yok canim ya ne rutini. bugün gündüz benimle yatti benimle kalkti. emerek uyuyordu. sonra yavaşça yanından kalkip gidiyordum. bugun imkani yok uyumadi. ben kalktim o uyandi, ben kalktim o uyandi. hal kalmadi memelerde. uyumadigi gibi huzurlu olsa. o da yok. miz miz mizzzzzKızlar gece uyku rutininiz var mı?
Bizim yokta gece uyku düzenimizde yok.
Gece uyuduğu uyandığı saatler hep değişiyor bir rutin mi oluştursam işe yarar mı?
Kuzum oluşmaya başladı gece şükür ama gündüzde bi rutin yok pek bazen çok az uyuyorKızlar gece uyku rutininiz var mı?
Gece uyuduğu uyandığı saatler hep değişiyor bir rutin mi oluştursam işe yarar mı?
güle güle güzel günlerde oturun canim. ohh mis gibi. halletmissin ne güzel.Ben taşınmayı başardımdarısı sizlerin başına bir kaç kişi daha vardı taşınacak böyle bir yorgunluk yok ve düzenimiz bozulmasın diye de bir günde yerleştirdim hemen hemen her yeri sanırım bel fıtığımı azdırdım regl de oldum ama yine de yıkılmadım ayaktayım size oğlumun odasından parça atıyorum diğeri de kızımın odasından.. tilkidunyasi diye bir siteden aldım.. sevgiler
güle güle güzel günlerde oturun canim. ohh mis gibi. halletmissin ne güzel.
taşınanlar furyasina ben de ekleneceğim insallah. bu hafta kesin belli olacak. sonra 10 15 güne taşınmayı planlıyoruz. şimdiki evimin depolama alani çok vardi. taşınacağım evin hiç yok. bakalim ne olacak. geceleri uykum kaçıyor plan yapmaktan. daha başlamadan yoruldum.
Kızlar gece uyku rutininiz var mı?
Biz de bıngıldak için gittik. Hayatımda gördüğüm en ilgisiz doktordu sanırım. Ne sorsam olabiliiiir diyordubir sürü kan ve ultrason istedi gittik nasıl kalabalık nasıl. Eşim gel hasta olmayan çocuğu da hasta edicez yoksa dedi geri çıktık vermeden. Başka doktor araştırcaz sanırım şu tasinma işi bitsin de.
@mmisey siz ne yaptınız canım?
İncileri döküldü desene tühBıngıldak için ben de devlet hastanesinden hatta çocuğun doğduğu hastaneden randevu almıştım çocuk sağlığı dr.a gittim. Boy-kilo baş çevre takibini yapmıyorum dedi sağlık ocakları bakıyor dedi.
Bıngıldağı normalmiş ama kemiklerinin alnında bitiştiği yerde bizimki biraz çıkıntılı görünüyor. Elini gezdirdi bıngıldak normal ddi kemik çıkıntısı da genetikmiş. Aynı dediğin gibi yani Blup üstünkörü muayene yaptı, kalp dinledi ciğer dinledi elini tuttu kaldırdı kuvveti iyi dedi. Başka birşey yok, 6.ay kan tahlilleri vermeye gelin diyip sustu. Ama ben yine duramadım sormadan. 20 Haziranda oğlum sünnet oldu da dr. hanım pipi ve torbaları kontrol ederseniz sevinirim dedim. Hemen çocuk cerrahisi bakıyor o bölüme gösterin vs. dedi. Ama ben özelde klinik bulup yaptırdık koronadan dolayı mecburen hastanelere gelemedik. Bizimkini sunnet eden dr. uzaktan ilgilendi, Kurtköy'de muayenehanesi kontrolü sadece whatsapp üzerinden yapıyor. O yüzden sizin bilginiz doğrudur hocam diyerek alttan alarak konuştum da öyle ikna olup baktı bir sorun yok dedi.
misskokulumm gecmis olsun canim. Rabbim korumus,ben de korkuyorum dusmesinden.. yok dimi bi skntisi..
@nzh99 Canim her seyi dr denemissin neden acilmiyor ki burnu. Kikirdak hala olusmamis midir acaba.
Ya da burun yikama var da enjektorle ben yapamiyorum onu ya. Belki de alerjiktir baharin ddigingibi.
N Nehir8077 senin de mi kucuk erkegin adi umut cok yaramaz mi cok hareketli asi bana hep boyle umutlar denk geldi de
@Tikkabilla Sagol canim bilgilendirdin yine. Ama guncel anne de dogru ve ya uygun tarihleri belirtmemis rutinini anlatmis, hala soru isareti. Rabbim korusun evlatlarimizi.
Kalppare canim patates de giderse ne kalacak ki geriye serumla mi besleneceksin
Sen kesin bul bir cocuk alerjo uzmano. Gerekirse mamaya basla, bir tane daha bebegin var gucten duseceksin iyice ya. Zaten vitaminsiz de kaldin yani baksana.
Biz de bıngıldak için gittik. Hayatımda gördüğüm en ilgisiz doktordu sanırım. Ne sorsam olabiliiiir diyordubir sürü kan ve ultrason istedi gittik nasıl kalabalık nasıl. Eşim gel hasta olmayan çocuğu da hasta edicez yoksa dedi geri çıktık vermeden. Başka doktor araştırcaz sanırım şu tasinma işi bitsin de.
@mmisey siz ne yaptınız canım?
Bıngıldak için ben de devlet hastanesinden hatta çocuğun doğduğu hastaneden randevu almıştım çocuk sağlığı dr.a gittim. Boy-kilo baş çevre takibini yapmıyorum dedi sağlık ocakları bakıyor dedi.
Bıngıldağı normalmiş ama kemiklerinin alnında bitiştiği yerde bizimki biraz çıkıntılı görünüyor. Elini gezdirdi bıngıldak normal ddi kemik çıkıntısı da genetikmiş. Aynı dediğin gibi yani Blup üstünkörü muayene yaptı, kalp dinledi ciğer dinledi elini tuttu kaldırdı kuvveti iyi dedi. Başka birşey yok, 6.ay kan tahlilleri vermeye gelin diyip sustu. Ama ben yine duramadım sormadan. 20 Haziranda oğlum sünnet oldu da dr. hanım pipi ve torbaları kontrol ederseniz sevinirim dedim. Hemen çocuk cerrahisi bakıyor o bölüme gösterin vs. dedi. Ama ben özelde klinik bulup yaptırdık koronadan dolayı mecburen hastanelere gelemedik. Bizimkini sunnet eden dr. uzaktan ilgilendi, Kurtköy'de muayenehanesi kontrolü sadece whatsapp üzerinden yapıyor. O yüzden sizin bilginiz doğrudur hocam diyerek alttan alarak konuştum da öyle ikna olup baktı bir sorun yok dedi.
Bir de mutfak yenileyemedik bunun iki sene idare etmesi lazım o zaman bir kredi bitecek yaptırabileceğim o yüzden eşim boyadı onu da atayım fikir olsun.. boyası 300 toplam maliyet 470 falan..
Kulplar daha gelemedi maalesef
yok canim ya ne rutini. bugün gündüz benimle yatti benimle kalkti. emerek uyuyordu. sonra yavaşça yanından kalkip gidiyordum. bugun imkani yok uyumadi. ben kalktim o uyandi, ben kalktim o uyandi. hal kalmadi memelerde. uyumadigi gibi huzurlu olsa. o da yok. miz miz mizzzzz
şimdi de aynisini yapıyor. sözde gece uykusuna yatacak ama hala salmıyor beni. akşam yemeğini zor şer yedim. çay içesim var azıcık kafa dağıtasım var. ama yok. atak haftası mıdir, huysuzluk kafasi midir bilemedim.
Ben taşınmayı başardımdarısı sizlerin başına bir kaç kişi daha vardı taşınacak böyle bir yorgunluk yok ve düzenimiz bozulmasın diye de bir günde yerleştirdim hemen hemen her yeri sanırım bel fıtığımı azdırdım regl de oldum ama yine de yıkılmadım ayaktayım size oğlumun odasından parça atıyorum diğeri de kızımın odasından.. tilkidunyasi diye bir siteden aldım.. sevgiler
Canım neyle besleneceğiz ben bilemedim valla. Bir şekilde yiyeceğiz öyle ya da böyle geçecek bu günlernasil gitsin egg..anneme geldim..üzülüyorum niye böyle diye..boyle uzulmemem lazim..kendimi toparlamam lazim..artik patatesten de suphe ediyorun.birkac gun yemedim.kakasi normallesmisti.patates yedim sabah 7 ye kadar agladi.kakada mukusluydu.geriye de bişi kalmadı zaten..nereye kadar boyle
ben de 3+1 den 4+1 e gidiyorum ama burada vestiyer dolabim o kadar büyükki. tüm yatak yorgan valiz herşeyi topluyordu. yeni evde öyle bir imkanim yok. ileride hem kendi odamıza hem küçük beyin odasina dolap yaptıracağım ama o olana kadar. dur bakalim.ben3+1deydim ama küçük tuvaleti kapatmıştık orası dünyayı topluyordu, burası 5+1 ama sanki o kadar toparlanmadı, bir de en büyük sorunmutfak dolabım az..
Başlangıcı bence saatle yapma, işlemleri sıraya sokmak daha kolay olabilir. Bence rutin ne olmasını istiyosan onu sıraya koy. Mesela uykudan uyanma-oyun-emzirme-banyo-masaj-ninni-pışpış..vs Benim naçizane tavsiyem saatlere değil de bebeğini en iyi sen bilirsin onun nasıl bir duz mi varsa ona göre hareket edebilirsin.Kızlar gece uyku rutininiz var mı?
Canım neyle besleneceğiz ben bilemedim valla. Bir şekilde yiyeceğiz öyle ya da böyle geçecek bu günler
Süper gerçektenSelam Ilgaznaz..
Biz de 105 günlüğüz, sabahları 6:30 civarı erken uyanıyor yüzüstü yattığı için uyandığında hemen çeviriyorum yatağından çıkartmıyorum sırtının altına yastık koyup bekliyorum tamamen kendi kendine gözlerini açıp bana gülene kadar. Tabi ki çoook aç uyanmamışsa. Gazı kakası vs. yoksa güzel bir esniyor. Kollarını bacaklarını hareket ettirerek sallıyorum ki kasları kendi hâline gelsin. Hiç sıkıntısı yoksa 20 dk. yatağının üzerinde dönenceye bakıyoruz hem ben konuşuyorum oğlum günaydın nasılsın iyi uyudun mu diyerek hem onun müziği ve dönen hayvanlarını gösterip sayıyorum. Bu bir kurbağa. Bu bir civciv, bu da bir arı vs.
Dönence geçerken bazı hayvanların gözünün içine bakıyor o zaman ben de o hayvanın sesini taklit ediyorum.
Dönenceye bakiniyor 7-8dk. ağlamadan. Tek başına da birakabiliyorum.
Bezini değiştirirken ağzıma bir çıngırak sallıyorum o da gülüyor tabi hep bu zamanlarda onunla ilgilenerek konuşurum çiş mi yaptı oğlum hadi cici olsun vb.
Emzirdikten sonra genellikle gazı çıkarırken pilates topunda hafif hafif sırtını sıvazlarım o anlarda da arkada görebileceği şekilde desenli bir nesne olur ki odaklanabilsin bu bazen bir çarşaf bazen çizgili bir kırlent oluyor
Sonra kucağıma alıp gezdiriyorum genelde mutfakta bişey yaparken o da omzumun üstünden sağa sola bakıyor. Salonda oyun halısı var saat 8:45 gibi karnı tok gazı yokken ilk uykudan hemen önce o halıda kendi başına oyunlar oynar, sıkılınca agular giderim biraz da ben ona anlatırım halıda hikayeler dinlemeye bayılıyor.
İlk uykusunu yatıp öğlen kalkınca genelde dans ettiriyorum müzikle birlikte boynuma sarılarak bacaklarını da bele dolayip, o da şaşkın şaşkın bakıyor.
Dışarı çıkıcaksak zaten herhangi bir şeye gerek kalmaz etraftaki herşey ilgisini çeker
Akşamları daha sakin oyunlara devam ediyoruz. Mesela kanepede ben dizlerimi dikiyorum dizime yatırıp onla konuşuyorum sohbetten sıkılınca aynı pozisyonda onu koltukaltlarından tutup kollarımı dümdüz yukarı uzatıyorum başımın üstüne kadar aynı anda uçak sesi çıkararak yükseltiyorum ki en yukarıdan aşağıya indirirken yine uçak iniş sesi çıkartıyorum sonra yavaş yavaş göz hizama getiriyorum ve o an yanağına öpücük konduruyorum.
Akşam yemek saatinde ana kucağından bizi izlemeye alıştı masaya tabak getirip götürürken ona da el sallıyor şarkı söyleyerek bazen elimde bir çıngırak sallayarak ağlamadan orada oturmasını sağlıyorum. Ana kucağında o otururken biz genelde yemek yiyoruz. Yemekten sonra ana kucağında onu da ayağımla hafifçe sallayarak bir kitap okuyorum her sayfada mutlaka o kitaba bakarak uygun mimikler yapıyorum. Kesinlikle hoşlanıyor mimiklerimle okuyunca. En son da banyo faaliyeti var. Hava sıcaksa biraz banyoyu uzun tutuyoruz çünkü ev çok sıcak olduğu zaman rahatlaması uzun sürüyor
Ben banyoda kuş sesi veya nehir sesi dinletiyorum ki rahatlatıcı etkisi olsun. 20:00 civarı banyo sonunda bez değiştirme ve bebe yağıyla masaj yapıyorum. O anlarda da odasındaki seveceği peluş oyuncakları gösteriyorum ki yumuşak dokuları ile gece uykusuna hazırlık bağlantısı oluşturabilsin. Gece uykudan önce 2 ölçüde mama veriyorum sonra gazı çıkana kadar pilates topunda hoplama ve hafif bi ninni dinletip saclarini okşayarak uyku öncesi rutinimizi tamamlıyoruz
mamayi arttırdım..bari karnı rahat eder diye canım..aslinda hayatimda birtakım sıkıntılar var..alerji de olunca iyice üzüntü oluyor..yoksa baş ederim..kolayla yıkılmak karakterimde yok ama iste galiba artik direncim kalmadi..yaslaniyir muyum nee..yas oldu 31
blup tasiniyor musun? dogru duzgun bakamiyorum..hayırlı ugurlu olsun canim..guzel ve kolayca girin yeni evinize insAllah
oglan icin de uzulme.daha uygun bir hastane bulursun insAllah canimcim ❤❤
ayy ne sinir bir doktormuş o öyle.bu korona zamanı her bir tetkik icin başka doktora mi gidelim yani..cocuk doktorları bircok doktora göre cok daha genis bir alanda bilgi sahibidirler aslinda.bu doktorun bakası yokmuş
Biz parka gidiyoruz genelde ya da evin etrafında tur atıyoruz canım. Bazen pikniğe gittiğimizde oldu öyle zamanlarda şansa uyuyor, uyumasa biraz zor oluyor açıkcası.
Ooo masallah canim. Ben bebeksizken her gun oglumla disardaydim tabi de simdi bebek vsr, korona var, ben de nukseden temizlik takintilari var ev daha iyi geliyor. Bebekle zor ya disarisi kizim 10 defa kaka yapti belki de disarida olsam yandik. Ki oglum da hic durmaz pesinden kosmak lazim, e gelince soyunup sirayla dus..ooo vazgectim bile yarin cikariz diyordumBiz çok çıkıyorux canım açık havaya. Yürüyüş yapıyoruz, parkta kızlar bisiklet, paten sürüyor, at çifliğine, bahçeli cafelerde falan oturuyoruz. Bebek durmazsa en kötü kucağıma alıp uyutuyorum arabasında hafif hafif sallıyorum uyuduktan sonra. Arabasında da durmazsa kucağımda duruyor öyle oturuyorum yada eşim alıyor. Mamasını, malzemesini alıp çıkıyoruz sıkıntı yaşamıyoruz şükür. Yarın sabah kahvaltıya gidelim diyoruz bakalımbu yaz ev çok mu sıcak yoksa ben mi sadece bu yaz evdeyim diyorum ben de sanırım hiç evde oturmuyorduk
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?