Benim uyuyor bebek arabasındada arabadada bende mama ile yola cıkıyorum ritüeliniz varsa uyku önceai onu yapsan biz kitap okuyoruz resimleri anlatıyorum uyuyakalıyor evde hic uyumuyor benimkide.sanırım benim gibi gezenti olcakKızlar bebeği oto koltuğunda sorunsuz duran hatta yola çıkar çıkmaz uyuyan var mı? Biz çok sorun yaşıyoruz durmuyo benimki sanki nefret ediyo yadursun diye mama yapıyorum 120 lik, normalde emen bebek, mamayı içerken hiç sorun yok içiyo bitiriyo, uyumuyo başlıyo vızlamaya. Mecburen kucağa alıyorum sıfır güvenlik önlemi eşliğinde yolculuk ediyoruz ya Sadece eğer uyku vaktiyse mesela gece 9 da 10 da yola çıkarsak uyuyo onun dışında asla uyumuyo asla durmuyo daral geliyo çocuğa napcam bilmiyorum nasıl durdurcam arabada
Ah ah yeşimlerin nedir bu çektiğiAdaşım benimkinin de kafası yamuk valla inatla sağa yatıyor döndürüyoruz yine aynı. Yumurta kafam diye seviyorum
Biz İzmirdeyiz kuzumKızlar eşleriniz nerde polis
Sabah benimkide bazen duruyo bazen hemen alayım istiyor emzirip geri koyuyorum uyuması pek olmuyor gece uyuyor baya uzun yola gcece cıktık hep uyudu ama gündüz öyle değilKızlar bebeği oto koltuğunda sorunsuz duran hatta yola çıkar çıkmaz uyuyan var mı? Biz çok sorun yaşıyoruz durmuyo benimki sanki nefret ediyo yadursun diye mama yapıyorum 120 lik, normalde emen bebek, mamayı içerken hiç sorun yok içiyo bitiriyo, uyumuyo başlıyo vızlamaya. Mecburen kucağa alıyorum sıfır güvenlik önlemi eşliğinde yolculuk ediyoruz ya Sadece eğer uyku vaktiyse mesela gece 9 da 10 da yola çıkarsak uyuyo onun dışında asla uyumuyo asla durmuyo daral geliyo çocuğa napcam bilmiyorum nasıl durdurcam arabada
İnan cok sey denedim hamak da salladm flan 2 saati dolup acikinca o mamayi icmeden asla susmadi artk cok aglayinca verdim ama yarm yarim seklinde o zamn yine ilk hirsi gidiyor. E aglamasina da oyle göz yumamam yani herkes gbi. Dogdu dogali hep 2 saatte acikti hep oyle icti 1 ay oldu olmadi geceleri 4 5 bazen 6 7 saat bile uyuyor hic de zorlamiyorm acikti icsin die. Versem gece uykuda bile içer ama uyanmasini kendi istemesini bekliyorm. Oyle fazla gelse surekli kusar yani ama karni doyarken bulanti geldiginde yapiyor snra elini emerken de agzinw iyice sokuyor zaten rahatsz oyle olunca bazen kusuyor su gbi ama bazen de bulanarak geciyor o sira elini hic agzina verdirmiyorm. Sana cok geldi 2 saatte 120 cc ama inan elimde dwgl asla durmuyor acikinca istedigini yap o mama agza girmeden asla susmuyo. Baska carem kalmiyor anlayacagn.Canim annesi sensin, tabiki sen daha iyi bilirsin.120 cc verilebilir benim kafama takılan,fazla gelen cc si değil Saat aralığı az.reflusu oldugu icin daha dikkatli olman gerekiyor.benim 2 çocuğum da reflu. Bu gun reflu mamasiyla rahat ettirirsin ama yarın ek gıdaya geçtiğinde, o kusma devam edecek. O yuzden midenin dinlenmesine, sindirmesine izin vermen gerekiyor. Ben bu yüzden söyledim canım. Tabi karar senin, bana doktoru girse dahi, gerekirse duvardan duvara salıncak kur oyala, sık meme verme reflüsüne azdırırsın diyordu. Ve ben de sık vermeyi kestim ondan sonra bayağı bir rahatlama oldu.tabii sürekli meme ağzında geçirdiği için oğlum, ilaç kullanmak zorunda kalmıştı.
Yok canım erken doğum yapmadım.32 haftalıkken plesentam ayrılmaya başlamıştı 1 ay hastanede yattım.sonra evde istirahat derken 38 inci haftada sezaryen a alındım.erken doğum tehlikesi yaşadım sadece onu hatırlıyorsundur belki.valla sezaryen olduğuma da bin pişman oldum yok böyle bişey.makat çatlağım olmasaydı keşke de tekrar normal doğursaydım.ikisini de deneyimlemiş biri olarak diyorum ki normal doğum sezaryenin yanında çerezmiş.ilk doğumum zor olmasına rağmen.herkesin bünyesi farklıdır elbet ama ben baya zorlandım.o yataktan kalkma yürüme dehşet birşeydi.3 ay oldu hala iç dikişlerim sızlıyor sanırım 1 sene de anca geçecek.belkide geçmiycek bilemiyorumCoco bir şey sormak istiyorum sana ya aklımda kalmış sende mi erken doğum yapmıştın benim gibi o sen miydin ya konuşuyorduk ama unuttum
Yok be güzelim bana neden çok gelsin. O zaman çocuğunun reflüsü ciddi boyutta değil. Tabii ki çocuk yerken vereceksin. Sanırım aramızda bir yanlış anlaşılma oldu. Kusma yok zoraki değil Kendi isteğiyle içiyor. Tabii ki vericen canım. Sanırım ben yanlış anladım. Bebeğin aklımda kusuyor olarak kalmış. Söylediğin kadar kusmayı reflüsü olması şart değil.hemen hemen her bebek çıkarıyor o kadar. Sen bildiğinden şaşma o zaman. Söylediklerimden de etkilenip bebeğini strese sokma. Ne kadar yemek istiyorsa ne kadar vermek istiyorsan o kadar ver canım. Size güzel güzel sağlıklı büyümelerİnan cok sey denedim hamak da salladm flan 2 saati dolup acikinca o mamayi icmeden asla susmadi artk cok aglayinca verdim ama yarm yarim seklinde o zamn yine ilk hirsi gidiyor. E aglamasina da oyle göz yumamam yani herkes gbi. Dogdu dogali hep 2 saatte acikti hep oyle icti 1 ay oldu olmadi geceleri 4 5 bazen 6 7 saat bile uyuyor hic de zorlamiyorm acikti icsin die. Versem gece uykuda bile içer ama uyanmasini kendi istemesini bekliyorm. Oyle fazla gelse surekli kusar yani ama karni doyarken bulanti geldiginde yapiyor snra elini emerken de agzinw iyice sokuyor zaten rahatsz oyle olunca bazen kusuyor su gbi ama bazen de bulanarak geciyor o sira elini hic agzina verdirmiyorm. Sana cok geldi 2 saatte 120 cc ama inan elimde dwgl asla durmuyor acikinca istedigini yap o mama agza girmeden asla susmuyo. Baska carem kalmiyor anlayacagn.
.Kızlar bu arada kabızlık vardı ya bizde en son popoda çatlak oldu demiştim. Dün kontrole gittik çocuk doktoru makat darlığından şüphelendi kabızlıpına sebep olabilir dedi bizi çocuk cerrahına gönderdi, oda muayene etti şurup verdi iki krem verdi. Zeytinyağ günde 2 kaşık ver dedi takip edeceğiz. En fazla 2-3 günde bir düzenli olması gerekiyor ve bu durum uzun sürerse müdahale etmek lazım dedi. Cerrah fitil ve rektal uyarı verme dedi. Sorunu olanlar vardı o yüzden sizinle paylaşmak istedim. Probiyotik biogaia kullanıyorum zaten ona bir ay daha devam etmek gerekiyormuş.
Bizimki durmuyor canm maalesef kucakta da durmuyo çoğu zaman. Bugün 90 km yol geldik annem ve kızlarla. Uyuyordu uyandı annem uyutamadı kenara çektim kucağımda pış pış uyuttum geri devam ettik sonra bir daha uyandı tekrar kenara çektik uyutup devam ettik. Geldik şükür ama 8 saat yola gitme planımız vat bayram sonuKızlar bebeği oto koltuğunda sorunsuz duran hatta yola çıkar çıkmaz uyuyan var mı? Biz çok sorun yaşıyoruz durmuyo benimki sanki nefret ediyo yadursun diye mama yapıyorum 120 lik, normalde emen bebek, mamayı içerken hiç sorun yok içiyo bitiriyo, uyumuyo başlıyo vızlamaya. Mecburen kucağa alıyorum sıfır güvenlik önlemi eşliğinde yolculuk ediyoruz ya Sadece eğer uyku vaktiyse mesela gece 9 da 10 da yola çıkarsak uyuyo onun dışında asla uyumuyo asla durmuyo daral geliyo çocuğa napcam bilmiyorum nasıl durdurcam arabada
Vak sana müthiş bir çözümle geleyim kulaklarını tıka herkesin bebeği bir değil stres yapma o yüzden benimde geçti gaz sıkıntısı bin şükür her bebekkendine özel unutmaKızlar okuyorum ama şu ara yorum yazamıyorum kayinvalideyiz. Gorumcelerle burda tahmin edersiniz her kafadan bir ses çıkıyor. Bu çocuk aç. Bu çocuk üşüyorçocuk doymuyor mu . Sütun mu az iyice stres yaptilar. Gördümcemin oğlunda da gaz varmis 6 ay sürmüş sizi kide 6 ay sürer dedi o kadar sürer mi ya hep 3 ay dediler. Az kaldı diye seviniyorduk
Çekebilirsem atayım inşallah . Çocuk damla filan gelecek diye diliyle kapatıyor , çekemedimResmini çeksen ben biraz anlarım aslında
Aman boşversene canım ya ne derlerse desinler bildiğini oku he he de geç yenidoğan değil artık bebeklerimiz sen bilirsin aç mı tok mu. Gaz olayı da bitti bizim bayadır yok. Ne 6 ayıymış bozma moraliniKızlar okuyorum ama şu ara yorum yazamıyorum kayinvalideyiz. Gorumcelerle burda tahmin edersiniz her kafadan bir ses çıkıyor. Bu çocuk aç. Bu çocuk üşüyorçocuk doymuyor mu . Sütun mu az iyice stres yaptilar. Gördümcemin oğlunda da gaz varmis 6 ay sürmüş sizi kide 6 ay sürer dedi o kadar sürer mi ya hep 3 ay dediler. Az kaldı diye seviniyorduk
Ben de ne yapacağımı şaşırdım . Aç diye hep vicdan azabı çekiyorum. O uyurken ne uyku uyuyorum ne doğru düzgün iş yapabiliyorum. Aklım hep onda . Aç aç yatıyor diye . Son bir aydır böyleyiz hatta bir aydan fazla dır. Diş olsaydı o zamandan beri olmazdı böyle herhalde . Yine bekliyorum biberonla başındaCanim annesi sensin, tabiki sen daha iyi bilirsin.120 cc verilebilir benim kafama takılan,fazla gelen cc si değil Saat aralığı az.reflusu oldugu icin daha dikkatli olman gerekiyor.benim 2 çocuğum da reflu. Bu gun reflu mamasiyla rahat ettirirsin ama yarın ek gıdaya geçtiğinde, o kusma devam edecek. O yuzden midenin dinlenmesine, sindirmesine izin vermen gerekiyor. Ben bu yüzden söyledim canım. Tabi karar senin, bana doktoru girse dahi, gerekirse duvardan duvara salıncak kur oyala, sık meme verme reflüsüne azdırırsın diyordu. Ve ben de sık vermeyi kestim ondan sonra bayağı bir rahatlama oldu.tabii sürekli meme ağzında geçirdiği için oğlum, ilaç kullanmak zorunda kalmıştı.
Yollarımız burda ayrıldı deseneBenimki asayişte çalışıyor canım
De mi azcık oyuncaktan falan anlasalar çok zorlanıyorum vallahi bi yere çıkmamız gerektiğindeBiraz daha büyüsün bence duracaklar şimdi küçükler
Ayy muhteşemmiş nazar değmesinBenim uyuyor bebek arabasındada arabadada bende mama ile yola cıkıyorum ritüeliniz varsa uyku önceai onu yapsan biz kitap okuyoruz resimleri anlatıyorum uyuyakalıyor evde hic uyumuyor benimkide.sanırım benim gibi gezenti olcak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?