- 22 Kasım 2019
- 3.169
- 4.553
- 63
Adetin kacinci günü taktilar canmBen takdirdim 15 saniye sürüyor zaten
Bana hiçbirşey demedi sağlık ocağı bu ay 3. Ay kontrolüne gideceğiz o zaman derler belki. Ben bu açıları burdan duydumSize kaçıncı ayda yaptıralım dedi
Bize 2 buçuk aylıkken yaptırmamizi söylemiştiSize kaçıncı ayda yaptıralım dedi
Yemem mi hemde seve seveKızlar aranızda dondurma yiyen var mı?
Bir rahatsızlık verir mi bebişlere sizce?
Gaz mi oldu
Baski mi yapiyor acaba canim ya
@Lepistesb @dilzar ,Kalppare
Benim oglum da boyleydi..
Ne cektim ne cektim.
Aglamasi,isyani,tutturmasi, uyumamasi, zirlamasi, hic susmamasi, super ekstra hareketliligi,havale gecirip yatisimiz oldugunda dahi hastanede.kat kat pesinden bizi kosturmasi, kafa atmalari(kaynanami sagir etmisti bir sure darbesiyke, benim yuuzum cok morarmistir onu sakinkestirmek icin kucagima alinca attigi o kafalarla)
Her seyi aglamakti, krizlere girerdi, 1 yastan sonra sepette emzik bulmus alismisti. Kriz gecirirken emzigi takardik pat sakinlesirdi.
Ama benimki diyaliz bile gormus bir bebekti.
Tepki vermesi bile beklenmeyen bir bebegin boyle olmasii beni cok zorlasa da hep de guldum.ama tabiki sabrimin tastigi da cok oldu.
Yani @Lepistesb Cigim, bu cilgin gunlerri gececektir eminim. Huyu bu demek ki, her bebegin mizaci baska oluyor. Ama tabi ilerde de dilzarin dedigi gibi huysuz, aglak olabilir.oglum da oyle cunku en ufak seye alinir.
Ama bak ileride benim gibi gulumssyerek hatirlayacaksin hatta ozleyeceksin o minikligini.. Hele de 5 yasa gelip babasiyla takilimca yuzune bakmayinca
Bana da hep diyorlardi ya boyle cocuk mu olur, ben gormedim boylesini.
Doktora bile gittik psikiyatriste dehb teshiso loydu 3 yasindaki cocuga.
Doktorlar bile direk laf soylrrdi ogluma rahat durmazdi cunku.
Ama olsun saglikli olsun da ki o bile tam degil oglumun. Hic kendini perisan etmee cok zor gunmer haklisin. Bari uyusa biraz dinlenirsin.. acaba su gece caylari var denesen mi emmiyor diorsun ama mamasina da katilir mi ki acaba.
Afiyet olsun canım çok sevindim sevmeneannem uydurdu kafasından
Teşekkür ederim canım fotodaki benim. İltifatın içinde ayrıca teşekkür ederim. Her iki şekildede artı eksi oluyor malesef. Seninde mesela büyük olması ekstradan bebegi koruma geregi duymazsın. Benimki nefes aldırmıyor her fırsatta. Şamar ne demek bıraksak bir kasık suda. Bir seviyor 5 çakıyor çekiştiriyor. Şiddete hayır hele kadına hepten hayır dedikçe, yakında kızım tv ye çıkacak. Abisini görmek istemiyor şeytan görmüş gibi davranıyor. Artık biraz büyüdü ondan zarar geldini öğrendi. Sabırla 1 yaşı bekliyorum karşılıklı yiyişsinler sadece izliyeceğim, dayana bilirsem tabiki. Evim çok gürültülü hayırlar havada uçuşuyor, ama anlayan yok.Apartmanı geçtim yakında mahalle imza toplar atar bizi diye düşünüyorum.artık hayırlısı
Canım sıkıntın neydi ben kaçırmışım atoni kanama diye biliyorum ben öyle bişey mi?
Bu arada kızlar ben bayadır takip edemiyorum yazamıyorum arada bir giriyorum ama çok biriktiği için geriye dönük okuyamıyorum. Bir iki sayfa okuyup çıkıyorum. Günler çok yoğun geçiyor. Ev elden gidiyorsizler nasılsınız? @Lepistesb sıkıntılarına çok üzülüyorum inşallah bir an evvel hepsi geçer gider rahat bir nefes alırsın. @Cherrygum Nice senelere sağlıkla mutlulukla bebişlerimiz ve ailemizde inşallah
Teyzeme sordum şimdi iki tane çocuğu var biri 10 biri 3 yaşında yaptırmamış duymadım Bike diyor şimdi iki kişiye daha sordum biri kuzenim biri gelinimiz onlarda yazınca yazarım tekarminikbebegim9640
Parasnda değilim canım olmadığından vs değil mantığıma yatmıyor sadece. Bir sürü aşıyı karşılıyor bunlar haric tuhaf yani bi tek bana mi tuhaf geliyor
İyi ki 3 gün bizimkinin keyfi yerinde dedim ya bugün cızır cızır hiç kucaktan inmiyor uykusunu alamıyor az biraz emiyor kucakta uyuyakalıyor yatağa bırakıyorum kıyamet kopuyor
İyi akşamlar kızlar . Çok çaresiz bitkinim .bizim durumları daha önce anlatmıştım . Sabrım taştı dün. Kardeşime alacağım bileziği hiç sormadan aldım. Eşimde sormadan borç borç düğün borcu diye dolar Euro yaptırmıştı . Kendi kendime düşündüm dedim sen saf mısın kızım . Kendin para kazandığın halde adamın ağzına bakıyorsun . Ve aldım bileziği . Her neyse bugün de konusu oldu aldığımı söyleyince eşim çıldırdı . Ortalık karıştı . Sen takarken borç deyip takıyorsun da ben neden yapamıyorum dedim . Aşağı yukarı Derken kv girdi araya . Hala savunma yapıyorlar . Alt üst oldum . Çok kötüyüm şu an
benimde sanirim eylüle kaldı. eşim ayağını kırdı ya iyilessin sonra artık. virüsün durulacagina dair umudum yok ama keşke hayat normale döner büyük oğlanı kreşe göndersem de enerjisini atsa biraz. üzülüyorum ona çok sıkılıyor evdeYok komşum. Aslında dün yaptıracaktık. Geçen hafta çocuk cerrahı ile görülmeye gittik, gitmişken önce yenidoğan doktoruna uğrayalım Ata’ yı görsün dedik. Doktorumuz Ata mızı iyi gördü büyümüş, güzel bakmışsınız dedi sevindik. Sünnet için geldik dedik, doktor: “hastalık var çocuk anestezi alacak, ortalık durulsun, şu sıcak geçsin Eylül gibi yaptırın” dedi. Biz de döndük geldik. Zaten bu hafta bir ağıt öğrendi, Etini parçalıyormuşsun gibi ağlıyor iyi ki yaptırmadık diyorum eşime . Belki sakinler o zamana kadar. Sen ne düşünüyorsun. Hemen yaptıracak mısın. Eylül’de beraber yaptıralım ne dersin
Düz kafa yastıklarından kullanan var mı. Bizim oğlanın kafası düz gibi geliyor geneldede sırt üstü yatıyor hep yan yatırıyorum ama düze geçiyo kendi yine. Tavsiye eder misiniz yastıklardan?sizce nasıl duruyor kafası
İyi ki 3 gün bizimkinin keyfi yerinde dedim ya bugün cızır cızır hiç kucaktan inmiyor uykusunu alamıyor az biraz emiyor kucakta uyuyakalıyor yatağa bırakıyorum kıyamet kopuyor
Kalppare şimdi gayet iyi bir sıkıntısı yok canım ama doktorlar eve götürün demiş sordum da 6 aylıkken geçirmiş. Ben 1 yaşı beklerim diyordum o zaman beklemekte mantıksız. Çok çetrefilli işler ya sen hiç yaptıramıyorsun alerjiden dolayı, durumu olmayan zaten hiç yaptıramaz Allah yardımcısı olsun herkesin valla.
sanirim canim.ama daha mutlu sanki.meger acmis yavrum ondan kotuymus 10 gundur
tam duzelemedik hala cok huysuz ama duzelir insAllah..nabalim..basa gelen çekilir
yazdigim mesaji gonderemeden hic kusmadigi kadar cok kustu
kolay büyümüyorlar dogru soyledin cnm ❤
irmikle yogursak sekerpare de olur bundan bencesonra gelsin bol bol süt ❤
ayy bahar guldurdun beni
oyle her cocukluyu mahalleden atacaklarsa huzurevine gitsinler orda cocuk yok
birinci sezeryanda fenalasmistim.doktor bu kiza bisey olursa diye bagiriyor.asistanlar hocam basarabilecek misiniz diye bağırıyordu en son tansiyon 6 ya 4 tü.ama gerisi yok. hic aciklama yapilmamisti.bn de 2 doktoruma sordum atoni dir dedi.hemsire bir arkadadim acaba yanlis bir yerin mi kesilmisti diye icime kurt dusurmustu de sukr degilmis.
ben de yaptırmadım ama oğlum alerjik diye normal asilari zor kaldırıyor zaten.asi beraberinse toksin demek.sağlıkli bir bebek bunu tolere edebilir belki ama alerji soz konusuysa cok zorlaniliyor.acikcasi korktum yaptirmadim.doktorum rotayi zaten onermedi.alerjiden oturu.
ama menenjit asisi icimde kaldi 5 yasa kadar vakti var erteliyorum.oglum biraz toplayinca yaptiririm.su an göze alamam.daha gecen gun kiraz yedi diye heryeri elleri bile kabardi da odum koptu.yeni alerji gelisirse diye korkuyorum.bu alerji de neymis diyenler vardir.hakkinizi helal edin ama çeken bilir.hele ki coklu besin alerjisiyse.
menenjit asisi hakkinda doktorum sunu soyledi.en yakin doktor arkadasi 9 yasinda kizini kaybetmis.doktor olmasina ragmen ne oldugunu anlayamamis.doktorum 2 yil once bana bu hastalik milyonda bir görülüyor ama görüldüğünde nolldugunu anlayamadan vefat oluyor dedi.ama bana alerjiden dolayi bi doktor adi verdi.once ona goturun sonra asi demisti.ama firsat olmadi o sehirden tasindik.
bir de menenjite sebebp olan cok cesitli mikroplar var diye biliyorum. en sik goruleni zaten 2 4 6 aylarda vuruluyor.galiba bcg asisinda da bir cesit menenjit mikrobundan koruyir.yani en cok gorulen iki mikroba onlem icin zAten aşi uygulaniyor. sonrasinda yeni yeni yayginlasan meningagok mu denir var.onun da asisi bulunmus.simdi de o uygulanıyor.her yil yeni hastalik ve yeni aşı..aşilarin kimi guvenli kimi riskli.icerigindeki etken maddelerden dolayi.civa aliminyum icerigi olabiliyor.saglikli olanlari da varmis ama onların uretimi yavas ve maliyetli oldugundan civali aliminyumlu olan uretiliyormuş.
en iyisi içine sinmeyen araştırsın ama asi konusu cok derin coooook derinn....
QUOTE="Doga Delisi, post: 64461525, member: 787945"]
Ben çocuk alerji uzmanına gidiyorum. Kızımın süt ve süt ürünlerine kesin alerjisi var ama doktorumuz bana dana eti yemeyeceksin demedi. Dana eti yediğim zaman kakasında kan olsaydı yemezdim ama olmadığı için yiyorum. Tek başına mukusu çok önemsemiyorlar. Değişik şeyler yediğimde kakasındaki mukus oranı değişiyor ama doktor besin çeşitliliğin fazla olmalı bebeğin vücudu bu şekilde alışacak diyor. Bebeğimin kakasında kan yapmayacak her şeyden gözlemleyerek yemeye çalışıyorum. 2 ay diyete devam edeceğim sonra testi tekrarlayacağız. Eğer düzelme varsa diyeti açacağız.
allah korusun yavrularimizo cecenim..dusununce basina hersey gelebilir..hayatta hersey var sadece hastalik degil..Allah anemanet ne yapayim.alerjiler gecince yaptiririm ben de
İyi akşamlar kızlar . Çok çaresiz bitkinim .bizim durumları daha önce anlatmıştım . Sabrım taştı dün. Kardeşime alacağım bileziği hiç sormadan aldım. Eşimde sormadan borç borç düğün borcu diye dolar Euro yaptırmıştı . Kendi kendime düşündüm dedim sen saf mısın kızım . Kendin para kazandığın halde adamın ağzına bakıyorsun . Ve aldım bileziği . Her neyse bugün de konusu oldu aldığımı söyleyince eşim çıldırdı . Ortalık karıştı . Sen takarken borç deyip takıyorsun da ben neden yapamıyorum dedim . Aşağı yukarı Derken kv girdi araya . Hala savunma yapıyorlar . Alt üst oldum . Çok kötüyüm şu an
Kızlar canlarım napıyorsunuz bakim.
Bende sürekli dertlenen bir anne gibi görünüyorum farkındayım ama bugün benim bebiş hiç uyumadı. Belki inanmazsınız bile ama sabah 5te uyandık. Uyku vakitlerinde 10dk 20dk ancak gözler gidiyor. Kucağımda dalıyor beşiğe alıyorum max. 5dk sonra açıyor gözünü salladığım halde uyumuyor. Nasıl yorulduğumu tahmin edersiniz. Sizce neden böyle oldu düzelecek mi bu durum. Yaklaşık 1 haftadır böyle. Belirli bir saatten sonra oyalamak çok zor oluyor. Öncesinde 1 saat 1.3 saat uyurdu yatırınca hiçbir şey olmazsa sallanarak da olsa uyurdu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?