- 27 Aralık 2014
- 2.197
- 4.858
- 133
- 35
B tipine bekseroymisTikkabilla canım iki ayrı menenjit aşısı var ve ikisi farklı aylarda vuruluyor doğru mu anladım? Hemşire bana gösterdi de kucağımda bebekle dikkatimk veremedim. Yani rota gibi seçenekli değil iki markayı da yaptırmak mi lazım?
İcime sinmiyor valla yaKız ben de rüyamda gördüm geçen hamile olduğumu. Çok korktugumuz için görüyoruz sanırım
Her aşının maliyeti bir değil demek ki canım. Karar senin.
Canım hemşire ya 5 ya 8, demişti tam aklımda yok. O yüzden olmadık.henuz.B tipine bekseroymis
Acw vsvsvvsvsvs her neyse iste o tipe de baska sanirim.
Bu b tipi asi 2018 de yeni cikmis bir de.
Erken vurulan o sanirim.
Uf.
Kardesim mecburen para yok diye yaptirmamisti cocuklar oldu koca dana. Hos karar verse parayi bulurlardi kesin aaglik bu. Ama yaptirmak istemrdiler demek ki. Hastalik bu Allahin takdiri tabi de. Asi da tedbir iste.
Napicaz bilmem.
Siz olmamisiniz blup 3 ay gecti ya sizin
Ben de bi karar verebilsem
Ben içine sinmeyenin ne olduğunu anlamadım desemİcime sinmiyor valla ya
Arastrdim iyice baktm bi eczaneci tanidk var yillardr ona da sordk o da yaptirmadm diyor sizde bosverin bence dedi ama o oyle dedi diye de degl yaptirmak istemiyorm cidden icime sinmeyen bisey varBence başkasının lafıyla hareket etme zaten, kendin bir aç oku ikna olursan yaptır, olmazsan da yaptırmak zorunda değilsin. İçine hangisi siniyor, aklına hangisi yatıyorsa artık..
Bu aşı zorunlu olmadigi icin kafama yatmiyor iste canm. Ve domtorun bana bunlardan hic bahsetmemesi vs hani oyle olsa illaki bi sekilde yaptir vs denirdi yani haniBen içine sinmeyenin ne olduğunu anlamadım desem
Şöyle ki menenjit ailesinin farklı üyeleri var bunlardan biri B yani bunun için Baxera aşısını yaptıracağız. Bir de diğer üyeleri var XYZW gibi bir şey adını hatırlayamadımTikkabilla canım iki ayrı menenjit aşısı var ve ikisi farklı aylarda vuruluyor doğru mu anladım? Hemşire bana gösterdi de kucağımda bebekle dikkatimk veremedim. Yani rota gibi seçenekli değil iki markayı da yaptırmak mi lazım?
TenkyuŞöyle ki menenjit ailesinin farklı üyeleri var bunlardan biri B yani bunun için Baxera aşısını yaptıracağız. Bir de diğer üyeleri var XYZW gibi bir şey adını hatırlayamadımOnlar için de Nimenrix aşısı vurduracağız biz.. Ama Nimenrix yerine sanırım muadiller de var marka gibi.. İşte her muadilin ayı başka oluyormuş.
Canım bi zararı olsa devlet satışına da izin vermezdi. Devlete maddi yük olduğu için karşılamıyor. Aslında karşılaması lazım. Belki dava falan açsa birileri, aşı takvimine alırlar öyle diyim sana yani.Bu aşı zorunlu olmadigi icin kafama yatmiyor iste canm. Ve domtorun bana bunlardan hic bahsetmemesi vs hani oyle olsa illaki bi sekilde yaptir vs denirdi yani hani
Valla kuzum biz de kondom kullanıyoruz. Yani ilaçtan korkuyorum ne kadar bebeğe zararı yok dense de geçen kola içtim o bile mahvetti bebeği ki bu ilaç yani, bilemiyorum. Sadece eskiden durex okey ne denk gelirse alıyordum, şimdi okeyden sasmiyorumKızlar yine sorum geldi
Hani korunma yöntemleri arayışındasınız ya bir çoğunuz, kondom yeterli değil midir sizce ya? Spiral ömrü billah taktıramam. Doğum kontrol hapı kullanmak istemiyorum on yıl kullandım. Kondomla devam etsek ya işte..
Valla diyorm insallah rabbm pismanlk vermez ama yaptirma gbi dusuncem yok suanlkCanım bi zararı olsa devlet satışına da izin vermezdi. Devlete maddi yük olduğu için karşılamıyor. Aslında karşılaması lazım. Belki dava falan açsa birileri, aşı takvimine alırlar öyle diyim sana yani.
Doktor bana da demedi. Çünkü aşıyla sağlık ocağı ilgileniyor. Bizim Hemsire söyledi ben direkt biliyorum yaptıracağım zaten dedim.
Çocuk doktorunuz kim canım hangi hastaneYaptırdım canım yeni çıktığından bile haberim yok çok sevdiğimiz bir çocuk doktorumuz var ne derse yaptırıyoruz hiç sorgulamıyoruz
Ya gecen bende esimle konustum spiral tek basina guvenli olmuyormus hani diye. Bende dedim kabul etmez siye dusunmustm kabul etti sasirtti beni. Ama onda da ya delik vs gbi bi durum olursa o da geliyor aklima.. Ya da geri cekilme olayi olacak ben yaklasik 1 yila yakin geri cekilme ile korundum yaniKızlar yine sorum geldi
Hani korunma yöntemleri arayışındasınız ya bir çoğunuz, kondom yeterli değil midir sizce ya? Spiral ömrü billah taktıramam. Doğum kontrol hapı kullanmak istemiyorum on yıl kullandım. Kondomla devam etsek ya işte..
Asiyla ilgili kafa karisikligi yasayanlari bu donemde anlamıyorum. Yahu kizlar su coronaya asi bulunsun diye dünya calkalaniyor siz bulunan asilara tereddüt ediyorsunuz. Devlet bu asilari suan icin karsilayamiyor ama eminim ilerde bunlarda devlet tarafindan yapilacak. Dünyada bir cok ulkede asilarin hepsini devlet karşılıyor ama henuz gelismekteki olan ulkelerde bu durum daha yavas ilerliyor. Şöyle düşünün corona asisi olsaydi ve devlet karsilamadi diye yapmasaydiniz suan nasil pisman olacaktiniz. Maddi durum el verirken bebisleri tehlikeye atmayin.
Ben de sanırım bu yolda devam edeceğimValla kuzum biz de kondom kullanıyoruz. Yani ilaçtan korkuyorum ne kadar bebeğe zararı yok dense de geçen kola içtim o bile mahvetti bebeği ki bu ilaç yani, bilemiyorum. Sadece eskiden durex okey ne denk gelirse alıyordum, şimdi okeyden sasmiyorum
Geri çekilme olayını hala tam anlayabilmiş değilim ben ya.. O iş bitmeden geri çekilince nasıl oluyor anlamıyorumYa gecen bende esimle konustum spiral tek basina guvenli olmuyormus hani diye. Bende dedim kabul etmez siye dusunmustm kabul etti sasirtti beni. Ama onda da ya delik vs gbi bi durum olursa o da geliyor aklima.. Ya da geri cekilme olayi olacak ben yaklasik 1 yila yakin geri cekilme ile korundum yani
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?