Maşallah canım Rabbim esirgesin nazarlardan çok tatlılarBende şuraya cadı kızımla Minnak oğlusumun bi fotosunu atam teyzoşları
Eki Görüntüle 2663861 Eki Görüntüle 2663862
Tatlim cok ters konuşuyorsun. Nedenini bilmiyorum okumadan yaziyorsun cevap sanki . ayrica ben cogu seye alinip forumu birakmadim alinmak sende görülüyor suan . Ben cocugum zor surekli negatif durumlardan bahsediyorum burdakilerde anne uzmeyeyim diye mola verecegim dedim istersen konuyu iceren yazimi bir oku .Lbu
Benim hic haberim.yok emisme.saati yazisinin senle.ilgili olup yazilmamasindan.
Ben buraya mutluugumu yazdim.uzuntumu yazdigim.gibi pisman da drgilim.
Ben normal hayatim.da burda da kendimden eminim.ne kadar dusunceli hassas oldugumdan.
Olabilir snn kismetin de boyleymis.
Her bebek baska oluyor.
Ben alindim.demedim
He ki blup bi ara bisey yazdi ona bile cevap vermedim.huzursuzluk.olmasin burasi stres attigimiz.bir yer diye.
Ama koalanin amaci biraz sova kacti ozelden yazabilirdi madem baskasini incitmemekse burda asil.olan beni incitmis oldu
Hem de meme reddi yasamayan biri olarak.
Sen zaten cogu seye alinip.uzuldgun icjn flrumu birakmkstin ben sana yazmostim.yapma.diye sana dikkat ederek.de yazdiigm.cok.oldu ama.dedikleri gibi burasi fotum.ceist cesit insan varherkesi bassasligo baska.
Ben de peygamber degilim.tovbe hasaa
Cok uzatildi bu konu
Anlayanlar eminim olmustur beni.
Kotu niyetim yoktu hic dekimseyi dusunmedim yazarken kimseyi tanimiorum cunku ona ragmenep hassas davrandim ama bu tepkiyi hak edecek de bir sey yapmadi.
Sikayet edin silsinler mesajomo ne diyebilirim ki.
Dogru dusunuyo olabilirsin. Ac olsa icerdi sagdigin sutu de. O durumu ben de yasiorum. Veriyosun biberonla icmiyor.Doktor kontrolümüz bir sonraki ay malum virüsten dolayı eğer bir sıkıntısı yoksa hastane ortamına sokmayalım demişti geçen ay bakalım ne olacak
Ne kadar zamandır kullanıyorsun mamayı fark etti mi..bilmiyorum kararsızım anne sütü alıyor sağdığım sütü verince de öyle löpür löpür içmiyor zorla zorla akıtarak birazınıda bırakarak aç olsa onuda içmezmiydi diyorum olmadı bi denicem bakalım
Evet dis bizde de var sanirim. Eli hep agzinda,salyalar akiyor.Bu nedir ya hu geldiğimizden beri ağlıyor ne yapsak susmuyor en son ablasının salıncağında durdu da piş pişle daldı rotadan mı diyeceğim ama son 3 gündür böyle boğazları yırtılıyor ağlayacağım diye tek bir ihtimal diş kalıyor geriye ondan mı huzursuz acaba damak kaşıyıcıyla rahatlıyor büyük kızım 9 aylıkken çıkarmıştı bu biraz erken gibi ama başka ihtimalde gelmiyor aklıma
Sen de ters konusuyosun ama cevap vermicem canim uzamasin. Can skci ve kemirvaki konusuosun mesela. Veya sen olumsuz yazinca ben dedim mi sana yazma boyle uzuluorum burasi olumsuzluk yeri degil diye demedim diyemem. Olur mu hix.Aksine uzuldum dua ettim uzuntune..Herkes yaziyor iste derdini sevincini sorusunu. Neyse herkes okuor etkilenior gerek yok uzamasina konunun. Tadi kacmasin buraya herkes sarj olmak icin geliordur. Bebekle ilgili bi yerde tartisma olmasin daha yazmayalim derim.Tatlim cok ters konuşuyorsun. Nedenini bilmiyorum okumadan yaziyorsun cevap sanki . ayrica ben cogu seye alinip forumu birakmadim alinmak sende görülüyor suan . Ben cocugum zor surekli negatif durumlardan bahsediyorum burdakilerde anne uzmeyeyim diye mola verecegim dedim istersen konuyu iceren yazimi bir oku .
Az once gayet guzel mesaj yazdim karsiligina senin cevaplarin cok can sıkıcı kendi kendini linc ediyorsun . Bebegine üzülüyorum suan aglatma ilgilen .
Masallah nazar degmesin🖐Kızlar 4.ayın bitiminden bildiriyorum
Uyku saatleri epey belirginleşti sabah kısa iki uyku öğlenden sonra 3-4 saatlik uzun bir uyku ve bu saatlerde kısa bir uyku uyuyor. Uyku aralarında artık ağlamıyor oyuncaklara vurma, dokunma çalışması yapıyor.yüzüstü koyunca dönüyor ve gülüyoryine yüzüstündeyken önündeki oyuncağa ulaşmak için ayaklarıyla kendini ileri ittiriyor. Dışarda artık ağlamadan en azından kucağımızda geziyor. Uykuya dalarken sık uyanıyor şuan o sıkıntımız var. Öğlen 3 kere uyandı mesela derin uykuya dalmak için. Sanırım kendi başına uyumayı başarınca o da çözülüyor. Çok şükür ilk 4 ay bitti öyle böyle derken bundan sonrası benim için daha rahat geçer hep bakalım bu minnoşta nasıl olacak☺ ha bir de akşam uykularından önce tutan ağlama krizimiz geçti kendiliğinden bayadır krize girmeden uyuyor bin şükür
Ek gıdaya geçince bu gibi bilgilere ihtiyacım olacak. Ara sıra yaz valla tecrübelerini. TeşekkürlerBirde kızlar geçmiş sayfalara bakınca ek gıda mevzusu konuşulmuş nacizane tavsiyelerim olacak özellikle ilk bebeği olanlar ve bebeği alerjik olanlara.
benim kızım malumunuz alerjik bi bebekti çoklu besin alerjisi vardı.ben ek gıda döneminde sadece pirinç unu meyve püreleri sebze püreleri veriyordum.bazı sebzelerde dokunuyordu üstelik.ne bir yumurta peynir yoğurt irmik bakliyat hiçbirini veremedim 1 yaşına gelene kadar.birde mama işte.meyve püresi seviyor diye bol bol verdim.pirinç ununun içine katardım.sonrasında çocuğun damak tadı tatlıya alışınca 1 yaşından sonra ne bir çorba ne bir yemek peynir yumurta hiçbirşey yemez oldu.tatlıyı öyle bir yiyor ki ama kaşığı yalayacak nerdeyse.aman benim düştüğüm hataya düşmeyin.damak tadı çok tatlıya alışmasın.birde 6-7 aylık dönemde mama vermeyip ek gıdaya geçiş yapmayı düşünen arkadaşları okudum.kızlar mamadaki vitamin minerali ek gıda ile hele ki 6 aylık bir bebekte asla yakalayamazsınız.mide kapasitesi ne ki onların.en az 1 yaşına kadar o da en azz mamaya devam etmek zorunda.ek gıdayı zaten ömrü boyunca yiyecek ama şu bebeklik döneminde bebelerimizin vitamine ihtiyacı var.yani nacizane öneri yinede siz bilirsiniz tabi
Canım azaldıysa öyle oluyor. Ben bitmeye yakın kaşığa koydum verdim.Bu biogaia içinde olmasına ragmen damlamıyor ya
Canimmmmmm ben sana olumsuz birsey yazma üzülüyorum dedim mi .. ayrica sen olumsuz birsey yazdın da demedim . lutfen oku cevapla lütfen. Ya benim o yazdigim cevabi suraya ekliyorum lutfen tekrar oku . Polemige dondurdun resmen . Arkadaslarin gözünde polemikte bir taraf olarak da gorunmek istemiyorum . Arkadaslar konuya benim yazdığımız mesaji ekliyorum bundan ibaretSen de ters konusuyosun ama cevap vermicem canim uzamasin. Can skci ve kemirvaki konusuosun mesela. Veya sen olumsuz yazinca ben dedim mi sana yazma boyle uzuluorum burasi olumsuzluk yeri degil diye demedim diyemem. Olur mu hix.Aksine uzuldum dua ettim uzuntune..Herkes yaziyor iste derdini sevincini sorusunu. Neyse herkes okuor etkilenior gerek yok uzamasina konunun. Tadi kacmasin buraya herkes sarj olmak icin geliordur. Bebekle ilgili bi yerde tartisma olmasin daha yazmayalim derim.
Kizlar bu emmeme konusunda her yazdığınız bana geliyor gibi hissediyorum. Emziremeyen anne degil emzirmek kutsal mama ögghh degil tabi . Benim durumum 2 cocuguda meme reddi yapmis anneyim . Baslarda cok üzüldüm ikiside yapinca kendim hep acaba bende mi diye sucladim cok kahrettim . Lohusalik psikolojisi de cabasi . Çocuğumun kolik olmasi surekli aglamasi acaba meme huzuru bulsaydi boyle olmaz mıydı diye dusunceler de cabasi .. ama takdir edersiniz ki cocugunuz 1 hafta meme reddi yapsa Allah korusun hepiniz aşırı üzülürsünüz lepistes abartmiyor .
Ha su surecte inanin memem basima degsin yeterki beslensin sakin olsun modundayimsağlıcakla beslensin gelissin büyüsünler insallah .
Sonsuzsukurler arkadasim evet hevesle cok guzel yazmissin . Ben yazdigina asla alinmadim bil canm . Sadece o güzel ana özlemle bir ah ceker gecerim .
Ama Koalamin yazdigi da cok incelik hassaslik naifliktir . Asla orda kiracak alınacağın birsey demedi empati kurup emziremeyen annelerin uzulebilecegini soyledi . Demekki kırıcı olmayan icerige alinabiliniyormus kendinde yasadinama bebegini ve kendini ask olsun etkiledin hata yaptin .
Grupta baslarda emisme saati yaziliyordu . Benim sipacan emmediginden beridir cogu arkadas yazmadi . O kadar sevinmistim ki o zamanlar bu hassasligahepiniz de bana destek oldunuz ama dedigim gibi eski hassasligim kalmadi meme konusunda bosversene sütümü sağıp veriyorum kuzuma . Ha isterse mama olsun . Yeter ki saglikli ve bol beslensin büyüsünler .
Sevgilerimle
ohh biz daha 3 e yeni girdik bizim de uyumuyor ya kundak yapıyorum hem ona hem sallanmaya da alıştı bu bücürler bizi parmaklarında oynatıyorKızlar 4.ayın bitiminden bildiriyorum
Uyku saatleri epey belirginleşti sabah kısa iki uyku öğlenden sonra 3-4 saatlik uzun bir uyku ve bu saatlerde kısa bir uyku uyuyor. Uyku aralarında artık ağlamıyor oyuncaklara vurma, dokunma çalışması yapıyor.yüzüstü koyunca dönüyor ve gülüyoryine yüzüstündeyken önündeki oyuncağa ulaşmak için ayaklarıyla kendini ileri ittiriyor. Dışarda artık ağlamadan en azından kucağımızda geziyor. Uykuya dalarken sık uyanıyor şuan o sıkıntımız var. Öğlen 3 kere uyandı mesela derin uykuya dalmak için. Sanırım kendi başına uyumayı başarınca o da çözülüyor. Çok şükür ilk 4 ay bitti öyle böyle derken bundan sonrası benim için daha rahat geçer hep bakalım bu minnoşta nasıl olacak☺ ha bir de akşam uykularından önce tutan ağlama krizimiz geçti kendiliğinden bayadır krize girmeden uyuyor bin şükür
Benimde kocaman birsey mi oluyomuş unuttum doktorun söylediği tam aralıgı bizim ortalardaymış seninki daha zeki olucak belki hemen kızceye koca kafalı demeAnlaşıldı grubun koca kafası bende
Bu arada sağlık ocağından geldik rotamızı olduk ama tahmin ettiğim gibi kilo alımı az 450 gr almış bir sonra ki ayda böyle olursa ek gıdaya başlarız dedi ebeeve gelince de sıkıntı bitmiyor ben demedim mi süt yaramıyor çocuk doymuyorlar başladı yine gerçekten doymuyor mu acaba mama mı alsam ne yapsam bilemedim çok üzüldüm ne yapacağımı bilemiyorum
Kızlar 4.ayın bitiminden bildiriyorum
Ben yarım gün gidiyorum ilk üzülüyosun ama bizimde kredi borcumuz var çok yüksek ancak yaylıyoruz normalde hiç kucaktan inmeyen ilgi bekleyen çocuk düzene girdi süt sağarsan yaparsın benceKızlar merhaba 50 sayfa vardı okuya okuya 30 kaldı... Zamanla artıyor o ayrı, valla maşallah size
Kızlar az önce karşıma çok iyi bir iş teklifi çıktı. Maaşıda iyi. Şu sıralarda çok borcumuz var, çalışsam bayağı rahatlarız.
Ama full mesai (09.00-17.00) çalışabilir miyim bebek varken bilmiyorum. İşe başladığımda yavrum 4,5 aylık olacak. Çalışan arkadaşlar yarım gün mü gidiyorsunuz full mu? Yapılabilir miyim? Bebeğim annesiz ne yapar? Yan komşum var çok iyi bakacağına eminim bakıcı olmaya talip oldu. Var mı full mesai çalışan kızlar?
İçin rahat edicekse mama al aralarda takviye verirsin.arkadasın hep emziriyor minyon ama ailede minyon belki iştahı yok.zaten ac olsa benimki yırtınıyor durduramıyosunBu arada sağlık ocağından geldik rotamızı olduk ama tahmin ettiğim gibi kilo alımı az 450 gr almış bir sonra ki ayda böyle olursa ek gıdaya başlarız dedi ebeeve gelince de sıkıntı bitmiyor ben demedim mi süt yaramıyor çocuk doymuyorlar başladı yine gerçekten doymuyor mu acaba mama mı alsam ne yapsam bilemedim çok üzüldüm ne yapacağımı bilemiyorum
Umut aynı canım bahceye çıkardım sadece bugün. Oğlumda 5 şi bitirdiğimde başladım. Simdi kızımdada öyle başlıyacağım. 10 gün sonra baslicam. Zaten 5 ile 6 arasında anca tattırmaklan geçiyor vakit. 6. Ayda tam olarak veriyorum. 3 kuralı derken zaman alıyor bir cok sey alerji yapıyor mu diye bakmak. O yüzden 5 dolunca başlıyacağım. Gerci cok ufak suan tattırıyorum bazı şeyleri. Dişe gelince damak yarıldı, disler görünüyor. Ama bazı bebekler damaklar beyazlar, ama patlatmak zaman alır.patladığında akıntısı kesiliyor.N Nehir8077 bugun buralardasin saniri.☺
Umut pasa disari diye tutturmadi mi bugun. Nasil sakin mi bari.
Ben gonderdim evden esimle oh
Senin bilgin taze oldugu icin sorayim dedim bahar,ek gidaya simdi erken dimi 5. Ay sonunda baslasak 6 ya giriste oluor mu yoksa 6 bitecek mi. Oglum mamaciydi erken basladik sanirim.
Bi de disi cikior dedin ya resmen disi gorup mu anliorduk yeri beyazlasinca mi.sanki her zaman beyazdi ya da yeni mi oldu da huzursuz acaba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?