2020 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    313
Kizlar yine kaynanamin çene durmadi az bisey ejmek ufagi kalms mutfakta yok iyi yapmadn da etmedin de vs flan. O sıra toz aliyodm 2 yerim kaldi oglumla oynadm görümcem tutarken ondan soylendi oturup oğlumla ilgileniyorm diye. Neyse abartti bi kac yeri daha süpürdü bu bilerek. Dun de annanesi flan burdaydi tutmus ananin sende hakki yok emzirmedi bi sadece dogurdu diyo benm ogluma gülüyor bide canm burnuma geldi sustum. Bu da byle knusunca bende hem bu olayi hemde gecenlerde de anlatmistm banyodayken aglayarak biraktigini hep söyledim iste sustu bu ben laf yaristiramam dedi ama ben dün annanesinin lafina cok agir geldi agladm bugn o yzden gorumcem yanima geldi bsver annem banada byle yapardi iste sen elinden geleni yaptn flan dedi emmeye bilir herles emzirecek diye bisey yok belki benm de başıma gelebilir dedi. Kaynanam daha aman sen oglunla ilgilen ben işimi yaparm flan hic de kalkmadm oyle deyince de ki zaten herseyi yapmistm bi yer silinecekti. Dün de tek basima yaptm kızı oturdu kendi de oyle. Konusmadigim icin de gittim sessizce oglumu banyoya soktum oyle tek basima yikadm ilk defa tek yikadm hic de aglamadi yavrum mis gbi oldu. Tabi kaynanam sesi geliyo dolaniyo veceremezsin ben yaparm diyecek ya en ufak ses bekledi ama oglusum bi guzel keyifli keyifli yikandi mis oldu bundan snra da hic demeden yikarim artik küvete bile koymadim hic duşa kabinin içinde yıkadm korktum basta nasi yaparm diye ama hic zorlanmadim az da olsa agliyodu valla hep beraber yikayinca. Yavrum hem beni korkutmadi zorlamadi hemde annesi yikadi diye hic sesi cikmadi

İyi ki 3 gün bizimkinin keyfi yerinde dedim ya bugün cızır cızır hiç kucaktan inmiyor uykusunu alamıyor az biraz emiyor kucakta uyuyakalıyor yatağa bırakıyorum kıyamet kopuyor

Gaz mi oldu
Baski mi yapiyor acaba canim ya

sanirim canim.ama daha mutlu sanki.meger acmis yavrum ondan kotuymus 10 gundur
tam duzelemedik hala cok huysuz ama duzelir insAllah..nabalim..basa gelen çekilir

yazdigim mesaji gonderemeden hic kusmadigi kadar cok kustu

kolay büyümüyorlar dogru soyledin cnm ❤

Afiyet olsun canım çok sevindim sevmene annem uydurdu kafasından

irmikle yogursak sekerpare de olur bundan bence sonra gelsin bol bol süt ❤

ayy bahar guldurdun beni
oyle her cocukluyu mahalleden atacaklarsa huzurevine gitsinler orda cocuk yok

birinci sezeryanda fenalasmistim.doktor bu kiza bisey olursa diye bagiriyor.asistanlar hocam basarabilecek misiniz diye bağırıyordu en son tansiyon 6 ya 4 tü.ama gerisi yok. hic aciklama yapilmamisti.bn de 2 doktoruma sordum atoni dir dedi.hemsire bir arkadadim acaba yanlis bir yerin mi kesilmisti diye icime kurt dusurmustu de sukr degilmis.

Teyzeme sordum şimdi iki tane çocuğu var biri 10 biri 3 yaşında yaptırmamış duymadım Bike diyor şimdi iki kişiye daha sordum biri kuzenim biri gelinimiz onlarda yazınca yazarım tekar minikbebegim9640
Parasnda değilim canım olmadığından vs değil mantığıma yatmıyor sadece. Bir sürü aşıyı karşılıyor bunlar haric tuhaf yani bi tek bana mi tuhaf geliyor

ben de yaptırmadım ama oğlum alerjik diye normal asilari zor kaldırıyor zaten.asi beraberinse toksin demek.sağlıkli bir bebek bunu tolere edebilir belki ama alerji soz konusuysa cok zorlaniliyor.acikcasi korktum yaptirmadim.doktorum rotayi zaten onermedi.alerjiden oturu.
ama menenjit asisi icimde kaldi 5 yasa kadar vakti var erteliyorum.oglum biraz toplayinca yaptiririm.su an göze alamam.daha gecen gun kiraz yedi diye heryeri elleri bile kabardi da odum koptu.yeni alerji gelisirse diye korkuyorum.bu alerji de neymis diyenler vardir.hakkinizi helal edin ama çeken bilir.hele ki coklu besin alerjisiyse.
menenjit asisi hakkinda doktorum sunu soyledi.en yakin doktor arkadasi 9 yasinda kizini kaybetmis.doktor olmasina ragmen ne oldugunu anlayamamis.doktorum 2 yil once bana bu hastalik milyonda bir görülüyor ama görüldüğünde nolldugunu anlayamadan vefat oluyor dedi.ama bana alerjiden dolayi bi doktor adi verdi.once ona goturun sonra asi demisti.ama firsat olmadi o sehirden tasindik.
bir de menenjite sebebp olan cok cesitli mikroplar var diye biliyorum. en sik goruleni zaten 2 4 6 aylarda vuruluyor.galiba bcg asisinda da bir cesit menenjit mikrobundan koruyir.yani en cok gorulen iki mikroba onlem icin zAten aşi uygulaniyor. sonrasinda yeni yeni yayginlasan meningagok mu denir var.onun da asisi bulunmus.simdi de o uygulanıyor.her yil yeni hastalik ve yeni aşı..aşilarin kimi guvenli kimi riskli.icerigindeki etken maddelerden dolayi.civa aliminyum icerigi olabiliyor.saglikli olanlari da varmis ama onların uretimi yavas ve maliyetli oldugundan civali aliminyumlu olan uretiliyormuş.
en iyisi içine sinmeyen araştırsın ama asi konusu cok derin coooook derinn....

QUOTE="Doga Delisi, post: 64461525, member: 787945"]
Ben çocuk alerji uzmanına gidiyorum. Kızımın süt ve süt ürünlerine kesin alerjisi var ama doktorumuz bana dana eti yemeyeceksin demedi. Dana eti yediğim zaman kakasında kan olsaydı yemezdim ama olmadığı için yiyorum. Tek başına mukusu çok önemsemiyorlar. Değişik şeyler yediğimde kakasındaki mukus oranı değişiyor ama doktor besin çeşitliliğin fazla olmalı bebeğin vücudu bu şekilde alışacak diyor. Bebeğimin kakasında kan yapmayacak her şeyden gözlemleyerek yemeye çalışıyorum. 2 ay diyete devam edeceğim sonra testi tekrarlayacağız. Eğer düzelme varsa diyeti açacağız.
[/QUOTE]

Doga Delisi canim ben de mukusa artik takilmoyorum.bakiyorum huzursuz mu kan vqr mi? tek olcut bu.ama hersey dokunuyor cok uzuluyorum..
kendimi toplayamiyorum.bak neocate verdim dun bugun ne kusmak ne kusmak.ödum koptuu bogulacak sandim o bile dokundu

E="cecenn, post: 64461740, member: 278485"]
Valla canım benim de kafam çok karışık. Benim kuzenim küçükken menenjit geçirmiş. Doktorlar eve götürün ölür demiş o derece yani ama kaç sene öncesi imkanlar kısıtlıydı belki tedavi anlamında. Aşı olarakta daha zararsız yan etkisi azmış. Rotayı da her çocuk en az bir kere atlatır diyor yani yakalanma riski yüksek, aşının da riskleri var. Benim kafam da çorba şua bilemedim hiç iyice araştıracağım sanırım daha vaktim var.
[/QUOTE]

peki kuzenin simdi nasil C cecenn
menenjitin turleri var ama acaba o ne gecirdi?

Kalppare nerelerdesin
3. Ayda sadece rotayi mi yaptirdin sen
Menenjite ne dedi doktorunuz canim

yukarida bilahare acikladim.kuzu fikrimi. rota da memenjit de yapilmadi cunku alerjiden dolayi direk rota olma ihtimali var.goz gore göre hasta mi edeyim.erteleyecegim sanirim.

İyi akşamlar kızlar . Çok çaresiz bitkinim .bizim durumları daha önce anlatmıştım . Sabrım taştı dün. Kardeşime alacağım bileziği hiç sormadan aldım. Eşimde sormadan borç borç düğün borcu diye dolar Euro yaptırmıştı . Kendi kendime düşündüm dedim sen saf mısın kızım . Kendin para kazandığın halde adamın ağzına bakıyorsun . Ve aldım bileziği . Her neyse bugün de konusu oldu aldığımı söyleyince eşim çıldırdı . Ortalık karıştı . Sen takarken borç deyip takıyorsun da ben neden yapamıyorum dedim . Aşağı yukarı Derken kv girdi araya . Hala savunma yapıyorlar . Alt üst oldum . Çok kötüyüm şu an

onlara soyleyecegin tek cümle ben de kazaniyorum..soz hakkim var bu parada diyeceksin.baska aciklamaya gerek yok.kabullenecek.yok yolu.

he bir de paramiz ortak ve evet bende gizli almak istemezdim.beni bu hale dusurdugun icin uzulmelisin bence de. bi d ebnece bu konuyu esinle ayri konus.kv katilmasa iyi olur.yoksa tatsizlik cikabilir.

Kalppare şimdi gayet iyi bir sıkıntısı yok canım ama doktorlar eve götürün demiş sordum da 6 aylıkken geçirmiş. Ben 1 yaşı beklerim diyordum o zaman beklemekte mantıksız. Çok çetrefilli işler ya sen hiç yaptıramıyorsun alerjiden dolayı, durumu olmayan zaten hiç yaptıramaz Allah yardımcısı olsun herkesin valla.

benimde sanirim eylüle kaldı. eşim ayağını kırdı ya iyilessin sonra artık. virüsün durulacagina dair umudum yok ama keşke hayat normale döner büyük oğlanı kreşe göndersem de enerjisini atsa biraz. üzülüyorum ona çok sıkılıyor evde

Biraz düz gibi duruyor canım yastıkları araştır derim..

İyi ki 3 gün bizimkinin keyfi yerinde dedim ya bugün cızır cızır hiç kucaktan inmiyor uykusunu alamıyor az biraz emiyor kucakta uyuyakalıyor yatağa bırakıyorum kıyamet kopuyor

Benim kızda öyle neden acaba anlam veremiyorum.

allah korusun yavrularimizo cecenim..dusununce basina hersey gelebilir..hayatta hersey var sadece hastalik degil..Allah anemanet ne yapayim.alerjiler gecince yaptiririm ben de

Doga Delisi canim ben de mukusa artik takilmoyorum.bakiyorum huzursuz mu kan vqr mi? tek olcut bu.ama hersey dokunuyor cok uzuluyorum..
kendimi toplayamiyorum.bak neocate verdim dun bugun ne kusmak ne kusmak.ödum koptuu bogulacak sandim o bile dokundu

E="cecenn, post: 64461740, member: 278485"]
Valla canım benim de kafam çok karışık. Benim kuzenim küçükken menenjit geçirmiş. Doktorlar eve götürün ölür demiş o derece yani ama kaç sene öncesi imkanlar kısıtlıydı belki tedavi anlamında. Aşı olarakta daha zararsız yan etkisi azmış. Rotayı da her çocuk en az bir kere atlatır diyor yani yakalanma riski yüksek, aşının da riskleri var. Benim kafam da çorba şua bilemedim hiç iyice araştıracağım sanırım daha vaktim var.
[/QUOTE]

peki kuzenin simdi nasil C cecenn
menenjitin turleri var ama acaba o ne gecirdi?

yukarida bilahare acikladim.kuzu fikrimi. rota da memenjit de yapilmadi cunku alerjiden dolayi direk rota olma ihtimali var.goz gore göre hasta mi edeyim.erteleyecegim sanirim.
[/QUOTE]
Of aynen oyle canm valla ya inan bebekler cok zor valla bakimi olsn buyutmesi olsn. Dili yok ki konuşsa iste.

Kızlar canlarım napıyorsunuz bakim.
Bende sürekli dertlenen bir anne gibi görünüyorum farkındayım ama bugün benim bebiş hiç uyumadı. Belki inanmazsınız bile ama sabah 5te uyandık. Uyku vakitlerinde 10dk 20dk ancak gözler gidiyor. Kucağımda dalıyor beşiğe alıyorum max. 5dk sonra açıyor gözünü salladığım halde uyumuyor. Nasıl yorulduğumu tahmin edersiniz. Sizce neden böyle oldu düzelecek mi bu durum. Yaklaşık 1 haftadır böyle. Belirli bir saatten sonra oyalamak çok zor oluyor. Öncesinde 1 saat 1.3 saat uyurdu yatırınca hiçbir şey olmazsa sallanarak da olsa uyurdu.

allah korusun yavrularimizo cecenim..dusununce basina hersey gelebilir..hayatta hersey var sadece hastalik degil..Allah anemanet ne yapayim.alerjiler gecince yaptiririm ben de

Aynen canım öyle tabii binbir türlü hali var dünyanın. Allahım korusun esirgesin. Hele bir alerjisi geçsin yaptırırsın. İnşallah tez zamanda geçer.

Eşin neden bu kadar öfkelendi sormadın diye mi?

biz bcg asisindan beri toplayamadik..aslinda cocuk iyiydi..ama asidan beri beteriz..ama asiya da mecburuz..yarin buyudugunde ne hakla bana asi yaptirmadin derse diye de korkudan yaptiriyorum ama asi sonrasi abisi gibi daha da kotu

uyku sorunu hepimizde var..care bulsam soyleyeyim ama yok.mozart dinletebilirsin.sakinlestiriyor.eger bir hastaliktan aglamoyorsa karni tok gazi yoksa genelde uyutuyor.ama minnacik gazi bile olsa gezdiriyor koca evi.
bak su reklamsız

ya kızlar ben neden gözümü açamıyor olabilirim..cok bitkinim..cocugu uyuttum.ama ben kimildayamiyorum..ev cok kotu dagildi.oyuncaklar vs.ne yapsam toparlarim bilmiyorum valla annemelere gidicem bavul toplayacak derman yok.kadin ben geliiym toplayim bavulu diyor
ben pire gibi hareketli kadındım ne hale geldim..cok mutsuzum cok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…