2020 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    313
Aslında kandaki seviyesine baktırıp kullanmak bana daha mantıklı geliyor ama bebeğime kıyamıyorum. Bir süre kullanmayacağım sanırım
Sorma ben de kıyamıyorum. Şimdi çevrenin de farkına varmaya başladı, eminim çok ama çok ağlayacak. Doktora gitmekten vazgecebilirim bile

Evet gitmeeee
Bizi buraya topplayan sensin bi keree
Duzelecek o da insallah
Hem sonradan daha uslu olurlarmis boyle olunca.
Sen kam, idrar vermis miydin canim
ALLAH KORUSU bir derdi mi var da boyle yapiyor..
Yoksa keyfini yapmaya calisacaksiniz mecburen. Cok zor haklisin, mafoldunuz daha simdiden
Bir de bi tane daha bebek var.
Allahh yardimcin olsun canim.
Sendeki grrginligi de hissedior belki o yuzden boyle biraz da canim, bilmiorum ki..

Benim günlerce kaka yapmayan kız dün bir kere bugün 2 kere yaptı. Tek değişen birkaç gün önce biogaiayı bırakmamız.. Biz düzenlesin diye kullanıyorduk da o mu sebep oldu acaba ya kaka olayına anlamadım. Bu arada bırakma sebebimiz 2.şişenin bitmesi ve 3 aydan sonra kullanmayacağımız için yenisi almadık.

Canım sarılığı nasıl takip ediyorsun?

Menektra 9 aydan önce yapılmıyor ama..
Biz şunları yaptıracağız.
Eki Görüntüle 2659844
Evet canim menektra 9 ay ve sonrası okul öncesine kadar zamanı var ben 1 yasta yaptırdım oğluma beksorayida menektrayıda toplam 5 doz aralarinda zaman koyduklari icin henuz yeni bitti. Birde korana girdi son doz haziranda oldu

Bazi doktor zaten vermior canim hic ya o gaz damlalarini.bana kullan demediler hic ne bileyim. Prebiyotik aslinda ben istedim kullanayim.
Masalalh yapsin hep kakalari ipek hanim.
Ama benim güneş hanim gibi gece uykusunda saat 2 de 4 te de yapmasin yani
Ve derken emerken koyverdi alttan haydi bakalimm

Evet canim menektra 9 ay ve sonrası okul öncesine kadar zamanı var ben 1 yasta yaptırdım oğluma beksorayida menektrayıda toplam 5 doz aralarinda zaman koyduklari icin henuz yeni bitti. Birde korana girdi son doz haziranda oldu
Nasil yani iyice karistim.
Bekseroyi da mi 1 yasta yaptiniz.simdi ucuncu ayda dedigi o mu benim doktorun.
Ama tikkaninki 5. Ayda demis. Kime nasil guvenilcek karar verebilsem.

Canım biogaia gaz için değil de prrbiyotik ya ondan kullanıyordum. Gaz damlasını bırakmıştım cidden çocuğu boşuna sıkıntıya sokmuştu o..
Ay gece yaparsa kötü ya tüm uyku açılır temizlerken, temizlemesen de olmaz.

Nasil yani iyice karistim.
Bekseroyi da mi 1 yasta yaptiniz.simdi ucuncu ayda dedigi o mu benim doktorun.
Ama tikkaninki 5. Ayda demis. Kime nasil guvenilcek karar verebilsem.
Beksorayı da menextra yıda 1 yaşında yaptırdım zaten bexsero 2.doz men extra 3.doz ve bunların aralarında zaman olması gerekiyor. Bir de hasta iken yapılmıyor oğlum şu an 22 aylık 21 aylıkken menenjit aşıları bitti. Beksora da men extra da ikisi de menenjit aşısı. beksora yeni çıkmış bir önceden sadece men extra yapıyorlarmış.Büyük bir ihtimal senin 3 aylıkken istenen beksoradır. 3 ay o aşlılar için bence çok erken. Çoğu kişi çocuğu ele kola geldikten sonra kendimi toparladıktan sonra yapıyorlar. Bana doktorum oğlum da çok hastalanan çok ateşlenen bir çocuk değil. O yüzden menenjit aşılarını bir yaştan sonra yaptır demişti. Mesela arkadaşımın çocuğu bir yaştan önce yaptırdı.her ay boğazları şişiyor ve ateşleniyor diye onun doktoru da erken yaptırmayı tavsiye etmiş. Yani doktordan doktora değişiyor. Şimdi kızım içinde 1 yaşında yaptırmam söylendi

Aynen. Tecrubeyle sabit. Bi gece uyandim.saat 3. Bi koku var eksi eksi, diorum buyugu mu yaptii kucugu mu bi baktim kucugum kizim yapmis tabiki. Temizledim kiyamadim sulu pamuk degince uyandi uyumadi 1 saat. 1 saatin sonunda da bir kere daha mictidaha da mercimek yemem.
Simdi uyuyor kakali alti emerken uyurken yapti. Nasil yapsam bilemedim.
Evet prebiyotik ben de vermek isterdim ama vermedim. Bosver sen de dene bakalim biraz vermeden nasil oluyor.

Hmm. Tesekkur ettim canim. Ne guzel masallah senin bebislere.
Ben de oyle teklif edeyim bakalim.
Kardesim mesela hic yaptirmamis bu asilari.
Guvenilir diorsun yani sen dimi.
Bu arada bu kadar az ay arayla ikinci bebisi yapan o deli cesaretini tebrik ediorum
Ama bir yandan da daha guzel bizim gibi unutmus olmuorsun, rahata alismis olmuorsun ve birlikte buyuyorlar, en iyi arkadaslari oluorlar dovusseler de. Ben ogluma tek kalmasin diye her seyi yaptim gezme oyun spor aktivite. Ama iste o kuzenlerine alisinca daha beni gormuor. Cocuk cocugu istiyor. Ne guzel yapmissin ikisi bir arada masallah size

Evet canım. Ama bence yumurta bu çocuğa cidden iyi gelmiyor. Bak emerken kivrandi yine az önce. Bugün hep kustu. Kesicem ben doktor ye dese de napalim yeter ki iyi olsun.

canim uzülerek belirtiyorum ki cocuk doktorlarinin bir kismi alerjiden cok anlamiyor.iyi bir alerji uzmani bulmak da güç hele ki şu korona da.alerji uzmanina giden arkadaslar burda bizi bilgilendirirse sevinirim.
oglumun doktoru alerji konusunda guzel yonlebdirmis demek ki daha kolay atlatmistik.bunda bunaldim.kadin da bana boyuna sen iyi degilsin diyor.dun kadin doguma gitmisken tahlil icin cocuk doktoruna ugradim.kizim bak sen cok bitkinsin deyip durdu.bende siz boyle soyleyince uzuntuden sutum gitti dedim.
canim.yumurta iyi gelmiyorsa tavugu da kesmelisin.ayni proteinini barindirabiliyor.inek sutunde eti de kesmek mecburi.kisa sure 21 gun vegan beslenip denemek lazim.ben cok agir bir alerjiniz oldugunu sanmiyorum.oyle olsa et yediginde de kan gorursun.hatta belki sadece yumurta alerjisi vardir.

Reactions: Kuf
etrafındakilere de sinir oldum lepis. böyle söyleyince ne oluyor yani. bak bazı bebekler daha huysuz olur. sorunlu değil sadece zor bir bebek ve düzelecek. daha önce de yazmıştım sen anlattıkça büyük kızım aklima geliyor diye. acayip huysuz bir bebekti. uyanir uyanmaz ağlamaya başlardi. saniye yerde yatmazdi. hep gezecek. bebek arabasında, arabada durmazdi.

o zaman istanbuldaydik, tayin işimiz oldu. 9 saat arabada ağladı. ağlamaktan yorulunca 5 10 dk susup sonra uyanıp tekrar ağlıyordu. sinirlerimiz o kadar yıpranmıştı ki müzik sesini açıp devam ediyorduk yola. ve bu sırada 1.5 yaşındaydı. arabadayken ne kucak ne oyun ne başka bir şey ağlamaktan vazgeçirmediği için öne oturup arkaya bakmamaya çalışıyordum. dışardan ne acımasız görünüyor de mi? ama gerçekten çaresizdik. karnı tok, alti temiz. ama arabada ağlıyorm

daha küçükken komşular derdi ne çok ağlıyor bebegin diye. annem babam yanimdaydi. üç kişi avutamiyorduk. benim annem de ben böyle çocuk görmedim derdi. ne oldu giderek düzeldi tabi.

şu anda 10 yaşında hala da çabuk ağlar, çok duygusaldır. kendi içinde bazi seyler kurar ve yine ağlar. geçen kardeşi oksurdu. anne kardeşim korona mi yoksa doktora sorsaniz ben çok korkuyorum diye göz yaşları akmaya başladı. ve büyüyünce farkettim ki her duygusunu ağlayarak gösteriyor. öfke korku aci hüzün özlem çok sevinçliyken bile ağlıyor. demek bebekken ondan 24 saatin 18inde ağlıyordu. anlatsam daha roman olur yaşadıklarım. ama şu anda söyleyebilirim ki çok merhametli bir çocuk. iyi ki de benim kizim olmuş.

bu arada iyice kabuğuna çekilirsen daha fena olursun.

Son düzenleme:

ay birak ya sen onlari..onlarin agzina terlikle vuruurm ben..hepsi ayni..benim oglum da oyleydi..ebeler hemsireler komsular oglumun adini aglak bebeye cikardiydi..ne kadar sinir bozucu..ne hadlerineyse

valla simdi hayran kaliyor herkes bidirikligina emin ol bircok bebekten bilmis bisey olacak..yavrucagzin gazi bi bitsin...ben de ne cekiyorum be canim..emin ol herkesin bi sıkıntısı var..dert etmemeye calis.gulumse inadina yoksa gecmez..

sorun gaz ise boyle sorun bas ustune..Allah baska dert vermesin lepi... uzme kendini.gaz geciyor.kolik bebeklr 6 aya anca tahatliyor canim..alerjiklerse 1 yasa

aaa benim kafa hepten gidik..mesajin sonunu yeni fark ettim..
uykusuzluktan

canim lepi bitanem nllur gitme yaa..benim yüzümden mi kirdim mi seni
ozur dilerim patavatsizligima ver...bir daha olumsuz dusunme demeyecegim..ben de cok kotuyum 10 gundur bebe hic rahat degil..gece uyku yok gunduz yok..ondan iyi dusunemiyirum...affet

Lepistesb D dilzar , Kalppare
Benim oglum da boyleydi..
Ne cektim ne cektim.
Aglamasi,isyani,tutturmasi, uyumamasi, zirlamasi, hic susmamasi, super ekstra hareketliligi,havale gecirip yatisimiz oldugunda dahi hastanede.kat kat pesinden bizi kosturmasi, kafa atmalari(kaynanami sagir etmisti bir sure darbesiyke, benim yuuzum cok morarmistir onu sakinkestirmek icin kucagima alinca attigi o kafalarla)
Her seyi aglamakti, krizlere girerdi, 1 yastan sonra sepette emzik bulmus alismisti. Kriz gecirirken emzigi takardik pat sakinlesirdi.
Ama benimki diyaliz bile gormus bir bebekti.
Tepki vermesi bile beklenmeyen bir bebegin boyle olmasii beni cok zorlasa da hep de guldum.ama tabiki sabrimin tastigi da cok oldu.
Yani Lepistesb Cigim, bu cilgin gunlerri gececektir eminim. Huyu bu demek ki, her bebegin mizaci baska oluyor. Ama tabi ilerde de dilzarin dedigi gibi huysuz, aglak olabilir.oglum da oyle cunku en ufak seye alinir.
Ama bak ileride benim gibi gulumssyerek hatirlayacaksin hatta ozleyeceksin o minikligini.. Hele de 5 yasa gelip babasiyla takilimca yuzune bakmayinca
Bana da hep diyorlardi ya boyle cocuk mu olur, ben gormedim boylesini.
Doktora bile gittik psikiyatriste dehb teshiso loydu 3 yasindaki cocuga.
Doktorlar bile direk laf soylrrdi ogluma rahat durmazdi cunku.

Ama olsun saglikli olsun da ki o bile tam degil oglumun. Hic kendini perisan etmee cok zor gunmer haklisin. Bari uyusa biraz dinlenirsin.. acaba su gece caylari var denesen mi emmiyor diorsun ama mamasina da katilir mi ki acaba.

@bharkk @Sonsuz umut öneriler verin banada ay resimleri için neler yapabilirim. İlk ay arılı kıyafet giydirdim limonlarla 1 yazdım 2.ci ay kucuk arabalarla 2 yazdm 3.cü ay napsam bilemedm
Kiraz,erik,üzüm gibi meyvelerle yapabilirsin cnm ya da bebek bezi,balon,kuru çiçek gibi şeylerde kullanabilirsin güzel oluyor

Kiraz,erik,üzüm gibi meyvelerle yapabilirsin cnm ya da bebek bezi,balon,kuru çiçek gibi şeylerde kullanabilirsin güzel oluyor
Ya yabancilarda goruyorum instada nasi guzel cekiyolar balonlari eline veriyolar salincak gbi flan yapiyolar ben 2 bucuk aylk cocugu durduramiyorm iyi beceriyolar vallaha..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…