Merhaba, diş öncesi tükürük ve elini ağzına sokmalar oldu mu biz de 3 buçuk aylık oldu kızım eli ağzından çıkmıyor. Oğlum 8 yaşında onda hiç bu kadar erken başlamamıştı. Ya da ben mi unuttum bilemiyorumYarın rota aşımız olcak korkuyorum ya yan etkisinden bide haydomun alt dis yerleri bembeyaz olmuş bu kadar erken diş çıkmaz heralde değil mi az bulanık oldu ama sizin bebislerinki de böyle mi kızlar
Aynenn ya aglarken bile pirt pirt oluyor yavrum. Bazen cok yapior bazen az.Ben 2 doktora götürüyorum. İkisi de 10’a kadar yolu var diyor. Bizimkinin düzeni böyle alıştık artık. Biriktirip yapmıyor pırtları çıkartırken bile kaka çıkıyor tutamıyor ne yapsın
Benim kizimin da elleri hep agzinda. Yumrugunu bile sokuyor. Cenesi islak da oluyir. Sanirim dis oncesi islemler bunlar. Erkenmis evet ama olabiliormus sanirimMe
Merhaba, diş öncesi tükürük ve elini ağzına sokmalar oldu mu biz de 3 buçuk aylık oldu kızım eli ağzından çıkmıyor. Oğlum 8 yaşında onda hiç bu kadar erken başlamamıştı. Ya da ben mi unuttum bilemiyorum
Bahceli bi evdeyim yani hersey var sebze meyve türü kendimizin. Ya soyle soyleyim mamanin icindekileri okuyorum bir sürü sey var ha illaki icecek mecburum ama benm düşüncem ilerleyen zamanlarda kendim yapmak hazir bisey de verme taraftari degilim buyudugunde bile. Atiyorm danone onu da kendim yaparim yani cogu seyi yaparim bahcemizden gelen seylerle hep. Birde etrafmda herkes mama şişirir lafi var aldirmiyorm da buna zaten ama eger ki kendi yapacağım bisey varsa mamaya tercih ederim tabi kiMama kullanmadım ama eger emmeseydiler. Kesinlikle mama kullanirdim. Neden mamaya karsı biraz soğuksun. Ne katkısı var onu bilmiyorum ama, o kadar çok bebek kullanıyor. Kesinlikle gerekli demekki. Evde katkısız ne vereceksin onlarda illa katkılı. Sebzeni meyveni kendinmi yetistireceksin. Bu kadar takılma canim. Yada diyelim doğru düşünüyorsun, 3 ay mama yedirmissin vermissin katkıyı. 1 yasına kadar versen ne olur. Mama veren biri olarak önce senin o mamaya öcü gibi bakmaman lazım. Negatif enerjiyle doldurma kendini. Sen öcü gibi bakarsan mamaya, bebeginin istahla yemesinimi bekliyorsun. Yapma kuzum her seyin bir zamanı var. Biraz idare et elbet o mamayı bırakacaksın
Normalde 6 ayinda ek veriliyor canm ama yegenim de anne sütü almasina ragmen cok cok az bi sekilde verdik hep 5 ayliga yakındı bende oyle düşünmeye basladm hani. Herkesn görüş acisi farkli hani yine mama aldiririm o ayri bütçe meselesi degil derdim eşim olsn kb olsn iyisini aldilar hep bu zamana kdar suan sma aldirdim hipp alirz bitsin de diyolar mesela.Canım ama 4 ay çok erken ek Gıda için tadım bile yapma bence neden acele ediyorsunuz ki illa yiyecekler bir iki ay sonra, doymazsa mama ver kesinlikle kendin yapma. Bütçene göre çok mama var onlarla uğraşma derim
Ya bizde de durum ayni kaşır gbi yapiyor arada çene ıslak olduğundan kirmizi kirmizi biseyler cikti ne kdar silsem de oldu. Elini de agzindan cektirtmiyor bile hen agliyorBenim kizimin da elleri hep agzinda. Yumrugunu bile sokuyor. Cenesi islak da oluyir. Sanirim dis oncesi islemler bunlar. Erkenmis evet ama olabiliormus sanirim
Aynen canim valla benimkinin de dudak kenarları hep kipkirmizi oluyor. Doktorlar ellemeyin diyor ama insan rahat edemiyor. Bide saclari dökülüyor ellerinde hep sac var ne kadar temizlersem temizleyeyim bitmiyor.Ya bizde de durum ayni kaşır gbi yapiyor arada çene ıslak olduğundan kirmizi kirmizi biseyler cikti ne kdar silsem de oldu. Elini de agzindan cektirtmiyor bile hen agliyor
Aynenn ya aglarken bile pirt pirt oluyor yavrum. Bazen cok yapior bazen az.
Bi de gece uuykusunda ne zaman yapio bilmiorum,bi kalkiorum sabaha karsi koku var
2 doktor mu daa cok kafa karisikligi olmuyor mu canim ya. Ozel asilarla ilgili ne diyorlar.
Kakasinin rengi yesil olunca koku olunca illa sorun mu seninkinde de oluor mu boyle?
Oo masallah.Benim minnoş 3 den sonra düzgün dalamadı bir türlü babası geldi 5 gibi uyuttu yatış o yatış yorgunluğu atıyor sanırım gece uykusu mu yaptı naptı o saatten beri. Az önce uyandı eşim kucağına almış getirdi dedim kalkayım bir yıkayıp pijamalarını giydirelim. Bi baktık babasının kucağında uyuyakaldı tekraryatırdık bakalım uyusun bugün baya yoruldu suda tepine tepine
Ben de yemekten sonra geçtim uzandım tv izliyorum çay içip. Nasıl özlemişim akşam kanepeye uzanıp tv izlemeyi meğer 4 ay olmuş.
Eksi koku ben de aliorum bazen.Biri alerji uzmanı, diğeri çocuk doktoru☺ Özel aşıları yaptırmamı tavsiye ettiler. Kakasında kan olmasına rağmen rotayı da yaptırmamı tavsiye ediyorlar. Ben rotayı yaptırmama kararı aldım. Şu anda bile çok yoruyor alerjisi onu biraz toparlanması lazım. Menenjit aşılarını 1 yaşına doğru yaptıracağız inşallah.
Kakası çok değişik bugün yaptığı birkaç kakası yeşildi. Üşüttü herhalde diye düşünüyorum. Bazıları sarı ve tonları bazıları yeşil oluyor. Kakası hafif ekşimsi kokuyor, kokusuz kakası yok ki.
Çok teşekkür ederim canım soracağım doktora inşallah iyi gelir. Cold mix in damlasını kullanıyoruz yakasına yastığına damlatıyorum bunu da alırım . Çocuğumun burun delikleri tahriş oldu birşeylr sokmaktan.Canim bunu görünce aklima sen geldin. Doktoruna bi sor belki isinize yarar
Ay inşallah bizde görelim faydasını inşallahBunu ben kullanıyorum besigin kenarina, veya yatagin kösesine 2 damla damlatıyorum. Kışında petege damlatıyorum. Büyük insanın bile burnunu ferahlatıyor
Benm de oglan saç dokuyor bi yandan cikiyor da eliyle alacak kdar saçi yok malesefAynen canim valla benimkinin de dudak kenarları hep kipkirmizi oluyor. Doktorlar ellemeyin diyor ama insan rahat edemiyor. Bide saclari dökülüyor ellerinde hep sac var ne kadar temizlersem temizleyeyim bitmiyor.
Günde 10 defa mı kaka yapiyorBenimki de doğduğundan beri bana göre fazla kaka yapıyor. 5-6 yaptıysa az yaptı diye sayıyorum 7-8-9 oluyor. Doktoru da sadece anne sütü ile besleniyorsa 10’a kadar normal diyor. Bu kadar kaka yapıp nasıl kilo alıyor ben de şaşırıyorum.
Ohhh valla keyifler yerindeEki Görüntüle 2662838
Biz ilk spa ve masajımıza girdik teyzelerimasajın sonunda yoruldu ağladı artık yarım saat yüzdü yarım saat de masaj yapıldı. Masajı iyice anlattı yapan kız ben de evde küveti doldurup şu simitlerden alıp soksam diyorum haftada bir en azından yoruldu iyice uyudu bakalım nasıl uyuycak. Sürekli gaz çıkarıyor geldiğimizden beri. Hayırlısıyla kakayı da bir görsek çocuk sevindirecez eşimle konuştuk
Maaşallah bayıldım GÖKTUĞ paşama da küçük ablasına da su nasıl rahatlatmış sıhhat suları olsun inşallahBenim minnoş 3 den sonra düzgün dalamadı bir türlü babası geldi 5 gibi uyuttu yatış o yatış yorgunluğu atıyor sanırım gece uykusu mu yaptı naptı o saatten beri. Az önce uyandı eşim kucağına almış getirdi dedim kalkayım bir yıkayıp pijamalarını giydirelim. Bi baktık babasının kucağında uyuyakaldı tekraryatırdık bakalım uyusun bugün baya yoruldu suda tepine tepine
Ben de yemekten sonra geçtim uzandım tv izliyorum çay içip. Nasıl özlemişim akşam kanepeye uzanıp tv izlemeyi meğer 4 ay olmuş.
Valla işte annemlere gittik az önce geldik eve.. Netten ambalaj kağıdı almıştım paketlemek için ama bugün gelmiş kargo tabi evde yokuz şubeye bırakmış, o da uzakta nasıl gidip alacaz bilmem. Onları alınca mutfakta kullanmadığım ya da az kullandığım şeyleri paketleyerek başlayacağım inşallah..Cok uyaran oluyor canim ondan sasiriorlar, yoruluorlar galiba. Uyumuyor aynen baska ortamda insallah duzene donersiniz evde..
Kiskanior da aslinda bence.
Kizima az sevgi gostersem heh sen onu sev, bana hic sarki soyleme.
Ama kuzenlerini gorsun yuzume bakmaz eve gelmez. Cozemedim ben oglumu daha bu yasta tam bir klasik erkek
Sagol canim acimistir tabi batikon surunce agladi hep yavrum. Olsun rabbim beterlerinden korusun
Bilmiorum ki az sanki kilo almasi. ama fazla kilo zaten iyi degil organlari icin falan. Ona takmiorum da bu kaka olayi fena
Doktora dedim. Beslenmesi iyi demek ki bu kadar kaka yaptigina gore dedi
Evet canim sert degilse sorun yokmus, huzursuz da degilse varsin 4 gun olmasa da 2 gune yapsin
Evet 6. Ay sonunda katlamissa sorun yokmu, ortalama olarak bakiyor saniirim doktorlar..
Hazirlanior musun tasinmak icin, bu arada nasil gidiyor.
Bu umutlar hep ayni o zaman baharcim.
Bana kok sokturrdu her sabah 5 6.
Sosyallesmis ble simdiden senin prenses o zaman
Benimki 2670 doğmuştu 2 gün önce 5230 gram çıktı. 3 ayda 2ye katlamışız o zaman maşallahDoktor bizede ilk 3 ayda doğum boyundan en az 8cm uzamalı 6 aydada dogum kilosun 2 katı olması beklenir dedi benimki minnak dogmustu cabucak 2 katına ulasır ama 4.5 kilo doğan nasıl alıcak bilmiyorum
Kızlar sizin bebekler tutmaya başladılar mı? Oyuncakları tutturmayı öğretmeye çalışıyoruz henüz başarılı olamadık. Ama elini denk getirip vuruyor şükür artık asılı oyuncaklara
Tutuyor biz hışırtılı kitaplarla basladık kumaş oldugundanda korkum olmuyor sayfaları ceviriyor bişeyler anlatıyor şık şıklarıda tutuyor ama cabuk yorulup bırakıyorKızlar sizin bebekler tutmaya başladılar mı? Oyuncakları tutturmayı öğretmeye çalışıyoruz henüz başarılı olamadık. Ama elini denk getirip vuruyor şükür artık asılı oyuncaklara
Banada dr ilk ay önermişti bunun yeşilini yastığına 2 damla dökülecek dedi çok hoşlanmadı yoğun nane kokusu vardı reflü yastıgını falan yıkadım rahatladı.inş seninde gecer 3 ay cok normal dedi dr geçti gercekten bizim.Canim bunu görünce aklima sen geldin. Doktoruna bi sor belki isinize yarar
Oh masaValla işte annemlere gittik az önce geldik eve.. Netten ambalaj kağıdı almıştım paketlemek için ama bugün gelmiş kargo tabi evde yokuz şubeye bırakmış, o da uzakta nasıl gidip alacaz bilmem. Onları alınca mutfakta kullanmadığım ya da az kullandığım şeyleri paketleyerek başlayacağım inşallah..
Benimki 2670 doğmuştu 2 gün önce 5230 gram çıktı. 3 ayda 2ye katlamışız o zaman maşallahAma dediğin gibi küçük doğduğu için daha kolay..
Bizimde 2840dı şimdi 6350gr oldu.masallah gercekten minik bebek daha cabuk serpilir diyoya büyüklerValla işte annemlere gittik az önce geldik eve.. Netten ambalaj kağıdı almıştım paketlemek için ama bugün gelmiş kargo tabi evde yokuz şubeye bırakmış, o da uzakta nasıl gidip alacaz bilmem. Onları alınca mutfakta kullanmadığım ya da az kullandığım şeyleri paketleyerek başlayacağım inşallah..
Benimki 2670 doğmuştu 2 gün önce 5230 gram çıktı. 3 ayda 2ye katlamışız o zaman maşallahAma dediğin gibi küçük doğduğu için daha kolay..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?