ya bebekelrin bacaklari hani hafif ice egimli oluyor.buyudukce duzeliyor.ona anormal geliyor.onun kafa düz arkadan çıkıntısı yok hic.bu kafa neden arkaya cikik diyor ha bre.ya normal diyorum.ama benimki oyle degil diyordu.benimki oyle ama dedimsöyledikleri şeyin bir mantığı olsa başımın üstüne diyeceğim de. 2 aylik bebek nasıl basacak zaten. koşsun istiyor galiba. he he deyip geçmek lazim ama siniri bozuluyor ister istemez. taş değiliz ya.
Kokusuz olandan alırsan kokmaz canım.. Pudralı, parfümlü falan yazar üstünde onları alma..kedi besleyen arkadaslar.ben evdeki nemi almasi icin almayi dusunuyorum da en kokusuz olani hangisi.kedi kumlari kotu kokuyor mu?
kum pudrali olunca noluyor?Kokusuz olandan alırsan kokmaz canım.. Pudralı, parfümlü falan yazar üstünde onları alma..
Teşekkür ederim aminMasallah size.
Bi duzen var ve dilinden anliorsun, nazar degmesin..
Ben de onu bilmiorum hem uyuyor hem emiyor. Yarim saatten fazla olunca cekiorum ben de
Agzindan. Doymus oluyirdur insalllah
Ay birkaç gün önce aynı şeyi yaptım notlar aldım iki gün boyunca ve uyanıklık süresine dikkat ettim. Tabloya göre herşey normal gözüküyor bizim. Tek sıkıntı keşke gece 8 değilde 13 saat uyusa
Bu tablo bana umut verdi açıp açıp inceledim. Baksanız ya demek ki büyüdükçe uykuları düzene girecek gece daha fazla uyuyacak.
Kizlar o zaman bulgir derrotu caylar falan nasil etki edio sute acaba.
En onemlisi su denior dimi.
Canım 1 1,5 saat en fazla uyanık kalma süresi. Eskiden ağlardı neden ağladığını anlamazdım meğer çocuk uykusu geldiği için ağlıyormuş. İnstagramda birkaç sayfa var uyku eğitimi için hem de çok faydalı bilgiler var takip etmeni öneririm. Ayına göre ne kadar uyanık kalabilir yazıyor. Uyuduğunda bazen 1-2 saat bazen 40 dk 30 dk belli olmuyor.
Benim kızım sallanmayı pek sevmiyor ayağımda 2 saatte zor uyuturdum eskiden. Şimdi gece uykusu için kucağımda pişpişleyerek uyutuyorum. Gündüz ise kollarını müslin beziyle sarıyorum(elleri serbestlen asla uyumuyor emziğini çıkarıyor) emziğini verip ,pişpiş açıyorum . Birkaç kez emziği atıyor geri veriyorum, bazen kendi kendine oynuyor gülüyor ama 10-15 dk da uykuya dalıyor . Bende o arada işimi yapıyorum veya yanına uzanıyorum. Gündüz pişpiş açmazsam dışardan gelen sesler uyandırıyor. Ben böyle çözüm buldum
Emme konusunda da gece ne zaman uyanırsa.Gündüz 2-3 saatte bir baktım 2-2,5 saat oldu veriyorum. Bazen kendi ağlıyor istiyor. Bu şekilde. Benim de bi sorum olucak. Benim kızım genelde memede gözü kapanana kadar kalıyor. Ben çekmezsem bırakmıyor. Oyuna çevirdiğinde bi tutup bi bıraktığında ve gözleri kapanmaya memede uyumaya başladığında çekiyorum ağzından. Aç kalmıyordur dimi ya. Bazen çekince ağlıyor o zaman geri veriyorum.
Elini emerken ıslatıyor canm salya yok daSalyası var mı?
Canm auri eve cikalim desem ki durumu duzelttigimizde tani yok diyen olmaz tabiki ama borc var bizim o yuzden kabul etmezler ki cıksak bile eşim yetistiremem diye korkuyor istemiyor. Bizimkinde de canı isteyince birden migrenim tuttu der o huyu var ha yalandam yapinca belli ediyi kendini zaten diğerleri inanıyor ama ben numaradan olduğunda anladığım için umursamıyorumben 3 yil falan yasadim.ben o zaman baska sehirdeydim ve düşük tehlikesi olan bir hamilelikri.sonra erken dogum riski vs esim kv ve kb cagirdi.gelis o gelissonra biz de memlekete donunce ayri eve ciktik.ya kv severim.ama uzaktan yani her kadinin duzeni baska.cok zor oluyor.karsilikli yipranma oluyor.ben hep sabrettim canim.kolay kolay ters cevqp vermedim.cok uzulduugmde agladim.esim gordukce farketti zaten ama ben bu surede epey yiprandim.o da artik farkinda.benim kv kendine intihr süsü veren kadın kavga edince atcam kendimi diye konusur.cam açıp koltukla duvar arasina yatar.sanki atlamis gibi.bazen ayakkabilarini montunu saklar.kendide absurd bir yere saklanir.dersin ki nereye gitti bu kadin kapi da kilitli.heey yavrum heey neler yasadim ben dusununce guluyorum.kadin tansiyon olcerken deli gibi hizli nefes alip veriyordu.tansiyon yuksek cikiyor o zamabln.kebdince sjnirlendim agliyorum bak tansiyonum oynadi.dedim ben babaanne yaninda buyudum tansiyon nedir iyi bilirim.simdi sen sakin nefes al bak nasil düşecek.tabi tatlilikla sonra o numata bir daha sökmedi.bazen yankma gelir sekerimi olctun 40 cikti okuyorum ben.esim panik olur.dur derim bur de ben olceyim.elin ayagin cozuldu dogru olcemedin herhalde.olcerim normal işini tatli tatli cozucen.bir yerden sonra yapamiyor.zaten anliyor diyor ama senin kv de boyle numaralar yok sukur.daha genc ondan ama gercekten hastalandigi da oldu.o nedenle numaradan şüphelensem bile pesini birakmam tansiyon seker normal mi bakarim.normalse biseyler ikram eder dinlen der hep gozetirim.babam ve babaannem yuksek tansiyondan vefat etti.yaslilar bazen numara yapsa da bize her zaman ciddiye almak dusuyor.nasil ki biz bebekken nazdan agladigimiz bildigi hald3 annelerimiz endise ediyordu simdi sira bizde.buyuklerle yasamak zor.ama mukafati buyuk.Allah yardimcin olsun.maddi olarak rahatladiginiz zaman esin soylesin annesine.sen deme.sen kotu olursun.bence onlar da karsi cikmaz.artik kv ler de ayri yasamak istiyor.
İnşallah canım sağ olSıkma canını hepimiz insanız zaman zaman sinirlenebiliyoruz, sesimizi yükseltebiliyoruz. Yolda mışıl mışıl uyur da evinize sağsağlim gidersiniz inşallah canım evini özlemiştir minik
Sağ ol canım
Çok iyi anlıyorum seni canım. Bu ara benimki de meme biberon emzik her şeyi reddediyorBir pişmanlık da bendenyavrum almak istemiyor biberonu. Gece nerdeyse hiç uyumadım bugun . Ağzında biberonla bekledim . Kendi kendime bir sürü sinirlendim çocuğa . Sonra da pişmanlık tabi .Sabah oldu , dedim nasılsa acıkıp alır biberon ama yine aynı . Uyandı , azıcık emdi şükür ama doyması mümkün değil o kadarla . Arkasına yine mama verdim yine almadı . Diliyle ittirip durdu . Beslenme saatleri gelmesin istiyorum özellikle uyurken bir çocuğun emme refleksi de mi olmaz yahu . Uyanıkken de emdiği 5 dk . Zaten bir yerden sonra sütüm azalıyor , basıyor çığlığı . Akşam o kadar çok ağladı ki içim parçalandı . Aç karnı biliyorum emiyor süt az . Biberon veriyoruz almıyor . Eds ile veriyordum onda da sonda büyük , boğulur gibi olup bu sefer memeyi tutmuyor . Şırınga ya da kaşığa dönüyorum püskürtüyor.artık daha çok aklı yetiyor .biberonla bile istemeyince püskürtüyor mamayı .Çıldırmak üzereyim
Sağ ol kuzum
Sağ ol canımBen artık anlamaya başladım neye ağladığını mesela açken hep aynı şekilde ağlıyor bi de ben saat gelince de anlıyorum o da var. Şimdi yenidoğan olmadıkları için saat başı acıkmıyor. Bi önceki emmesine göre 2 ya da 3 saatte bir acıkıyor. Çok emmişse hemen acıkmıyor. Ben hiç susturmak için meme vermedim zaten o anda meme istemiyor ki. Sen nasıl tutturmayı başarıyorsun?
Üzülme canım dünkü yaşadıklarından dolayı stresten öyle davrandın. Şimdi kendi evine geçersin kendi düzenine dönersin bi rahatlarsın. Bebeğinde yatagına evine kavusur sakinler. İnşallah sağ salim varırsınız evinize hayırlı yolculuklar şimdiden
Ben yatırıyorum canım. İlk uyanıştan sonra uyuttuğumda eller kollar kıpır kıpır uyanıyor ağlıyor yanıma alınca uyuyor. Sanırım kokuma alıştı. Gündüz de kucakta uyumak istiyor zaten yere koyunca hemen uyanıyorKizlar bebekleri yanınizda yatiriyor musunuz gece veya gündüz
Aynen öyle canım yeter ki iyi olsunlar canları sağolsun herşey geçiyor..dünün etkisi yorgunluk olarak devam ediyor gözlerini açamıyor garibimHer bebek farklı oluyor canım ya. Belki sneim bebiş uykuyu seviyor uyku ağır basıyor. Kalkınca gün içinde güzel besleniyorsa bir sorun yoktur bence. Ama gün içinde de çok iştahı yoksa bir doktora mı danışsan. Ama bibeeronda almıyor diyorsun ne yapabilirsin ki nasıl vereceksin oda sıkıntı.
Geçmiş olsun. Bizde ne zaman iyi desek tam tersi oluyor. Artık hiç dillendirmemeye çalışıyoruz. Anne babanın çok nazarı değermiş sürekli de okumak lazım bebişleri. İnşallah geçicidir bu gece normale dönersiniz.
İnşallah canım.Evet bu da mantıklı 6 kere emiyordur ama dediğin gibi kısa kısa emiyor. Keyfi varsa çok tutuyor ben hiç kendim çekmiyorum zaten beyfendi bırakıyor. Bakalım inşallah 4.ay bitince düzelir
Hadi bakalım inşallah yolculuk çok iyi geçer, minik bey seni üzmez.Dün bütün gün uyumadı benim oğlan. Ortamı yine değişti yavrum şaşkın oldu iyice. Bugün gidiyorum evime. Ablam elinden geleni yapıyor ama işte bebek sonuçta.
Dedim gündüz uyumadı gece uyur. Yok anam uyumuyor. Kolumda ayagimda beşikte bana mısın demiyor. Biraz sinirlendim. Ellerini tutup salladım oynatmasına izin vermeden. Yataktan alırken de dişlerimi sıkarak gel oğlum gel dedim bi ağladı. Sesimden mi anladi bilmiyorum. Tabii bebek uyudu sardı beni bi pişmanlık. Çok üzgünüm hâlâ ☹
Kızlar bugun yola çıkıyoruz. Dua edin benim için lütfen sağ salim ve rahat bi yolculuk olsun diye...
İkisi de olurBenim kız tembel mi anlamadım valla.. Bir meme 15 dk sürüyor. Hep 2 memeyi de emdiği için yarım saat sürüyor.
Canım ama oyun içinse bile süt geliyor ve yutuyor. Kusardı öyle olsa..
Tontiş mi ponpiş mi bilemedim ben bu kızı
Buraya da yazmıştım, evet şişiyor. Doğumdan sonra giden karnım yine büyüyor o zaman.. Regl mi olacam diyorum olmuyorum.
Benimkinin düzen bozuldu malum ama şöyleydi. 2 kısa uyku 1 uzun uyku yapıyordu. Yani 2 defa 45 dk-1 saat, 1 kere de 2-3 saat.. Ama 2 saat oldu mu uyandırıyorum artık.. Aralarda da ortalama 1 buçuk saat oyalıyorum. Beslenmesi de 2-3 saatte bir..
Bana doktor sıcaktan demişti bunlar içinBelki gorunmuyor tam olarak ama kizlar cenesinde boyle kirmizi kirmizi biseyler cikmisti dun az bisey bugun cok aşırı derecede cogalmis nedir bu bilen var mi alerji mi ki.? Oyle sicak vs de degil hani sicaktan desem
Atarlı bebe bunlar ya. Benim kızda kendi saçını çekip kendi ağlıyorEki Görüntüle 2655110
uyumamak için kendi iki tel saçını çekip öyle ağlamak huysuzlukta kaçıncı seviye oluyor.
Bende de kendi elini emip tok olduğu için diliyle ittiren bir kız varEki Görüntüle 2655110
uyumamak için kendi iki tel saçını çekip öyle ağlamak huysuzlukta kaçıncı seviye oluyor.
Merhaba. Ben sütüm olacak mı hemen gelecek mi diye çok düşünüyorum. Belki göğüs pompası gerekebilir diye tekrar düşünmeye başladım. Aranızda lansinoh manuel göğüs pompası kullanan var mı? Sütüm az geliyo diyelim bu manuel pompaların göğsü uyarmak için süt üretimi için bi desteği olur mu? Bebek uyurken mesela sağım denesem? Almadım ama alsam mı diye düşünüyorum.
Canm auri eve cikalim desem ki durumu duzelttigimizde tani yok diyen olmaz tabiki ama borc var bizim o yuzden kabul etmezler ki cıksak bile eşim yetistiremem diye korkuyor istemiyor. Bizimkinde de canı isteyince birden migrenim tuttu der o huyu var ha yalandam yapinca belli ediyi kendini zaten diğerleri inanıyor ama ben numaradan olduğunda anladığım için umursamıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?