2020 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    313
Ben de seni etiketlicektim ebru.
Menenjit asisi yapalim diyor doktor 3. Ay kontrolune gidicez de bugun.
Siz nasil yapiirsunuz.bir suru de menenjit vAr Allah korusun
Bir de kuzum biz pentaksim diye bir aşı yapıyoruz düşük doz da olsa menenjitte karşı koruyucu bazı doktorlar da bu yüzden ilerde istiyor dur atıyorum sana , bu aşı 2. Ay , 4. Ay ve 6. Ay Da yapılıyor hatta son dozu da 1.5 yaş

Eklentiler

• 6EABA088-CD8E-41B9-B774-ED78AD94481A.webp
    58,9 KB · Görüntüleme: 30
Bende hep erkek görüyordum tersi çıkıyormuş demeek ki.

Owli kullanan birisi vardı burda kimdi hatırlamıyorum. Arkadaşım beni duyuyorsan kaç tog kullandığını yazabilir misin ya?

Ben çocuk alerji uzmanına gidiyorum. Kızımın süt ve süt ürünlerine kesin alerjisi var ama doktorumuz bana dana eti yemeyeceksin demedi. Dana eti yediğim zaman kakasında kan olsaydı yemezdim ama olmadığı için yiyorum. Tek başına mukusu çok önemsemiyorlar. Değişik şeyler yediğimde kakasındaki mukus oranı değişiyor ama doktor besin çeşitliliğin fazla olmalı bebeğin vücudu bu şekilde alışacak diyor. Bebeğimin kakasında kan yapmayacak her şeyden gözlemleyerek yemeye çalışıyorum. 2 ay diyete devam edeceğim sonra testi tekrarlayacağız. Eğer düzelme varsa diyeti açacağız.

minikbebegim9640 kuzenim de yaptırmamış. 4 yaş ve 8 aylık çocuğu var. Ya tabii bu başkalarına bakarak karar verilecek bir durum değil. Herkesin kendi kararı fakat benim çevremde kimse yaptırmamış. Aşı karşıtı oldukları için de değil kimi duymamış kimi önemsememiş sanırım. Daha kuzenimin çocukları hasta bile olmadı maşallah. Canım sen sorunca merak edip sordum kimseyi etkilemek istemem zaten herkes bilinçli burada kimse etkide kalacak değil.

Bu memenjit yapilmazsa noluyomus peki.?
Bana tuhaf gelmiyor canım. Devlet para odaklı çünkü. Her aşı 400 lira az mı? Türkiye sosyal devlet değil maalesef.
Kafa agritiyorum ama o zamn diger aşıları niye karsiliyo ki hani onları da karsilamasin yada hepsni karsilasn ne bilim.
Bende oyle buyuk bi sehirde yasamiyorm canm. Ha ozeli de ar mormal hastahanesi de var senin dedign yer kdar kucuk degil tabi. Ama doktor bana da demiyor iste. Göz muayenesi vs bak burdan duydum da götürdüm yoksa haberim yoktu aşi knusunda da doktor hic daha demedi saglk ocagindaki ebem dedi sadece o da rota aşısı dedi nedir biye yapilir vs desim ishal icin dedi baska bisey bile demedi düşün
Valla yegenm vurulmadi biseyck olmadi daha dogrusu etrafimdaki cogu cocuk vurulmadi hepsi de saglikli gayette. Ha bu olmayacak diye de bisey yok tabiki ama bilmiyorm ya kafama inan yatmiyo basta acaba diyordum ama smdi yok yani. Menenjit de nolacak yapilmasa o da rota gbi mi bilmiyorm artk

Aynen oyle burda rotayi cok yaptiran da oldu hani zaten. Bende etkilenilsin vs diye degil de gercekten aklima düştü gece gece ondan yazdm. Peki sen ne dusunuyosn menenjit rota hakknda.?

Zaten herkes rota yada menenjit.olacak diye yapılmıyo bu asilar eğer olurlarsa hafif atlatilsin diye ya da olmasınlar diye işte artık sen kalbinin sesini dinle canım analık hislerin yönlendirsin seni benim ağzım yandığı için riske atamicam

Aynen oyle burda rotayi cok yaptiran da oldu hani zaten. Bende etkilenilsin vs diye degil de gercekten aklima düştü gece gece ondan yazdm. Peki sen ne dusunuyosn menenjit rota hakknda.?

Valla canım benim de kafam çok karışık. Benim kuzenim küçükken menenjit geçirmiş. Doktorlar eve götürün ölür demiş o derece yani ama kaç sene öncesi imkanlar kısıtlıydı belki tedavi anlamında. Aşı olarakta daha zararsız yan etkisi azmış. Rotayı da her çocuk en az bir kere atlatır diyor yani yakalanma riski yüksek, aşının da riskleri var. Benim kafam da çorba şua bilemedim hiç iyice araştıracağım sanırım daha vaktim var.

Bu memenjit yapilmazsa noluyomus peki.?
Ölümcül bir hastalık.. Rota gibi de değil. Çok hızlı ilerliyormuş. Ben böyle yazınca baskı altına alıyormuşum gibi oluyor ama ben kendim araştırdığımı söylüyorum. İnternette kaynak dolu, instagramdaki doktorların paylaşımlarına da baktım hep.. Hepsi yapılması taraftarı..

Tabikide öyle ama içimden yaptırmak gelmiyor valla. Rabbim pişmanlık vermesin hiç birimize
Bna 3 aylk olunca getir eger vurdurmak istiyosan dedi senin çocuk kaç aylk oldu.?
Bana çocuk doktoru hiç bir şey demiyor hep burdan duyuyorum ben bilemiyorm valla ama içime sinmiyor nedense

Bence başkasının lafıyla hareket etme zaten, kendin bir aç oku ikna olursan yaptır, olmazsan da yaptırmak zorunda değilsin. İçine hangisi siniyor, aklına hangisi yatıyorsa artık..

Bence başkasının lafıyla hareket etme zaten, kendin bir aç oku ikna olursan yaptır, olmazsan da yaptırmak zorunda değilsin. İçine hangisi siniyor, aklına hangisi yatıyorsa artık..
Osman gonulal dinledim debence 9,ayda dior.
Ogluma da oyle yapmistik sanki.
Off bugun doktor vuralim dicek ne yapicaz. Kararsizim. Erken gbime felior. Cok fazla olacak simdi olursa 4 doz

Osman gonulal dinledim debence 9,ayda dior.
Ogluma da oyle yapmistik sanki.
Off bugun doktor vuralim dicek ne yapicaz. Kararsizim. Erken gbime felior. Cok fazla olacak simdi olursa 4 doz
Canım söyle doktoruna, 9. ayda vurulsak olmaz mı de. O da sana artısı eksisi neyse açıklar yine sana bırakır. Ben de mesela soracağım, bize de 5.ay demişti ya neden 9 değil diyeceğim.

Kız ben de rüyamda gördüm geçen hamile olduğumu. Çok korktugumuz için görüyoruz sanırım
Her aşının maliyeti bir değil demek ki canım. Karar senin.

Canım söyle doktoruna, 9. ayda vurulsak olmaz mı de. O da sana artısı eksisi neyse açıklar yine sana bırakır. Ben de mesela soracağım, bize de 5.ay demişti ya neden 9 değil diyeceğim.
Tamam tikkacim sorucam.
Ne kadar erken o kadar koruyucuymus.
Erken olunca da 4 doz yapilacak.surekli ayni sey enjekte cocuga. Ve daha bir suru asi var ne bikeyim.
Icimden bir his erken dior
Doktora gidicez bugun yapalim.asiyi diyecek kesin.
Bi de ogluma da yaptirmadik ya esitsizlik olcak gibime gelior

Tikkabilla canım iki ayrı menenjit aşısı var ve ikisi farklı aylarda vuruluyor doğru mu anladım? Hemşire bana gösterdi de kucağımda bebekle dikkatimk veremedim. Yani rota gibi seçenekli değil iki markayı da yaptırmak mi lazım?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…