Bence senin yaptigin dogru Mantikli dusunursek çünkü gercekten bebeklerin herseyine müdahale etmemek gerek. Doktorlar 10 gune kadar olabilir diyolar.Canım benim ben bu doktorları anlamıyorum. Sizin doktorunuz vermeyi önermiş. Bizimkide tam tersini söyledi. Bagırsak florasının oluşmasına izin vereceksin. Kabız ola ola alışacak.eger yağ kullanırsan büyüdüğünde kabızlık sorunu yaşar demisti. Hayatı boyunca yağmı içecek bırak vucut kendi calışsın bilsun dengeyi demisti. Bazen kızım kabız oluyor öyle bekliyorum hatamı ediyorum yoksa.
Biz 3 aylik kontrolde bas çevresi 39.5 olctu 1cm buyurmuştu başı geriye doğru büyüdüğünü düşünüp beyin cerrahisine gönderdi bingildak icinde kapanabilir önemli olan baş büyümesi dedi çok üzüldüm kötü şeyler de okudum internette ama ayda 1 cm büyümesi normal ve 39.5 normal değerler içinde olduğunu da gördüm c. Tesi bekliyorum inşallah hepimiz güzel sonuçlar alırız34,5 doğdu. 1. ay 37,5 - 2. ay 39,5 oldu. Bizimkinin bıngıldağı 40’ından sonra epey küçülmüştü. 2 gün sonra 3 aylık oluyor henüz gitmedik doktora.
Benm oglan cok seviyor birde altina yastık koyarak yatiriyorm kendini itiyor ayaklari ile ileri dogru cok seviyo oyle yapmayiSanırım gozlemledigim kadariyla kiz bevekler yüz ustu seviyor. Bizim oğlanlar sevmiyor. Oysa yüzüstü güzel gaz cikariyolar
Ben bunu Kazen abiye de dedim . Ben direk sayfada konusulunca direk ulu ortada daha önce bu konuyu yazdim dedim . (Hata) Ama isteyen herkes olacakti . Blupa grubu yazanda benim (hata) ama siz insan sectiniz bumu samimiyetiniz bizleri ne kadar üzdüğünü anlamadiniz mi .. Blup ne diyor mesajlar inceleniyor .biz grubu kurduk seni liderlik egosuyla eledik demiyor hicte lider havam yoktur tesadüf actim konuyu köyün ağası benim havamda yok hicEki Görüntüle 2665067
Eki Görüntüle 2665068
Eki Görüntüle 2665069
Yaptığınız oluşuma "bu kadar kişi yeter nerede çokluk orada bokluk" yazacak kadar diğerlerini aşağılayacak sonra size oyun oynanmış olacak. Hadi bunu yalanlasanıza... Bu oylamadır, 5 kisiyi alıp diğerlerini çokluk görmek bir seçim ve tercihtir.
İçinizden biri de sen ne diyorsun 30 haftadır burada her şeyimizi paylaştık dememiş. Susmak bile taraf tutmaktır. Siteden atıldınız hala neyin açıklamasını yapıyorsunuz. Sabah sizin adınıza açıklama yapıldı.
Sabah icinizden biri ile görüştüm ben sizi çok iyi anladım dedi ama sizle paylaşmamış bu durumu sanırım.
Sizin derdiniz liderlik egosu konu sahibini bile 2 dakikada grup kurmak istedi diye sattınız az önce. Ki kendisinin olayla yakın uzak alakası yoktur. Yazışmalarda ilk yakalanan kendisidir. Her şeyi bildiğimizi de çat çat yüzüne söyledik. Yanlış ata oynuyorsunuz
Bize hamilelikte 23.haftada mikrosefali teşhisi koymuştu bir perinatolog çok şükür sağlıkla doğdu kızım 34 cm baş ölçüsü doktorlar normal diyorlar yapısal bir küçüklüktür diye aklımızda bişey kalmasın diye gittik çok şükür rahatladıkSen neden gittin ne dedi canım?
Anladım canım nasıl istersen. Benim icin sorun yok ne izni aşk olsun. Ama sorman çok kibarca, çok tatlısın.hoşuma da gitmedi değil.
Baş ölçümü çok iyi ama34,5 doğdu. 1. ay 37,5 - 2. ay 39,5 oldu. Bizimkinin bıngıldağı 40’ından sonra epey küçülmüştü. 2 gün sonra 3 aylık oluyor henüz gitmedik doktora.
Benimki istisna sanırım
Bizimki de küçük. Çocuk doktoru büyümesini takip edelim dedi ama benim içim rahat etmiyor. 20 gün sonra çocuk nöroloğuna götüreceğim. Bu süre zarfında D vitamini vermiyorum. Rahat bir insan olmayı o kadar çok isterdim ki. Çocuğun kafasının şekline bakıp duruyorum, düzgün mü büyüyor diye
Ben sallayarak hiç uyutamadım zaten emziği verip kucağımda pış pış yapıyorum ya da emzik almazsa o an omzumda gezdiriyorum. Sadece sabah uyanınca yerinde pış pış yaparak uyuttuğum oldu ben de şaşmıştım demek çok uykusu olsa yerinde direk uyuyacak diye. Aman maşallah diyeyim de kendi kendimin de çok nazarı değiyor çocuğa
Bize direkt böyle olunca d vitaminini kesin derler sakın kesmeyin dediben 1 ay bekleyeceğim yaa hemen gidip de kendimi strese sokmam istemiyorum. Ay bu 3.ay muayenesi beni bitirdi. Az kilo alımı bıngıldak küçülmesi vajinal kapanma off
Valla yorum yapamiyorm inan ki bu duruma. Cok uzuldum bir yandan bir yandan d uzun zmandan beri uyeliginiz var bilmemeniz de cok sasirtti beni bu durumda. Ben gecici saniyordm ama kalici diyerek belirtmissiniz. Art niyet yok aslinda ama bu sayfada da byle kurallar varms biz hic birsey anlamadan anlasildi ve banlanmis oldunuz. Umarim kendinizi ifade edebilirsinz. Ben cok sasirdm ama niyetinizde kötülük kesinlikle yok bnu anladm. Sadece merakiniza yenik düştünüz bnu anladm ve bizim yapacagimiz birsey de yok malesef. Galiba giris yapip okuyabiliyorsunuz anladigim kdariyla mesajlari. Hayirlisi diyorm baska birsey diyemiyorm.... Cok da sevmistim hepinizi gerçekten
Bende yatırdım az önce.ya 5 dakka derken saymadım aslında minimum sayı diye 5 dakka dedim Az önce süre tuttum 2 dk bile duramadı canım yaBelirli bir sayı yok aslında keyfi yerindeyse koyuyorum bakıyorum ağlıyorsa yüzüstü kalınca alıyorum geri. Ama sık sık yatır dedi ebe sen de sürekli o şekilde yatırmaya çalış. 5 dk biraz fazla ama ilk aşamada daha az koyabilirsin.
Kizlar basini kaldirdigini anlamak icin yuz ustu yatinca yastik koymayacak miyizBende yatırdım az önce.ya 5 dakka derken saymadım aslında minimum sayı diye 5 dakka dedim Az önce süre tuttum 2 dk bile duramadı canım ya
Canım 5 dakka derken saymamıştım minimum süre diye öyle söylemiştim az önce yatırdım 2 dakka bile duramadı kafa aşağıya düşmeye çığrınmaya başladıBir yatırışta 5 dk durabiliyorsa maşallah onaBenim kız tüm şartlar elverişliyse 2 dk anca duruyor, sonra basıyor çığlığı. Halının üzerine battaniye serip öyle yatırıyorum. Yastık kullanmıyoruz. Yüz üstü yatmayı hiç sevmiyor. Günde 4-5 defa yapmaya çalışıyoruz. Her geçen gün ilerleme kaydediyor
Canım ben koyuyordum ama arkadaşların doktoru koymayın demiş bende koymıycam artık.ben yüksek yastık koyuyordum birdeKizlar basini kaldirdigini anlamak icin yuz ustu yatinca yastik koymayacak miyiz
Stres yapma canım gercekten o en büyük düşman.benim en çok tahin ve helva getiriyor.mama gene veriyoruz ama sütüm çoğaldı benim sanki düşünüyorum ilk zamanlar çok korkmuştum sürecten yetmiyor diye aglıyordum mama vermek beni çok üzüyordu.sonra kendimi çok sütüm olduguna inandırdım.Soguk suda içiyorum dondurmada denedim çocuk kusmuyor ama klima halen acmıyoruz çabuk tutuluyoruz astımı çok tetikliyor benimKızlar sütüm azaldı gerçi çok sayılmazdı ama,en azından gece uykudan uyanınca dolu oluyordu ama artık o da yokbirde çok terleyerek uyanıyorum vücut su kaybediyor herhalde.çocuklar üşür diye klima da açmıyoruz siz nasıl idare ediyorsunuz klima açıyor musunuz
Banada öyle dedi 10 güne kadar normal 2 gün yapmayınca, hemen yağa koşma dedi. Yada kabiz olmasin diye her gun yağ icirme dedi.Bence senin yaptigin dogru Mantikli dusunursek çünkü gercekten bebeklerin herseyine müdahale etmemek gerek. Doktorlar 10 gune kadar olabilir diyolar.
Canım sana yazacaktım unuttum tekrar konunun açıldığı iyi oldu.bizimkini de doktor açmıştı sonra tamamen kapanmıştı idrar deliği açıktı sadece.2 buçuk yaşından sonra açılır demişti doktor vücut o yaşlarda östrojen salgılamaya başlarmış yavaş yavaş.1 yıldır tamamen kapalıydı pek te bakmazdım açıkçası arasını açıp.geçende senle konuştuktan sonra baktım yarısından çoğu açılmış altta birazcık kalmış.yani zamanla açılıyorHadi yaa demek ıslak mendilden değil zaten sadece su ve pamuk olandan kullanıyordum ama yine de endişe ettim. Bir de altını alırken kusuyor ve uyanıyor diye bazen altını geç aldığım olmuştu ona da bağladım bir yandan da prima kullanıyorum bezi ıslak olmuyor aldığım zaman. Ay ne bileyim kendimi suçlayacak yer aradım eşim de diyor doktor bile nedenini bilmiyoruz diyor sen sebep arıyorsun. 3-4 gündür pişik kremini tamamen bıraktım. Bi de doktor östrojen içeren vakinal krem önerdi onu sürüyorum sabah akşam. Neyse bu yine o kadar ciddi bir problem değil. Bunlar olsun yeter ki şükür başka bir sıkıntıları yok
Bu daha mantıklı bence. Lavmanlar bile zararlı tembellik yapıyor diye aynı mantık benceCanım benim ben bu doktorları anlamıyorum. Sizin doktorunuz vermeyi önermiş. Bizimkide tam tersini söyledi. Bagırsak florasının oluşmasına izin vereceksin. Kabız ola ola alışacak.eger yağ kullanırsan büyüdüğünde kabızlık sorunu yaşar demisti. Hayatı boyunca yağmı içecek bırak vucut kendi calışsın bilsun dengeyi demisti. Bazen kızım kabız oluyor öyle bekliyorum hatamı ediyorum yoksa.
Sağol canım bende akşam tahin pekmezin dibine vurayım bayılırım,sütümde artar belki.geceleri nasıl serinliyorsunuz peki.vantilatör denedim gece pek serinletmedi ama idare ederdiStres yapma canım gercekten o en büyük düşman.benim en çok tahin ve helva getiriyor.mama gene veriyoruz ama sütüm çoğaldı benim sanki düşünüyorum ilk zamanlar çok korkmuştum sürecten yetmiyor diye aglıyordum mama vermek beni çok üzüyordu.sonra kendimi çok sütüm olduguna inandırdım.Soguk suda içiyorum dondurmada denedim çocuk kusmuyor ama klima halen acmıyoruz çabuk tutuluyoruz astımı çok tetikliyor benim
Adamsınson olarak dayanamayacağım bir şey daha yazacağım. hem blubun mesaji olarak kazenin paylaştığı mesajda, hem de toplu mesajda arkamızdan konuştuklarınizi okuyoruz yazmışsınız ya. bu ithaminiza kesinlikle karşı çıkıyorum.
arkadan konuşmak kişinin duyamayacağı yerden konuşmak, göremeyeceği yerden yazmaktır. biz gayet de sizin okuyabileceginizin farkinda olarak yazdik. özelden, ordan burdan mesaj atmadik. en fazla cevap hakkimiz olmadi diyebilirsiniz ki bunun da muhatabi biz degil, sizden bu hakki alan site yöneticileri. bu şekilde, burada mesaj atanlar üzerinden olumsuz algi olusturmaniz da hiç hoş değil.
Teşekkür ederim düşünüp yazdığın içinUmudum- geçen gün seninle bir bebeginin aldığı 400 gram dan bahsetmiştik. 1 1 buçuk aydır böyle demiştin. Diş olsa bu kadar sürmez demiştin. Bazı arkadaşlar da alerjiden şüphelenmiş ti. Hepsi olabilir ama ben bugün sana kızım anlatmak için geldim.
Hani demiştim kızım neredeyse 5 aylık ama 6 kilo benim kızım 300 400 gram alıyor.
Ama iki tane dişimiz çıktı dişten dolayı sıkıntılarımız oldu.
Bugün kızımı kontrole götürdüm bir kilo almış. Doğduğu ay bile 800-900 almıştı.
Yani iştah durumu bebeklerde zaman zaman değişiyor. Kafası 41,5 olmuş. Boyu 64 santim kilosu da 7 olmuş. Hatta bugün sordum doktora, neden bu ay 1 kilo aldı daha önceden az oluyordu ne değişti diye. Doktor da bana bebeklerde zaman zaman iştah kaybı olabileceğini. Bunun dişden kaynaklanabileceğini, sıcaklardan olabileceğini. Bebeğin kilo almadığında şüphelenir iz. 400 gram almış almış ama işte her bebek 1 kilo alacak diye bir şey yok dedi.Kafası büyüyor mu boyu uzuyor mu bizim için önemlileri bunlar dedi.Tıpkı yetişkinler gibi kimisi çok kilo alır kimisi almaz. Kilosuna takılma dedi bu ay 1 kilo aldı 1 kilo bekleme dedi belki de,bir dahaki ay 100 gramla 200 gramla geleceksin dedi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?