- 11 Şubat 2008
- 7.252
- 17.419
- 773
- 41
Halledersin bence canım annenler de destek olursa neden olmasın. Bebeklerin en zor dönemleri geçiyor yavaştan. Marketi, alışverişi dert etme internetten herşey alınıyor migros hemen getiriyor eve. Bebek de büyüdükçe koyarsın arabasına götürürsün 2.yıl için baya iyi bir birikim olacaksa düşünülebilir. Bebek büyüdükçe masrafı da artıyor haliyle.Kızlar bi konuda fikirlerinizi almak istiyorum. Burası yeri değil belki ama burda birbirimizle her şeyi paylaşır olduk.
Şöyle ki bir süredir eşim yurtdışına gitmeyi düşünüyor bende destekliyordum bu fikri. Kiracı olduğumuz evden satıldığı için çıktık ve şimdiki evimi hiç sevmiyorum. Böyle giderse ev almamız çok zor 10 yıl kredi ödeyip zahmet çekeceğimize 2 yıl yurtdışına gidip evimizi alalım, arabamızı yenileyelim sonrada burdaki maaşımızla gül gibi geçinir gideriz diyoruz.
Ama tabi demesi kolay zaman geçtikçe benim kafamda acabalar olmaya başladı. Tek başıma yapabilecek miyim? Kızım küçük ya hastalanırsa ? 6 ayda bir gelecek eşim.
Annemler başka şehirde tabiki arada gider kalırım ama bebekle biliyosunuz zor oluyor uyku düzeni vs. Bulunduğum şehirde kendi ablam ve kvdemler var. Onlarda destek olur ama elim gibi olmaz sonuçta elim ayağım resmen benim.
Bebekle bir markete gitmek bile sorun bazen, şimdi eşim ne istersem anında getiriyor.
Aslında çok rahata alıştım belki biraz zorlar ama hayatı daha iyi öğrenirim.
korona var bir de malum gideceği yerde “kenya”sıtma hastalığına karşı aşı vuruluyormuş oraya gitmeden,çok temiz değillermiş sanırım virüs tehlikeli baya. Eşim diyorki ben burdada 5 bin kişiyle aynı ortama giriyorum. Orda sadece şirketim gösterdiği yerde durucam kendi ekibimle mesaiye kalıcaz, dışarı çıkma fırsatım olmayacak diyor.
Burda eşi yurtdışında çalışan tanıdıklarım var zamanla alışılıyor galiba. Yaparım gibi geliyor ama eşimi en son uğurlarken nasıl dayanırım , ilk zamanlar çok zor olur birde bebeğim var yalnız olsam bi şekilde annemlere gider kalırım kafama göre takılırım . Kafam çok karışık ya
Ben aldim canim dun kargoya geri verdik . Sallanmasi bizimkine az geldi illa biz sallicaz ..bide cok küçük bide sallanmak icin olan aparat besige tek yerden bagli cocuk icinde yuvarlaniyor saga sola . Ne umitlerle almistim ama olmadiBenimki de ilk 2 ay iyiydi gündüz kızlar uyurdu burda hiç şikayetim yokudu o dönemleremziğini verip çıkıyorduktu odasından. Nolduysa 3.ay başladı herşey artık gündüzün farkındalar o yüzden uykuya dalmakta sorun yaşıyorlar bence. Babannemiz sabah 6 dan beri uyandıkça sallaya sallaya uyutuyor 8 de uyandı altını değiştirdim biraz yalap şap emdi mama verdim biraz da bakındı etrafa uyudu ama yine uyandıkça hafif sallıyoruz devam ediyor uykuya. Acaba şu otomatik sallananlardan mı alsak sever mi ki sallayış tarzını
2 yil benim icin cok uzun süre es insanin en büyük yardimcisi ben gonderemezdim kuzum kendini epey ölçüp tartman lazim kendine cok yük yüklersen esinlede moralsiz tartismali gecirirsin görüşmeleri daha kötü olur . Biraz düşünün karşılıklı hayırlısı olsun hakkınızda.Kızlar bi konuda fikirlerinizi almak istiyorum. Burası yeri değil belki ama burda birbirimizle her şeyi paylaşır olduk.
Şöyle ki bir süredir eşim yurtdışına gitmeyi düşünüyor bende destekliyordum bu fikri. Kiracı olduğumuz evden satıldığı için çıktık ve şimdiki evimi hiç sevmiyorum. Böyle giderse ev almamız çok zor 10 yıl kredi ödeyip zahmet çekeceğimize 2 yıl yurtdışına gidip evimizi alalım, arabamızı yenileyelim sonrada burdaki maaşımızla gül gibi geçinir gideriz diyoruz.
Ama tabi demesi kolay zaman geçtikçe benim kafamda acabalar olmaya başladı. Tek başıma yapabilecek miyim? Kızım küçük ya hastalanırsa ? 6 ayda bir gelecek eşim.
Annemler başka şehirde tabiki arada gider kalırım ama bebekle biliyosunuz zor oluyor uyku düzeni vs. Bulunduğum şehirde kendi ablam ve kvdemler var. Onlarda destek olur ama elim gibi olmaz sonuçta elim ayağım resmen benim.
Bebekle bir markete gitmek bile sorun bazen, şimdi eşim ne istersem anında getiriyor.
korona var bir de malum gideceği yerde “kenya”sıtma hastalığına karşı aşı vuruluyormuş oraya gitmeden,çok temiz değillermiş sanırım virüs tehlikeli baya. Eşim diyorki ben burdada 5 bin kişiyle aynı ortama giriyorum. Orda sadece şirketim gösterdiği yerde durucam kendi ekibimle mesaiye kalıcaz, dışarı çıkma fırsatım olmayacak diyor.
Burda eşi yurtdışında çalışan tanıdıklarım var zamanla alışılıyor galiba. Yaparım gibi geliyor ama eşimi en son uğurlarken nasıl dayanırım , ilk zamanlar çok zor olur birde bebeğim var yalnız olsam bi şekilde annemlere gider kalırım kafama göre takılırım . Kafam çok karışık ya
Hayırlı olsun canım Allah ödeme kolaylığı versin inşallahIyiyiz kuzum ev alacağız inş sözleşme fln yapıldı.bugun emlakçı krediye başvuracak nasipse bakalım. Siz nasilsiniz
Sağol canım cevabın içinHalledersin bence canım annenler de destek olursa neden olmasın. Bebeklerin en zor dönemleri geçiyor yavaştan. Marketi, alışverişi dert etme internetten herşey alınıyor migros hemen getiriyor eve. Bebek de büyüdükçe koyarsın arabasına götürürsün 2.yıl için baya iyi bir birikim olacaksa düşünülebilir. Bebek büyüdükçe masrafı da artıyor haliyle.
Sordum canım sıkıntı olmaz dedi.Geçmiş olsun canım rota öyle maalesef 2-3 gün sürmüştü bizimkinin huzursuzluğu. Sonra yazmıştım buraya da pişman oldum keşke yaptırmasaydım diye. Hastane mi yok sanki hasta ishal olursa gider serum taktırırdık dedim kendi kendime
Ayy benim oğlan da aynı böyle ağlıyor işte akşamları yüzü kıpkırmızı ve dümdüz oluyorkayınvalide dün artık doktora götürelim bişey var bu çocukta diyor. Ne yapacak doktor uyku ilacı mı verecek uyuyamayınca sinirleniyor daha çok yoruluyor işte dedim sustu
Öyle bir dönem varmış canım 2-4 ay arası bebekler memeyi reddedebilirmiş. Bnimki de 2 haftadır bir emiyor bir emmiyor sağım yapıyorum 2-3 saate bir sütüm az ama sağmazsam iyice kesilecek bu emmeyle. Emmedikçe azalıyor azaldıkça emmiyor kısır döngü yani. Genelde 4 aydan sonra düzeliyormuş bakalım uğraşıyoruz.
Üzüldüm canım ya Allah yardımcın olsunyumurta alerjisi olanlara rota aşısı tavsiye edilmiyor diye biliyorum bu arada onu da bir sor istersen doktoruna
Ben eski telefonumu kullanıyorum. Hat yok birşey yok içinde ondan birşey olmaz diye düşündüm.Yok canım uyurken. İyice dalınca gece kapatıyorum ama gündüz genelde kapatmiyorum hemen uyanıyo
Kaymağını yemek çok güzel canım ama dayanması zor. Benim abim denizci, hep yurt dışına gidiyordu. Yengem aynı senin dediğin gibi tek başına büyüttü yeğenimi. 6 ayda bir geliyordu biraz kalıp gidiyordu. Ben çok görmüşümdür yengemin abimin pijamasına sarılıp yattığını. Zor bir karar. Tabi yaşamak için maddiyatta lazım ama bilemiyorum. Ben biraz daha duygusal bakıyorum abimden ötürü bu işe. Yeğenimin 'anne benim babamda başkalarının babası gibi sabah gidip akşam gelse ya' demesini hiç unutamam mesela. Tabi karar sizin, işin içinde olan sizsiniz. Kararı verecek olanda. Umarım hakkınızda en hayırlısı olur.Kızlar bi konuda fikirlerinizi almak istiyorum. Burası yeri değil belki ama burda birbirimizle her şeyi paylaşır olduk.
Düşününce yaparım gibi geliyor eşim zaten vardiyalı çalışıyor. Gece gündüz yalnız kalmaya alışkınım. Yokluğu bazn iyi bile olabilir2 yil benim icin cok uzun süre es insanin en büyük yardimcisi ben gonderemezdim kuzum kendini epey ölçüp tartman lazim kendine cok yük yüklersen esinlede moralsiz tartismali gecirirsin görüşmeleri daha kötü olur . Biraz düşünün karşılıklı hayırlısı olsun hakkınızda.
Kenya olmasa sen de git derdim. Hatta mesajını okumaya başladığımda beraber bir yere gideceksiniz sandım hiç düşünme git dedim içimden.. Ama şimdi düşününce çok pozitif bakamadım. İkinizin ayrı kalması, senin tek başına her şeyin üstesinden gelecek olman inan yapılamayacak şey değil ama beni düşündüren bebeğinin babasız büyüyecek olması, baba sevgisi ne bilemeyecek. İlk yıllar bağlanma açısından çok önemli hem eşin hem de bebeğin için.. Ben olsam istemezdim sanırım.Kızlar bi konuda fikirlerinizi almak istiyorum. Burası yeri değil belki ama burda birbirimizle her şeyi paylaşır olduk.
Öf valla sorulan her soru sadece geriyor insanı. Çok iyilik odakliysa dua etsin mademKayınvalidem günde 5 öğün uykusunu soruyor haftalardır. İyi uyuduğunda da uyumuyor diyorum artık napiim.. Dün yine sordu whatsapptan, dedim artık uyku sormayın düzelse bile yalan söylemek zorunda kalacağız. Gülen surat falan da koydum. İyilikten soruyoruz nasıl anlarsanız yazmış. Uyku neden devamlı sorulur ya.. Evet belki iyilikten ama insan sıkılıyor artık yani..
Daha uyanık değil hep uyanıkArtık gündüzleri daha uyanık olmaları normalmiş canım ama. Gece daha uzun uyuyacaklarmış. Düzene girmeye başlıyormuş falan filanArada fırsat bulup bakıma zaman ayırabilirsek iyi olacak. Durum vahim çünkü
Ya süper tam istediğim şey bu
Anam bi dokundum bin ah işittimBize gonder yarim saat uykuyu 10 dk sürmeden uyaniyor ben büyüğü salliyorum kardesine ozeniyor sallayin diyor suan esimde küçüğü o zaten surekli sallanma halinde yoksa uyumuyor gözleri arali yatıyor
Bu konuda çok net hayır diyorum. Allah mecbur bırakmasın. Hayat akıp gidiyor ev ve araba için eşinden uzak kalma canım sen de bebeğin de. Ben göndersem kesin depresyona girerim.Kızlar bi konuda fikirlerinizi almak istiyorum. Burası yeri değil belki ama burda birbirimizle her şeyi paylaşır olduk.
Eski telefon yok canım ya aklıma geldi ama. Şu uyku arkadaşı güzelmiş ona bakicam.Ben eski telefonumu kullanıyorum. Hat yok birşey yok içinde ondan birşey olmaz diye düşündüm.
Kaymağını yemek çok güzel canım ama dayanması zor. Benim abim denizci, hep yurt dışına gidiyordu. Yengem aynı senin dediğin gibi tek başına büyüttü yeğenimi. 6 ayda bir geliyordu biraz kalıp gidiyordu. Ben çok görmüşümdür yengemin abimin pijamasına sarılıp yattığını. Zor bir karar. Tabi yaşamak için maddiyatta lazım ama bilemiyorum. Ben biraz daha duygusal bakıyorum abimden ötürü bu işe. Yeğenimin 'anne benim babamda başkalarının babası gibi sabah gidip akşam gelse ya' demesini hiç unutamam mesela. Tabi karar sizin, işin içinde olan sizsiniz. Kararı verecek olanda. Umarım hakkınızda en hayırlısı olur.
Abajur, gece lambası vs kullan koalacim. Normal ışık çok fena uyku açıyor. Bi de yüz vermeHerkesciklere günaydınbu bebelerin gün geçtikçe uyuması artacağına azalıyor. Eskiden gece emmeye kalktığında işini halledip direk yatardı. Şimdi beşiğe koyuyorum hep gülüyor, bende güleyim diye gözümün içine bakıyor. Gülmeyip ışığı kapatıp yatarsam agu, bugu sesler çıkarıyor. Cevap vermezsem puuuppp diye tükürür gibi yapıyor nerden çenesi bana çekmiş ya
Ay kıyamam yaBen eski telefonumu kullanıyorum. Hat yok birşey yok içinde ondan birşey olmaz diye düşündüm.
Kaymağını yemek çok güzel canım ama dayanması zor. Benim abim denizci, hep yurt dışına gidiyordu. Yengem aynı senin dediğin gibi tek başına büyüttü yeğenimi. 6 ayda bir geliyordu biraz kalıp gidiyordu. Ben çok görmüşümdür yengemin abimin pijamasına sarılıp yattığını. Zor bir karar. Tabi yaşamak için maddiyatta lazım ama bilemiyorum. Ben biraz daha duygusal bakıyorum abimden ötürü bu işe. Yeğenimin 'anne benim babamda başkalarının babası gibi sabah gidip akşam gelse ya' demesini hiç unutamam mesela. Tabi karar sizin, işin içinde olan sizsiniz. Kararı verecek olanda. Umarım hakkınızda en hayırlısı olur.
Her gece bu saatlerde küçük hanım ağlıyor uyumuyor diye yazardım bu gece saat 11 den beri hastanedeyim tansiyon 19.5 düşüremediler hala emziriyorum diye ağır bir ilaçta veremiyorlar damardan parol ve oksijen verdiler parol bi işe yaramıyor zaten oyy Allah ım kızlarım napar kı
Yüzünde böyle kızarıklık oluştu diğer yanağın da da var. Yediğim birşey dem mi olmuş sizce
Kızlar bi konuda fikirlerinizi almak istiyorum. Burası yeri değil belki ama burda birbirimizle her şeyi paylaşır olduk.
Canım bende giderim mesela Azerbaycan’a üçümüz gidebiliriz ama orda birikim yapamayız bizi de götürürse. Eşim orda şantiye de kalacak hiçbir masrafı olmayacak.Kenya olmasa sen de git derdim. Hatta mesajını okumaya başladığımda beraber bir yere gideceksiniz sandım hiç düşünme git dedim içimden.. Ama şimdi düşününce çok pozitif bakamadım. İkinizin ayrı kalması, senin tek başına her şeyin üstesinden gelecek olman inan yapılamayacak şey değil ama beni düşündüren bebeğinin babasız büyüyecek olması, baba sevgisi ne bilemeyecek. İlk yıllar bağlanma açısından çok önemli hem eşin hem de bebeğin için.. Ben olsam istemezdim sanırım.
Bizim de her zaman için yurtdışı ihtimalimiz var ama bizi alıkoyan tek şey benim devlette öğretmen olmam. Bazen diyorum keşke devlet memuru olmasaydım. Şimdiye yurtdışında 3.senemiz falan olurdu. Ev araba almış olurduk. Şu an hiçbiri yok.
Ah öyle mi diorsunÖf valla sorulan her soru sadece geriyor insanı. Çok iyilik odakliysa dua etsin madem
Daha uyanık değil hep uyanıkdün bı uyudu kurban kesecektim neredeyse ay evet ya kadın gibi hissetmiyorum Eki Görüntüle 2656199
Ya süper tam istediğim şey buçok sağ ol canım sesi iyi çıkıyo mu peki?
Anam bi dokundum bin ah işittim
Bu konuda çok net hayır diyorum. Allah mecbur bırakmasın. Hayat akıp gidiyor ev ve araba için eşinden uzak kalma canım sen de bebeğin de. Ben göndersem kesin depresyona girerim.
Eski telefon yok canım ya aklıma geldi ama. Şu uyku arkadaşı güzelmiş ona bakicam.
Abajur, gece lambası vs kullan koalacim. Normal ışık çok fena uyku açıyor. Bi de yüz verme
Zordu ama geçti dimi bir süre sonra alışmamışmıydıninşallah iyi geçer sizin. bir taraftan yaptirmasaydım dedim de bir taraftan da zayıflatılmış virüs böyle etkiliyorsa gerçeğini alsa daha fena olurdu dedim.
kiyamam. çok geçmiş olsun canım. şimdi iyisindir inşallah.
bana bir yere değmiş de kızarmış gibi geldi. yediklerini de bir düşün istersen. sivrisinek olmasin.
inşallah hakkinizda hayırlısı olur. 24 yasindayken eşimle 1 sene ayri kaldik. büyük kizimin bebekligiydi. bu konuda çok güçlü degildim. çok zorlandim. o yüzden tavsiye veremeyecegim canim.ama gönlünüzden geçen kolaycacik gerçekleşsin insallahm
Benimki de tutmuyor geç kalmış mıyımdır acaba bibsi denemek için. 2 buçuk aylık olduBen 4 çeşit emzik denedim bibs i tuttu şükürler olsun tavsiye ederim
geçti illaki ama zordu. tam da küçük kızımın doğumunda eşim işinde yükseldi ve şehir değişikliği yaptı. onun için kaçırılmayacak bir firsatti. eğer benim tayinim olmayacak gibi olursa sen geri dönersin..bu yavrumuzu da yalniz büyütmek istemiyorum demiştim.Zordu ama geçti dimi bir süre sonra alışmamışmıydın
Gece lambası kullanıyorum canımÖf valla sorulan her soru sadece geriyor insanı. Çok iyilik odakliysa dua etsin madem
Daha uyanık değil hep uyanıkdün bı uyudu kurban kesecektim neredeyse ay evet ya kadın gibi hissetmiyorum Eki Görüntüle 2656199
Ya süper tam istediğim şey buçok sağ ol canım sesi iyi çıkıyo mu peki?
Anam bi dokundum bin ah işittim
Bu konuda çok net hayır diyorum. Allah mecbur bırakmasın. Hayat akıp gidiyor ev ve araba için eşinden uzak kalma canım sen de bebeğin de. Ben göndersem kesin depresyona girerim.
Eski telefon yok canım ya aklıma geldi ama. Şu uyku arkadaşı güzelmiş ona bakicam.
Abajur, gece lambası vs kullan koalacim. Normal ışık çok fena uyku açıyor. Bi de yüz verme
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?