Allah akıl fikir versin ya. Olmaz inşallah korkma. Sen naptın barıştın m?Kizlar ya benm kv yine sacma sapan hareketler ediyo tutmus azcik yoğurt vermis benm oglana alissin diye 4 bucuk olsn ben vericem yapma dedim ya yapma sakin. Oturmaya alissin yemeye alissin diye diye varya mahvedecek çocuğumu. Mamadan tiksinmistir diyo. Bisey olmaz dimi cok az vermis korkuyorm valla
Kizlar ya benm kv yine sacma sapan hareketler ediyo tutmus azcik yoğurt vermis benm oglana alissin diye 4 bucuk olsn ben vericem yapma dedim ya yapma sakin. Oturmaya alissin yemeye alissin diye diye varya mahvedecek çocuğumu. Mamadan tiksinmistir diyo. Bisey olmaz dimi cok az vermis korkuyorm valla
Var ya olmaz olur mu işin içinde Uykuya dalma varsa ağlamak uykunun olmazsa olmaz bir parçası gerçi dün gece babası omuznda gaz çıkartıyodu gaz çıkartıp doydu şimdi mayışır dediğimiz bir anda bastı yaygarayı hergelebir anı bir anını tutmuyor
Valla bu gidişle değiştire değiştire bulucaz sonsuzşükürler. Minicik bebelerimiz Allah'a emanet. Dr.lara her ay gitmek gerekiyor mu bilmiyorum ilk bebeğim o yuzden bilgim yok ama ben kendime güvenmiyorum nasıl olsa üstten üstten bile olsa bakacak en azından bir doktor gözüyle görsün istiyorum.
Belki abartıyorum çok haklısın iyi dr bulmak çocuk takibi için şart, ama o kadar az ki gerçekten sayıları oğlum büyümeden doğru dürüst bulurum umarımTeşekkür ederiz
Gececi online +1
Ayyyy baya belliYarın rota aşımız olcak korkuyorum ya yan etkisinden bide haydomun alt dis yerleri bembeyaz olmuş bu kadar erken diş çıkmaz heralde değil mi az bulanık oldu ama sizin bebislerinki de böyle mi kızlar
Ben 2.ayda yaptırdım canım rotayı. Şimdi de 4.ayda yaptırcaz. 2 gün sonra 4 aylık oluyoruzRotayı 3 ve 5. Ayda yaptırılmıyormu siz hangi aylarda yaptırdınız. 2. Ve 4. Aydamı senin bebek kaç aylık canım
Eskiler öyle canım takma kafana bişeycik olmaz. Ben büyük kızda 4 ay dolunca kaşığa alışsın diye başlamıştım yavaştan püreler vermeye damağıyla ezip yiyordu zilli. Ek gıda sürecinde ikisinde de hiö zorlanmadık ama yoğurda biraz erken bağırsaklarda gaz yapabiliyor. Önce sebze püresiyle başlıycaz inşallah. Göktuğda da 5.ay dolunca 1-2 çay kaşığı veririm haşlanmış sebzelerden diyorum bakalım. Zaten mama kabız yapıyor belki bağırsakları düzene girerKizlar ya benm kv yine sacma sapan hareketler ediyo tutmus azcik yoğurt vermis benm oglana alissin diye 4 bucuk olsn ben vericem yapma dedim ya yapma sakin. Oturmaya alissin yemeye alissin diye diye varya mahvedecek çocuğumu. Mamadan tiksinmistir diyo. Bisey olmaz dimi cok az vermis korkuyorm valla
Ben kanguru kullanıyorum ama mecburiyetten. İki tane araba kullanamıyorum çünkü. Bir buçuk yaşındaki oğlumun çocuk arabasına koyuyorum. Kızı da kanguruya takıp o şekilde çıkıyorum dışarı bel destekli olandan. Kanguruda falan çok rahat uyuyor.zaten çok kucağı alışkın bir bebek kucakta gezmeyi daha çok seviyor. Oğlumla ilgileneceğim zamanda da, uyuyor Ken oğlumu indiriyorum bebeği koyuyorum arabaya oğlumla oynuyorumKızlar kanguru kullanan var mı aramızda? Benim oğlan bebek arabasında uyanıkken asla oturmuyor kucakta gidiyor nereye gidersekanguru alsam diyorum en azından parka, bahçeye giderken rahat ederiz oturursa ona da tabi
Kangurunun markası ne canım? Yüzü yola dönük de koyabiliyor musun?Ben kanguru kullanıyorum ama mecburiyetten. İki tane araba kullanamıyorum çünkü. Bir buçuk yaşındaki oğlumun çocuk arabasına koyuyorum. Kızı da kanguruya takıp o şekilde çıkıyorum dışarı bel destekli olandan. Kanguruda falan çok rahat uyuyor.zaten çok kucağı alışkın bir bebek kucakta gezmeyi daha çok seviyor. Oğlumla ilgileneceğim zamanda da, uyuyor Ken oğlumu indiriyorum bebeği koyuyorum arabaya oğlumla oynuyorum
Canm 4 ay diyordn benm oglan 3 aylk oldu yeni. Corba vs veririm 4 ayligi gecsin deBen 2.ayda yaptırdım canım rotayı. Şimdi de 4.ayda yaptırcaz. 2 gün sonra 4 aylık oluyoruzaşıları haftaya olacak ama.
Eskiler öyle canım takma kafana bişeycik olmaz. Ben büyük kızda 4 ay dolunca kaşığa alışsın diye başlamıştım yavaştan püreler vermeye damağıyla ezip yiyordu zilli. Ek gıda sürecinde ikisinde de hiö zorlanmadık ama yoğurda biraz erken bağırsaklarda gaz yapabiliyor. Önce sebze püresiyle başlıycaz inşallah. Göktuğda da 5.ay dolunca 1-2 çay kaşığı veririm haşlanmış sebzelerden diyorum bakalım. Zaten mama kabız yapıyor belki bağırsakları düzene girer
Dün esim yokken kb çağırdı oturdk ben anlattm o da farkina vardı hatasının konusuyorz smdi öyle ama ben ona eskisi gbi olamam artkAllah akıl fikir versin ya. Olmaz inşallah korkma. Sen naptın barıştın m?
Yok canm bilmis oluyo güya herseyi. Alissin diyo sanki 6 7 aylk cocuk daOlmaz inşallah da senin inadına mı yapıyor anlamadım yazık çocuğa ya.
Vauva bel destekli ön, yan ve arka dönük kullanımlı. Miniçodan almıştım doğumdan itibaren kullanılıyorKangurunun markası ne canım? Yüzü yola dönük de koyabiliyor musun?
Bir şey olmaz canım az vermişKizlar ya benm kv yine sacma sapan hareketler ediyo tutmus azcik yoğurt vermis benm oglana alissin diye 4 bucuk olsn ben vericem yapma dedim ya yapma sakin. Oturmaya alissin yemeye alissin diye diye varya mahvedecek çocuğumu. Mamadan tiksinmistir diyo. Bisey olmaz dimi cok az vermis korkuyorm valla
Baya modeli varmış canım model adını hatırlıyor musun?Vauva bel destekli ön, yan ve arka dönük kullanımlı. Miniçodan almıştım doğumdan itibaren kullanılıyor
Oğlun bir buçuk yaşında mıBen kanguru kullanıyorum ama mecburiyetten. İki tane araba kullanamıyorum çünkü. Bir buçuk yaşındaki oğlumun çocuk arabasına koyuyorum. Kızı da kanguruya takıp o şekilde çıkıyorum dışarı bel destekli olandan. Kanguruda falan çok rahat uyuyor.zaten çok kucağı alışkın bir bebek kucakta gezmeyi daha çok seviyor. Oğlumla ilgileneceğim zamanda da, uyuyor Ken oğlumu indiriyorum bebeği koyuyorum arabaya oğlumla oynuyorum
Bende kraftun ki var onu kullanıyorum memnunumBaya modeli varmış canım model adını hatırlıyor musun?
Dün esim yokken kb çağırdı oturdk ben anlattm o da farkina vardı hatasının konusuyorz smdi öyle ama ben ona eskisi gbi olamam artk
Yok canm bilmis oluyo güya herseyi. Alissin diyo sanki 6 7 aylk cocuk da
Cok guzel canim masallah.
Zaten kizlar daha soz dinliyor dimi 5 yasindaki erkek ve 3 aylik bir bebek dedigin gibi zor olur.
Kardesim parkta da oynatti dun, avm ye de sokmus ben de oglani evdee tuttugum icin uzuluorum iste..
Acik havaya bzi de gidelim o zaman bugun canim sagol tavsiyeler icin..
Ne sanslisin 2 tane kiz,arkadas gibidir sana.
Ya bir sey sorucam, benim kiz her emmede kaka yapior cok gazli, bazen yesil bazen sari sulu oluyor kokuyor da kotu cogu zaman.
Enfeksiyon degildir dimi.
Ben karpuz ve sut icmistim, persembe de rota oldu ondan midir. Yoruldum uyurken bile kaka yapiyor..
Yarın rota aşımız olcak korkuyorum ya yan etkisinden bide haydomun alt dis yerleri bembeyaz olmuş bu kadar erken diş çıkmaz heralde değil mi az bulanık oldu ama sizin bebislerinki de böyle mi kızlar
Kizlar ya benm kv yine sacma sapan hareketler ediyo tutmus azcik yoğurt vermis benm oglana alissin diye 4 bucuk olsn ben vericem yapma dedim ya yapma sakin. Oturmaya alissin yemeye alissin diye diye varya mahvedecek çocuğumu. Mamadan tiksinmistir diyo. Bisey olmaz dimi cok az vermis korkuyorm valla
Kızlar kanguru kullanan var mı aramızda? Benim oğlan bebek arabasında uyanıkken asla oturmuyor kucakta gidiyor nereye gidersekanguru alsam diyorum en azından parka, bahçeye giderken rahat ederiz oturursa ona da tabi
Erkek premium care kullanıyorum. Belinin arkasından çıkıyorHangi marka bez kullaniyosn canm. Bebisin erkek mi kiz mi
Maşallah diyorum bu kadarı bize fazla gelir:-Selam Ilgaznaz..
Biz de 105 günlüğüz, sabahları 6:30 civarı erken uyanıyor yüzüstü yattığı için uyandığında hemen çeviriyorum yatağından çıkartmıyorum sırtının altına yastık koyup bekliyorum tamamen kendi kendine gözlerini açıp bana gülene kadar. Tabi ki çoook aç uyanmamışsa. Gazı kakası vs. yoksa güzel bir esniyor. Kollarını bacaklarını hareket ettirerek sallıyorum ki kasları kendi hâline gelsin. Hiç sıkıntısı yoksa 20 dk. yatağının üzerinde dönenceye bakıyoruz hem ben konuşuyorum oğlum günaydın nasılsın iyi uyudun mu diyerek hem onun müziği ve dönen hayvanlarını gösterip sayıyorum. Bu bir kurbağa. Bu bir civciv, bu da bir arı vs.
Dönence geçerken bazı hayvanların gözünün içine bakıyor o zaman ben de o hayvanın sesini taklit ediyorum.
Dönenceye bakiniyor 7-8dk. ağlamadan. Tek başına da birakabiliyorum.
Bezini değiştirirken ağzıma bir çıngırak sallıyorum o da gülüyor tabi hep bu zamanlarda onunla ilgilenerek konuşurum çiş mi yaptı oğlum hadi cici olsun vb.
Emzirdikten sonra genellikle gazı çıkarırken pilates topunda hafif hafif sırtını sıvazlarım o anlarda da arkada görebileceği şekilde desenli bir nesne olur ki odaklanabilsin bu bazen bir çarşaf bazen çizgili bir kırlent oluyor
Sonra kucağıma alıp gezdiriyorum genelde mutfakta bişey yaparken o da omzumun üstünden sağa sola bakıyor. Salonda oyun halısı var saat 8:45 gibi karnı tok gazı yokken ilk uykudan hemen önce o halıda kendi başına oyunlar oynar, sıkılınca agular giderim biraz da ben ona anlatırım halıda hikayeler dinlemeye bayılıyor.
İlk uykusunu yatıp öğlen kalkınca genelde dans ettiriyorum müzikle birlikte boynuma sarılarak bacaklarını da bele dolayip, o da şaşkın şaşkın bakıyor.
Dışarı çıkıcaksak zaten herhangi bir şeye gerek kalmaz etraftaki herşey ilgisini çeker
Akşamları daha sakin oyunlara devam ediyoruz. Mesela kanepede ben dizlerimi dikiyorum dizime yatırıp onla konuşuyorum sohbetten sıkılınca aynı pozisyonda onu koltukaltlarından tutup kollarımı dümdüz yukarı uzatıyorum başımın üstüne kadar aynı anda uçak sesi çıkararak yükseltiyorum ki en yukarıdan aşağıya indirirken yine uçak iniş sesi çıkartıyorum sonra yavaş yavaş göz hizama getiriyorum ve o an yanağına öpücük konduruyorum.
Akşam yemek saatinde ana kucağından bizi izlemeye alıştı masaya tabak getirip götürürken ona da el sallıyor şarkı söyleyerek bazen elimde bir çıngırak sallayarak ağlamadan orada oturmasını sağlıyorum. Ana kucağında o otururken biz genelde yemek yiyoruz. Yemekten sonra ana kucağında onu da ayağımla hafifçe sallayarak bir kitap okuyorum her sayfada mutlaka o kitaba bakarak uygun mimikler yapıyorum. Kesinlikle hoşlanıyor mimiklerimle okuyunca. En son da banyo faaliyeti var. Hava sıcaksa biraz banyoyu uzun tutuyoruz çünkü ev çok sıcak olduğu zaman rahatlaması uzun sürüyor
Ben banyoda kuş sesi veya nehir sesi dinletiyorum ki rahatlatıcı etkisi olsun. 20:00 civarı banyo sonunda bez değiştirme ve bebe yağıyla masaj yapıyorum. O anlarda da odasındaki seveceği peluş oyuncakları gösteriyorum ki yumuşak dokuları ile gece uykusuna hazırlık bağlantısı oluşturabilsin. Gece uykudan önce 2 ölçüde mama veriyorum sonra gazı çıkana kadar pilates topunda hoplama ve hafif bi ninni dinletip saclarini okşayarak uyku öncesi rutinimizi tamamlıyoruz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?