- 27 Aralık 2014
- 2.197
- 4.858
- 133
- 35
Canım peki mamanın içine bişey katıyor musun. Ben pekmez kattım çay kaşıgının ucuyla ama nafile almıyo. Ve kaka da kan geçti mi sizde. Nelere alerjikeriniz var kesinleşti mi.onlara da inaniyorum.hepsi yalan söylüyor olamaz bence..bize hamileyken neler yediriyorlarsa yavrularimiz siddetli gazla bas ediyor dogar dogmaz...gdo lu diye hicbisey yemesem nolacak bugady bile gdoustune sezeryan sirasinda anrstezi yetmiyor gibi normal dogum sirasinda da anestezi vuruluyor.yetmiyor dogar dogmaz hepatit b asisi ve k vitamini vuruluyor.acaba sariliklar da ondan mi oluyor? annem ben hic boyle sarilik olan cocuk gormedim diyir cevremde mesela.hepatit b de bulastan olumler 18 e kadar yokmus bile.o zaman neden yapiliyor hem nefes aldiktan 10 dk sonra? vitamin k bunca zamandir yuzyillardir yapilmamis doganlara kimse olmemis.sadece gobek bagi cabuk kurusun diye yapılıyor diyorlar.baska aciklama yok.e bekleyelim kurumazsa yapin.dogrudan uygulamayin o zaman.ama vitamin K nin cocugun kaninda yeterli bir sekilde var mi diye bakilmadan verilmesi belki çocuğun sistemjne buyuk zarar veriyor.fazla verilen sey vitamin dahi olsa hasta eder herkesi.bunlar tabi sadece bizim ulkemizde degil dünyada boyle bu durum.kafam karisik.vesvese belki kisacasi ters giden birseyler var..ama ney? insAllah anladigimizda cok gec olmaz.
annem bana da dedi.dedim yok olmaz.alisirsa ben naparim sonra
bizim bura sicak diye cam kapi dayayip duruyorlar baktim bebenin el ayak bacak buz gibi.giydirdim uzunkollu bacakli valla.tatiliniz guzel gecsin seker anne seker kiz
maalesef var 🖐
o benim..benim o..evet maalesef benim
buyrun sorularınızı alayim..alerji konusunda tez yazacam galiba yakinda
biz neocate deniyoruz.ilk gunler cok zor oldu icmiyor kusuyor oguruyor..diyetteyim 2.5 aydir.sebzeler meyveler bile dokunuyor l.hayvansal hersey yasak.baklagiller yasak.ot yeyip durdugum icin bebek zayıf kaldı.bundan dolayi neocate takviyesi yapiyorum.gunluk 30 cc simdilik.minik minik alışacak yok yolu
hoşgeldin lepilerin gülü
Böyle böyle düzeltip gidecek işte küsme bpşona bişeylere annesi kim dedi ki ize annelik kolay diye Allah sağlık versin gerisi hallolurCok teyzesi geceden beridir savas halindeyiz ama bünyem uykusuzluğa alisti sanirim hic uyku aramiyor vücudum tiken gibi savasa kaldigimiz yerden devam ediyorumama artik şöyle bir durum var masallah diyim sizleri biraz sevindirelim biraz iyiye giden yönümüz gündüzleri biraz oynuyoruz cabuk sıkılsada bir kac kez de auu diye ses cikarmaya çalıştık gecen esimle sallarken esim şikayet ediyor ben sevincle salliyorum agzimin suyu aka ama sirf auu dedi diye ah bu annelik
Ben veriyorum valla havalar çok sıcak doktor 3 4 çay kaşığı ver pamukçuk da olmaz ağzında dedi bende başladım vermeye benimkide sadece anne sütü alıyorBiz bugün 3 aylik olduuukkkızlar venim haydo sadece anne sutu aliyo sade anne sutu olunca su verilmez deniyor ama geçen baktım idrar rengi hafif koyulasmis başladım su vermeye ee malum bide çok sıcak buralar şimdilik bi kaç çay kaşığı veriyorum nasıl guzel iciyo inşallah bi zararı olmaz
yapma sekerpare kimse ölmemiş mi? yenidoğanlar patır patır ölüyormuş. sebebini bilmiyorlarmış bir tek. kimi hepatittendir, kimi göbek kordonu enfesiyonundan kimi bilmem neyden.onlara da inaniyorum.hepsi yalan söylüyor olamaz bence..bize hamileyken neler yediriyorlarsa yavrularimiz siddetli gazla bas ediyor dogar dogmaz...gdo lu diye hicbisey yemesem nolacak bugady bile gdoustune sezeryan sirasinda anrstezi yetmiyor gibi normal dogum sirasinda da anestezi vuruluyor.yetmiyor dogar dogmaz hepatit b asisi ve k vitamini vuruluyor.acaba sariliklar da ondan mi oluyor? annem ben hic boyle sarilik olan cocuk gormedim diyir cevremde mesela.hepatit b de bulastan olumler 18 e kadar yokmus bile.o zaman neden yapiliyor hem nefes aldiktan 10 dk sonra? vitamin k bunca zamandir yuzyillardir yapilmamis doganlara kimse olmemis.sadece gobek bagi cabuk kurusun diye yapılıyor diyorlar.baska aciklama yok.e bekleyelim kurumazsa yapin.dogrudan uygulamayin o zaman.ama vitamin K nin cocugun kaninda yeterli bir sekilde var mi diye bakilmadan verilmesi belki çocuğun sistemjne buyuk zarar veriyor.fazla verilen sey vitamin dahi olsa hasta eder herkesi.bunlar tabi sadece bizim ulkemizde degil dünyada boyle bu durum.kafam karisik.vesvese belki kisacasi ters giden birseyler var..ama ney? insAllah anladigimizda cok gec olmaz.
annem bana da dedi.dedim yok olmaz.alisirsa ben naparim sonra
bizim bura sicak diye cam kapi dayayip duruyorlar baktim bebenin el ayak bacak buz gibi.giydirdim uzunkollu bacakli valla.tatiliniz guzel gecsin seker anne seker kiz
maalesef var 🖐
o benim..benim o..evet maalesef benim
buyrun sorularınızı alayim..alerji konusunda tez yazacam galiba yakinda
biz neocate deniyoruz.ilk gunler cok zor oldu icmiyor kusuyor oguruyor..diyetteyim 2.5 aydir.sebzeler meyveler bile dokunuyor l.hayvansal hersey yasak.baklagiller yasak.ot yeyip durdugum icin bebek zayıf kaldı.bundan dolayi neocate takviyesi yapiyorum.gunluk 30 cc simdilik.minik minik alışacak yok yolu
hoşgeldin lepilerin gülü
Sabır işi kesinlikle annelik ama keşke bir tane daha ilerde düşünseniz. Fikriniz değişir belki zamanlaCanım bu paylaştığım doktor bugün de bu aşının zamanları hakkında paylaşım yapacakmış, yorumlarda öyle demiş yani.. Onu da paylaşırım.
İnşallah dediğin gibi olur canım, aynen böyle düşündüğüm için vicdan azabı yaşıyorum zaman zaman.. Ama bu yavrumu sevmiyorum demek değil, onun için gözümü kırpmadan canımı veririm ama sen anladın beni..
Bende vereyim öyleyseBen veriyorum valla havalar çok sıcak doktor 3 4 çay kaşığı ver pamukçuk da olmaz ağzında dedi bende başladım vermeye benimkide sadece anne sütü alıyor
Annemde kayivalidendemde hep bize birşeyler yapmışlar ama kitapdaki ve doktorların dediklerine ters ve dönüp sizi öle buyuttuk birşey olmadı diyorlarBende vereyim öyleysekaç zamandır aklımda. Banada bez sayısı Azaldı gibi geliyor. Terliyor haliyle. Güzelde emiyor ama yine de vermek gerek sanırım annem diyordu babannen hep içirdi size hiçte bişey olmamış yani
Kesinlikle katılıyorum. Herkesin kendi düşüncesi ama aşı karşıtlarını asla anlamıyorum. Benimde bir kuzenim var aşı karşıtı,geçen bununla ilgili bir yazı atmış bana. Bilimsel birşeyde değil he gruplarda dolaşan yazılardan. Aşılar kısır yapıyormuş. Bende dedim 'abla sana tek bir soru sorucam, sen aşı oldun mu?'yapma sekerpare kimse ölmemiş mi? yenidoğanlar patır patır ölüyormuş. sebebini bilmiyorlarmış bir tek. kimi hepatittendir, kimi göbek kordonu enfesiyonundan kimi bilmem neyden.
sarılık olmasa bebeklerin üzerine sarı bez örtme adeti olur muydu? annem sarılık olana örterdik diyor. bünyesi kuvvetli olan atlatıyor, kimi engelli oluyor( billirubinin fazla olmasi beyne zarar veriyor) kimi ölüyor işte. kimse sebebini bilmiyor neden? yok nazar yok kirk basmasi yok lohusa hummasi.
anneannemin sekiz çocuğu olmuş 5 i hayatta 3 ü ölü. babannemin 9 çocuğu olmuş 2 si ölü. 10. hamileyken kendisi de vefat ediyor. sarılık olmuş bir gün içinde vefat etmiş. doktora götürme mi var sanki. küçük halam iki yaşındaymış. 7 yetim bırakmış. ne acılar var.
benim kendi annemin 77 doğumlu bebegi ölmüş. köydeymiş, babam askerde. ateşlenmiş iki gün. doktora götüren olmamış. sirke koy bilmem ne? sabahina son nefesini vermiş. 20 günlükmüş. kim bilir ne derdi vardi meleğin.
eski insanlar sağlam diyorlar ya. niye sağlam işte bundan. sağlam olmayan bebekken, çocukken ölüyor zaten. hele düşüklerin sayisi bile belli degil. simdiki gibi yat hiç kalkma, demek yok düşerse bir daha kalır hamile.geriye kalanlarin bünyesi sağlam.
sağlık konusunda eski zamani güzelleyemeyecegim hiç. çocuk felci aşısı olmadığı için yürüyemeyen bir akrabam var benim. anne bebek ölümleri o kadar fazlaymış ki anneannemin yaşıtları seninki kaç benimki üç dört diye sayı yaristiriyorlardi.
Kesinlikle katılıyorum. Herkesin kendi düşüncesi ama aşı karşıtlarını asla anlamıyorum. Benimde bir kuzenim var aşı karşıtı,geçen bununla ilgili bir yazı atmış bana. Bilimsel birşeyde değil he gruplarda dolaşan yazılardan. Aşılar kısır yapıyormuş. Bende dedim 'abla sana tek bir soru sorucam, sen aşı oldun mu?'
'oldum.' dedi.
'3 çocuğun var bak kısır değilsin çok şükür, bende oldum bak benimkide kucağımda' dedim.
Sustu, cevap veremedi.
Bilimsel makale okuyup ben yaptırmayacağım diyene eyvallah. Ama o öyle dedi, bu şöyle söyledi yok işte eltimgil yaptırmadı falan yapmayın arkadaşlar. Aşı olan çocuklarda tehlikeye giriyor olmayanlar yüzünden. Bana göre bu da bir vebal.
Bekliyorum İlke hanımı daTaktım canım bende ama fotoğraf çekmedşm hiç doğru düzgün.Çekince atarım ama çok tatlı oluyor
Geçti çok şükür canım bir daha kusması olmadı.
Canım ya hiç öyle deme; beni hayatım boyunca etrafımda herkes pozitfliğimle bilir derdi olan beni arar neşelendiriyim diye o denli hayat dolu neşeli ve süper olumlu bir insan iken annelikle beraber herşey değişt ; çocuğun yüzüne bakıp ,acaba bir gözü farklı mı saçı kaşı şöylemi ,kakasının rengi farklılaştı mı acaba; ay bu çiş sayısı azaldı sanki, doymuyor mu ki, az kilo aldı gibi... daha yığınla negatif içerkli sorgularla geçiyor gün ve eşimin sabrını zorluyorum resmenLepistesin araştırmaları bitmiyor canim simdide idrar yolu enfeksiyonunun peşine düştüm. Atesi yok ama acaba sebep omu diyorum ptesi doktora gidecegim . Anlicagin ben hala negatifim . Sizlerde annesiniz bebekle uğraşıyorsunuz olumsuz etkiliyorum sizi Pozitif olunca sahalara dönecem canim insallah
Bana direk doktor deyince verdim canım sende ver ne olacak zehir değil ya su 3 4 kaşık ne yapacakBende vereyim öyleysekaç zamandır aklımda. Banada bez sayısı Azaldı gibi geliyor. Terliyor haliyle. Güzelde emiyor ama yine de vermek gerek sanırım annem diyordu babannen hep içirdi size hiçte bişey olmamış yani
Aynen öyle yapti bizi bu bebeler sagol kuzum insallahCanım ya hiç öyle deme; beni hayatım boyunca etrafımda herkes pozitfliğimle bilir derdi olan beni arar neşelendiriyim diye o denli hayat dolu neşeli ve süper olumlu bir insan iken annelikle beraber herşey değişt ; çocuğun yüzüne bakıp ,acaba bir gözü farklı mı saçı kaşı şöylemi ,kakasının rengi farklılaştı mı acaba; ay bu çiş sayısı azaldı sanki, doymuyor mu ki, az kilo aldı gibi... daha yığınla negatif içerkli sorgularla geçiyor gün ve eşimin sabrını zorluyorum resmen
O yüzden asla sana özgü bişey gibi düşünme, analık insanın karakterini büsbütün değişime uğratıyormuş onu anladım; uyurken nefesini dinleyen tek ben değilimdir eminim burdaki bir çok anne yapıyordur, başkalaştık ;çünkü minicik bir can bize emanet savunmasız ne istediğini anlatamayan ve 9 ay bize bağımlı yaşamış şimdi hayata adapte olmaya çalışan bir can.. hepimiz ayrı ayrı saçmalıyoruz ve inan bunlar gayet normal , stresin gerginliğin bir gün gelecek geçecek herşey normalleşecek ve sen alışacaksın..
Sağlıklı bireyleriz bunun içinde şükretmeliyiz
Güzel düşünüp güzel dualar ediyorum hepimiz için herşey çok güzel olacak inan bana
Üzülme lütfen . Sen sağlıklı kal ki yavruna faydan dokunsun . Bizimki de aynı . 150 cc içmesi gereken çocuk 30 -40 içiyor onu da ne hallerle. Video çektim valla doktora göstermek için .. eliyle itiyor , diliyle dışarı çıkarıyor . İki kere tesadüf çekerse arada 15-20 dk bekliyor bu şekilde içiyor . Çok şükür emiyor arada bir ama sütüm az . Olsun yine de bu da benim tesellim . En azından emiyor diyorum . Ben de idrar tahlili yaptırdım temiz çıktı . Bu çocuk niye iştahsız ? Kuzenim kan değerlerine de baktır dedi , çinko düşükse o da iştahsızlık yaparmış dedi. Ama kan aldırmak istemiyorum da . Yarın da rota var . Beslenmesi böyle olan çocuğun ishal olması da korkutuyor . Bakalım hayırlısı .Aynen öyle yapti bizi bu bebeler sagol kuzum insallah
Emmedi eyvallah bari biberonla beslense düzgün oda yok. 2 saatte bir verdim bugun 30 iciyor . En az 120 icmesi gereken cocuk . Ee ac olunca haliyle ne gece ne gündüz uyku yok salliyoruz gece gündüz . Beslense duzelir uykusu . Boğuluyorum mutsuzluktan keyfim yok . Bugun cok guzel agladim .elimden birsey gelmeyince gözümden cok sey geldi.
İyi yapmışsın ağlamakta bir çeşit rahatlama yolu; eminim düşünmüşsündür ama bir de emzirme danışmanı denesen; sana özelden yazıcam enteresan bir deneyimim oldu onu paylaşayım belki denemek istersinAynen öyle yapti bizi bu bebeler sagol kuzum insallah
Emmedi eyvallah bari biberonla beslense düzgün oda yok. 2 saatte bir verdim bugun 30 iciyor . En az 120 icmesi gereken cocuk . Ee ac olunca haliyle ne gece ne gündüz uyku yok salliyoruz gece gündüz . Beslense duzelir uykusu . Boğuluyorum mutsuzluktan keyfim yok . Bugun cok guzel agladim .elimden birsey gelmeyince gözümden cok sey geldi.
Aynen öyle yapti bizi bu bebeler sagol kuzum insallah
Emzirme danismani ilk birakacagi zaman görüşmüştük umutsuz konustu .yakinda kimse yok online de gorusecektik . Kuzum emnesin isterse gectim onu artik . Isterse de sadece mama alsin. Yeterki beslensin doysun istiyorum . Mucadeleyle içirmeye çalışıyorum 20 yi 30 uİyi yapmışsın ağlamakta bir çeşit rahatlama yolu; eminim düşünmüşsündür ama bir de emzirme danışmanı denesen; sana özelden yazıcam enteresan bir deneyimim oldu onu paylaşayım belki denemek istersin☺
Canim kendi sütümü sagarak besliyorum . Benim bu az sütüm bile yetiyor kendisine . Ama mamada da ayni tepki. Istahsizligin dibi . Yani enfeksiyon olsa hic degilse tedavi olur duzelir belki gözüyle bakıyorum artıkKıyamam sana ya. İştahsız orası kesin. Ama başka sebep olmasında. Doymazsa devam etmez mi mamaya. Tadını beğenmiyor desem o zaman 30cc de içmez. Bir düzene girse de sende rahatlasan inşallah.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?