Benim kız bin de bir 120 içti . Onda da 120 sonrası 5-6 saat biberon almıyor . Öyle beslense 400 gr alır mı benimkiReflü den dolayi çok besleme demistim. Cok beslemek reflu yapiyor demistim. Oda yemedigini söylemisti. 2 saatte bir 120 iciyorsa bana görede bu çok beslenmek. Bebegin ilk yediğini sindirmesine izin vermiyor. Zaten bu yüzden kusuyor. Mideyi küstürme 2 saatte bir ver diyor. Bence mide o zaman küser. Ful mesai calış babam dur,illa bir patlak verir.Bazen anneler bebegim aç diyerek abartıyor.cok cok yesin içsin istiyor. Bebeğe sağlığı cok yemesi getircek sanılıyor. Bana göre sağlığı sevgi,şevkat özveri getirecek.
Aynen canım benim ya annelik iç güdüsü engel oluyor düşünmeye, meme reddi nedenlerinden biride bu zaten mama içmek değil çok mama içmek yapıyorBak doktor burda ne güzel uyarmış bizim oğlan o yüzden doymuyor artık anne sütüyle. Her emmeden sonra mama yada sütümü verdik biberonla iyice doysun diye. Şimdi iki memeyi de emse illa biberonla 60cc içecek bir. Emmesi de uyku mahmurluğunda oluyor sadece tabi. Gerçi biz erken doğdu diye böyle yapmak zorunda kaldık sarılıktı kilo kaybıydı vs bizi panik yaptı. Doktor da şimdi yaşıtlarını 2 yaşında yakalamalarını bekleriz prematürelerin diyorbizimki şuan yaşıtlarının ortalamasını tutturdu neyse bu da böyle olacakmış demek hayırlısı
Resmini çeksen ben biraz anlarım aslındaBenim kız bin de bir 120 içti . Onda da 120 sonrası 5-6 saat biberon almıyor . Öyle beslense 400 gr alır mı benimki
dün 22:00—>90cc sonrasında 1 de içirmeye çalıştım 3 saat oldu diye içmedi . 3 te uğraştım içmedi . 04:00—>70cc başka da içmedi hala . Dün ilk defa çok sık uyandı . 3 ayımız bitti bizim gaz sıkıntımız başladı . Yarım saatte bir uyandım nerdeyse . Zaten mama için de bekledim içsin diye . Bugün beni perişan etti. 8:00 —> acıkmıştır artık dedim 90 cc yaptım yarım saat uğraştım ama yok. Artık dayanamadım babaya attım topu .memede de kalmıyor . İki kere çekiyor uykuya geçiyor. Uyutmak için kullanıyorum göğsümü .rahatlamak için geliyor yavrum .
Bu arada dün diş çıkarırkenki belirtileri yazmışsın bizim kızda hepsi var . Az önce de dikkat etti biberonu sakız çiğner gibi ısırıyor, emmiyor. Göğsümde de bir kere çekip sündürerek kendini geri atıyor. Ağzına tam bakamadım . Baksam da anlar mıyım bilemiyorum .
Adaşım benimkinin de kafası yamuk valla inatla sağa yatıyor döndürüyoruz yine aynı. Yumurta kafam diye seviyorumBenimki de hep sağa yatıyor yamuk kafa olacakne yaptımsa vazgeçmiyor büyüdükçe azalttı ama hala uyurken falan kafa direk sağa kayıyor ay ne güzel polis olması iyi ama gece nöbeti tek başına çekilmiyor gerçi o olsada ben kalkıyorum da
Valla ben o hamuru yogurur kendime ekmek yaparım haberleri yok sabrımı zorlamasın kimseAh jadem, haklısın hem de çok. Bu herifler niye böyle bilmem. Hamurlarında var sanırım hodukluk.
Ben alışamıyorum es geçtiklerim oluyor üstünü kapattıklarım oluyor ama bu konu başka vallaCanım ya kıyamam miniğede Sanada. Neden öyle huysuzlandı ki? Eşin konusunda haklısın tabii ki. Bizim kadar ince düşünemiyorlar hiçbir zaman. Empati duyguları pek gelişmemiş oluyor. Aynı şeyleri bizde yaşıyoruz zaman zaman. Artık bir yerden sonra hiç umursamamaya başlıyor insan. Gelsin al karşına konuş güzelce. En azından bilsin odunluğunu.
HahahahahahaValla ben o hamuru yogurur kendime ekmek yaparım haberleri yok sabrımı zorlamasın kimse
Benimki asayişte çalışıyor canımTeşekkür ederiz
Ben de biraz tembelim keyfime de düşkünüm ama mecburiyet dediğin gibi yapmak zorundayız
Eşim olay yerinde çalışıyor
Seninki nerde çalışıyor?
Ben 2 saatte bir sürüyordum bugün 3 kere sürdüm azaltmayı düşünüyorum bir de biraz havalandırmaya başladım altını açıp öyle bekliyoruz çok hoşuna gidiyor eller kollar durmuyor
Canim annesi sensin, tabiki sen daha iyi bilirsin.120 cc verilebilir benim kafama takılan,fazla gelen cc si değil Saat aralığı az.reflusu oldugu icin daha dikkatli olman gerekiyor.benim 2 çocuğum da reflu. Bu gun reflu mamasiyla rahat ettirirsin ama yarın ek gıdaya geçtiğinde, o kusma devam edecek. O yuzden midenin dinlenmesine, sindirmesine izin vermen gerekiyor. Ben bu yüzden söyledim canım. Tabi karar senin, bana doktoru girse dahi, gerekirse duvardan duvara salıncak kur oyala, sık meme verme reflüsüne azdırırsın diyordu. Ve ben de sık vermeyi kestim ondan sonra bayağı bir rahatlama oldu.tabii sürekli meme ağzında geçirdiği için oğlum, ilaç kullanmak zorunda kalmıştı.ebru_can_ebru Bak diyorsn ama doktora ictigi miktarı soyluyorm iyi diyor kilosu fazla mi diyorm normal diyor. Vermezsem eger cok agliyor bu benm elimde olan bisey degil ben dogdugu gunden beri az yaptm hep baktm agliyor ve susmuyor az bosey yapip verdim ac olduğunu farkettim o sekilde bu zamana kdar 120 cc ye cikti zaten asla fazlasini da icmiyor dili ile itiyor. Ha evet dedim cok zor iciyor bulantisi oluyor. Hatta 2 gün once gece bulanmaktan 30 cc bile icemedi ictigi anda kustu 15 dk snra yine acikti yine ayni olay oldu o sekilde uyumadan sabahi yaptm. Snra da sabah hastahaneye götürdüm zaten. Asla da kac kere de domtora götürsem cok besliyorsn 120 cc cok demedi iyi dedi. Sadece bana onerilen refluden dolayi 60 bir ver 10 15 dl snra geri kalan 60 cc yi ver diyorlar bende suan oyle yapiyorm. Ben komple icmiyor aç kaliyor diye birsey demedim zor ictigini belirttim burda durum bu reflü mamasini almadan once yine ayniydi degisen birsey olmadi
Şimdi benimki de bir çekti göğsümü çığlık attım resmen sıpa birde korkup ağlıyor çığlığına iştahsız bir güne başladık oyun günü sanırımBenim kız bin de bir 120 içti . Onda da 120 sonrası 5-6 saat biberon almıyor . Öyle beslense 400 gr alır mı benimki
dün 22:00—>90cc sonrasında 1 de içirmeye çalıştım 3 saat oldu diye içmedi . 3 te uğraştım içmedi . 04:00—>70cc başka da içmedi hala . Dün ilk defa çok sık uyandı . 3 ayımız bitti bizim gaz sıkıntımız başladı . Yarım saatte bir uyandım nerdeyse . Zaten mama için de bekledim içsin diye . Bugün beni perişan etti. 8:00 —> acıkmıştır artık dedim 90 cc yaptım yarım saat uğraştım ama yok. Artık dayanamadım babaya attım topu .memede de kalmıyor . İki kere çekiyor uykuya geçiyor. Uyutmak için kullanıyorum göğsümü .rahatlamak için geliyor yavrum .
Bu arada dün diş çıkarırkenki belirtileri yazmışsın bizim kızda hepsi var . Az önce de dikkat etti biberonu sakız çiğner gibi ısırıyor, emmiyor. Göğsümde de bir kere çekip sündürerek kendini geri atıyor. Ağzına tam bakamadım . Baksam da anlar mıyım bilemiyorum .
soylememis birşey esimde sormamis. Bende koydeym tel cekmiyor dgru drst. Bence endise etme devami oldu muBahar yeni gördüm fotoyu gözümden kaçmış benimkinde de aynı renkti,aynı böyleydi sadece biraz daha parça parçaydı içinde ama renk aynı.doktor neyden kaynaklandığını söylemedi mi?
Ben kullandim ama gecmedi ya hala hafif capak ve akinti var o akıntıdan gozunun kenaro kırmızı oluyorNetira canım hep bunu veriyor günde üç kez bir damla
Diş çıkarırken iştahsız olabilirler. 400 gram az degil. Bebegin çok hareketlidir, yada disten iştahsızdır. Evet mamayı sık teklif ettiginde içmeye bilir. Azda olsa içse mide kazınmasını geciriyordur. Kiloyu cok takma belkide memeden yeterli proteini alıyordur belki. O yüzden acıkmıyordur. Ozamanda diyeceksin az kilo aldı. Bu ay az aldı birhaki ay cok almıyacağını nerden biliyorsun. İnan bebeklerin günleri günlerini tutmuyor. Sen stres yaptıkça emin emin ol bebeğim, herşey daha kötü oluyor. Sen rahat ol aç bebek uyurmu. Hem hiç birsey yemiyor değil, azda olsa yiyor emiyor,Ona yetiyordur. Bazı bebekler ek gıdaya gectiginde yeterli kiloları almaya başlar. Bazı bebekler sevmez mamayı. Memeyide büyüdüğü icin isini çabuk bitiriyor. Diş sıkıntısı geçsin toplar yeniden. 400 az degil inan az degil. Hemen teleslanma.bak benim oglum 3 kilo doğdu ilk ay 6 kilo oldu. 3 kilo aldı. Sadece emiyordu. Doktor olmaz böyle biraz ayir memeden, anne sütü faydali ama bu kadar verme dedi. Salincakta oyala dedi. Reflu oldu cok beslendi icin. Kızım 2900 doğdu ilk ay 800 aldı. Simdi ise 300 400 alıyor. Bu arada neredeyse 5 şi bitirecek. Şuan 6 kilo 3 aylık brbekler gecti kızımı. Ama sorun değil sağlığı ve gelisimi iyi. O yüzden ben kızımı zorlamıyorum. Aç olsa uyumaz. Disten aanırım istahsız yada kızım böyle oğlum baskaydı.Benim kız bin de bir 120 içti . Onda da 120 sonrası 5-6 saat biberon almıyor . Öyle beslense 400 gr alır mı benimki
Nerdeeee canım benim durmuyorKızlar bebeği oto koltuğunda sorunsuz duran hatta yola çıkar çıkmaz uyuyan var mı? Biz çok sorun yaşıyoruz durmuyo benimki sanki nefret ediyo yadursun diye mama yapıyorum 120 lik, normalde emen bebek, mamayı içerken hiç sorun yok içiyo bitiriyo, uyumuyo başlıyo vızlamaya. Mecburen kucağa alıyorum sıfır güvenlik önlemi eşliğinde yolculuk ediyoruz ya Sadece eğer uyku vaktiyse mesela gece 9 da 10 da yola çıkarsak uyuyo onun dışında asla uyumuyo asla durmuyo daral geliyo çocuğa napcam bilmiyorum nasıl durdurcam arabada
Biraz daha büyüsün bence duracaklar şimdi küçüklerKızlar bebeği oto koltuğunda sorunsuz duran hatta yola çıkar çıkmaz uyuyan var mı? Biz çok sorun yaşıyoruz durmuyo benimki sanki nefret ediyo yadursun diye mama yapıyorum 120 lik, normalde emen bebek, mamayı içerken hiç sorun yok içiyo bitiriyo, uyumuyo başlıyo vızlamaya. Mecburen kucağa alıyorum sıfır güvenlik önlemi eşliğinde yolculuk ediyoruz ya Sadece eğer uyku vaktiyse mesela gece 9 da 10 da yola çıkarsak uyuyo onun dışında asla uyumuyo asla durmuyo daral geliyo çocuğa napcam bilmiyorum nasıl durdurcam arabada
Öbür aylar toparlar inş çokta sıcak havalar masallah boyuda atmış benimkide eskisi gibi iştahlı degil bu ay sanırım doydugunu anlıyor artık.Evet onların 2. Dozu canım. Valla geçen aya göre daha iyi aldı benim oğlum ama kilosu yine de az ayına göreboyu da 3 cm uzadı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?