Ha bi de şeftali ve kiraz yemiştim
Az önce benim oğlan düştü kızlar kanepedenyastığa yatırmıştım uyanmasın diye beşiğe koymadım. Uyanmış kalkmaya çalışırken dönmüş yuvarlanıp düşmüş sanırım. kanepe çok yüksek değil şükür ki artık dikkat etmek lazım hareketleniyorlar koyduğumuz gibi kalmıyorlar
Evet canım kültüre de bakıldı temiz çıktıNeyse ki almış canım sıkma canını. Görümcemin oğlan ilk 2 ay 25 gr almıştı sadece ek gıdaya geçince toparlandı baya . Senin kız da belki ek gıdayı güzel yiyip toplanacaktır. Bir de idrar testi yaptırdınız ya kültüre bakıldı mı yani şu 3 gün sonra çıkan sonuca? Kısa zamanda çıkan testte çıkmıyor bazen ama kültürde çıkıyor enfeksiyon varsa
İyi canım şükür bir sıkıntısı yoksimdi nasil canım... cok üzüldüm... gecmis olsun canimAllah sifa versin
O zaman yapısı bu şekilde canım. Var mı ailelerde böyle iştahsız biri. Gerçekten çoğu huyları genetik oluyor. İnşallah zamanla düzene girer.Evet canım kültüre de bakıldı temiz çıktı
Biz çok çıkıyorux canım açık havaya. Yürüyüş yapıyoruz, parkta kızlar bisiklet, paten sürüyor, at çifliğine, bahçeli cafelerde falan oturuyoruz. Bebek durmazsa en kötü kucağıma alıp uyutuyorum arabasında hafif hafif sallıyorum uyuduktan sonra. Arabasında da durmazsa kucağımda duruyor öyle oturuyorum yada eşim alıyor. Mamasını, malzemesini alıp çıkıyoruz sıkıntı yaşamıyoruz şükür. Yarın sabah kahvaltıya gidelim diyoruz bakalımKizlar kizlar selamlaarr..
bebekle nereye gidiyrosunuz siz mesela disariya.ben pek sevmiorum.disariyi da..oglum icin iste.
balik tutmak istiyor ben bbeekle mafolurum diye dusunuorum kac saat.
korona var zaten, kucuk bebek de var zaten.. otur evinde yaa diorum da oglum icin iste..
Biz bol bol konuşuyoruz canım. Önce oyun halısına koyuyorum biraz, bazen dönencesini açıyorum onu dinliyor bakıyor. Sonra alıp bebek kartları var onları gösteriyorum anlatıyorum ingilizce de anlatıyorumSelam herkese gün içerisinde bebekleri nasıl oyalıyorsunuz oynadığınız küçük oyunlar var mı varsa ayına göre paylaşırmısınız biz bugün 102 günlük olduk
Ayy olmaz mı dayısı var sabah kahvaltısı ile akşam eder . Yemek seçer , daha doğrusu yemek yemez . Önüne tek kahvaltı koy . İnşallah ona benzememiştir , yoksa ek gıdada da çekeceğim varO zaman yapısı bu şekilde canım. Var mı ailelerde böyle iştahsız biri. Gerçekten çoğu huyları genetik oluyor. İnşallah zamanla düzene girer.
Selam Ilgaznaz..Selam herkese gün içerisinde bebekleri nasıl oyalıyorsunuz oynadığınız küçük oyunlar var mı varsa ayına göre paylaşırmısınız biz bugün 102 günlük olduk
Valla bi oyunoynamıyorum belli şarkı söylüyorum balkonda geziyoruz konuşuyorum bol bol oyuncaklarını koyuyorum baEn emzir altdeğiştir uyut derken bi bakıyorum gece olmuşSelam herkese gün içerisinde bebekleri nasıl oyalıyorsunuz oynadığınız küçük oyunlar var mı varsa ayına göre paylaşırmısınız biz bugün 102 günlük olduk
MaşallahSelam Ilgaznaz..
Biz de 105 günlüğüz, sabahları 6:30 civarı erken uyanıyor yüzüstü yattığı için uyandığında hemen çeviriyorum yatağından çıkartmıyorum sırtının altına yastık koyup bekliyorum tamamen kendi kendine gözlerini açıp bana gülene kadar. Tabi ki çoook aç uyanmamışsa. Gazı kakası vs. yoksa güzel bir esniyor. Kollarını bacaklarını hareket ettirerek sallıyorum ki kasları kendi hâline gelsin. Hiç sıkıntısı yoksa 20 dk. yatağının üzerinde dönenceye bakıyoruz hem ben konuşuyorum oğlum günaydın nasılsın iyi uyudun mu diyerek hem onun müziği ve dönen hayvanlarını gösterip sayıyorum. Bu bir kurbağa. Bu bir civciv, bu da bir arı vs.
Dönence geçerken bazı hayvanların gözünün içine bakıyor o zaman ben de o hayvanın sesini taklit ediyorum.
Dönenceye bakiniyor 7-8dk. ağlamadan. Tek başına da birakabiliyorum.
Bezini değiştirirken ağzıma bir çıngırak sallıyorum o da gülüyor tabi hep bu zamanlarda onunla ilgilenerek konuşurum çiş mi yaptı oğlum hadi cici olsun vb.
Emzirdikten sonra genellikle gazı çıkarırken pilates topunda hafif hafif sırtını sıvazlarım o anlarda da arkada görebileceği şekilde desenli bir nesne olur ki odaklanabilsin bu bazen bir çarşaf bazen çizgili bir kırlent oluyor
Sonra kucağıma alıp gezdiriyorum genelde mutfakta bişey yaparken o da omzumun üstünden sağa sola bakıyor. Salonda oyun halısı var saat 8:45 gibi karnı tok gazı yokken ilk uykudan hemen önce o halıda kendi başına oyunlar oynar, sıkılınca agular giderim biraz da ben ona anlatırım halıda hikayeler dinlemeye bayılıyor.
İlk uykusunu yatıp öğlen kalkınca genelde dans ettiriyorum müzikle birlikte boynuma sarılarak bacaklarını da bele dolayip, o da şaşkın şaşkın bakıyor.
Dışarı çıkıcaksak zaten herhangi bir şeye gerek kalmaz etraftaki herşey ilgisini çeker
Akşamları daha sakin oyunlara devam ediyoruz. Mesela kanepede ben dizlerimi dikiyorum dizime yatırıp onla konuşuyorum sohbetten sıkılınca aynı pozisyonda onu koltukaltlarından tutup kollarımı dümdüz yukarı uzatıyorum başımın üstüne kadar aynı anda uçak sesi çıkararak yükseltiyorum ki en yukarıdan aşağıya indirirken yine uçak iniş sesi çıkartıyorum sonra yavaş yavaş göz hizama getiriyorum ve o an yanağına öpücük konduruyorum.
Akşam yemek saatinde ana kucağından bizi izlemeye alıştı masaya tabak getirip götürürken ona da el sallıyor şarkı söyleyerek bazen elimde bir çıngırak sallayarak ağlamadan orada oturmasını sağlıyorum. Ana kucağında o otururken biz genelde yemek yiyoruz. Yemekten sonra ana kucağında onu da ayağımla hafifçe sallayarak bir kitap okuyorum her sayfada mutlaka o kitaba bakarak uygun mimikler yapıyorum. Kesinlikle hoşlanıyor mimiklerimle okuyunca. En son da banyo faaliyeti var. Hava sıcaksa biraz banyoyu uzun tutuyoruz çünkü ev çok sıcak olduğu zaman rahatlaması uzun sürüyor
Ben banyoda kuş sesi veya nehir sesi dinletiyorum ki rahatlatıcı etkisi olsun. 20:00 civarı banyo sonunda bez değiştirme ve bebe yağıyla masaj yapıyorum. O anlarda da odasındaki seveceği peluş oyuncakları gösteriyorum ki yumuşak dokuları ile gece uykusuna hazırlık bağlantısı oluşturabilsin. Gece uykudan önce 2 ölçüde mama veriyorum sonra gazı çıkana kadar pilates topunda hoplama ve hafif bi ninni dinletip saclarini okşayarak uyku öncesi rutinimizi tamamlıyoruz
Kuzum ilk 6 Ay olmaz sen başkalarına bakıp kendini üzme bazı bebekler akıllı oluyor ama bebek sonuçta bir anda bozuluyor. Rutin oluşturmak için çok erken ben ne zaman isterse o zaman uyutup o zaman kaldırıyorum.Kızlar gece uyku rutininiz var mı?
Bizim yokta gece uyku düzenimizde yok.
Gece uyuduğu uyandığı saatler hep değişiyor bir rutin mi oluştursam işe yarar mı?
Umarım iştahı açılır kuzum ya ne diyiö yemeyen çocuk her çagda zor ek gıdada zorlama inşallah@Lepistesb sizin kilo alımı nasıldı bu ay ?
Rota yı yaptırıp geldik bu ay tahmin ettiğim gibi az kilo almış . Ne yapacağım ben bu çocuk neden beslenemiyorEmiyor diye nasıl sevindim . Ama güçlü emmiyor doymuyor biliyorum. Emerken göğsümü çekmesini bile az hissediyorum .Uyurken zaten ne mama ne emme . Kaç saatte bir 20-30 cc ile idare ediyor . 400 gr almış 32 günde . Şırınga deniyorum kursağından geçsin de tek diye . Ama yutmuyor döküyor . Bir akıl verin Kızlar . İlk ay sadece iyi kilo aldığı için şu an kilo su ayına göre normal kalıyor ama böyle olursa bir daha ki ay normalin altına düşer herhalde .
Valla ben çok seviyorum dışarıyı ama kendi başıma cesaret edemiyorum bi kere yürüyüşe çıktık aman nasıl ağladı denize gircez bakalım çarşamba sahilde arkadaşlarımla oturmayı deniycem neler olacak anlatırımKizlar kizlar selamlaarr..
bebekle nereye gidiyrosunuz siz mesela disariya.ben pek sevmiorum.disariyi da..oglum icin iste.
balik tutmak istiyor ben bbeekle mafolurum diye dusunuorum kac saat.
korona var zaten, kucuk bebek de var zaten.. otur evinde yaa diorum da oglum icin iste..
Seninki de mantıklı olmuş süs eşyası düşünene kadar emoji koymakMeraba teyzeleeerr
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?