- 7 Kasım 2019
- 4.541
- 10.001
- 108
Bizde de çok hafif il 3 gün iz vardo şimdi yokKızlar burada konuşulanlardan sonra kafam karıştı valla.. Bana verem aşısı için vuran hemşire iz kalabilir, sivilce gibi olabilir, kızarabilir ama hiçbir şey olmamış gibi de kalabilir demişti. Nitekim hiç iz kalmadı, yeri bile belli değil. Bir doktor şöyle yazmış bir sitede..
"Verem aşısından haftalar sonra aşı yerinde aşıdan en az 15 gün en fazla 4-5 ay sonra sivilce gibi bir yara çıkar, sulanır, kabuklanır. Daha sonra da iz bırakarak iyileşir. Bu izin olması aşının büyük olasılıkla tuttuğunu gösterir. Aşı yerinde iz olmaması aşının tutmadığını göstermez, aşı izi olmasa da aşı tutmuş olabilir.
Ancak bazen aşı yerinde iz olmaz. Bu durumda aşı tutmamış olabilir. Gerekirse PPD testi yapılarak kontrol edilmeli, gerekirse aşı tekrarlanmalıdır."
Adımı sen cikardin ama kizmiyor kıyamıyorum sana neden çünkü haklisinCanım yasağ ol kuzum istersen önümüzdeki yıl kutla sana hepsi serbest internet explorerim benim
Grubun sorumsuz annesi olan ben nizami olarak içiyorum kuzum aman olumlu dünya ya iç gitsinKızlar bir bardakcık kola içsem nolur ki
Ben ilk and içen adamım her şeyin vakti var bokunu çıkarmasınlar vakti gelince ogrenir çişini kakasini da ne o öyle kendine de bebeye de eziyetHerkese ant içtiriyormuşumAma @BlupBlupBlup a kola..
Mutfağı toplamıyor mu şirket ya? Gerçi nasıl güveneceksin, kırarlar ederler falan.. Aynen kendim yapayım. Peki bardakları falan kağıda sarıp direkt koliye mi koyacağım başka bir şey sarmak lazım mıdır?
Senin bu sağlıklı beslenmen beni oldurecekBen 7 yıldır içmiyorum temizimmaden suyu içiyorum ferahlamak için
Anlamsız kuzum gencken öyle derdim öyle kaldı agzimdaÇok severim yeşim adını
Si ne ola ki?
Okudum simdi biraz.
Sutun mu azaldi canim
Insallah artarz olumlu dusun.tabi pek bir sey de yiyemiyorsun. Gucsuz kaldin. Vitaminlerini bari ihmal etme.
Mamayi da dusun derim
Benim oglum hep mamayla buyudu, agir hastalik yasamasina ragmen. Buyuyorlar bir sekilde.. rabbim omurlerini saglikli, hayirli eylesin. Saclarinin teline zarar gelmesin insallah..
600 grama neden az dedim bizde sanki oyleydik gecen ay.. 6. Ay sonunda dogum kilosunun 2 kati olsa tamam diyor doktorlar, biliorsundur senvde. Uzulme.. suyu ben de 5 tatli kasigi verdim bgn, icior. Serum fizyolojik sıktım onu da sapirdandi.
Byuklere kaksa bu ayda purelere basliycakmisim
Buralardayim napayim iste.
Biraz uzgun biraz mutlu.
Esime sinir oluorum.
Ama suan iyi degilim, onun yardimina muhtac gibi bir seyim
Evde olsun oglumu cikarsin o bile yetiyor. Ama ise baslayacak birkac zamana gun boyu olmayacak. Kucuk bebek ev ıstiyor, buyugu oyun ve disarisini..
Oglumu cuma gunu bobrek degerleri yuksek diye tekrar tahlile gotryduk, yine biraz yuksek cikti. Ama idare eder iste.
Beslenmesine dikkat etmek lazim ki bobrekleri kaybetmeyelim
Sevdigi cogu sey ya yasak ya sinirli.
Babasi baana kotu davranior o da onun gibi davraniyor, uzuluorum..
Alinganim bu aralar.
Aman birsuru sey iste.
Oglun nasil, kiskanmaya devam mi.
Belin gecti mi.
10 temmuz oglumun dgm gunu, kizin da 3 ayi oluor. Doktora gidicez bugun yarin.
Benim kız da aynı . Sabahtan beri yeni uyudu o da ağlaya zırlaya . Aç çünkü biliyorum .Öğlen ite kaka 40 cc içti . Ara ara emiyor ama 2-3 dk .en fazla 5 dk . Ama sütüm kalmıyor akşama doğru .aç olunca nasıl uyusun. Emme sonrası mama vereyim diyorum diliyle ite ite bir oluyor . Bir de elleri kullanıyor şimdi, elleriyle de itiyor . Boş boş çeke çeke uyudu memeyi . Dalmasını bekliyorum ki belki mama içerse diyebu ay kaç kilo aldık çok Merak ediyorum . Bir de beslenmesi kötü olduğu gibi üstüne günde 5 kez kaka yapıyor nerdeyse . Ve sulu kaka . Az az ama sulu ne içiyorsun da neyi çıkarıyorsun hem alttan hem ağızdan . Nasıl kilo tutacak bilmem . Çırpı bacaklım sağlıklı olsun da tek inşallah her şey düzene biner
Yok kuzum denemedim ama yarın deneyeceğim artık..
Ah ah hepimizde bir dert bir sıkıntı ne olacaksa..
Bende benden başkasına gülsün istemiyorum ya cadı bir tek bana gülse ne var..
Doğrucu davutluk mu densizlik mi oldu bilemedim yanlış anlama nolur umarım seninki düzelir dua edeceğim sanaEvet ben de çalışıyorum . Mantık yok canım zaten ben daha kimsede ne gördüm ne duydum böyle bir şeyi . Eşimin çenesinden o kadar bıktım ve o kadar yoruldum yıprandım ki . Ben bu günler için buralara gelmedim . Kardeşimin düğününü bile içime sıkıntı eder oldum laf edecek diye . Senin ailen benim ailem kavgası bitirdi beni . Nasıl çözüm bulurum bilmiyorum ama böyle devam ederse boşanmaya kadar gider . Diyeceksiniz ki madem öyle neden çocuk yaptın ? Hep değişeceğine inandım . Çocuk Özlemi ile hep çocuğa odaklandım . Tüp bebek süreçlerinde adam değişti dedim , hamile iken hele melekti melek . Doğum yaptım adam eski haline döndü . Dediğin gibi rol yaptı demek ki.Çok acı ama kendimi taşıyıcı anne gibi hissettim .
Rabbim nasip etmis çok şükür herkese de nasip etsin isteyenOralara da bulaşmış olabilirimama ben çatlatma ile hamile kalamam , hem çatlatıp hem toplayıp , üstüne de yumoşları dölleyip sonrasında hamile kalabilirim Ama o gruplara da iğnelerle ilgili tecrübelerimi yazmış olabilirim
Bende kiskanmiyorum aksine mutlu oluyorum senin gibi sahiplenmemek değil bence bu kiskanilmasi da normal kiskanilmamasida biraz tabiatla alakalı bence☺Ya kızlar bende hiç öyle kıskançlık olmadı neden ki? Yeterince sahiplenemedim mi ben bu çocuğu şimdiHatta biri sevince falan mutlu oluyorum. Sadece zarar gelir, iyi tutamazlar vs diye tedirginlik oluyor o kadar..
Sen de mi yesimsinHuhuhu hem izmir hem Yeşim
canım kızım 2 ay sonra 2 yaşına basacak.çoğu şeye alerjisi geçti ama süt ürünlerine hala var doğruyu söylemek gerekirse.eskisi kadar çok etki etmiyor ama yinede pütür pütür oluyor bazı yerleri poposu pişik falan oluyor yiyince.1 yaşına kadar çok yoğun geçiyor alerjileri.1 yaşından sonra azala azala geçiyor.en azından bizimki öyle oldu.hemde ne zordur tahmin edebiliyorum.ben o dönemler 15 kilo vermiştim bir deri bir kemik kalmıştım.psikolojim bozulmuştu.Allah sabırlar versin kuzum.birde beni emmedi cadı sağıyordum sürekli.o ekstra yorucu oluyordu benim içinCanım çok teşekkür ederim. Ne kadar sürdü alerji durumu? Artık yiyebiliyor mu bebeğin her şeyi? Geçici bir durum olduğunu bilmek istiyorum. Gerçekten çok zor ve yıpratıcı bir dönemden geçiyorum.
laktoz intoleransı var diye düşünerek relactaz almıştım canım pek bi faydası olmadı gibi.başlarda faydalı gibi geldi ama sonradan yine aynı şey devam etti.ama artık bi 5 gündür daha iyi maşallah.gaz sıkıntısı kalmadı gibi.hala tabi emerken gazı oluyor ama pırt pırt gazını çıkarıyor ben emdikten sonra gaz çıkarmıyorum artık pek.kakası aksine ishal gibi değilde 3-4 günde bir yapıyor kıvamlı şekilde.bazen 5 günü bulduğu oluyor bezini dolduruyor sonra birden hepsini yapınca.çoğu bebişler günlük yapıyor bizimki niye böyle anlamadımCanım laktoz intoleransı aklıma geldi süt ürünlerini tüketiyorsan belki bağırsaklarını rahatsız ediyordur sütün. Kakasını sık, ishal gibi yapıyor mu? Gerçi sen kızından da tecrübelisin alerji meselelerine.
ah kuzum çok sağol çok zorlanıyorum sabrediyorum geçecek bu günler diye kızımın 2 yaş sendromu bi yandan oğlum bi yandan iyice afalladım.Allaha şükür birazcık yol kat ettik gibi kızım konusunda.inşallah bizim gibi yemek yediği günleri de görürüm.oğlan da 5 gündür iyi gibi ama sağı solu belli olmuyo bu bebişlerin malum.sonumuz hayrolsun dediğin gibiOy coco cum. Kızına da çok üzüldüm sana daha çok. Sabır gülüm. Benim oğlanın gaz sancısı geldi mi gözü hiçbir şey görmüyor aynı. Şu son hafta arttı üstelik sonumuz hayrolsun.
Amin canım inşallah .Rabbim nasip etmis çok şükür herkese de nasip etsin isteyenbende takildim gizliden oralarda her seye hakimim kadın doğum uzmani jade hodri meydan 2 ayda neler öğrendim heyt be 1 sene tedavi görsem ebe falan olurdum zaar
D vitamini veriyor musunCanım 1 cm falan benim tahminim.
Yok daha uygun ondan hattaAktif bebek daha mı üst modeli premium carenin
Bizde de yok illa olmaz zaten , 6 ay içinde de olabilir . Kabarması iyi ama olmazsa da test ile anlaşılıyor verem savaş gibi yerler yapıyor eğer tutmamışsa tekrarlıyorlarVerem alışının illa kolda kızarıklık iz falan mı yapması lazım. Öyle olmayınca aşı etki etmemiş mi oluyor? Bizde hiç bi iz yokta 9 aylık bebesi olan bi arkadaşım öyle dedi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?