2020 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    313
oğlumda seftali kabak bezelye koymustum.seftaliyi pisirip blendrdan geçirip püre yapip veriyordum.kabak da pisiyor yemek gibi ya da sote gibi.ama genelde kış sebzeleri verdim.mesela ispanak çorbası azıcık karnabahar havuç vs vs.zaten 1 yasina kadar aman aman doyumluk yemedikleri için çok abartmadan sebze meyve istiflenebilir.guzelce yikayip kurulayip buzdolabi posete yerlestirin.kayisi erik seftali iyi fikir kabizliğa iyi geliyor.hosaf yapilirsiniz.önumuz kurban bayramı.o zaman da ilik suyu istiflemek icin ideal.kesebilen olursa veya hediye gelebilir.ilikleri bir gece dolapta bekletip iyice suzdurdukten sonra kaynatip sogutup suzdurup minik buzluk posetlerine koyup tablet şeklinde dondurun.yemeklere corbaya pilava atin.biraz agir oluyor ama faydali.hem damagi alisiyor sonra.gecen sene bir gece bekletmeden pisirdim eksi oldu attik ziyan oldu.bekletmek onemli. isteyen haslama suyuna havuç sogan atabilir.aroma veriyor. bahar hakli aslinda.simdiden koymaliyiz.taze domates mesela agustosta konabilir.corbasi enfes oluyor.ben az sut ile yapiyorum.evlenirken 5 cesit corba bilirken oglumdan sonra cesitte sınır yok o zamana yardimci olmaya calisirim ben de

ben ilk puturluleri cam rendeden gecirdigim meyvelerle baslamistim.armut çok tatli sulu ve puturlu oluyor deveci olanlar yani

Harikasın şekercim bunlar bize çok lazım olacak peki püreden sonra pütürlüye nasıl geçtin?

Bende yüz üstü yatırıp oyunvcaklar kartlar koyuyorum önüne onlarla oyalanıyor gülüyor konuşmaya çalışıyorEki Görüntüle 2665185 Eki Görüntüle 2665186
Kafa şekli bizim kıza benziyor onun da arkaya doğru uxun
Hanımlar bizim bacaklarımız hafif eğri mi bana mı öyle geliyor
Bizimki de böyle
1 saat çok uzun yaa
Oo çok iyi fikir hiç aklıma gelmemişti

Blw yaparsak direkt veririz

Bende tam onu sormuştum kuzum,peki ondan sonra ne verdin bulgura pirince makarnaya ne zaman geçtin
aslinda tam hatirlamiyorum ayini
ama hazir hissetmesini bekledim.puturlulerden sonra corba ve yumusak haslama sebzeler verdim.onlari guzel yediginde taneli corbalar ve en son pilav makarna.
çünkü pilav gibi cok taneli bir gida icin cocugun yutmayi iyice ogrenmesi gerekiyor.

N Nehir8077 nasil buzluğa koyacagiz bn bu konserve ve saklama konusunda hic tecrubem yok bana da yardmci olur musunuz
Ben mesela şeftalileri soyuyorum çekirdeklerini çıkarıyorum. Dilimleyip Cam kavanoza dolduruyor işine de su dolduruyorum ağzını kapatıyorum. Başka kavanozlara da kıyısı doğruyorum erik doğruyorum. Hepsini ters çevirip su dolu bir tencerede 20 dakika kaynatıyorum o kadar. Sebzeleri zaten direk buzdolabı poşetine koyuyorum öyle koyuyorum. Onları da mesela bir tane buzdolabı poşetinin içine 3-4 çeşit sebze karıştırarak tek çorbalık tek çorbalık koyuyorum ayrı da koyduğum oluyor. Konserve hariç direkt meyve attığımda oldu benim. Mesela geçtiğimiz kış kayısı ve şeftali çıkardım oğluma. O şekil yedi. Yeşil kabak koyuyorum bebeklerin hemen hemen her çorbasına da katıyorum çünkü. Hiç kabız olmasınlar diye.

Bahar ek gıda benim kanayan yaram biliyorsun.oğlumda aynı hatalara düşmek istemem.bana yardımcı olur musun neler koyayım buzluğa neler yapayım menü çıkarsak birbirimize herkes ne iyi olur
Ben bu gun kızıma bi cay kasığı yogurt 1 cay kaşığı abisinin corbasından verdim. Demir ilacı kullaniyoruzya tadi cok kötü devletin verdiginin. Azinin tadi duzelsin diye bi saat sonra verdim

Kizlar yaziyim diyorm hep unutuyorm. Verem aşısı sonrasinda cogubda ayni benm gni hic iz yara kabuklanma yasamadim diye konusmustuk hatta aşı tutmadi mi vs diye düşünmüştük. 1 aysnra yani oglum tam 3 ayi gecti kabardi az bisey aşı yeri ve kabuklanacak byle belli ediyor. 3 ay kontrolune gittigimde de ebeme sordm siz olir demistinz ama ilk zamanlar olmadi 1 ay snra oyle oldu diye normal dedi bana. Sizde durumlar ne verem aşısı yeri nasil bebislerin.?

Bahsetsene biraz nasıl 1 saati geçiyor ne oluyor o sürede
Şöyle ki ağlıyor önce uykusu çok gelmeden yani ağlamaya başlamadan yatağına yatırıyorsun önce pış pış yapabilirsin yada sadece elini göğsüne yada sırtına koyup senin orda olduğunu hisseder. Emzik alıyorsa veriyorsun bebe ne olduğunu şaşırıyor bir bakınıyor falan sonra haliyle ağlamaya başlıyor hafif ağlamada almıyoruz pış pışa devam ediyoruz. Sonra ağlama şiddetleniyor kucağımıza alıp sakinleştirip tekrar yatırıyoruz derken bu döngü epey sürüyor pes etmezsek kendi başına uykuya nasıl geçeceğini öğreniyorlar süreç sonunda.
Şort ne alaka acaba nasıl bi etkisi oluyor
Kız Allah seni güneş görüyor bacakları işte ne alaka olacak
Direk pütürlüden başlıyorız canım. Meyve suyu hiç vermiyoruz meyveyi cam rendsden geçirip pütürüyle veriyoruz. Sebzeyi mesela havucu çatalla ezip veriyoruz onlar dilleriyle parçalıyarak yiyor. Ben hep kendi önlerine koydum önce elleyile sonra çatal kaşıkla yediler. Yemekleri blender dan asla geçirmiyoruz alışıyorlar bu sayede pütürlüye

ben hiç blender kullanmadim arkadaşlar büyük kizimda doktor iri delikli süzgeçten gecireceksin biraz pütürlü olsun demişti. baştan beri öyle yaptim. yayla çorbaaindaki taneleri vs de baştan beri yediler. tarhanada zaten pütür yok. hatta yedinci aydan sonra ince bulgur at biraz demişti. iyi çekilmiş kıyma koy demişti. zaten ilk ay tadimlarla geçiyor. şükür yutma problemi yaşamadılar hiç. insallah bu kuzuda da yaşamayız.

yasaklı gidalar vardi. domates, patlıcan, bakla bal, yumurtanin aki, çilek kivi. onlara dikkat etmiştim. bir de tuzsuz yapıyordum. onun dışında da kahvaltiyi böyle bulamaç gibi yapan tarifler vardi eskiden. yumurta sarisi, pekmez peynir kat karıştır diye onlari da hiç yapmadım. kendim yiyemeyecgim şeyi yedirmek istemedim. ayri ayri verdim hep. tadlarını öğrensin diye. yumurtayi yumurta gibi yesin, peyniri peynir gibi.

2 ayimiz kaldi ek gidaya. ek gida biraz zahmetli oluyor ben simdiki halinden memnumum ya. menu belli. tek çeşit

Bizde hiç kabuklanma olmadı çizgi şeklinde bir morartı var sadece bence yapamadı aşıyı zaten baya uğraştı gösteecem bu hafta aşısı var tekrar

Canım mandalina portakal 6 aydan itibaren verilebiliyor. Nar ve çilek 10 aydan 12 aydan sonra verilebiliyor. Alerjen oldukları için. Cilek bizim listemize 1 yastan sonra verildi.kapağının havası kaçmıştır.soguyana kadar ellemedin degilmi kavanozu

Nasıl yani meyve suyu hiç vermiyoruz direk pütürlüden başlıyoruz. İlk etapta çatalla ezileni,cam rende den çıkan pütürüklü yiyecekleri nasıl yiyecekler.ilk etapta bebekler çiğnemeyi damakları ile ezmeyi bilmiyorlar ki. Mesela 5 aylıkken başlıyoruz 6 aylıkken başlıyoruz o zamanlar direkt pütürlü yiyemiyor ki. Eğer senin çocukların öyle yaptılarsa helal olsun.

Benim büyük oğlum gecenin bir vakti uyanir bizi uyandırır oyun oynucaz derdi . Sabahta esimle erken kalkip calismaya gidiyoruz . Iyi de dayandik . En son 2 yasini biraz gecti . Trt deki cocuklara egitim veren bayanin yöntemiyle iste yaninda durayim sakinlessin dursun yaptim yok. Canima tak etti . Koydum park yatagin icine . Uyandi agladi agladi ne esim ne ben uyanmadik kıpırdamadik bile. Bir hafta öyle gitti . Sonra kalkmamaya basladi . O oldu son care uyku egitimi aglatarak bizde ise yaradi

ben de öyle verdim bahar. direkt pütürlü. 6. aydan sonra başladım. hiç problem yaşamadılar çok şükür. ama doktor tavsiyesiyle tabi ki. o püreye alışırsa öğürme refleksi azalmaz pütürlü yiyemez demişti. meyve suyu hiç vermedim zaten faydasi yok diyorlardi 6 sene önce. lifleri faydalıymış meyvenin. cam rendeden geçirip meyveleri verirdim.

Anladım canım ben anlatamadım. Cam reddeden meyveyi geçtigimde iplik gibi uzayan parcalar var baya buturuk örnegin armutta. Bunu 5 ayı doldurur doldurmaz. İlk bu sekilmi tanıştı.ben cam reddeden cikan sularla basladim tatmaya o

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…