- 15 Nisan 2019
- 5.109
- 13.965
- 168
- 32
Hadi gözün aydın canım inşallah diğeri de kapanır altı ay içindeKızlar az önce kalp doktorundan çıktık. Deliklerden biri kapanmış zaten kapanmasını bekliyorduk. Diğeri büyümemiş ama şah damarına yakın olduğu için takip gerekiyormuş. 6 ay sonra kontrol.. Doktor siz bunu unutun, yok gibi yaşayın dedi. Kapanma ihtimali yüzde 50ymiş. Acile falan bir sebepten giderseniz de söylemeyin korkuyorlar dedi
Kız ben iyi bisey yazıyo muydum kiYa kızlar arada kötü anlarinizi da yazin ya ( olmasin insallah ama olursa yazin) bir aglayan uyumayan biz gibi hep biz seyy etmeyelim yazin ki aaa normalmis demekki diyelim
Canım ben anasonun kendisini içtim günlerce. Beni fena sersemletti. Oğlan 15 günlük falandı sanırım hiç durmuyordu. Oğlana etkisi olmadı bence. Hatta o ara ağlaması arttı ben ona bağladım bıraktım içmeyi. Ama yine de geçmemişti ilgisi yoktu sanırım.yaa bende baslayayim her gece banyosuna bakayim.ama derdi ne anlamadim.bugun de agliyor.gunduz bari uyurdu.bugun o da yok.derdi ne anlamadim.pzt doktora gidecegim kontrole.ya sanirim pirinc dokundu.agliycam ya.karni cok şiş.davul gibi.yazik ya napsam çıkmadi.ya su a101 de rezene anason var icsem olur mu? saf rezene degilmis.ondan korktum icemedim.esim almis.kimyon yedim kesmedi.anason dokunursa bi de diye cekiniyorum.kendim de hiç icmedim bana da dokunursa diyorum.bilemedim.benim rutin şu gunduz uyuyor.napsam en fazla 1.5 saat tutabiliyorum agliyor zirliyor uyuyor.e oyle olunca gece uyuyamiyor.ya denedjm defalarca uyku araliklarinda uykusunu acayim diye ama oyle bir sinirleniyor ki...ne gece ne gunduz uyumuyor..daha beter oluyor.gecem gunduzum mahvoluyor...
Canım ikinci sezaryenk yapan doktorla gorus bu konuyu bence. Böyle böyle bir şey olmuştu, siz gördünüz mü bir sıkıntı var mıydı diye sor bakalım. Demiş zaten kötü bi ameliyatmis diye ama ayrıntı versin sana.ya kizlar soylemeyim diye diye kendimi yedim.ama yine danismak istedim..oncelikle sezeryan korkusu olan okumasin.kimseyi urkutmek istemem.benimama sunu unutmayin herkesin doğumu kendine özel.benim bile iki dogum birbirinden farkli oldu. 1. sezaryenim sonrasi ben yerlere baktigimda heryer kandı.yani zemin.ve doktor kavga ederek o kiza birsey olursa sorarim ben size diyerek cikmisti.tansiyon 6 ya 4 olmustu.gerisi duman oldu.gorememeye basladim.sadece bagris duyuyordum.3 gun hastanede tutuldum ve 1.5 sene camasir sepeti bile kaldiramadim.agri aci hic bitmemisi.2. boyle olmadi.sukur iyiyim.2. sezaryen sonrasi bana soylenen 1. ameliyatin cok kotu gecmis oldugu.hatta bunu yapan kim bile dediler ameliyathanede bana.
ben bunu dun yenidogan yogunbakim da calisan bir arkadasimla konustum.o sezeryanlara da giriyor.bana dedigi muhtemelen senin olmadik bir yerini yanlislikla kesmisler ve kani durduramamislar.sen de ondan fenalasmissin dedi.cunku 2. dogumda ortalik gayet temizdi.bana muhtemelen sana kan bile verilmistir dedi.bana sana bunlar rapor edildi mi dedi.hayir dedim.ustunu örtmüşler dedi.bilmen gerekir nerene zarar geldigini dedi.nereme zarar gelmis olabilir ki kiz korkutma beni dedim.ic organlar bile olabilir bilemem dedi canim feci sıkıldı.korse taktin mi dedi.yok doktor 6 ay hicbirsekilde korse takmayacaksin dedi bana dedim..guldu eee nasil bir dikis varsa icinde patlar diye korkmus belli dedi.ama bu ameliyatta sen korse tak doktora sor korse önemli dedi.off moral alt ust.ben simdi 3 yil sonra rapor mu isteyim hastaneden..
Sağlam teyzesi beybibeyBende akıma katılmak istiyorum. Birşeycik olmadı maşallah sapasağlam beybibey.
AmiiinAhaha kahkaha attım Allah da seni güldürsün
Yuh ne panik olmuşlar. Sakin davransalar belki de bişey olmayacaktıbenim oglus karnindan ciktigi gibi doktorun elinden makası kaptı.bağrislar sonra basladi zaten.alamadilar.kac kisi üşüştü.sonra cocugu gordum.gerisi yok gibi.arkadasimda o makas icine dustu muhtemelen dedi.kadin dogumcuma gittigimde sorup anlaticam.
Valla kuzum ben burada saçlarımı yoldum yerine, Allah sabır versin. Oluk oluk sütüyle yoğurt da mayalamis mi sor bi bakiyimKv beni çıldırtacak . Emzirirken zaten başıma geliyor bir de durup ben ne bileyim ben gelin benim oğlanlar şapur şupur emerdi , oluk oluk sütüm olurdu diyor . Sanki ben ona benim niye böyle diyorum . Başıma gelip zırt bırt bunu söylüyor .çocuk kaka yapıyor al amcası değiştir al dedesi değiştir diye ısrar ediyor . Altı değişecek alıp oturma odasına götürüyor . Allahtan kaynım o konuda dikkat ediyor , altı değişirken yanında kalmaZ . Ama kayınbabam öyle değil . Ne var değiştiririm diyor hemen yelteniyor . Çocuğu alıp kaçıyorum odama . Uyudu mu , uyandımı valla delirdim daha bir hafta olmadı . Bir de durup durup şimdi çocuk büyütmeye ne var demeleri yok mu
Benimkinin aklıyla arası yok . Çok ciddi söylüyorum bunu gerçekten normal bir birey değil .Senin kaynananda tam sinir bozucu. Şu süt kıyaslamaları beni öldürüyor. Zaten hepsinin sütü çok iyiymiş mübarek, hepsininki bizden fazlaymış. He tamam sensin deyip geç canım.
Kız benimki tam tersiSenin kaynananda tam sinir bozucu. Şu süt kıyaslamaları beni öldürüyor. Zaten hepsinin sütü çok iyiymiş mübarek, hepsininki bizden fazlaymış. He tamam sensin deyip geç canım.
Benimki de aşkım diye seviyor devamlı, ben de aşkım denmesini sevmem. Annem de yapıyor gerçi.. Söyleyeceğim bir gün..Kızlar kayınvalidem bebeğime 'annem, annecim' deyip duruyor. Eşime daha hamileyken söylemiştim böyle şeyler istemem diye. Şimdi yine söyledim bir daha olursa konuş yoksa ben bozarım dedim. Ne demek annecim yani? Senin 2 evladın var bu benim çocuğum. Tamam en az onlar kadar seviyordur eminim, hatta belki daha çok ama onun bir tek annesi var o da benim yani. Kıskanmak değil yanlış anlamayın. Sinir oldum sadece.
Kız Allah ne yapmaya aklıyla arası yok muBenimkinin aklıyla arası yok . Çok ciddi söylüyorum bunu gerçekten normal bir birey değil .
Ay ben şokkkkbenim oglus karnindan ciktigi gibi doktorun elinden makası kaptı.bağrislar sonra basladi zaten.alamadilar.kac kisi üşüştü.sonra cocugu gordum.gerisi yok gibi.arkadasimda o makas icine dustu muhtemelen dedi.kadin dogumcuma gittigimde sorup anlaticam.
Gerçekten yok çok ciddi söylüyorum bunuKız Allah ne yapmaya aklıyla arası yok muhayatımda böyle güzel hakaret duymadım
ver bebegi kaçın bakalim ne a,kadar kolaymış bebek bakmak. insanın evi gibi yok zaten de bir de moral bozarak daha da zorlastirmasalar isi.Kv beni çıldırtacak . Emzirirken zaten başıma geliyor bir de durup ben ne bileyim ben gelin benim oğlanlar şapur şupur emerdi , oluk oluk sütüm olurdu diyor . Sanki ben ona benim niye böyle diyorum . Başıma gelip zırt bırt bunu söylüyor .çocuk kaka yapıyor al amcası değiştir al dedesi değiştir diye ısrar ediyor . Altı değişecek alıp oturma odasına götürüyor . Allahtan kaynım o konuda dikkat ediyor , altı değişirken yanında kalmaZ . Ama kayınbabam öyle değil . Ne var değiştiririm diyor hemen yelteniyor . Çocuğu alıp kaçıyorum odama . Uyudu mu , uyandımı valla delirdim daha bir hafta olmadı . Bir de durup durup şimdi çocuk büyütmeye ne var demeleri yok mu
Canım desen de anlamaz ki bu tipler. Hiç yorma kendini. Kocana de ki süt konusunda annen konuştukça stres oluyorum, stres oldukça sütüm iyice azalıyor. Lütfen uyar de. Kapasin anasının çenesini.Gerçekten yok çok ciddi söylüyorum bunuaklıyla arası olan bir anne çocuğuna sinirlenince bıçak yerine terlik atar en kötü bizimki bunu yapmış biri nasıl normal olsun .
Valla keşke söyleyebilsem yoğurt mayalama işini , hiç kimseye öyle lafını da veremem . Sinir oluyorum kendime
Söyledim zaten ona ama belli ki daha dememiş anasına . Oyy kv konusu açılınca çenem durmaz . Ne dedikodu yaptım beCanım desen de anlamaz ki bu tipler. Hiç yorma kendini. Kocana de ki süt konusunda annen konuştukça stres oluyorum, stres oldukça sütüm iyice azalıyor. Lütfen uyar de. Kapasin anasının çenesini.
Senin adina cok sevindim ve oglumu sallarken suan bana umut oldun hala 1ayim vat ama olsun sonrasi guzel olsunKızlar 3 ay 3 günden bildiriyorum;
Çok şükür akşam ağlamalarımız yok denecek kadar azaldı.İstediğini yapmayınca ağlıyor sadece.
20.30 dan sonra banyo yaptırıyorum emiyor bazen az oynuyor sonra emcem diye ağlıyor emiyor sonra mızırdanmaya başlayınca hamağa koyuyorum 1 dk kadar orda direniyor sonra kolik müziği sesiyle dalıyor hemen uykuya.
Ben çok uğraşırdım uyusun diye. Plates topu, saatlerce ayakta sallamak..Bazen 1 saate yakın ağlardı. Canı çıkardı yavrumun ağlamaktan. Çok şükür 3. ay teorisi bizim bebekte gerçek oluyor gibi.
3. aya 3-4 gün kala oldu bu değişiklikler.. Bazı günler nadir ağlamalar oluyor hala. Ama belirgin değişiklik var Allah'a şükürler olsun.
Hayretle okudum bi baktır hemen canim yabenim oglus karnindan ciktigi gibi doktorun elinden makası kaptı.bağrislar sonra basladi zaten.alamadilar.kac kisi üşüştü.sonra cocugu gordum.gerisi yok gibi.arkadasimda o makas icine dustu muhtemelen dedi.kadin dogumcuma gittigimde sorup anlaticam.
Ay ben şokkkk
pazartesi gidicem nasipseHayretle okudum bi baktır hemen canim ya
Bi ara benm kv de dedi de bi daha diyemedi tepki vererek baktim bi oyle. Kb oglum dedem ikisini de syler. Bu kv olsn kb olsn geneli ayni galiba ya valla cok sinir bozucu yaptiklari hersey konustuklari herseyKızlar kayınvalidem bebeğime 'annem, annecim' deyip duruyor. Eşime daha hamileyken söylemiştim böyle şeyler istemem diye. Şimdi yine söyledim bir daha olursa konuş yoksa ben bozarım dedim. Ne demek annecim yani? Senin 2 evladın var bu benim çocuğum. Tamam en az onlar kadar seviyordur eminim, hatta belki daha çok ama onun bir tek annesi var o da benim yani. Kıskanmak değil yanlış anlamayın. Sinir oldum sadece.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?