2020 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    313
Kızlar takip ettiğim bir fizyoterapist paylaşmış benim kız çok yapıyor kötü birşey mi yani anlayamadım sizin bebeklerde yapıyor mu

hayda...her bebek yapar bunu ya..bence telas etme

sagol canim sende coook tatlisin

valla tikka azalmali artmalı geciyor oyle ya da boyle sıkıntılar..yon degistiriyor..ama D dilzar doğru demis fiziksel yorgunlugun azaliyor.kendine vakit ayirabiliyorsun..tabi ben de o asamalara daha pek gelemedim ama yine de 3 yas ile 3 ay acaip farklı yani...yoruluyorun bazen..tukeniyorum..ama sonra bi bakiyorum au diyor icim cicek bahcesi
mesela dun gece hic uyumadi sabah 7 de uyudu.9.30 da ası icin uyandirdim mecbur.gittik geldik 12 de uyudu 3.30 da kalkti.6 da yatti 9 da kalkti.hala uyumadi..aralarda 15 20 dk kestirdi ama ben bittim tukendim.daha dun gecenin uykusuzlugu var.bir de asidan cok huzursuz..miz miz agliyor uyumuyor.gazi var nedense...ee o uyudugunda ben uyuyamadim oglan vardi.
ama ne diyoruzz..iyi ki varlar
mutluyum mutlusun mutlular

Benim de çok siyah dolgum sayısını bile bilmiyorum . Cocuklarimda hiç alerjik belirtilere rastlamadım canım. Ama sütten geçip başka sıkıntılara sebep oluyorsa bilemem, mümkün tabii

ne bileyim iyice kafam karıştı.hic haberimiz olmadan bize boyle dolgularin yapilmasi da can sıkıcı..yan etkiler aciklanmaliydi..
alerjik belirti olmamasi guzel haber ama

Kızlar yumurta da alerji yaptı.

bizim senle çilemiz egg canım
dogal koy yumurtasi mi yedin? sadece bugday ile ve cimen ile beslenen tavugun yumurtasi alerji yapmazmis diyorlar ama ne kadar dogru bilemem.gercekten oglumda yumurta diyeti koy yumurtasi ile bozabildik...tabi yasi gelmisti o kendi yiyebildiginde o da sadece sarisindan nohut kadar bisi zamanla arttirdik.ama ben kendim icin saniyorum 8 aydan sonra sadece hamur islerinde kullandım yumurtayi.bizzat yemedim uzunca sure ama yavas yavas uyum sagladi vucut..hala daha her yunurtayi yemez.koy yumurtasi seviyor ama hep bulabilmek zor.ama senin imkan var.

Allah sifa versin canım..seni uzen bir durum mu oldu? gecmis olsun..kafana takma hicbirseyi.cocuklar iyidir eminim evde babaane anane vardi degil mi?

kızlar alakasiz ama..küçük bir kardesim var benim..liseye gidecek bu sene.babam birkac sene once ansizin vefat etti..yetim büyüyor yavrum..doğum günüydü.gidemedim aşimiz vardi.baska sehirdeler..abisi de hakli birkac sebepten gidememis.yaninda sadece kucuk ablasi ve annem vardi.goruntulu aradım gozlerindeki o hüznün tarifi yok ablacim bunu sayma ben geldigimde bir daha kutlariz dedim.ben sana pasta yaparim dedim.abla zaten bu dogum gunu muydu yaa..kimse olmadam falan dedi.hep elleriyle yuzunu kapatıyor falan.babamin eksikligini hissediyor biliyorum..biz bile alisamadik.o yavrum kim bilir ne acilar cekiyor.uzuluyorum...hissttirmemek icin elimizden geleni yapiyoruz.oglum dayisina asik resmen.dayi buyuyunce senin gibi olucam dedi.o da sen benim gibi olma daha buyuk adam ol dedi.. ama cok huzunluydu..atamadim icimden..evladim gibi buyuttum.gecelerce salladim..anne gibi baktim...oglumu cok seviyor ama hafiften de kiskaniyor.bunu belli ediyor ama ogluma karsi da cok ilgili ve merhametli.ben çalışmak icin baska sehre gittigimde bana kusup 1 sene konusmamisti.3.5 yasindaydi.ilkokula basladi bak ablacim sunu soyle bunu boyle yapalim dedigimde sen sus sen beni terk ettin gittin der aglardi.atamadi uzunca bir sure bunu icinden.cok düşkün..simdi de ablam gelmedi babam da yok zaten.kimse beni sevmiyor falan diye dusunup uzulur mu?

yani özür dilerim eger yetim buyumus arkadaslarim varsa yaralarini destiysem haklarini helal etsinler.sadece kardesime daha fazla nasil yardimci olabilirim.bunu dusunuyorum..acaba onun kafasinda ne gibi korkular var vs..cok kucuk daha cunku..

Ben iyice dalınca çekip alıyorum canım. Kendi bırakmaya çalışınca bazen rahat atıyor bazende bayağı savaşıyor. Yazık üzüyor beni öyle uğraşması.

yaaaa araştırdıkça bittim...cocugumun alerji sebebi ben miyim simdi.. moralim cok bozuk..uyuyamiyorum...ya baska zarari da olduysa....vah yavrularım...
sute geciyormus cıva
Bende diş hekimiyim canım. Çok çok minimal bir salınma illa ki oluyor ama korkulacak kadar değil. Derslerde de süte geçer diye bir bilgi söylendiğini hiç hatırlamıyorum. Senin kendi diş sağlığın içinde amalgam kompozit dolguya göre oldukça başarılı. Üniversite de çok hocamız vardı bayağı savunurlardı amalgamı. Kompozit reddeden amalgamı savunan bir çok da hekim var. İçin rahat olsun canım.
Kızlar kimse menenjit yaptırmayacak mı rotayı 2. Ay aşısından ne kadar sonra yaptırdınız
Ablam 1 yaşında yaptırmış yeğenimin menenjit aşısını. Bende o zamanlar yaptırıcam büyük ihtimalle canım.
Kızlar takip ettiğim bir fizyoterapist paylaşmış benim kız çok yapıyor kötü birşey mi yani anlayamadım sizin bebeklerde yapıyor mu
Benimkide yapıyor canım. Bende gördüm aynı paylaşımı da bayağı korktum.
Birkaç sefer elinden tutup kaldırmıştım böyle annemde ona alışmıştır o yüzden yapıyordur dedi. Öyle kalkmaya çalışırken tutuveriyorum elinden bi seviniyor ki. Sürekli istiyor birde yavrum
Kizlar bebeginizle uyurken mi uyanikken mi disari cikiyorsunuz . Diyelim uyuyordu uyandi durmadi
Orda durmayinca napiyorsunuz
Emzirip çıkarıyorum dışarda istemesin diye ben canım. Pusetin içinde bakınıyor mızırdanmaya başlarsa emzik veriyorum onuda atıyor bazen iyice sinirlenince tutmuyor. Telefonu uçak moduna alıp beyaz gürültü açıp yanına koyuyorum bebek arabasını da sallayınca susuyor şükür.
Ben doğduğundan beri kendim yemek yerken ya emziriyorum ya da kucağımda etrafa bakındırıyorum canım. Çünkü genelde hep yemek yiyeceğim zaman mızırdanıyor. Çok az bir başıma yemek yedim. İşte korkuyorum üstüne ekmek kırıntısı vs dökerimde çocuğu korkuturlar diye.
Nerden yaptırdık rotayı çocuğum ağlamaktan helak oldu. Sakinleşmiyor edemiyor bayağı yıprattı sizlerde de oldu mu yarına geçer mi ki
Allah yardımcınız olsun canım. Bende bundan korkuyorum yaa. İshal olmak kötü bir his. Deli gibi ağlar bizimkide kesin, çok nazlı.

Kizlar kendimi hic iyi hissetmiyorum yadun de oyle oldu simdi de ufacık ses bile cikarsa kalkiyodum. Smdi esim kaldirdi o uyanmis sesine bak diyerek yavrum el emmeyi zaten surekli yapiyo da bu sefer acikti nasi elini sokmus agzina emiyo hirsli hirsli. Uayninca farkettim aslinda baya da ses cikartiyo niye duyamiyorum ben ya niye byle oldum. Dun de kusmuş ona ses xikarmis ve ben uyanmadim ya bogulsaydi Rabbim korumus

Tamam canım bende erteleyeceğim biraz

Ağlamamış çok nasıl duyacaksın ki yoruluyorsun gün içinde çok normal üzülme

Bugün doktora gidicez böbrek ultrasonu çektirmeye. İdrarından gelen kırmızı leke için. Doğduğundan beri ara ara oluyor. 3 günlükken sarılık için yoğun bakıma yatmadan öncede gelmişti sıkıntı olmaz demişti doktor. Bende o yüzden dert etmemiştim. Ama bugün çocuk doktorumuzu aradım. Su ver ve sık emzir dedi geçmezse böbrek ultrasonu çekelim ve tekrar idrar tahlili alalım dedi. Ama ben korktum beklemek istemiyorum yarın gidip çektirelim dicem doktora. Hamileyken detaylı ultrason da böbreklerde parlama var demişti perinatalog ama geçer sıkıntılı bir durum değil demişti.
Doktor leke varken Sünnet de yapılmaz dedi. İnşallah bir şey çıkmaz yaa.. Beklersek rota aşısı da geçikecek. Dua edin kızlar yavruma inşallah böbreklerinde bi sıkıntı yoktur.

tesekkur ederim..isin ehli biri olarak beni rahatlattiniz peki söktürmek cok tehlikeli mi?

Su verdin mi bizde de oldu

yoktur bence.susuzluktan oluyor.su vermeye calissaniz minimal olculerde.gunluk cis sayisi normal mi? normalin altinda mi?

ya kizlar bizim forumun tema rengi degisiyormus ya liladan kirmiziya nasil donmusse kac gundur sinir oluyordum kirmizi niye yapmislar gozum yoruldu diye yazdim da buraya niye kimse bisicikler dimedi
mavi yaptim oh huzur mis

tesekkur ederim..isin ehli biri olarak beni rahatlattiniz peki söktürmek cok tehlikeli mi?
Bana gelen hastalardan da isteyenler oluyordu ya da dolgunun altındaki diş çürümüş oluyor biz kaldırmak zorunda kalıyoruz dolguyu. O zaman ben sık sık tükürttürüyorum hastalara. Yutturmuyorum. En azından risk biraz daha azalmış oluyor.

Birde şöyle bir sıkıntı var canım. Her dolgu sökümünde dişin dolguyu tutan duvarları biraz daha inceliyor. Dişinde kanal yoksa kanal olma ihtimali artıyor bu yüzden. Buda büyük problem aslında.

Niyet ettim alıntıları cevaplamaya

Elini keşfediyor aç değil de şu kadına. Benimkine de dün diş çıkaracak deyince erken daha olmaz öyle şey diyo. Yoo gayet de oluyo dedim. Eşim de hemen evet üçüncü ayda başlarmış dedi. Hmm Allah Allah diyo ay ben bu adamı seviyorum ya bak yine yanımda olmuş eşine söyle sana dönüşte ödül var eğer beni burada ezdirmezsen de seninki hemen tac olur yalnız kuzum şaka bir yana emme refleksi önemli. Doktora danıştin mi hiç?
Ayy çok geçmiş olsun. İnsan şikayet ettiğini bile özlüyor bazen işte. Pandemi bunu herkese öğretti malum. Tez zamanda şifa bulursun inşallah.

Helinnnnn Sana da çok geçmiş olsun canım ya. İnşallah çabuk toparlar.
K

majfoldu yavrum. 1 buçukta zorla uyutttum şimdi de burnu tıkandı yine nefes alamadı izotonik su ile açmaya çalıştık babası gezdiriyor evde yarın iş var çok uykusuzum
Yaa canım.kiyamam. biogaia vermeye devam ediyor musun peki? Bir de bol bol haşlanmış patates ye ki sütünden geçsin canım.
Ah sekerparem ne diyeceğimi bilemiyorum inan rabbim babana rahmet eylesin. Kardeşine en çok abin destek olup onu anlayabilir. Tam ergenlik zamanı şimdi bir de. Psikolojik destek aldirsaniz iyi olur aslında ama kabul eder mi?
Allah korusun canım öyle olumsuz düşünme. Sen de insansın. O kv müsveddesi sağ olsun tüm gün yorulduğun için duymuyorsundur. Eşine de yatarken bunu. Ben yoruluyorum gün içinde senin de kulağın bebekte olsun duymazsam seslen diye. Sorumluluk alsın biraz.
Emzik tutmuyor bizim ki beni çok yoruyor ne yapsam bilemedim avent markası emziğinin , neden tutmaz ki
Valla canım benimki de zorla avent tutmuştu. İki haftadır falan reddediyor hem memeyi hem emziği meme reddi ayindayiz sanırım.
ya kizlar bizim forumun tema rengi degisiyormus ya liladan kirmiziya nasil donmusse kac gundur sinir oluyordum kirmizi niye yapmislar gozum yoruldu diye yazdim da buraya niye kimse bisicikler dimedi
mavi yaptim oh huzur mis
Kız ben görmedim o mesajı görsem dimez miyim sana hiç sarı da güzel bak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…