel valla yalnız yavaş akıyorda olabilir ya da kendi yavaş içiyor olabilir. Benim sütüm akıyo mesela ağzından çektiği anda bi de silikonla emziridiğimden görüyorum hep musluk gibi o da hızlı içmeyi öğrendi bi çırpıda içip bitiriyo
Canım ama oyun içinse bile süt geliyor ve yutuyor. Kusardı öyle olsa..Tikka belkk oyun icin ya da uyumak icin emiyor senin kiz.benimki oyle sanki.
Parmagi sokuyo agzina uyutmaya calisio kendini.
Memeyi 45 dak emdi bugun uyudu.birakirken uyandi. Cunku artik hemen doyuyorlar.cogu arkadas da demis 10 dakkayi bulmuor bile emmeleri.
Ne bikeyim anlamiorm arkadas. Suan yanimda cok cok parmak emiyor, 1saattir emiyor da nasil ac ki. Basparmagi bogazina kadar sokmus
Tontiş mi ponpiş mi bilemedim ben bu kızıOoo aramızda bir tontiş olacak yakın zamanda desene o zaman
Canım ben daha önceden de kullanıyordum. Bu emziren annelere özeldi sadece. Benim doktorumda ilk spirali teklif etti ben istemedim. Bakalım bir süre daha eş korunsun. Yoksa zaten korunmaya gerek kalmıyor böyle sürekli kanamadan yapamıyoruz birşey
Ayneneşim diyor kızım bir nefes al önünden alan yok, bana sıra gelmiyor zaten senden
Kuzum ilke gazı yoksa çok ağlayan bir bebek değil. O yüzden anlamam kolay oluyor. Birde saat gelince acıkıyor genelde.
Şükür iyiyiz sürmeli seni sormalı? Hadi bakalım hayırlısı olsun hakkınızda canım.
Buraya da yazmıştım, evet şişiyor. Doğumdan sonra giden karnım yine büyüyor o zaman.. Regl mi olacam diyorum olmuyorum.arkadaslar, sezaryen olanlar..
karnınız arada şişiyor mu? gazlı gibi..ağir iş yapınca ya da üşüdüğünuzde..
ben bel tutulmasindan 4 gun falan is yapmadim.sicak sicak sardim karnimi belimi.gobek bayagi inmisti.bugun ev supurdum gene sisti.ama kitlesel degil.genel.hafif de sizliyor.terlemistim cereyanda kaldim bi de..
Benimkinin düzen bozuldu malum ama şöyleydi. 2 kısa uyku 1 uzun uyku yapıyordu. Yani 2 defa 45 dk-1 saat, 1 kere de 2-3 saat.. Ama 2 saat oldu mu uyandırıyorum artık.. Aralarda da ortalama 1 buçuk saat oyalıyorum. Beslenmesi de 2-3 saatte bir..Kızlar gündüz sizin bebişler ne kadar uyuyor? Mesela doyurdunuz altını değiştiniz uyudu ne kadar uyur? Bir dahaki uyumaya kadar ne kadar uyanık kalıyor? Birde sizler kaç saat arayla besliyorsunuz?
Ah canim sekerpare.
Kiz uyumuyor ki.
Uyusa da oglumun ilgisini o oyunlar cekmiyor artik.
Eerkek cocuk farkliymis ciddsn hele de bu 4 5 yastakiler.
Keske dinlese beni.
Ipleri ona verdim ben coktan. Kiyamadim iki kere dogdu cunku o.
Napalim Allahim korusun tum.evlatlarimizi.
Tavsiyeler icin tesekkur ederim, deneyemeye calisacagim tabiki
Benim bazen agriyor bile dikisin oralar.
Sislik ben de hep var.
Bakalim diyete ne zaman baslicam.
Bence yorulunca oluyordur dedigin gibi. Cunku hala agri sci oluor benimkinde..
Benim kız tembel mi anlamadım valla.. Bir meme 15 dk sürüyor. Hep 2 memeyi de emdiği için yarım saat sürüyor.
Canım ama oyun içinse bile süt geliyor ve yutuyor. Kusardı öyle olsa..
Tontiş mi ponpiş mi bilemedim ben bu kızı
Buraya da yazmıştım, evet şişiyor. Doğumdan sonra giden karnım yine büyüyor o zaman.. Regl mi olacam diyorum olmuyorum.
Benimkinin düzen bozuldu malum ama şöyleydi. 2 kısa uyku 1 uzun uyku yapıyordu. Yani 2 defa 45 dk-1 saat, 1 kere de 2-3 saat.. Ama 2 saat oldu mu uyandırıyorum artık.. Aralarda da ortalama 1 buçuk saat oyalıyorum. Beslenmesi de 2-3 saatte bir..
Normalde reflü için şurup verdi , bir de alerjiden şüphelendi probiyotik verdi onları kullanıp ona göre kontrole gidecektik . Ama ne mümkün şurubu içemiyoruz ki . Kaşıkla ve şırınga ile denedim çıkardı içemedi . Doktor da mamasının son 10 cc sine kat dedi . Kızın ağzına biberonu zor veriyorum , 10 cc kala çekince bir daha alır mı . Bir türlü düzenli veremedim . Ateşi çıksa Allah korusun demek ki düşürmek için şurup da veremeyeceğim benYa benim kızda aynı hemen hemen biliyor musun. Gündüz kısa aralarla besleniyor. İki gecedir akşam memeden sonra mama vermeye çalıştım almadı diliyle itiledi hep. Tek fark benimki gecede uyanıyor uzun uyumuyor. Doktorlara kalsa çocuk ağlasın dursun bende bunu anlamıyorum. Bir sonraki kontrolünüz ne zaman?
Bende uykusuz dolanıyorum ki gece uyanıyorum gündüz neymiş iş bitsin her şey yat uyu diyor ama o da olmuyor biliyor da. Hamileyken bile yatmam gerekiyordu düşük riskim oldu 3 gün yattım 1 günüm batakhanede geçti zaten evde 2 gün o da laf etti her iş bana bakiyo diye diye abra kaldırdı iş yaptım. Erken doğum riskim oldu yatmam gerekti yine iş yaptırdı sancilandim hep eßim kızdı niye yapiyosn diye en son dedim annen yaptiriyor diye annesine kızdı 1 2 gun oyle susuyodu sonuc yine ayni snra kalk agir agor yap yapinca sancilaniyodum. O siralar hep Allahima havale ettim kendi kızı düşük yapti smdi de risk varmis 5 bicik aylk hamile aman kızım ev supurme kocan yapsin is yapma aman diyo yat oyle.
cok sinir bozucu di mi? korkuyorum bazen..pofur pofur oluyorKalppare ben de sezeryanlıyım benim de oluyor şişlik . Çok ayakta kalınca , iş yapınca , çocuğu çok fazla kucakta tutunca hatta . Özellikle dikiş üzerinde sertlik şeklinde bölgesel şişliğim oluyor .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?