benimki de surekli.ayaklari yamuk basiyor..sağolasin canım. Perşembe oldu aşıyı. Akşam üzeri başladı hemen. Zaten sık yapıyordu kakasını daha da sıklaştı. Şimdi sabah aldım rengi dönmeye başlamış. İnşallah düzelir bakalım bugün.
Sağolasin canım. Aslında zor değil de bizimkinin çok çalışan bağırsaklarını daha da çok çalıştırdı
Sağolasin canım. Şükür huysuzluk olmadı. Sizin de yan etkisiz rahat geçer inşallah.
Yok olmadı. Onu biraz daha geç düşünüyorum. Doktoruyla da konuşmam lazım. Erken oldukça doz sayısı artıyordu diye hatırlıyorumm
Allah bu kayinvalidelere akıl fikir versin ne diyeyimm. Ben de 10 gün önce gittim. Gider gitmez de emzirmek zorunda kaldım. İlk kez torunlarını gördüler. İlk Tepkisi sütün var mi? Hayrola sana mı lazımdı diyeceksin olmuyor. Önce bir sev çocuğu de mi, 3 ay sonra ilk kez görmüşsün. Mandıra mi açacaksın mübarek?,
Sonraki günlerde karnına vurup bu çocuğun karnında bir şey var diyor. Azıcık göbekli benim oğlan ama yapısal ablaları da öyleydi. Ne demek istiyor diye düşündükçe arkası geldi senin sütün gaz yapıyor bu çocuğa diyor neymiş çok gaz çıkarıyormus. Çıkarsın da rahat etsin işte. Menü bu dedim. Değişiklik yapamıyorum.
Bir dokundun bir ah isittin ama inşallah daha rahat geçirirsin sen kayinvalidenle. Stres yapma rahat olmaya çalış. Gerekince de kibarca ver cevabını geç.
Gazlı bezle yada muslin ağız bezi varsa onla sürebilirsinBende süreyim o zaman bugün neyle sürdün
Bence de denemelisin cünkü yarım yamalak emince huysuz oluyor bir de seni emzik gibi kullanıyor. Sen bugun emzik vermeye calıs meme yerine atıyordur ağzından ama elinle tut çıkarmasın biraz öyle oyalansın.Zaten düzgün emmiyor ki. Memeyi alıyor ama 3 dk da bırakıyor bu sefer. Acıkmadığı için sanırım. Bugün bir deneyeyim 2 saatte 1 vermeyi bakalım inşallah bende bir düzen yakalarım.
Biz mesela bu sabah 7de kalktı emzir altını al birazda oyala derken 9da uyudu. Bizde kahvaltımızı yaptık sonra 11de uyandı. Tekrar emzir ve oyun derken 12de uyudu bu sefer cok uzun uyumaz sanırım. Böyle böyle aksam 7ye kadar idare ediyorum aksam artık derin uykuya daldırıyorum. 2-3 saate birde emziriyorum ben.Kızlar gündüz sizin bebişler ne kadar uyuyor? Mesela doyurdunuz altını değiştiniz uyudu ne kadar uyur? Bir dahaki uyumaya kadar ne kadar uyanık kalıyor? Birde sizler kaç saat arayla besliyorsunuz?
Canım benim kız tek meme emiyor ama iki meme emdiği nadir yani genelde emmiyorBenim kız tembel mi anlamadım valla.. Bir meme 15 dk sürüyor. Hep 2 memeyi de emdiği için yarım saat sürüyor.
Canım ama oyun içinse bile süt geliyor ve yutuyor. Kusardı öyle olsa..
Tontiş mi ponpiş mi bilemedim ben bu kızı
Buraya da yazmıştım, evet şişiyor. Doğumdan sonra giden karnım yine büyüyor o zaman.. Regl mi olacam diyorum olmuyorum.
Benimkinin düzen bozuldu malum ama şöyleydi. 2 kısa uyku 1 uzun uyku yapıyordu. Yani 2 defa 45 dk-1 saat, 1 kere de 2-3 saat.. Ama 2 saat oldu mu uyandırıyorum artık.. Aralarda da ortalama 1 buçuk saat oyalıyorum. Beslenmesi de 2-3 saatte bir..
Ay ayyyy nedir bu kadınlardan çektiğimiz. Sen kaç yıl yaşadın beraber ve nasıl evi ayırma kararı aldınız taktik ver banabnm kv de de yegen sevdasi var.kizi gibi...bana oglumdan sonra ikiz dogur inş diyordu.ben de ikiz bn nasil tasiyim.bobreklerim sorun oluyor.dua mi beddua mi.yegenin adini vererek o dogursun deyince.ayy yok kiyamam o nasil tasisin.bizim evin cabi o.gozumuzun cicegi bitanemiz diyordu.ben de bende anamin bitanesiyim valla..anam duyarsa ne der size bimem dedim.valla hep icimde ukte.insAllah ikiz olsun onun.daha nisanli bakalim.kiza da kiyamiyorum.ama sanki o prenses ben kul kedisiyim gibi lanse ediyor.kizla d birbirimizi severiz haniama nabayim teyzesi kasindi o zaman bir yasiyorduk.simdi de asiri yakin ama ayri.eltim de iste baba soyle yapti boyr yapti diye sikayet ediyor.dedim sen sus.birlikte bile yasamamissin.ben ne cektim.ama anlatmam.cunku o zamqn bn kotu olurum.
amaaan neyse sinirlendim bak gene..Allah buyuk seni tek koruyucu olan Allah korusun canım.
Yoktur inşallah. Dün akşam benimki de fazla yedi ve daha gazını çıkarırken hepsini kustu. Rahatladı sonra. Tokken fazlasını aldılar mı çıkarıyorlar. Öyle gözlemledim yani. Öperim prensesini.Ya kizlar benim kiz sabah uykusunda az birsey cikardi gazini iyi alamadigimdan diye dusundum gunduz hic kusmadi simdi mama vereyim dedim butyn ictigini kustu gaz mi vardi anlamadim bugün kakada yapmadi daha strese girdim ictiyse cikardi bir anda fazlamı geldi onuda anlamadim yarim saat erken vereyim dedim.. birseyi yoktur dimi
Gunaydin cnm.Sabah ve az once verdim cikarmadi cok sukur. Ama dunden beri baska sıkıntı var cocugun sag gozu hafif capaklaniyordu dogdugundan beri azaldi ama dun surekli bir akıntı ve capak var. Bu sabah gozu kapaliydi doktora sordun netrica diye bir damla onerdi birde masaj yapin dedi kanallara. Umarim onemli birşey degildir ve gecer icim aciyor boyle oluncaYoktur inşallah. Dün akşam benimki de fazla yedi ve daha gazını çıkarırken hepsini kustu. Rahatladı sonra. Tokken fazlasını aldılar mı çıkarıyorlar. Öyle gözlemledim yani. Öperim prensesini.
Of ya bi huzur yok desene. Allah yardımcın olsun canım benim.Süt konusu konuşulmuş , kesinlikle psikoloji de çok önemli . Biz de Kayınvalideme gideceğiz pazartesi günü . Şimdiden stres sıkıntı sardı beni . Sağıyorum , sütüm azaldı . Şimdi böyle iken orda da inşallah iyice azalmaz
Eskiler sürekli kendi çocuk büyütmelerinden bahsediyorlar evet . Benim kv de tam da bunu çok yapıyor . Küçük kaynım 1750 doğmuş , ölür demişler de bu ona rağmen göğsünde büyütmüş çocuğu . Bu hikayeyi on kere anlatır .hamile değilken bile bir çok kere duydum . Bir çoğunuz biliyorsunuzdur benim yavrum sonradan tuttu memeyi .kv bunları anlatırken sen bir meme tutturamadın tavrıyla anlatıyor . Her aramasında da çocuk memeyi tutuyor mu diyor . Emiyor mu emiyor mu daralttı beni . Bakalım gittiğimizde nelerle karşılaşacağım daha çok merak ediyorum.
Evet ben de gidemedim.inmeyecek bu gobek herhalde 2 yil anca..
ya aslinda normal biliyorum ama yinede korktum.doktora da gidemiyorum kizi oglani birakip kimseye... babasinda bile durmuyor..bu kiz neden bu kadar anneci ya
daha 40 kontrolume bile gidemedim
gitmek gerek tabi.dikislerde hersey yolunda mi diy3.bak annem kesi fıtığı oldu.hoş o doktora gittigi halde oldu.Allah yazmamiş olsun.bastan ameliyat olacak.doktor cok kizmis...hic dinlenmemissin diye..biz gene hic oturamiyoruz.Allah minik yavrularimiza merhamet etsin de bizi hasta etmesin.Evet ben de gidemedim.
Gitmek lazim mi kadin doguma
Canım 1 1,5 saat en fazla uyanık kalma süresi. Eskiden ağlardı neden ağladığını anlamazdım meğer çocuk uykusu geldiği için ağlıyormuş. İnstagramda birkaç sayfa var uyku eğitimi için hem de çok faydalı bilgiler var takip etmeni öneririm. Ayına göre ne kadar uyanık kalabilir yazıyor. Uyuduğunda bazen 1-2 saat bazen 40 dk 30 dk belli olmuyor.Kızlar gündüz sizin bebişler ne kadar uyuyor? Mesela doyurdunuz altını değiştiniz uyudu ne kadar uyur? Bir dahaki uyumaya kadar ne kadar uyanık kalıyor? Birde sizler kaç saat arayla besliyorsunuz?
Aminn canim insallah.gitmek gerek tabi.dikislerde hersey yolunda mi diy3.bak annem kesi fıtığı oldu.hoş o doktora gittigi halde oldu.Allah yazmamiş olsun.bastan ameliyat olacak.doktor cok kizmis...hic dinlenmemissin diye..biz gene hic oturamiyoruz.Allah minik yavrularimiza merhamet etsin de bizi hasta etmesin.
Masallah size.Canım 1 1,5 saat en fazla uyanık kalma süresi. Eskiden ağlardı neden ağladığını anlamazdım meğer çocuk uykusu geldiği için ağlıyormuş. İnstagramda birkaç sayfa var uyku eğitimi için hem de çok faydalı bilgiler var takip etmeni öneririm. Ayına göre ne kadar uyanık kalabilir yazıyor. Uyuduğunda bazen 1-2 saat bazen 40 dk 30 dk belli olmuyor.
Benim kızım sallanmayı pek sevmiyor ayağımda 2 saatte zor uyuturdum eskiden. Şimdi gece uykusu için kucağımda pişpişleyerek uyutuyorum. Gündüz ise kollarını müslin beziyle sarıyorum(elleri serbestlen asla uyumuyor emziğini çıkarıyor) emziğini verip ,pişpiş açıyorum . Birkaç kez emziği atıyor geri veriyorum, bazen kendi kendine oynuyor gülüyor ama 10-15 dk da uykuya dalıyor . Bende o arada işimi yapıyorum veya yanına uzanıyorum. Gündüz pişpiş açmazsam dışardan gelen sesler uyandırıyor. Ben böyle çözüm buldum
Emme konusunda da gece ne zaman uyanırsa.Gündüz 2-3 saatte bir baktım 2-2,5 saat oldu veriyorum. Bazen kendi ağlıyor istiyor. Bu şekilde. Benim de bi sorum olucak. Benim kızım genelde memede gözü kapanana kadar kalıyor. Ben çekmezsem bırakmıyor. Oyuna çevirdiğinde bi tutup bi bıraktığında ve gözleri kapanmaya memede uyumaya başladığında çekiyorum ağzından. Aç kalmıyordur dimi ya. Bazen çekince ağlıyor o zaman geri veriyorum.
Bende demyrm canım hamile kalmak için neler yapyrsn adetime 9 gün var senin kaç gün var çok istyrm bendemerhaba hadi insallah bu ay tutar 4.denemedeyim...
Tmm canım uyansın sürecem inşGazlı bezle yada muslin ağız bezi varsa onla sürebilirsin
Salyası var mı?Belki gorunmuyor tam olarak ama kizlar cenesinde boyle kirmizi kirmizi biseyler cikmisti dun az bisey bugun cok aşırı derecede cogalmis nedir bu bilen var mi alerji mi ki.? Oyle sicak vs de degil hani sicaktan desem
söyledikleri şeyin bir mantığı olsa başımın üstüne diyeceğim de. 2 aylik bebek nasıl basacak zaten. koşsun istiyor galiba. he he deyip geçmek lazim ama siniri bozuluyor ister istemez. taş değiliz ya.benimki de surekli.ayaklari yamuk basiyor..
bacaklari yamuk mu bu cocugun...ay yamuk bacakli cocuk mu olur...
ya dedim düzelecek daha bebekmyurudukce diklesek..nasil bassin 2 aylık bebe..paldir kuldur yurusun mu...
valla bazen ben de bunaliyorum..oyle bile olsa sus di mi..beni vesveseye sarmaktan ileri gisilmiyor iste goruyorsun...
.
Ay ayyyy nedir bu kadınlardan çektiğimiz. Sen kaç yıl yaşadın beraber ve nasıl evi ayırma kararı aldınız taktik ver bana
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?