- 11 Şubat 2008
- 7.252
- 17.425
- 773
- 41
Canım üzülme desek de ne fayda kolay değil.geçen hafta doktor kontrolümüzde çok ağlıyor falan diyince adam direk idrar ve kaka tahlili istedi. İdrar yolu enfeksiyonu yoksa kaka da normalse 6 ay ağlayacak hatta sizinki 7,5 ay ağlayabilir erken doğduğu için dediCanim kendi sütümü sagarak besliyorum . Benim bu az sütüm bile yetiyor kendisine . Ama mamada da ayni tepki. Istahsizligin dibi . Yani enfeksiyon olsa hic degilse tedavi olur duzelir belki gözüyle bakıyorum artık
Dün kızımın arkadaşlarının anneleriyle açık havada oturduk ordaki 2 öğretmen arkadaş da yaptırmamış bebeklerine aşı sen yaptırdın mı neden yaptırdın falan dediler hatta şaşırdım ben de demek çok yaygınmış bu aşı karşıtları. Otizmin sebebi falan fişman baya bir saydılar kendilerince.Kesinlikle katılıyorum. Herkesin kendi düşüncesi ama aşı karşıtlarını asla anlamıyorum. Benimde bir kuzenim var aşı karşıtı,geçen bununla ilgili bir yazı atmış bana. Bilimsel birşeyde değil he gruplarda dolaşan yazılardan. Aşılar kısır yapıyormuş. Bende dedim 'abla sana tek bir soru sorucam, sen aşı oldun mu?'
'oldum.' dedi.
'3 çocuğun var bak kısır değilsin çok şükür, bende oldum bak benimkide kucağımda' dedim.
Sustu, cevap veremedi.
Bilimsel makale okuyup ben yaptırmayacağım diyene eyvallah. Ama o öyle dedi, bu şöyle söyledi yok işte eltimgil yaptırmadı falan yapmayın arkadaşlar. Aşı olan çocuklarda tehlikeye giriyor olmayanlar yüzünden. Bana göre bu da bir vebal.
Ay ne güzel ya keşke bizim ki de öyle yapsa 5-6 günde bir koyu yapıyor bir de poposu çatlamış çok üzüldümSirtina kadar kaka yaptigi icin yikanan bu hanfendi uyuyacagi yerde gozume baka baka tekrar kaka yapior hem de ne sesler cikariyor, kesin yine tasti. Saralim bakalim en basaa
yapma sekerpare kimse ölmemiş mi? yenidoğanlar patır patır ölüyormuş. sebebini bilmiyorlarmış bir tek. kimi hepatittendir, kimi göbek kordonu enfesiyonundan kimi bilmem neyden.
sarılık olmasa bebeklerin üzerine sarı bez örtme adeti olur muydu? annem sarılık olana örterdik diyor. bünyesi kuvvetli olan atlatıyor, kimi engelli oluyor( billirubinin fazla olmasi beyne zarar veriyor) kimi ölüyor işte. kimse sebebini bilmiyor neden? yok nazar yok kirk basmasi yok lohusa hummasi.
anneannemin sekiz çocuğu olmuş 5 i hayatta 3 ü ölü. babannemin 9 çocuğu olmuş 2 si ölü. 10. hamileyken kendisi de vefat ediyor. sarılık olmuş bir gün içinde vefat etmiş. doktora götürme mi var sanki. küçük halam iki yaşındaymış. 7 yetim bırakmış. ne acılar var.
benim kendi annemin 77 doğumlu bebegi ölmüş. köydeymiş, babam askerde. ateşlenmiş iki gün. doktora götüren olmamış. sirke koy bilmem ne? sabahina son nefesini vermiş. 20 günlükmüş. kim bilir ne derdi vardi meleğin.
eski insanlar sağlam diyorlar ya. niye sağlam işte bundan. sağlam olmayan bebekken, çocukken ölüyor zaten. hele düşüklerin sayisi bile belli degil. simdiki gibi yat hiç kalkma, demek yok düşerse bir daha kalır hamile.geriye kalanlarin bünyesi sağlam.
sağlık konusunda eski zamani güzelleyemeyecegim hiç. çocuk felci aşısı olmadığı için yürüyemeyen bir akrabam var benim. anne bebek ölümleri o kadar fazlaymış ki anneannemin yaşıtları seninki kaç benimki üç dört diye sayı yaristiriyorlardi.
Popo çatlağını kendin mi gördün doktor mu söyledi canım. Benimki de kaka konusunda seninkiyle aynı maalesef. Mama içiyor muydu seninki de?Ay ne güzel ya keşke bizim ki de öyle yapsa 5-6 günde bir koyu yapıyor bir de poposu çatlamış çok üzüldüm
İnan kaç gündür aynı şeyi düşünüyorum ilerde aşı olmayan çocuklar ile aynı sınıfta okuyacaklar ne olacakKesinlikle katılıyorum. Herkesin kendi düşüncesi ama aşı karşıtlarını asla anlamıyorum. Benimde bir kuzenim var aşı karşıtı,geçen bununla ilgili bir yazı atmış bana. Bilimsel birşeyde değil he gruplarda dolaşan yazılardan. Aşılar kısır yapıyormuş. Bende dedim 'abla sana tek bir soru sorucam, sen aşı oldun mu?'
'oldum.' dedi.
'3 çocuğun var bak kısır değilsin çok şükür, bende oldum bak benimkide kucağımda' dedim.
Sustu, cevap veremedi.
Bilimsel makale okuyup ben yaptırmayacağım diyene eyvallah. Ama o öyle dedi, bu şöyle söyledi yok işte eltimgil yaptırmadı falan yapmayın arkadaşlar. Aşı olan çocuklarda tehlikeye giriyor olmayanlar yüzünden. Bana göre bu da bir vebal.
Kalppare yaa evet canim.dusununce neler neler var da iste..Allaha teslimiyet,rahatlik ne guzel aslimda da iste..
Oglan nasil mutlu mu anneannede
Canım peki mamanın içine bişey katıyor musun. Ben pekmez kattım çay kaşıgının ucuyla ama nafile almıyo. Ve kaka da kan geçti mi sizde. Nelere alerjikeriniz var kesinleşti mi.
Kesinlikle katılıyorum. Herkesin kendi düşüncesi ama aşı karşıtlarını asla anlamıyorum. Benimde bir kuzenim var aşı karşıtı,geçen bununla ilgili bir yazı atmış bana. Bilimsel birşeyde değil he gruplarda dolaşan yazılardan. Aşılar kısır yapıyormuş. Bende dedim 'abla sana tek bir soru sorucam, sen aşı oldun mu?'
'oldum.' dedi.
Sustu, cevap veremedi.
haklısın her kafadan bir ses çıkıyor. ağzı olan konuşuyor tabir yerindeyse. ben de öyle düşünüyorum, ediyorum. sonra bu konularda uzman degilim ki diyorum. uzmanlara güvenmem gerek diyorum. kendime telkin ediyorum. Rabbim saklasin çocuklarımızı. ❤❤❤aslinda senin gibi düşünüyorum ama bazen kafami karistiriyorlar..dogru soyluyorsun dilzar..dogru sozr ne denir?
kafam hic iyi degil..herkes bisiler söylüyor..kimseyi dinlemiyor doktorumun önerisinde hareket ediyorum ama bazrn bunalıyorum ve o zaman milletin dedikleri dogru mu doye dusunuyorum
heryer gdo..
oglan mutlu ama ben mutusz.herkes nedne boyle agliyir dediginde yikiliyorum
bize uzum pekmezi dokundugu icin sade veriyirum mecbur.doktor vanilya koyabilirsin ama sade dene dedi.sen de bir sade dene istersen.bir de karnı aç iken 30 cc deneyip sonra anne sutu verebilirsiniz.ben ilk seferler 30 cc bile veremedim.damla damla yalattim.tadina alisinca icmeye basladi.
bizim et sut urunlerin hepsi.yunurta tavuk kiraz uzum karpuz yesil kabak mercimek pirinc misir alerjimiz kesin.ama hala emin olamadiklarim var mesela kuruyemisler.kuruyemisleri alerjili bebekelr yediginde olmayan alerji gelisebilirmis diye kestim ama 1 2 aya baslarim once ben yerim tabi. bebek yiyemez ama ufak ufak bunyesi alisir.baligi da kendim denemedim.balik cok alerjen malum.zaten alerjigiz diye.korktum.baharatlar da ayni sekilde.burada bir arkadas kimyonu da kes dedi.doktoru soylemis.bakalim deniyorum.
alerjen gidayi tukettigimde kakada kan cikiyor.bazen hic anlayamadigim halde kakada kan oluyor.
o zaman ne oldugunu bulana kadar perisan oluyorum.bir gidayin alerjen olup olmadigini anlamak mumkun olmadiysa bir kere az miktarda daha yiyerek gozlemliyorum.
koalacim ben asi karsiti degilim..oglumun asilari tam.kizima da yaptiriyorum.sadece rotayi erteledim cunku alerjik bebeklere ciddi risk.kizimin siddetli ve çoklu besin alerjisinden dolayi midir bilmem.herkes bana videolar vs atiyor kuzenelr arkqaslar akrabalar...senin bebeginde bu kadar aglasa acaba dersin..
icim parcalaniyor artik..bazen ister istemez dertleniyorum.sonra kendimi toparliyorum..sonra bir damla kan ile yikiliyorum.ustune de bir de otizmli cocuklarla alerjik cocuklarin ortak ozellikleri olduugunu bir doktordan duyunca icim urperdi korktum.cok şukur oglum alerjik olmasina ragmen otizmli degil.ama ya kizim olursa diye vesveseleniyorum..adi ustunde vesvese..zaten bir onceki mesajda da boyle oldugunu yazmistim..amacim asi karsitligi yapmak degil..oyle olsa kendi evladima yaptırmam.zaten asi karsiti olmak icin cooook ince ince arastirip bu arastirmayi da uzun yillara yaymak gerekir.oylee hee tamam ya deyip karsit olan zaten 2 soruda yıkılır kalir.bu nedenle ibini dibini bilmeden cocugumun sagliligiyla oynayamam.ama evet korktum..ama evet suphelendim..vee evet suphe drvam ediyor.ama bunu arastiracak zamanim yok.o yuzden asilari yaptiriyorum.cunku zaman akıyor..ve ben cocugumu riske edemem...borsa degil ki bu.. yaptirdim asilarimi emanetim Allaha
Biz de 4 kardeşiz canım, kardeşlik güzel şey dediğin gibi ama ben kardeşi olmayana da üzülmem yani.. Sırf yalnız kalmasın diye kardeş yapmam. Bir çocuğa zor yetecekken hele.. Tek olup halinden mutlu olan da çok var.Sabır işi kesinlikle annelik ama keşke bir tane daha ilerde düşünseniz. Fikriniz değişir belki zamanla☺ Ben çok isterim evladımın bi kardeşi olsun her daim destekçisi olsun anne babası başında olmayınca kardeşi olsun. Zamanı gelince yapacağım zaten uzatmayı düşünmüyorumBenim bi abim bi erkek kardeşim var. Misafirim gelecek kardeşim geldi oğlanı epey oyaladı her işimi yaptım. Gelmese mümkün değil yapamazdım oda hep der iyiki Ablam var diye. Eşim şehir dışında dünde abim market alışverişimi yaptı getirdi. Kardeş önemli. Tabi herşeyinde hayırlısı. Hayırlı oldukları için ben böyle düşünüyorum ağzı yananlar daha farklı düşünüyorlardır tabi
Canim uzulmen cok normal.heryer gdo..
bize uzum pekmezi dokundugu icin sade veriyirum mecbur.doktor vanilya koyabilirsin ama sade dene dedi.sen de bir sade dene istersen.bir de karnı aç iken 30 cc deneyip sonra anne sutu verebilirsiniz.ben ilk seferler 30 cc bile veremedim.damla damla yalattim.tadina alisinca icmeye basladi.
bizim et sut urunlerin hepsi.yunurta tavuk kiraz uzum karpuz yesil kabak mercimek pirinc misir alerjimiz kesin.ama hala emin olamadiklarim var mesela kuruyemisler.kuruyemisleri alerjili bebekelr yediginde olmayan alerji gelisebilirmis diye kestim ama 1 2 aya baslarim once ben yerim tabi. bebek yiyemez ama ufak ufak bunyesi alisir.baligi da kendim denemedim.balik cok alerjen malum.zaten alerjigiz diye.korktum.baharatlar da ayni sekilde.burada bir arkadas kimyonu da kes dedi.doktoru soylemis.bakalim deniyorum.
alerjen gidayi tukettigimde kakada kan cikiyor.bazen hic anlayamadigim halde kakada kan oluyor.
o zaman ne oldugunu bulana kadar perisan oluyorum.bir gidayin alerjen olup olmadigini anlamak mumkun olmadiysa bir kere az miktarda daha yiyerek gozlemliyorum.
koalacim ben asi karsiti degilim..oglumun asilari tam.kizima da yaptiriyorum.sadece rotayi erteledim cunku alerjik bebeklere ciddi risk.kizimin siddetli ve çoklu besin alerjisinden dolayi midir bilmem.herkes bana videolar vs atiyor kuzenelr arkqaslar akrabalar...senin bebeginde bu kadar aglasa acaba dersin..
icim parcalaniyor artik..bazen ister istemez dertleniyorum.sonra kendimi toparliyorum..sonra bir damla kan ile yikiliyorum.ustune de bir de otizmli cocuklarla alerjik cocuklarin ortak ozellikleri olduugunu bir doktordan duyunca icim urperdi korktum.cok şukur oglum alerjik olmasina ragmen otizmli degil.ama ya kizim olursa diye vesveseleniyorum..adi ustunde vesvese..zaten bir onceki mesajda da boyle oldugunu yazmistim..amacim asi karsitligi yapmak degil..oyle olsa kendi evladima yaptırmam.zaten asi karsiti olmak icin cooook ince ince arastirip bu arastirmayi da uzun yillara yaymak gerekir.oylee hee tamam ya deyip karsit olan zaten 2 soruda yıkılır kalir.bu nedenle ibini dibini bilmeden cocugumun sagliligiyla oynayamam.ama evet korktum..ama evet suphelendim..vee evet suphe drvam ediyor.ama bunu arastiracak zamanim yok.o yuzden asilari yaptiriyorum.cunku zaman akıyor..ve ben cocugumu riske edemem...borsa degil ki bu.. yaptirdim asilarimi emanetim Allaha
Ah tikka ah..Biz de 4 kardeşiz canım, kardeşlik güzel şey dediğin gibi ama ben kardeşi olmayana da üzülmem yani.. Sırf yalnız kalmasın diye kardeş yapmam. Bir çocuğa zor yetecekken hele.. Tek olup halinden mutlu olan da çok var.
İşte bunu ne kadar bilime dayanarak söylüyorlar bunu bilmek lazım.Dün kızımın arkadaşlarının anneleriyle açık havada oturduk ordaki 2 öğretmen arkadaş da yaptırmamış bebeklerine aşı sen yaptırdın mı neden yaptırdın falan dediler hatta şaşırdım ben de demek çok yaygınmış bu aşı karşıtları. Otizmin sebebi falan fişman baya bir saydılar kendilerince.
Evet bende bunu düşünüyorum. Allah'a emanet artık.İnan kaç gündür aynı şeyi düşünüyorum ilerde aşı olmayan çocuklar ile aynı sınıfta okuyacaklar ne olacak
Canımcım ben sana söylemedim direk yanlış anladın sen. Ben dilzarın söyledikleri üzerine genel konuştum. Çok fazla var çünkü onlardan bahsettim. Rotanın alerjik bebeklerde uygulanmadığı bile oluyor bunu biliyorum zaten. Üstüne altındaysan, üzdüysem özür dilerim.heryer gdo..
Gördüm kuzum yaparken maalesef eminim. İçiyor sma kullanıyorum günde bir de zeytinyağ veriyorum sen ne yapıyorsun peki sizde de oldu mu çatlak?Popo çatlağını kendin mi gördün doktor mu söyledi canım. Benimki de kaka konusunda seninkiyle aynı maalesef. Mama içiyor muydu seninki de?
Az önce yavrum boğuluyordu nerdeyseöyle korktum ki . Daha öncede olurdu ama tıkandı çocuk uzun süre , kıp kırmızı oldu . Tam da severken videoya alıyordum . Yanımda yatıracağım artık.
Kusarken bazen böyle tıkanıyor. Başını yan çevirmeye çalışıyorum öyle zamanlarda ama ısrarla dik tutuyor . Çok kusuyor zaten doğduğundan beri böyle . Bu sefer uzun sürünce baya panik oldum kucağıma alıp ters çevirdim . Öyle zamanlarda tek çıkardıgı ses hık hık . Rabbim korusun bir kerede uykusunda rast gelmiştim . Korkutuyor gerçekten .Neden öyle oldu canım ya?
Neden öyle oldu canım ya?
haklısın her kafadan bir ses çıkıyor. ağzı olan konuşuyor tabir yerindeyse. ben de öyle düşünüyorum, ediyorum. sonra bu konularda uzman degilim ki diyorum. uzmanlara güvenmem gerek diyorum. kendime telkin ediyorum. Rabbim saklasin çocuklarımızı. ❤❤❤
otizm konusunda da hiç kafanı bulandirip, kendini üzme. benim yeğenim otizmli ne alerjisi vardi ne birşeyi. sen iyi ol. zaten alerji zor bir süreç. bir de bunlara üzülme. inşallah çabucak geçer kuzucugun alerjisi. ❤❤⚘
Canim uzulmen cok normal.
Niye agliyor desinler, sen dr bebek bu aglayacak de. Hem de alerjik bi bebek. Iletisimlerinin tek yolu aglamak zaten bebislerin..
Yok canim ben seni anladim.asi karsiti degiliz tabikii.
Zaten bu ucretli asilardan bahsettik daha cok.
Suphe iyidir,tedbire sevk edeer de fazlasi cok kotu, ne yazik ki. Insan bilmek istiyor kontrol etmek istiyor ozellikle evladi ile ilgili her seyi ama mumkun degil.. once Allaha emanetiz.Allahim korusun hepimizi..
Dogrularla, hayirlarla karsilastirsin.
Sen nerdeyse sadece suyla besleniyorsun ya. Boylr boyle nereye kadar gidecek. Annenlerin orda var midir iyi bir cocuk alrrjo uzmano acaba gorunseniz
İşte bunu ne kadar bilime dayanarak söylüyorlar bunu bilmek lazım.
Evet bende bunu düşünüyorum. Allah'a emanet artık.
Canımcım ben sana söylemedim direk yanlış anladın sen. Ben dilzarın söyledikleri üzerine genel konuştum. Çok fazla var çünkü onlardan bahsettim. Rotanın alerjik bebeklerde uygulanmadığı bile oluyor bunu biliyorum zaten. Üstüne altındaysan, üzdüysem özür dilerim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?