- 22 Kasım 2019
- 3.169
- 4.553
- 63
O neymis oyle ya cok bilmedigim sey duyiyorum bakalmCanım kalkacak kadar büyüyünce Montessori yatak düşünüyorum ben
Baş çevresi kaç cm canım doğum ve sonraki aylar takip ettin mi? Benimki 35 doğmuştu ilk ay 39 oldu geçen ay yine 39 dediler. Yarın üç aylık oluyor ölçtüm kendim şimdi 39,5 olmuş. Bıngıldak da küçülmüş gibi geldi. Korktum ya of.
Biz montessori yatak aldık odasına, kapı girişi var ufak, şu an kapı kapalı duruyor, ileride açacağım sürünüp iner
[/QUOTE
Merak ettm du bakiyim nasi yatakms
Canım kalkacak kadar büyüyünce Montessori yatak düşünüyorum ben
Baktm smdi dediginiz yatağa besigi aldktan snra gormustm cok begenip pisman oldum. Gerci alms bile olsam koyacak yerim de olmazdi da. Esimgl mobilyacilik yapmslar onceden kndi evime cikarsam insallh odasina yapar yda yaptirirlar.Biz montessori yatak aldık odasına, kapı girişi var ufak, şu an kapı kapalı duruyor, ileride açacağım sürünüp iner
Resmini atar mısın canım
Anlamam ki benKorkuyorum ellemiyorum hiç..
İnşallah yanlış olcmusumdur. Ama bıngıldak bariz küçüldü belli. Ufacık kalmış. Bir de bilgildantan alna doğru bir tümsek var, kemikler sanırım. Haftaya pazartesi randevu aldım bakalım doktor ne diyecek.Benim kızımın da kapanmak üzereymiş. 40 günlükken kapanmaya başlamıştı. Önemli olan başın her ay büyümesiymiş. 3 aya kadar her ay 2 cm, 6 aya kadar 1 cm, daha sonra 0,5 cm büyümeliymiş. Doktor bize takip edin dedi. Yanlış yerden ölçmüş olabilirsin.
Baş çevresi ölçümden ölçüme fark ediyor sen kendin mezura ile ölç küçülür normalBaş çevresi kaç cm canım doğum ve sonraki aylar takip ettin mi? Benimki 35 doğmuştu ilk ay 39 oldu geçen ay yine 39 dediler. Yarın üç aylık oluyor ölçtüm kendim şimdi 39,5 olmuş. Bıngıldak da küçülmüş gibi geldi. Korktum ya of.
100ccyi mi 3 4 saatte içiyor? Çok normal gelmedi canım ama aç değildir ondan yapıyordur. Gerçi 3 4 saatte acıkması lazım bilemedimKizlar oglum epeydir sütü icerken tek icis yapmis . 100 luk biberon Bir biberon 3,4 saatte zor bitiyor hatta bazen döküyorum sütü. Bu durum normal degil dimi benden mi kaynaklidir
Acikmis gibi agliyor mecbur veriyorum bir iki cekiyor birakiyor bir sure sonra yine yapiyor mecbur veriyorum
Kuzum zor bir karar. Ekonomi de önemli çocuğun geleceği de. 6 ay da bir gelmesi kötü ama. Benim eşim 2 hafta memleketine gidecek İnan şimdiden kararlar bağladım. Onsuz 2 sene çok zor olur ama alişır insan bunu da biliyorum. Annenlerin yanında kalırsan belki daha çabuk geçer Zaman bebekle hele de şimdilerde tek kalmak pek akıl karı değil benceKızlar bi konuda fikirlerinizi almak istiyorum. Burası yeri değil belki ama burda birbirimizle her şeyi paylaşır olduk.
Şöyle ki bir süredir eşim yurtdışına gitmeyi düşünüyor bende destekliyordum bu fikri. Kiracı olduğumuz evden satıldığı için çıktık ve şimdiki evimi hiç sevmiyorum. Böyle giderse ev almamız çok zor 10 yıl kredi ödeyip zahmet çekeceğimize 2 yıl yurtdışına gidip evimizi alalım, arabamızı yenileyelim sonrada burdaki maaşımızla gül gibi geçinir gideriz diyoruz.
Ama tabi demesi kolay zaman geçtikçe benim kafamda acabalar olmaya başladı. Tek başıma yapabilecek miyim? Kızım küçük ya hastalanırsa ? 6 ayda bir gelecek eşim.
Annemler başka şehirde tabiki arada gider kalırım ama bebekle biliyosunuz zor oluyor uyku düzeni vs. Bulunduğum şehirde kendi ablam ve kvdemler var. Onlarda destek olur ama elim gibi olmaz sonuçta elim ayağım resmen benim.
Bebekle bir markete gitmek bile sorun bazen, şimdi eşim ne istersem anında getiriyor.
Aslında çok rahata alıştım belki biraz zorlar ama hayatı daha iyi öğrenirim.
korona var bir de malum gideceği yerde “kenya”sıtma hastalığına karşı aşı vuruluyormuş oraya gitmeden,çok temiz değillermiş sanırım virüs tehlikeli baya. Eşim diyorki ben burdada 5 bin kişiyle aynı ortama giriyorum. Orda sadece şirketim gösterdiği yerde durucam kendi ekibimle mesaiye kalıcaz, dışarı çıkma fırsatım olmayacak diyor.
Burda eşi yurtdışında çalışan tanıdıklarım var zamanla alışılıyor galiba. Yaparım gibi geliyor ama eşimi en son uğurlarken nasıl dayanırım , ilk zamanlar çok zor olur birde bebeğim var yalnız olsam bi şekilde annemlere gider kalırım kafama göre takılırım . Kafam çok karışık ya
Ben eşime kestirdim yamuk oldu azıcık ama rahatladımkızlar bugün kuaföre gidip saçlarımı kestirdim. Ohh bir rahatladım ki sormayın banyoda işim çok uzuyordu artık kısa sürer bi de çok dökülüyor malum emzirmeden kaynaklı o konuda da rahatlayacağım biraz inşallah. Bu arada bebiş babasıyla evde kaldı ben gelene kadar 1 sa uyumuş sonra mama vermiş.
Benim kıvırcık olduğu için öyle bişey mümkün değildi maalesef değilse ben de kendim kesmemek için zor tuttum bu süreçteBen eşime kestirdim yamuk oldu azıcık ama rahatladım
Evet canım aynen öyle epeydir bu durum böyle gidiyor. Uyanikken icmiyor mesela 1 saat oyun oynuyoruz o ara icmiyor uyurken icmiyor . Uykuya daldiktan sonra acikip hemen uyaniyor onda da bir iki icip yatiyor . O ara vermeyip 2 saatte bir icsin desemde agliyor susturamam diye korkudan veriyorum bende .Soyle bir iciste 100 u bitirmek hayal gibi . Bazen oyun arasinda vermeye çalışıyorum püskürtüp döküyor yakasina gidiyor diye birakiyorum bende .100ccyi mi 3 4 saatte içiyor? Çok normal gelmedi canım ama aç değildir ondan yapıyordur. Gerçi 3 4 saatte acıkması lazım bilemedim
Çok geçmiş olsun canım inşallah sıkıntı çıkmaz kalpte.Tek tek alıntı yapamadım çok zor bir gece geçirdim beynim patlayacak sandım 3 e kadar hastanedeydik düşmedi bi türlü hatta 22 ye yükseldi emzirdiğim için sadece parol serum ve oksijenle müdahele ettiler bugün hala sersemlik var üstümde dayak yemiş gibiyim yarın kardiyoloji den randevu aldım bakalım ne diyecekti dilekleriniz için teşekkür ederim hepinize..
E peki günde toplamda ne kadar içiyor? Kilo alımı nasıl?Evet canım aynen öyle epeydir bu durum böyle gidiyor. Uyanikken icmiyor mesela 1 saat oyun oynuyoruz o ara icmiyor uyurken icmiyor . Uykuya daldiktan sonra acikip hemen uyaniyor onda da bir iki icip yatiyor . O ara vermeyip 2 saatte bir icsin desemde agliyor susturamam diye korkudan veriyorum bende .Soyle bir iciste 100 u bitirmek hayal gibi . Bazen oyun arasinda vermeye çalışıyorum püskürtüp döküyor yakasina gidiyor diye birakiyorum bende .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?