- 11 Şubat 2008
- 7.252
- 17.424
- 773
- 41
Bizimki geçmiyor canım bişey diyememYa kizlar 3.gündür ayni durumdayım katilarak ağlıyor napacagimi sasiriyorum.misskokulumm gecer dime ;(
Owliyi bende ilk zamanlar kundak için düşünmüştüm. Şimdi dönmeye başlayacaklar ya ellerin kapalı kalmaması lazım bence kendini kurtarabilmeleri adına. Kolları çıkıyor muydu onun? Kaç derece oluyor evin içi kuzum, hangi şehirdeydin sen?Canım ben de ince şeyler giydirip uyku tulumu kullanıyorum kafam rahat ediyor. Owli aldık 0.3 tog bir bak istersen ince bişey yarım kundan modeli ayaklar serbest eller bağlıbi de bizimki üzerini örtünce battaniye kafasına çekiyo elleriyle korkuyorum nefes alamıcak diye.. owliyi aldığımızdan beri çok rahatım. Camı da açıyorum çok sıcak burası da si
Klima çarpar diyor herkes bana o yüzden korkuyorum açmaya valla. Bak şu an sabahın körü ev 26 derece.Canım ben de yarım kollu zıbın ve çorapla yatırıyorum. Klima açık 25derecede sabit tutuyorum. Üstünü de bazen penye Örtü bazen müslin örtüyorum. Bana kolları soğuk geliyor. Ben uzun kolluyla yatsam da terlemiyorum klima açıkken. Odada termometre yok mu canım 22-24 arası olmalı diyor bizim doktorumuz. Cereyandan ve klimanın üzerine üflemesinden kaçının sadece diyor.
Yok canım tüm erkekler böyle. Annen ne kadar süre daha sizde kalacak? Belki kendi evinde rahat hissetmediği için farklı odalara falan gidiyordur.Ben de benimkine has bir özellik sandım bu oyun merakını. Demekki erkeklerin büyük kısmında oluyor. Sıkıya gelemiyorlar. Sıkılmayı özledim desem yeridir. Benimki sanırım annem evde olmasa daha bir ilgili olacak gibi ya. Dün annem akşam 11e kadar yoktu. Odada durmadı salonda durdu. Yine pc başında ama olsun. Ben altını değiştirirken geldi bebeği oyaladı, beşiği salladı uyurken falan.
Ne kadar çok hobisi varmış seninkinin deHelal olsun valla. Birde ben alışsaydım.
Allah ım tam bir cadı desene
Önceden böyle bir huyu yoksa geçicidir merak etme. Bizimde 1 hafta düzen şaşmıştı geri dönüyor eski haline. Arada günlük bozulduğu da oluyor tabii.
Ya koalam gerçekten erkekler çok rahat. Maalesef bizim gibi değiller. Zaten onlardan annelik bekleyen yok bizim yükümüz daha ağır bu bir gerçek ama anlayışlı olmakta zor olmamalı. Bizimkide işe gidiyor ama işi çok rahat mesai saatleri esnek. Sürekli tenisinde bisiklet turunda, balığında zaten. Bu aralar hep kendi hobilerine vakit ayırıyor. Akşama kadar ben yalnızım Allahtan kardeşim var 1 ay kalacak yanımda. Zaten ona güveniyor.eggplantlover ın eşi gibi. Ben eve tıkılmışım onun bu kadar dışarda olması zoruma gidiyor. Birde ben hiçmi ilgilenmiyorum diyor. Aynı senin dediğin gibi iki sev, bir pışpış tamam. Söyleyince de yine haksız ben oluyorum.
Kuzum oda ayırmak için erken değil mi? Anlıyorum seni hasta etmekten korkuyorsun ama uyku tulumu ile yatırsan bir şey olmaz bence. Biz hala elyaf yorgan örtüyoruz.
Benimkide ayaklarıyla ittiriyor battaniyeyi. Ayaklarını birbirine sürterek çoraplarıda çıkarıyor.Aynı dert bizde de var. Üstünü çok açıyor benimki, cam açsam üşür. Uyku tulumu alacağım ama kolları serbest olanlardan yoksa benimki dellenir.
Ben ebebek markası kullanıyorum baby&me.. Hem deterjanını hem yumuşatıcısını kullanıyorum. Bir de leke çıkarıcısı var kesinlikle öneririm, kakalı kıyafetleri ertesi güne bırakıp onunla fısfıs yapıp yıkamışlığım çok, hiç iz kalmadı.
Ben dalan granül sabun kullanıyorum memnunum. Kaka lekesi için de zeytinyağlı kalıp sabunum var, citileyip atınca hiçbir şey kalmıyor.
Sağolun kızlar teşekkür ederim öneriler içincanim sünnet oldu mu ne yaptınız?
duru granül sabun kullanıyorum memnunum ama leke çıkarma konusunda iyi değil onun için ayrıca sabunla çitlemek gerekiyor.
Sağol canım benimAnammmm maşallah ne tatlı
Ben emzirirken saate bakmıyorum artık canım. Eee eeee diye ağladığında emziriyorum. Dün hatta şöyle oldu; eee eee diye ağladı emzirdim, gazını çıkardım. Sonra hemen ardına ahhh ahhh diye ağladı uyuttum. 1 saat uyudu mışıl mışıl.Kızlar merhaba sadece emziren mama vermeyen annelere sormak istiyorum. Bebeğinizi kaç saatte bir emziriyorsunuz ve ne kadar sürüyor? Bir de ben emzirirken sonlara doğru iki üç kere çekip bir kere yutkunuyor. Damla damla geldiği için öyle olduğunu düşünüyorum. Benim sütüm az ondan mı yoksa merak ediyorum.
Eşimde dün diyo telefondan kurtlar vadisi açtım ağzı açık izledi çocuk hayran kaldıEvet ya benım kizim da oyle.
Hemen kafayi ceviriyor o tarafa.
Kapatinca tvyi aglior.
Izletmiorum tabiki ama bigun esime verdim baktim kiz hiv aglamior. Kiza tv acmis cizgi film hey allahim.yaa
İnşallah çıkmasında ateş düşürücü fitil verirsin canım.Normalde reflü için şurup verdi , bir de alerjiden şüphelendi probiyotik verdi onları kullanıp ona göre kontrole gidecektik . Ama ne mümkün şurubu içemiyoruz ki . Kaşıkla ve şırınga ile denedim çıkardı içemedi . Doktor da mamasının son 10 cc sine kat dedi . Kızın ağzına biberonu zor veriyorum , 10 cc kala çekince bir daha alır mı . Bir türlü düzenli veremedim . Ateşi çıksa Allah korusun demek ki düşürmek için şurup da veremeyeceğim ben
Öyle oyuna çevirdiğinde bende çekiyorum canım. Eğer emmesine izin verirsem kusuyor. Heralde doyunca çıkıyor memeden diye düşünüyorum. O sonra emdikleri de oyun senin dediğin gibi.Canım 1 1,5 saat en fazla uyanık kalma süresi. Eskiden ağlardı neden ağladığını anlamazdım meğer çocuk uykusu geldiği için ağlıyormuş. İnstagramda birkaç sayfa var uyku eğitimi için hem de çok faydalı bilgiler var takip etmeni öneririm. Ayına göre ne kadar uyanık kalabilir yazıyor. Uyuduğunda bazen 1-2 saat bazen 40 dk 30 dk belli olmuyor.
Benim kızım sallanmayı pek sevmiyor ayağımda 2 saatte zor uyuturdum eskiden. Şimdi gece uykusu için kucağımda pişpişleyerek uyutuyorum. Gündüz ise kollarını müslin beziyle sarıyorum(elleri serbestlen asla uyumuyor emziğini çıkarıyor) emziğini verip ,pişpiş açıyorum . Birkaç kez emziği atıyor geri veriyorum, bazen kendi kendine oynuyor gülüyor ama 10-15 dk da uykuya dalıyor . Bende o arada işimi yapıyorum veya yanına uzanıyorum. Gündüz pişpiş açmazsam dışardan gelen sesler uyandırıyor. Ben böyle çözüm buldum
Emme konusunda da gece ne zaman uyanırsa.Gündüz 2-3 saatte bir baktım 2-2,5 saat oldu veriyorum. Bazen kendi ağlıyor istiyor. Bu şekilde. Benim de bi sorum olucak. Benim kızım genelde memede gözü kapanana kadar kalıyor. Ben çekmezsem bırakmıyor. Oyuna çevirdiğinde bi tutup bi bıraktığında ve gözleri kapanmaya memede uyumaya başladığında çekiyorum ağzından. Aç kalmıyordur dimi ya. Bazen çekince ağlıyor o zaman geri veriyorum.
Sağol canım cevabın için ,içim rahatladı. Karnı tam doymuyorsa diye üzülüyordum. Gerçi açlıktan emdiklerinde belli oluyor iştahlı iştahlı çekiyorlarSağolun kızlar teşekkür ederim öneriler için
Sağol canım benim ❤
Ben emzirirken saate bakmıyorum artık canım. Eee eeee diye ağladığında emziriyorum. Dün hatta şöyle oldu; eee eee diye ağladı emzirdim, gazını çıkardım. Sonra hemen ardına ahhh ahhh diye ağladı uyuttum. 1 saat uyudu mışıl mışıl.
Eşimde dün diyo telefondan kurtlar vadisi açtım ağzı açık izledi çocuk hayran kaldı
İnşallah çıkmasında ateş düşürücü fitil verirsin canım.
Öyle oyuna çevirdiğinde bende çekiyorum canım. Eğer emmesine izin verirsem kusuyor. Heralde doyunca çıkıyor memeden diye düşünüyorum. O sonra emdikleri de oyun senin dediğin gibi.
Canım fermuarlı kollar bacaklar çıkıyor istersen ama bebeğin kundakta duruyorsa açmana gerek yok dönemiyor dümdüz yatıyor çünkü. Kafayı çeviriyor sağa sola o kadar. İzmirdeyim baya sıcak oluyor ama gece klima açmıyorum iki taraflı pencere iyi oluyorOwliyi bende ilk zamanlar kundak için düşünmüştüm. Şimdi dönmeye başlayacaklar ya ellerin kapalı kalmaması lazım bence kendini kurtarabilmeleri adına. Kolları çıkıyor muydu onun? Kaç derece oluyor evin içi kuzum, hangi şehirdeydin sen?
Klima çarpar diyor herkes bana o yüzden korkuyorum açmaya valla. Bak şu an sabahın körü ev 26 derece.
Yok canım tüm erkekler böyle. Annen ne kadar süre daha sizde kalacak? Belki kendi evinde rahat hissetmediği için farklı odalara falan gidiyordur.
Ne kadar çok hobisi varmış seninkinin deevet sen eve tıkılı kalmış bebekle boğuşurken onun dışarda olması, sosyal olması insanı sinirlendiriyor. Geçen benimkide arkadaşıyla yürüyüşe diye çıktı mesela sahilde oturup şarap içmişler. Bende evde çocuk başı bekledim. Bana da diyor gel kızıda alıp çıkalım diye ama ben bir düzen oturttum kendimce. 7 gibi banyo faslı ardından emzirme 8de yatıyor bu çocuk uzun uykuya her akşam. Niye böleyim uykusunu çocuğun? Sonra o gece uyumuyor doğru düzgün. Kendinisini düşündüğü için beyfendi gidiyor ama.
Evet oda ayırmak için erken ama dün terden yapışarak emdi çocuk.Uyku tulumu alcam sanırım.
Aynen bencce dee.oyun yapior sonra demek ki.Kızlar günaydın, uykum var çok yaaaBenim kıza silikon ucu bıraktırma çalışmalarına başladım ama zorlanıyoruz biraz.. Açken memeye koyunca silikon olmadan cok cok emiyor ama 5-10 dakika sonra kendini top gibi yapıyor geriye atıyor deli gibi ağlıyor, silikonu istiyor. Takarsam hiçbir şey yok gibi emmeye devam ediyor ama diretiyorum takmıyorum. Epey savaştan sonra memeyi yine alıp emmeye başlıyor ama söylene söylene.. Söylenmesi de çok komiğime gidiyor E madem emebiliyon ne söyleniyon ki? Demek ki ilk deli açlığı gidene dek sesi çıkmıyor, sonra keyfi hale geliyor silikon istiyor hanfendi..
Anladım canım çok sağolCanım fermuarlı kollar bacaklar çıkıyor istersen ama bebeğin kundakta duruyorsa açmana gerek yok dönemiyor dümdüz yatıyor çünkü. Kafayı çeviriyor sağa sola o kadar. İzmirdeyim baya sıcak oluyor ama gece klima açmıyorum iki taraflı pencere iyi oluyor
Hepsi mi ayni olur ya..Benimki öyle yatmayı çok seviyor ama ondan kuzu. Sevmese yatırmam bende zaten.
Bende eşime sinir oluyorum. Dün ailesi geldi. Gelmeden önce bana diyor işte sabah kahvaltıyı ben hazırlarım öğle yemeğini de kardeşimle yaparsınız. Hiçte öyle olmadı. Kahvaltıyı yine ben hazırladım. Öğlen bu babasıyla araba bakmaya gitti. Kardeşiyle annesi kızımı sevdi salonda. Ben tüm gün mutfaktaydım. Akşam söylediğimdede çağırsaydın diyor. Nasıl çağırayım çocuğu sevmeye geliyorlar zaten. Annesi diyor kızına git yengene yardım et, kızı diyor annesine ben çocuğu sevcem sen git et. Daha ben nasıl gel diyim. Hafta sonları eşimi kaldırıyorum ben gece mesela hafta içi ellemiyorum işe gidecek diye. Dün annesi diyor oğlum sen yat istersen hafta içi işe gidiyorsun hafta sonuda madem çocuk bakmak için erken kalkıyorsun. Ona da dün ayrı sinir oldum. Bazen diyorum tahammül sınırımız düşüyor, sürekli bebekle biz ilgilendiğimiz için. Baba olmak ne kolay mesela. İşten gel sev iki pişpiş geç kenara.
Aynısı. Bilgisayarda oyun oynuyor. Ordan kalkıp playstationa geçiyor. İkisinide yapmazsa telefon elinde. Kızdığımda napıyım sıkılıyorum diyor. En son dedim benim gibi çocuğa baksan sıkılcak zamanın olmaz ama sen oyun oynamayı tercih ediyorsun diye.
Hadi o kız onun kızı diye bakıyor e torun aynı değil mi ya sen el kızıysan torunu kendisininBende uykusuz dolanıyorum ki gece uyanıyorum gündüz neymiş iş bitsin her şey yat uyu diyor ama o da olmuyor biliyor da. Hamileyken bile yatmam gerekiyordu düşük riskim oldu 3 gün yattım 1 günüm batakhanede geçti zaten evde 2 gün o da laf etti her iş bana bakiyo diye diye abra kaldırdı iş yaptım. Erken doğum riskim oldu yatmam gerekti yine iş yaptırdı sancilandim hep eßim kızdı niye yapiyosn diye en son dedim annen yaptiriyor diye annesine kızdı 1 2 gun oyle susuyodu sonuc yine ayni snra kalk agir agor yap yapinca sancilaniyodum. O siralar hep Allahima havale ettim kendi kızı düşük yapti smdi de risk varmis 5 bicik aylk hamile aman kızım ev supurme kocan yapsin is yapma aman diyo yat oyle.
Canım klima üzerine gelmedikçe sorun olmaz emin ol sıcak daha tehlikeli dedi doktorum. Ben de o zamandan beri çalıştırıyorum. Sadece banyo yaptırırken kapatıyorum.Owliyi bende ilk zamanlar kundak için düşünmüştüm. Şimdi dönmeye başlayacaklar ya ellerin kapalı kalmaması lazım bence kendini kurtarabilmeleri adına. Kolları çıkıyor muydu onun? Kaç derece oluyor evin içi kuzum, hangi şehirdeydin sen?
Klima çarpar diyor herkes bana o yüzden korkuyorum açmaya valla. Bak şu an sabahın körü ev 26 derece.
Yok canım tüm erkekler böyle. Annen ne kadar süre daha sizde kalacak? Belki kendi evinde rahat hissetmediği için farklı odalara falan gidiyordur.
Ne kadar çok hobisi varmış seninkinin deevet sen eve tıkılı kalmış bebekle boğuşurken onun dışarda olması, sosyal olması insanı sinirlendiriyor. Geçen benimkide arkadaşıyla yürüyüşe diye çıktı mesela sahilde oturup şarap içmişler. Bende evde çocuk başı bekledim. Bana da diyor gel kızıda alıp çıkalım diye ama ben bir düzen oturttum kendimce. 7 gibi banyo faslı ardından emzirme 8de yatıyor bu çocuk uzun uykuya her akşam. Niye böleyim uykusunu çocuğun? Sonra o gece uyumuyor doğru düzgün. Kendinisini düşündüğü için beyfendi gidiyor ama.
Evet oda ayırmak için erken ama dün terden yapışarak emdi çocuk.Uyku tulumu alcam sanırım.
Canım eşler ister istemez bazı beklentiler içine giriyor. Uzun zaman oldu. Bizim hormonlar ve yorgunluk yüzünden aklımıza gelmiyor öyle şeyler ihtiyaç duymuyoruz ama onlar istiyor tabi. Ama saygı duymalılar. Sonuçta zor bir süreçten geçiyoruz. Bu iş tek kişinin isteğiyle olmaz ki... Sen terslemeden durumu anlatmaya çalış anlar belkiEvet sanırım bu eşler hep aynı . Telefonda oyun oynamaktan insan ne kadar zevk alabilir ki ??? Ya da hiç mi sıkılmazsın . Kocaman adamlar çoluk çocuğa karıştılar hala oyun oynuyorlar . Ben de daraldım artık , dedim ben de indireceğim bir oyun . Sosyal hayatım tamamen bitti , arada ben oynayım sen bak çocuğa . İndir deyip geçiyor tabi biliyor olmayacağını . Yavrumun da beslenmesi sıkıntı zaten , uykusuzluk , stres beni bunalttı iyice . Bir de üstüne bir sıkıntım daha var ki sizlerden fikir almak istiyorum . Yazıp yazmamakta kararsız kaldım ama çok canım sıkılıyor bu duruma . O kadar yorgunluk ve uykusuzluğun üstüne bu eş kişisi kendisi uykuyu alıyor , yorgun olmuyor istediği gibi yaşıyor hayatını . Bir de üstüne benden farklı beklentiler içine giriyor . Kabul etmediğimde bana karşı kullandığı kelimeler çok canımı yakıyor . Çok üzülüyorum bu duruma . Sizler eşlerinize karşı nasıl bir tutum içindesiniz ? kendimi tükenmiş hissediyorum.
Owliyi bende ilk zamanlar kundak için düşünmüştüm. Şimdi dönmeye başlayacaklar ya ellerin kapalı kalmaması lazım bence kendini kurtarabilmeleri adına. Kolları çıkıyor muydu onun? Kaç derece oluyor evin içi kuzum, hangi şehirdeydin sen?
Evet sanırım bu eşler hep aynı . Telefonda oyun oynamaktan insan ne kadar zevk alabilir ki ??? Ya da hiç mi sıkılmazsın . Kocaman adamlar çoluk çocuğa karıştılar hala oyun oynuyorlar . Ben de daraldım artık , dedim ben de indireceğim bir oyun . Sosyal hayatım tamamen bitti , arada ben oynayım sen bak çocuğa . İndir deyip geçiyor tabi biliyor olmayacağını . Yavrumun da beslenmesi sıkıntı zaten , uykusuzluk , stres beni bunalttı iyice . Bir de üstüne bir sıkıntım daha var ki sizlerden fikir almak istiyorum . Yazıp yazmamakta kararsız kaldım ama çok canım sıkılıyor bu duruma . O kadar yorgunluk ve uykusuzluğun üstüne bu eş kişisi kendisi uykuyu alıyor , yorgun olmuyor istediği gibi yaşıyor hayatını . Bir de üstüne benden farklı beklentiler içine giriyor . Kabul etmediğimde bana karşı kullandığı kelimeler çok canımı yakıyor . Çok üzülüyorum bu duruma . Sizler eşlerinize karşı nasıl bir tutum içindesiniz ? kendimi tükenmiş hissediyorum.
Kızlar selamlar. Doktorum bana kalsiyum ve d vitamini verdi. Kemiklerim erirmiş mu gidişle. Bir de yumurtayı dene bakalım alerjisi olacak mı bakalım dedi. Fazla ye bir iki gün dedi. Ben de kendime menemen yaptım 2 yumurtadan. Şimdi onu yiyiyorum. İnşallah en azından yumurtaya alerjisi yokturnasıl özlemişim menemeni
Aa tamam alıcam o zaman çok sağol canımCanım fermuarlı kollar bacaklar çıkıyor istersen ama bebeğin kundakta duruyorsa açmana gerek yok dönemiyor dümdüz yatıyor çünkü. Kafayı çeviriyor sağa sola o kadar. İzmirdeyim baya sıcak oluyor ama gece klima açmıyorum iki taraflı pencere iyi oluyor
Kayınvalidem bana böyle birşey dese konuşmam onunla bir dahaHepsi mi ayni olur ya..
Nolacak bu eslerle isimiz.. cocugu sanki tek yaptik..
Hele o kayinvalideler en guzel laflarinda bile igne ariyorum ben artik.. ogullar cok kiymetli. Benim de oglum var buyuk konusmayayim amane bikeyim hepsi degisik kafada.
Yuzyilda bi arar zaten, gecende esim dio anne bak kizin bacagi ne kadar sisman.annesine benzemis dior.
Ordan da bana laf atiosun,sismanim evet zayiflicam zamani gelince dedim.,
Hmmm..tamam o zaman canım. Bence de annen geçsin evine artık. Eşin bence bu yüzden böyle davranıyor.Canım klima üzerine gelmedikçe sorun olmaz emin ol sıcak daha tehlikeli dedi doktorum. Ben de o zamandan beri çalıştırıyorum. Sadece banyo yaptırırken kapatıyorum.
Şu aşıları da atlatalım annem döner diye düşünüyorum. Yani benim gidebilirsin dememi bekliyor annem.
Hahahah kıyamam çocuğa ne kadar farklı gelmiş demek kiKızlar ben bebişimle hiç dans etmemiştim. Sabah deneyeyim dedim bir müzik açtık oynadık falan kanepeye yatırdım ağlamaya başladı. Anammm kucağıma alıyorum dans ediyoruz susuyor yatırıyorum ağlıyor eyvahh dedim ben naptım böylee.Derken en sonunda kucağımda uyudu sıpa. Ne kadar yorgun uykusuz bıraksalar da farklı bir aşkmış ya evlat.
Bizim oğlanın odası 1.aydan sonra hep ayrı. Telsiz var tabi ki bebişin yanında ben de yatak odasında eşimin yanindayim erken olmadı bize ayrı odalarda uyuyoruzOwliyi bende ilk zamanlar kundak için düşünmüştüm. Şimdi dönmeye başlayacaklar ya ellerin kapalı kalmaması lazım bence kendini kurtarabilmeleri adına. Kolları çıkıyor muydu onun? Kaç derece oluyor evin içi kuzum, hangi şehirdeydin sen?
Ayriyeten koalacım ben oğlumu hep yüzüstü yatırıp hiç yastık kullanmıyorum kendisi kafasını yumuşak olmayan zeminde sağa sola çevire çevire uyuyor bir zarar olur mu gerçi doktora sormustum kafasını gömecek yumuşaklık olmasın yeter demişti diye hatirlıyorum.Benimkide ayaklarıyla ittiriyor battaniyeyi. Ayaklarını birbirine sürterek çoraplarıda çıkarıyor.Zaten artık kolları açık almak lazım bence dönmeye başlayacaklar yüz üstü kalırlar allah korusun. Kendilerini kurtarması lazım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?