Saglik ocagindaki hemsiren iyiymis o zaman
Herkese oylesi denk gelmez.
Ozel asilari var ama biz yapmiyoruz diyor mesela bizimki.
Yok menenjitmis yok rotaymis.
Ki haberleri olsa bile herkes ayni sekilde bakmiyor asiya. Devletin takviminde olmadigi icin, guven kirilior sanirim
Ben yedim canim ama gozlemlemedim de pek.usutur diyen de var ama. Fazka kaka yapti dondurmadan mi bilmiorum, cogu zaman yapiordu zaten.Kızlar aranızda dondurma yiyen var mı?
Bir rahatsızlık verir mi bebişlere sizce?
Ben yedim canim ama gozlemlemedim de pek.usutur diyen de var ama. Fazka kaka yapti dondurmadan mi bilmiorum, cogu zaman yapiordu zaten.
Canin cekiorsa ye bence
Ben doğduğundan beri yiyorum canımKızlar aranızda dondurma yiyen var mı?
Canımın içi aşı yaptırıp yaptırmamak tabiki senin bilecegin senin karar vermen gereken birsey. Devlet karşılamıyor o yüzden tuhaf geliyor dedigin için söylüyorum.Parasnda değilim canım olmadığından vs değil mantığıma yatmıyor sadece. Bir sürü aşıyı karşılıyor bunlar haric tuhaf yani bi tek bana mi tuhaf geliyor
Evet dogru diyorsun.Kuzum bizimki de söylemedi ki ben sorunca söyledi. Bizim hemşire yaptırmış mesela 3 çocuğunu da tavsiye ederim ama karar sizin düşünün demişti bize. İsteğe bağlı olduğu için söyleme gereği duymuyorlar heralde. Ama doktor da yönlendirmiyor işte orası sıkıntı. İnsan biraz bilgi verir anlatır.
Kiz sen zevkcisin ben genelde adamin isi gorulsun yetercilerdenimKız zevkini geçtim çok riskli.
Kondom iyidir iyidir
O da zevki azaltiyo ama napican işte.
Dondurma da yedim kola da içtim denedim ga yapmadı rahatladımKızlar aranızda dondurma yiyen var mı?
Kesinlikle öyle maliyeti fazla ise karsılamıyor ve herkeste görünen hastalık değilse..Canımın içi aşı yaptırıp yaptırmamak tabiki senin bilecegin senin karar vermen gereken birsey. Devlet karşılamıyor o yüzden tuhaf geliyor dedigin için söylüyorum.
Devlet öksürük şurubu nu, vitaminleride, balık yağlarınıda karşılamıyor.
Ama gebeliğimizdede bir çoğumuz vitaminleri ve balık yağlarını kullandık. Ben cokta mantık aramıyorum. Sanırım maliyete göre karar veriyor devlet.
Huyu boyle demek ki.Valla çekiyor ya aslında yedim kaçamak yaptım da.. Acaba uykusuna etkisi var mıdır dedim ne alakaysa.Günah keçisi arıyorum resmen. Benim cadı sabah 5te uyanmaya başladı.
Valla cesaret edebilsem garanti olsun hem spiral hem kondom kullanicam ama cesaretim yok ya. Koca çocuğu doğurdum da ona cesaretim yokEvet dogru diyorsun.
Ben zaten yaptricam da simdi 3 ay erken mi diye dusundum.ogkumda yoktu cunku bu.
Yasinda olmistu ozel menenjiti.
Hak gecer mi diye de dusundum.
Ikisine de yaptircaz ya da bu yeniyi.
Bir yandan da kardesimin cocuklari hic oomadi. 3 cocuktan imkan bulamadilar sanirim.
Icim sizlior onkar asisiz mesela.
Ama asiliya asisixa kime ne olacagi da belli olmaz.
Tedbir almak guzel ama teslimiyet de cok guzel benc.
Kebdin icin olsa dusunmezsjnn de evlat olunca dedigin gibi kar zarar hesabi isin icine giriyor.
Benim oglum mesela dogustan bobrek yetmezligiyle dogdu.kendimi col sucladim neyi yanlis yaptim diye. 2. Bebekten hep korktum. Ama her gittigim doktor senle ilgiis yok, oglun oolusurken organlari boyle olusmus dediler ne bileyim. Ama tabi ben hala kendimi de sucluorum orasi ayri.
Asi da yapilmali bence ama zamani, dozu kafa karistiriyor ben de..
Kiz sen zevkcisin ben genelde adamin isi gorulsun yetercilerdenim
Kondom yeter mi yani diosun. Spiral taktirsam mi bugun onu da bilemedim..
Riskli tabi riskli olmaz mi. Ama bize olmadi 4 yil, tam dedim oglani buyuttum okula verdim rahatim, okullar acilmadan gebe oldugumu ogrendim
Kesinlikle haklısın dönem dönem hastalıklar değişiyor. Yaygınlığında farklılıklar gösteriyor. Suan mesela Corona var keske asımız olsa.Kesinlikle öyle maliyeti fazla ise karsılamıyor ve herkeste görünen hastalık değilse..
Olur canım biz neredeyse 5 yil korunduk kondomla suan da hala kondomla korunuyoruzKızlar yine sorum geldi
Hani korunma yöntemleri arayışındasınız ya bir çoğunuz, kondom yeterli değil midir sizce ya? Spiral ömrü billah taktıramam. Doğum kontrol hapı kullanmak istemiyorum on yıl kullandım. Kondomla devam etsek ya işte..
Aciyor muymus ki yaValla cesaret edebilsem garanti olsun hem spiral hem kondom kullanicam ama cesaretim yok ya. Koca çocuğu doğurdum da ona cesaretim yok
Huyu boyle demek ki.
Esin cok uyur mu cecen
Balikci ya benimki gibi.
Keyif adami bunlar.
Ben esime mana buluorrum hep ama cocuklarim da inadina hic uyumuor. Erkenden uyanior. Hele oglum var ya mafederdi beni sabah ezaniyla uyanirdi, oyle iruc tuttugumu biliorum tun gun.
Yani boyle gidebilir cecenim ama tabi duzelebilir de. Yuzde 50 50
Beb de suan kucakta gezdirerek yaziorum.
Gozler kizardi yine de uyumuor
Sen ikinci cocugu yap da adamla kavgalar da baslayinca zevk aklina kac kere gelir konusalim tikkacimKız sanki bi adam mı zevk alıyor tövbe Yarabbim konuşturmayın şimdi beni
Benimkiler de yara değil de kırmızı uçları, hassas epeyce.. Kremin adı ne canım?
Nurse harveys in sinek ilacı var, yorumları çok iyiydi ondan alacağım da daha nasip olmadı.
Kremin adı ne canım
Maşallah ya çok tatlı nazar değmesin
Maşallah maşallah...Kufurbaz Haydo iş basında kızlar
Teşekkür ederizAayy Masallah hepsine !!!
Adi gibi kendi de güzel masallah yaaa
Kızlar bende dun geldim eve izmir çok sicak ya off bebe de bende perişan olduk☺ 2 hafta bir sürü kişi gördük gezdik falan iyi geldi ama bebeyle gezmesi zor valla göçebe hayatdenize gitmek istiyorum giden kızlar zor oldu mu bebek durdu mu ya cesaret edemiyorum durmazsa diye ama gidelim de istiyorum esimin bi kaç gün izni daha var
Doğum günün kutlu olsun canımMerhaba kızlar nasılsınız? Burada günler nasıl geçiyor anlamıyorum hiç baya kafam dağıldı iyi geldi
Bugun benim doğum günüm 30 yaşına girdimen güzel hediyem karşımda bana gülümsüyor, Allahın bize verdiği nimetlere şükürler olsun
Ben sadece 3. Ayda rota saniyordum.
Doktor yarin menenjit de olacak dedi.
Erken degil mi.
Hem de agir asi miymis.
Hem de guvenemiorum sanirim ozel asi olunca.
Rota 300 kusur bu da 400 kususrnus sanirim ama iste guvenilir mi. Kafam karisti. Bazi doktor daha gec yapiyor..siz ne yaptiniz.
Biz 9 yıl geri çekme ile korunduk kondomu bnm eşim sevmiyordu kullanmadık ben de siteden korktum taktirmadim istediğimiz zaman 2 çocuk sahibi olduk geri çekilme işe yariyor diye rahattık hep aynı aynı biraz değişik şeyler deneyelim dedim adamı şaşırtayım derken gebelik testini görünce bem şoka girďim meğer ön sıvı ile hamile kalmışımSpiral bende asla taktiramam ben 3 yıl kondomla korundum sonra bi kaç kez geri çekilme derken geri çekilmeyi beceremeyen koca kişisi sayesinde hamile kaldim haydoya
Bizde kondom kullanıyoruz ama ben kasım ayında doktora gittiğimde deri altı implantını sorucam. Böyle hiç güzel değilKızlar yine sorum geldi
Hani korunma yöntemleri arayışındasınız ya bir çoğunuz, kondom yeterli değil midir sizce ya? Spiral ömrü billah taktıramam. Doğum kontrol hapı kullanmak istemiyorum on yıl kullandım. Kondomla devam etsek ya işte..
Geri çekilme doğum kontrol yöntemi değildir zaten. İlla boşalması gerekmiyor ön sıvıdan bile hamile kalınabilirBen de sanırım bu yolda devam edeceğim
Geri çekilme olayını hala tam anlayabilmiş değilim ben ya.. O iş bitmeden geri çekilince nasıl oluyor anlamıyorumBiri beni aydınlatsın. Hem o şekilde çok daha tehlikeli ki.. Neyin ne zaman geleceğini bilemezsin.
Biz 2.çocuk düşünmüyoruz işte o yüzden korunmak önemli benim için.. Nasip bu işler ya olacağı varsa on tane önlem de alsan oluyor. Rabbim isteyene versin.Sen ikinci cocugu yap da adamla kavgalar da baslayinca zevk aklina kac kere gelir konusalim tikkacimyok yok ben hamilelik korkusu yuzunden adama 2 metre yaklasmiom nemee lazim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?