2020 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    313
Canim kendi sütümü sagarak besliyorum . Benim bu az sütüm bile yetiyor kendisine . Ama mamada da ayni tepki. Istahsizligin dibi . Yani enfeksiyon olsa hic degilse tedavi olur duzelir belki gözüyle bakıyorum artık
Canım üzülme desek de ne fayda kolay değil.geçen hafta doktor kontrolümüzde çok ağlıyor falan diyince adam direk idrar ve kaka tahlili istedi. İdrar yolu enfeksiyonu yoksa kaka da normalse 6 ay ağlayacak hatta sizinki 7,5 ay ağlayabilir erken doğduğu için dedi sen de bir idrar ve kaka tahlili ver, bir de kulak muayenesi yaptır benim küçükken kulak zarlarımın ikisi de delikmiş sabah akşam ağlamışım sadece sallanarak susarmışım. Annem mutfaktan otruma odasına ip germiş bacağına bağlamış o şekilde sallamış yemek yaparken. Kulağımın ağrıdığını da kulağıma nefes verince susarmışım.
Dediğim gibi iyi bir doktora muayene ettirin yoksa sorunu huyu bu deyip kabulleneceksiniz yapacak bişey yok maalesef zamanla etrafa ilgisi arttıkça düzelir inşallah. Benimki 4 ayı bitiyor baya düzelme var şükür

Dün kızımın arkadaşlarının anneleriyle açık havada oturduk ordaki 2 öğretmen arkadaş da yaptırmamış bebeklerine aşı sen yaptırdın mı neden yaptırdın falan dediler hatta şaşırdım ben de demek çok yaygınmış bu aşı karşıtları. Otizmin sebebi falan fişman baya bir saydılar kendilerince.

Sirtina kadar kaka yaptigi icin yikanan bu hanfendi uyuyacagi yerde gozume baka baka tekrar kaka yapior hem de ne sesler cikariyor, kesin yine tasti. Saralim bakalim en basaa
Ay ne güzel ya keşke bizim ki de öyle yapsa 5-6 günde bir koyu yapıyor bir de poposu çatlamış çok üzüldüm

aslinda senin gibi düşünüyorum ama bazen kafami karistiriyorlar..dogru soyluyorsun dilzar..dogru sozr ne denir?
kafam hic iyi degil..herkes bisiler söylüyor..kimseyi dinlemiyor doktorumun önerisinde hareket ediyorum ama bazrn bunalıyorum ve o zaman milletin dedikleri dogru mu doye dusunuyorum

Ay ne güzel ya keşke bizim ki de öyle yapsa 5-6 günde bir koyu yapıyor bir de poposu çatlamış çok üzüldüm
Popo çatlağını kendin mi gördün doktor mu söyledi canım. Benimki de kaka konusunda seninkiyle aynı maalesef. Mama içiyor muydu seninki de?

İnan kaç gündür aynı şeyi düşünüyorum ilerde aşı olmayan çocuklar ile aynı sınıfta okuyacaklar ne olacak

Kalppare yaa evet canim.dusununce neler neler var da iste..Allaha teslimiyet,rahatlik ne guzel aslimda da iste..
Oglan nasil mutlu mu anneannede

heryer gdo..
oglan mutlu ama ben mutusz.herkes nedne boyle agliyir dediginde yikiliyorum

Canım peki mamanın içine bişey katıyor musun. Ben pekmez kattım çay kaşıgının ucuyla ama nafile almıyo. Ve kaka da kan geçti mi sizde. Nelere alerjikeriniz var kesinleşti mi.

bize uzum pekmezi dokundugu icin sade veriyirum mecbur.doktor vanilya koyabilirsin ama sade dene dedi.sen de bir sade dene istersen.bir de karnı aç iken 30 cc deneyip sonra anne sutu verebilirsiniz.ben ilk seferler 30 cc bile veremedim.damla damla yalattim.tadina alisinca icmeye basladi.
bizim et sut urunlerin hepsi.yunurta tavuk kiraz uzum karpuz yesil kabak mercimek pirinc misir alerjimiz kesin.ama hala emin olamadiklarim var mesela kuruyemisler.kuruyemisleri alerjili bebekelr yediginde olmayan alerji gelisebilirmis diye kestim ama 1 2 aya baslarim once ben yerim tabi. bebek yiyemez ama ufak ufak bunyesi alisir.baligi da kendim denemedim.balik cok alerjen malum.zaten alerjigiz diye.korktum.baharatlar da ayni sekilde.burada bir arkadas kimyonu da kes dedi.doktoru soylemis.bakalim deniyorum.
alerjen gidayi tukettigimde kakada kan cikiyor.bazen hic anlayamadigim halde kakada kan oluyor.
o zaman ne oldugunu bulana kadar perisan oluyorum.bir gidayin alerjen olup olmadigini anlamak mumkun olmadiysa bir kere az miktarda daha yiyerek gozlemliyorum.

koalacim ben asi karsiti degilim..oglumun asilari tam.kizima da yaptiriyorum.sadece rotayi erteledim cunku alerjik bebeklere ciddi risk.kizimin siddetli ve çoklu besin alerjisinden dolayi midir bilmem.herkes bana videolar vs atiyor kuzenelr arkqaslar akrabalar...senin bebeginde bu kadar aglasa acaba dersin..
icim parcalaniyor artik..bazen ister istemez dertleniyorum.sonra kendimi toparliyorum..sonra bir damla kan ile yikiliyorum.ustune de bir de otizmli cocuklarla alerjik cocuklarin ortak ozellikleri olduugunu bir doktordan duyunca icim urperdi korktum.cok şukur oglum alerjik olmasina ragmen otizmli degil.ama ya kizim olursa diye vesveseleniyorum..adi ustunde vesvese..zaten bir onceki mesajda da boyle oldugunu yazmistim..amacim asi karsitligi yapmak degil..oyle olsa kendi evladima yaptırmam.zaten asi karsiti olmak icin cooook ince ince arastirip bu arastirmayi da uzun yillara yaymak gerekir.oylee hee tamam ya deyip karsit olan zaten 2 soruda yıkılır kalir.bu nedenle ibini dibini bilmeden cocugumun sagliligiyla oynayamam.ama evet korktum..ama evet suphelendim..vee evet suphe drvam ediyor.ama bunu arastiracak zamanim yok.o yuzden asilari yaptiriyorum.cunku zaman akıyor..ve ben cocugumu riske edemem...borsa degil ki bu.. yaptirdim asilarimi emanetim Allaha

haklısın her kafadan bir ses çıkıyor. ağzı olan konuşuyor tabir yerindeyse. ben de öyle düşünüyorum, ediyorum. sonra bu konularda uzman degilim ki diyorum. uzmanlara güvenmem gerek diyorum. kendime telkin ediyorum. Rabbim saklasin çocuklarımızı. ❤❤❤

otizm konusunda da hiç kafanı bulandirip, kendini üzme. benim yeğenim otizmli ne alerjisi vardi ne birşeyi. sen iyi ol. zaten alerji zor bir süreç. bir de bunlara üzülme. inşallah çabucak geçer kuzucugun alerjisi. ❤❤

Biz de 4 kardeşiz canım, kardeşlik güzel şey dediğin gibi ama ben kardeşi olmayana da üzülmem yani.. Sırf yalnız kalmasın diye kardeş yapmam. Bir çocuğa zor yetecekken hele.. Tek olup halinden mutlu olan da çok var.

Canim uzulmen cok normal.
Niye agliyor desinler, sen dr bebek bu aglayacak de. Hem de alerjik bi bebek. Iletisimlerinin tek yolu aglamak zaten bebislerin..
Yok canim ben seni anladim.asi karsiti degiliz tabikii.
Zaten bu ucretli asilardan bahsettik daha cok.
Suphe iyidir,tedbire sevk edeer de fazlasi cok kotu, ne yazik ki. Insan bilmek istiyor kontrol etmek istiyor ozellikle evladi ile ilgili her seyi ama mumkun degil.. once Allaha emanetiz.Allahim korusun hepimizi..
Dogrularla, hayirlarla karsilastirsin.
Sen nerdeyse sadece suyla besleniyorsun ya. Boylr boyle nereye kadar gidecek. Annenlerin orda var midir iyi bir cocuk alrrjo uzmano acaba gorunseniz

Ah tikka ah..
Ben hep senin bu kafadaydim da nasipte kiz anasi olmak da varmis. Iyki de aldirmamisim, rabbim vazgecirmis iyki de..
Senin gonlunden gecen boyleyse dikkat edersin canim olmaz
Tek bebek de cok guzel tabiki.
Herseyini ona verebiliorsun arkadas gibiydik biz. Kuzenlerini gorunce beni unuttu
Ama simdi diorum ki madem bebegim olacakti 2.ye, keske daha erken olsaydi oglum yalniz buyumezdi. Imreniorum yasina yakin cok kardes olanlara guzel zaman geciriyorlar.
Ama anne acisindan feci zor oluor.
Ya tikka bi laf var kardes kardesi bicaklar doner tekrar kucaklar diye bakiniz kardeslerim ve ben

İşte bunu ne kadar bilime dayanarak söylüyorlar bunu bilmek lazım.
İnan kaç gündür aynı şeyi düşünüyorum ilerde aşı olmayan çocuklar ile aynı sınıfta okuyacaklar ne olacak
Evet bende bunu düşünüyorum. Allah'a emanet artık.
Canımcım ben sana söylemedim direk yanlış anladın sen. Ben dilzarın söyledikleri üzerine genel konuştum. Çok fazla var çünkü onlardan bahsettim. Rotanın alerjik bebeklerde uygulanmadığı bile oluyor bunu biliyorum zaten. Üstüne altındaysan, üzdüysem özür dilerim.

Popo çatlağını kendin mi gördün doktor mu söyledi canım. Benimki de kaka konusunda seninkiyle aynı maalesef. Mama içiyor muydu seninki de?
Gördüm kuzum yaparken maalesef eminim. İçiyor sma kullanıyorum günde bir de zeytinyağ veriyorum sen ne yapıyorsun peki sizde de oldu mu çatlak?

Neden öyle oldu canım ya?
Kusarken bazen böyle tıkanıyor. Başını yan çevirmeye çalışıyorum öyle zamanlarda ama ısrarla dik tutuyor . Çok kusuyor zaten doğduğundan beri böyle . Bu sefer uzun sürünce baya panik oldum kucağıma alıp ters çevirdim . Öyle zamanlarda tek çıkardıgı ses hık hık . Rabbim korusun bir kerede uykusunda rast gelmiştim . Korkutuyor gerçekten .

aşı karsiti olan alerji profesoru bile yillardir arastirma yaptigini ve hala araştırma surecinin devam ettigini söylüyorsa benim omrum yetmez.ben de yildim surekli videolar makaleler yolluyorlar
.belki doğru bilemem ama su an o ayrimi yapabilecek kafada olmadigim icin doktorumu dinliyorum Allah a emanet ediyorum.

otizmli öğrencilerim oldu.uzunca bir sure rehabilitasyon deneyimim var..aslinda cocuklarin ustune bu kadar dusmemin sebebi belki de bu. orada yasadiklarim yer etmis icimde.Allah evlatlarimizi saklasin korusun..❤

yaa bunu iyi akil ettin dur bakayım..sagol ya ❤ benim yasadigim sehirde bulamadim.belki burada vardir.oglumun sadece sute alerjisi vardi.bunda yok yok..

ya özür dileme...sadece kendimi izah etmek istedim.yonlendirme yapan bilmiş bilmiş konusan biri gibi göründüğümü düşündüm bir an..bir anlık kafa karisikligim yansidi...asla böyle birseye karisamam..kendi evladima bile yön veremiyorum.yarın bana anne asilarimi neden yaptirmadin diyebilir.bana Allah im emaneti..en guzel sekilde bakmakla yükümlüyüm..hepimiz ayniyiz yani.. seni severim kırılmadım asla canim ❤

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…