Yatırmadan banyo çok iyi geliyo bebelere şekerparem.
saat kaçtı kalkti hatırlamıyorum o saatten bu saate uyumadi bak. iflahimi söktü.Ya kızlar arada kötü anlarinizi da yazin ya ( olmasin insallah ama olursa yazin) bir aglayan uyumayan biz gibi hep biz seyy etmeyelim yazin ki aaa normalmis demekki diyelim
Kızlar az önce kalp doktorundan çıktık. Deliklerden biri kapanmış zaten kapanmasını bekliyorduk. Diğeri büyümemiş ama şah damarına yakın olduğu için takip gerekiyormuş. 6 ay sonra kontrol.. Doktor siz bunu unutun, yok gibi yaşayın dedi. Kapanma ihtimali yüzde 50ymiş. Acile falan bir sebepten giderseniz de söylemeyin korkuyorlar dedi
Ya kızlar arada kötü anlarinizi da yazin ya ( olmasin insallah ama olursa yazin) bir aglayan uyumayan biz gibi hep biz seyy etmeyelim yazin ki aaa normalmis demekki diyelim
Kızlar ya bir şey soracağım. Göbeğimi kapı koluna çarptım biraz kızardı. Bir şey olur mu sizce? Bebek hareket ediyor ama korktum yine de.
Ay canım çok geçmiş olsun. Çok şaşkınlıkla okudumya kizlar soylemeyim diye diye kendimi yedim.ama yine danismak istedim..oncelikle sezeryan korkusu olan okumasin.kimseyi urkutmek istemem.benimama sunu unutmayin herkesin doğumu kendine özel.benim bile iki dogum birbirinden farkli oldu. 1. sezaryenim sonrasi ben yerlere baktigimda heryer kandı.yani zemin.ve doktor kavga ederek o kiza birsey olursa sorarim ben size diyerek cikmisti.tansiyon 6 ya 4 olmustu.gerisi duman oldu.gorememeye basladim.sadece bagris duyuyordum.3 gun hastanede tutuldum ve 1.5 sene camasir sepeti bile kaldiramadim.agri aci hic bitmemisi.2. boyle olmadi.sukur iyiyim.2. sezaryen sonrasi bana soylenen 1. ameliyatin cok kotu gecmis oldugu.hatta bunu yapan kim bile dediler ameliyathanede bana.
ben bunu dun yenidogan yogunbakim da calisan bir arkadasimla konustum.o sezeryanlara da giriyor.bana dedigi muhtemelen senin olmadik bir yerini yanlislikla kesmisler ve kani durduramamislar.sen de ondan fenalasmissin dedi.cunku 2. dogumda ortalik gayet temizdi.bana muhtemelen sana kan bile verilmistir dedi.bana sana bunlar rapor edildi mi dedi.hayir dedim.ustunu örtmüşler dedi.bilmen gerekir nerene zarar geldigini dedi.nereme zarar gelmis olabilir ki kiz korkutma beni dedim.ic organlar bile olabilir bilemem dedi canim feci sıkıldı.korse taktin mi dedi.yok doktor 6 ay hicbirsekilde korse takmayacaksin dedi bana dedim..guldu eee nasil bir dikis varsa icinde patlar diye korkmus belli dedi.ama bu ameliyatta sen korse tak doktora sor korse önemli dedi.off moral alt ust.ben simdi 3 yil sonra rapor mu isteyim hastaneden..
Canım çok şüphen olduysa korunmasız ilişkin olduysa kan tahlili yaptır istersen. Şüphen kalmaz en azındanKızlar test yaptım şimdi yok çıktı sizce 2-3 gün sonra tekrar etmeme gerek var mı?
son kozum da işe yaramadi yine uyumadisaat kaçtı kalkti hatırlamıyorum o saatten bu saate uyumadi bak. iflahimi söktü.
bir de üstüne üstlük küçük kızım bir şişe maden suyunu koltuğa döktü. belki milyon kez içeceklerinizi yiyeceklerinizi masada ye dememe rağmen. sen söyle sen işit hesabi. bir ben uyuyorum kurala. derleyip topluyorum sonra arkama bir dönüyorum ki eskisinden daha dağınık. gün içinde yüzbin kez kıyafet değişiyor. haftalık dolaplarini düzeltiyorum. iki gün sonra küçük olaninki çarşamba pazarina dönüyor. bayağı bir söylendim bağırdım da. ş
simdi minnoşu suya soktum. son koz olarak. normalde aksam yatmadan sokardim ama bugün sıcak ve nemli. bakalim inşallah uyur da. azıcık rahat ederim.
Ahaha kahkaha attım Allah da seni güldürsünYaa süper olmuş bu akım
Bir iki kere taktım canım ya. Hep takmak ne mümkün. Memelerim ağzıma çıkıyo takıncaemzirmek falan imkansız. Ek gıdaya geçelim yine takmayı düşünüyorum.
Ay canım çok geçmiş olsun. Çok şaşkınlıkla okudumbirşey olsaydı ikinci sezaryen de söylerlerdi herhalde ya yine de ultrason ile baksınlar. İçin rahat etsin
mesele şu ki yiyorum ama pişiremiyorum ve pişen yerde duramıyorum.pisirtip salonda yemem lazım
Kv beni çıldırtacak . Emzirirken zaten başıma geliyor bir de durup ben ne bileyim ben gelin benim oğlanlar şapur şupur emerdi , oluk oluk sütüm olurdu diyor . Sanki ben ona benim niye böyle diyorum . Başıma gelip zırt bırt bunu söylüyor .çocuk kaka yapıyor al amcası değiştir al dedesi değiştir diye ısrar ediyor . Altı değişecek alıp oturma odasına götürüyor . Allahtan kaynım o konuda dikkat ediyor , altı değişirken yanında kalmaZ . Ama kayınbabam öyle değil . Ne var değiştiririm diyor hemen yelteniyor . Çocuğu alıp kaçıyorum odama . Uyudu mu , uyandımı valla delirdim daha bir hafta olmadı . Bir de durup durup şimdi çocuk büyütmeye ne var demeleri yok muYa hepsi böyle gerçekten. Bende sinir oluyorum. Kayınvalidemlere emzircem dedim bende çıkalım mı diyor ee zahmet olmazsa dedim. Ya sen benim göğsümü niye göresin yani? Geçen geldiklerinde rutini aksatmıyım diye kızımı onlar varken yıkadım. Kendi odasına aldım görümcemle kayınvalidemde girdi. Diyor neden salonda yıkamadın? İçerde babam var anne dedim. Nolcak dedesi o diyor? Ben hoşlanmıyorum öyle herkesin çocuğumu görmesinden dedim. Bu seferde diyor o zaman videoya çekeyim. Hayır dedim. Ee bundan nolacak diyor. Biri eline alır görür falan ne gerek var benim kızımın mahrem yerlerini milletin görmesine ya dedim biraz sesimi yükselterek. Sustu ondan sonra.
Ben mi abartıyorum bilmiyorum ama günah yani. Hadi günah boyutunu geçtim insanların nasıl bir zihniyette olduklarını görüyoruz. El kadar bebeklere, çocuklara şehvet duyanlar oluyor.
Eşimde diyor dedesi o saçmalama... Yok öyle birşey işte. Görüyoruz hep amcalardan, dayılardan, dedelerden geliyor ne geliyorsa...
Ohhh maşallah de canım biz en son öyle dedikten sonra hala daha düzeltemedik uykularımızıKızlar 3 ay 3 günden bildiriyorum;
Çok şükür akşam ağlamalarımız yok denecek kadar azaldı.İstediğini yapmayınca ağlıyor sadece.
20.30 dan sonra banyo yaptırıyorum emiyor bazen az oynuyor sonra emcem diye ağlıyor emiyor sonra mızırdanmaya başlayınca hamağa koyuyorum 1 dk kadar orda direniyor sonra kolik müziği sesiyle dalıyor hemen uykuya.
Ben çok uğraşırdım uyusun diye. Plates topu, saatlerce ayakta sallamak..Bazen 1 saate yakın ağlardı. Canı çıkardı yavrumun ağlamaktan. Çok şükür 3. ay teorisi bizim bebekte gerçek oluyor gibi.
3. aya 3-4 gün kala oldu bu değişiklikler.. Bazı günler nadir ağlamalar oluyor hala. Ama belirgin değişiklik var Allah'a şükürler olsun.
Ne yazık ki bir kadına hemcinsinden başkası yapamıyor kötülüğü büyüksün tecrübelisin destek olsan moral versen ya yok illa kendileri ile kıyaslayacaklar.o senin canın bir parçan senden daha çok kim sevebilir ki sen istemezmisin oluk oluk aksın sütün düzenli emsin..Kv beni çıldırtacak . Emzirirken zaten başıma geliyor bir de durup ben ne bileyim ben gelin benim oğlanlar şapur şupur emerdi , oluk oluk sütüm olurdu diyor . Sanki ben ona benim niye böyle diyorum . Başıma gelip zırt bırt bunu söylüyor .çocuk kaka yapıyor al amcası değiştir al dedesi değiştir diye ısrar ediyor . Altı değişecek alıp oturma odasına götürüyor . Allahtan kaynım o konuda dikkat ediyor , altı değişirken yanında kalmaZ . Ama kayınbabam öyle değil . Ne var değiştiririm diyor hemen yelteniyor . Çocuğu alıp kaçıyorum odama . Uyudu mu , uyandımı valla delirdim daha bir hafta olmadı . Bir de durup durup şimdi çocuk büyütmeye ne var demeleri yok mu
Ay bunların hepsi mi aynı model olurBanyo yapan cocuk ne diye kameraya alınırmış. Anne baba belki hatira olsun diye uygun sekilde cekerde onlar neymis . Benim annem babam bebek hassas olur nazarlanir diye yüzüne dikkatli bile bakmazlar dua okurlar baktiklarinda da . Kv gözünü dikmis habire surasi suna benziyor surasi suna kilosu şöyle boyu böyle yuzbin defa dedi bir hafta icinde. Kalpten seven insan hassas davranir
Senin kaynananda tam sinir bozucu. Şu süt kıyaslamaları beni öldürüyor. Zaten hepsinin sütü çok iyiymiş mübarek, hepsininki bizden fazlaymış. He tamam sensin deyip geç canım.Kv beni çıldırtacak . Emzirirken zaten başıma geliyor bir de durup ben ne bileyim ben gelin benim oğlanlar şapur şupur emerdi , oluk oluk sütüm olurdu diyor . Sanki ben ona benim niye böyle diyorum . Başıma gelip zırt bırt bunu söylüyor .çocuk kaka yapıyor al amcası değiştir al dedesi değiştir diye ısrar ediyor . Altı değişecek alıp oturma odasına götürüyor . Allahtan kaynım o konuda dikkat ediyor , altı değişirken yanında kalmaZ . Ama kayınbabam öyle değil . Ne var değiştiririm diyor hemen yelteniyor . Çocuğu alıp kaçıyorum odama . Uyudu mu , uyandımı valla delirdim daha bir hafta olmadı . Bir de durup durup şimdi çocuk büyütmeye ne var demeleri yok mu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?