2020 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    313
Halledersin bence canım annenler de destek olursa neden olmasın. Bebeklerin en zor dönemleri geçiyor yavaştan. Marketi, alışverişi dert etme internetten herşey alınıyor migros hemen getiriyor eve. Bebek de büyüdükçe koyarsın arabasına götürürsün 2.yıl için baya iyi bir birikim olacaksa düşünülebilir. Bebek büyüdükçe masrafı da artıyor haliyle.

Ben aldim canim dun kargoya geri verdik . Sallanmasi bizimkine az geldi illa biz sallicaz ..bide cok küçük bide sallanmak icin olan aparat besige tek yerden bagli cocuk icinde yuvarlaniyor saga sola . Ne umitlerle almistim ama olmadi

2 yil benim icin cok uzun süre es insanin en büyük yardimcisi ben gonderemezdim kuzum kendini epey ölçüp tartman lazim kendine cok yük yüklersen esinlede moralsiz tartismali gecirirsin görüşmeleri daha kötü olur . Biraz düşünün karşılıklı hayırlısı olsun hakkınızda.

Sağol canım cevabın için öylemi diyosun ya migros getiriyor mu eve bilmiyordum buna çok sevindim gerçekten.yaşadığım yer küçük bir ilçe büyük şehir olsa herşeyi getiriyorlar biliyorum ama. Hep bebek 3-4 aylık olsun öyle diyordum giderse Ağustos ta gidecek denk geldi
Ablamlar virüsün 2. Dalgası olcak iyi düşün vs diye kafamı karıştırdı. Doğum içinde sezeryen ol normal doğuramazsın dediler doğurdum(amacım sezeryen doğum yapanları kötülemek değil) her konuda motivasyonumu düşürüyorlar.Kilo da veremezsin demişlerdi geçtiğimiz yıl evlendiğimde aldığım kiloları bir ayda vermiştim.

Sordum canım sıkıntı olmaz dedi.

Yok canım uyurken. İyice dalınca gece kapatıyorum ama gündüz genelde kapatmiyorum hemen uyanıyo
Ben eski telefonumu kullanıyorum. Hat yok birşey yok içinde ondan birşey olmaz diye düşündüm.
Kaymağını yemek çok güzel canım ama dayanması zor. Benim abim denizci, hep yurt dışına gidiyordu. Yengem aynı senin dediğin gibi tek başına büyüttü yeğenimi. 6 ayda bir geliyordu biraz kalıp gidiyordu. Ben çok görmüşümdür yengemin abimin pijamasına sarılıp yattığını. Zor bir karar. Tabi yaşamak için maddiyatta lazım ama bilemiyorum. Ben biraz daha duygusal bakıyorum abimden ötürü bu işe. Yeğenimin 'anne benim babamda başkalarının babası gibi sabah gidip akşam gelse ya' demesini hiç unutamam mesela. Tabi karar sizin, işin içinde olan sizsiniz. Kararı verecek olanda. Umarım hakkınızda en hayırlısı olur.

Düşününce yaparım gibi geliyor eşim zaten vardiyalı çalışıyor. Gece gündüz yalnız kalmaya alışkınım. Yokluğu bazn iyi bile olabilir ama tabi varlığı bana büyük kolaylık

Herkesciklere günaydın bu bebelerin gün geçtikçe uyuması artacağına azalıyor. Eskiden gece emmeye kalktığında işini halledip direk yatardı. Şimdi beşiğe koyuyorum hep gülüyor, bende güleyim diye gözümün içine bakıyor. Gülmeyip ışığı kapatıp yatarsam agu, bugu sesler çıkarıyor. Cevap vermezsem puuuppp diye tükürür gibi yapıyor nerden çenesi bana çekmiş ya

Kenya olmasa sen de git derdim. Hatta mesajını okumaya başladığımda beraber bir yere gideceksiniz sandım hiç düşünme git dedim içimden.. Ama şimdi düşününce çok pozitif bakamadım. İkinizin ayrı kalması, senin tek başına her şeyin üstesinden gelecek olman inan yapılamayacak şey değil ama beni düşündüren bebeğinin babasız büyüyecek olması, baba sevgisi ne bilemeyecek. İlk yıllar bağlanma açısından çok önemli hem eşin hem de bebeğin için.. Ben olsam istemezdim sanırım.
Bizim de her zaman için yurtdışı ihtimalimiz var ama bizi alıkoyan tek şey benim devlette öğretmen olmam. Bazen diyorum keşke devlet memuru olmasaydım. Şimdiye yurtdışında 3.senemiz falan olurdu. Ev araba almış olurduk. Şu an hiçbiri yok.

Kızlar günaydın hepinize. Keşke hepimizin evinde fazladan bir adam olsa bebek sallamak için çünkü benimkide aynı. Önceden 1.3 2 saat uyurdu gündüz. Şimdi yarım saat 45 dk. Çok nadir uzun uykusu. Sallarsan daha fazla uyuyor öylede bütün iş güç her şey kalıyor. İnşallah 3 aydan sonra düzelir her şey şıp diye.

Öf valla sorulan her soru sadece geriyor insanı. Çok iyilik odakliysa dua etsin madem
Daha uyanık değil hep uyanık dün bı uyudu kurban kesecektim neredeyse ay evet ya kadın gibi hissetmiyorum
Ya süper tam istediğim şey bu çok sağ ol canım sesi iyi çıkıyo mu peki?

Bize gonder yarim saat uykuyu 10 dk sürmeden uyaniyor ben büyüğü salliyorum kardesine ozeniyor sallayin diyor suan esimde küçüğü o zaten surekli sallanma halinde yoksa uyumuyor gözleri arali yatıyor
Anam bi dokundum bin ah işittim
Bu konuda çok net hayır diyorum. Allah mecbur bırakmasın. Hayat akıp gidiyor ev ve araba için eşinden uzak kalma canım sen de bebeğin de. Ben göndersem kesin depresyona girerim.
Eski telefon yok canım ya aklıma geldi ama. Şu uyku arkadaşı güzelmiş ona bakicam.
Abajur, gece lambası vs kullan koalacim. Normal ışık çok fena uyku açıyor. Bi de yüz verme

Ay kıyamam ya Kızım şu an çok küçük muhtemelen büyüdüğünde hatırlamayacak bile bu günleri 2 2,5 yaşına geldiğinde tamamen dönmüş olucak eğer giderse. Bizde acele ediyoruz henüz birşey anlamıyorken gidip geleyim diyor eşim. Tabi lafta herşey kolay iş ciddiye bindikçe bende duygusallaştım açıkcası.

nzh99 D dilzar
Ay bnde korktum simdi rotayi bu hafta yaptiracagim, zaten hircin bu ara

inşallah iyi geçer sizin. bir taraftan yaptirmasaydım dedim de bir taraftan da zayıflatılmış virüs böyle etkiliyorsa gerçeğini alsa daha fena olurdu dedim.

kiyamam. çok geçmiş olsun canım. şimdi iyisindir inşallah.
Yüzünde böyle kızarıklık oluştu diğer yanağın da da var. Yediğim birşey dem mi olmuş sizce

bana bir yere değmiş de kızarmış gibi geldi. yediklerini de bir düşün istersen. sivrisinek olmasin.

inşallah hakkinizda hayırlısı olur. 24 yasindayken eşimle 1 sene ayri kaldik. büyük kizimin bebekligiydi. bu konuda çok güçlü degildim. çok zorlandim. o yüzden tavsiye veremeyecegim canim. ama gönlünüzden geçen kolaycacik gerçekleşsin insallahm

Canım bende giderim mesela Azerbaycan’a üçümüz gidebiliriz ama orda birikim yapamayız bizi de götürürse. Eşim orda şantiye de kalacak hiçbir masrafı olmayacak.
ilk 2 yaşını hatırlar mı ileride Benim babam da ben küçükken şehirdışına gidip aylarca gelmediği olmuş ama hatırlamıyorum

Ah öyle mi diorsun Ben şimdiden girdim depresyona

Zordu ama geçti dimi bir süre sonra alışmamışmıydın

Zordu ama geçti dimi bir süre sonra alışmamışmıydın
geçti illaki ama zordu. tam da küçük kızımın doğumunda eşim işinde yükseldi ve şehir değişikliği yaptı. onun için kaçırılmayacak bir firsatti. eğer benim tayinim olmayacak gibi olursa sen geri dönersin..bu yavrumuzu da yalniz büyütmek istemiyorum demiştim.

benim yerime o koşturdu tayinim için. tüm belgeleri elden götürdü Ankara'ya Ankaradan yaşadığımiz şehre . sonra tayinim olacak şehre. gözü korkmuştu benim restimden galiba

ama herkesin karakteri hayata bakışı iliskilerinin dinamigi farklıdır. biz hep ailelerden uzak olduğumuz için tek destekcimiz birbirimiz olduk. o yüzden çok zor gelmişti.

bir de bebeğinin en az etkilenmesi senin elinde. hatırlamayacak olmasi etkilenmediği anlamina gelmez. bilinç alti dediğimiz şeylerin ve karakterlerinin temelini atıyorlar şimdi. süreci güzel yönetirsen etkilenmez. ama zorlanip bu duygularını bebeğine yansıtırsan etkilenir. burada asıl yük sende olacak. ne karar verirseniz verin inşallah hakkinizda hayırlısı olsun.

Gece lambası kullanıyorum canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…