- 22 Kasım 2019
- 3.169
- 4.553
- 63
Ha bende ekstra hani daha iyi olur diye oyle yapiyosn sandm. Tabi o halde direk verince tiksiniyo sadece oyle dokturmuyorm da bulaniyo hakli olarakKolay oluyor mamaya karıştırınca. Direk verince üstüne başına damlıyor ben verirken.
Hmm demek ki canm ya ama ebe demedi hic korktum yaniEvet canım bende koymayacağız diye duymuştum. Benim bebişte hemen yoruluyor öyle olunca ama
Benim çok bilgim yok ek gıdayla ilgili am bugün kirazlar ilgili video izledim kirazın çekirdekleri çıkartılacakmış buzluğa konurken. 8. ayda başlanıyormuş kızlar aklınızda olsun.
Bizimkinde son bir haftadır ortaya çıktı canım olması gerekende böyleymiş sanırım
Bizde bahceli evdeyiz ya canm agac var kayisi dograyip byle hosaflik atiyorz direk yas sekilde kurutmadan posetleyip. O da olur mu kiKızlar ek gıdayla ilgili çok güzel bilgler veriyorsunuz herkese teşekkürler biraz erken oldu ama kışa hazırlık olacağı için çok iyi oldu. Benim annem her sene baharın anlattığı gibi konserve yapar meyvelerden ama şeker koyar söyliyim de bu sene şekersiz meyvelerin kabuklarını soyup yapsın torununa
Canım yaparken resmini atar mısın banaO koyduklarım hoşaf oluyor zaten. Bazı meyveleri yıkayıp kurulayıp direkt buzluğa koyuyorum. Kabağı da yıkayıp kurulayıp o şekil koyuyorum. Bazı sebzelerle karışık doğuruyorum tek çorbalık olarak koyuyorum
Çocugu banyo yaptırıyorum bende öyle sıcak ama çok kavurucu değil.ben bursada oturuyorum.senin işin zor.inş canım sütün artar ben şu bira tabletlerinide aldım o da işe yaradı.annemde karpuz önerdi hem hararetini alır hem ödem atar dedi.ben çok mutsuzdum şu an o kadar takmıyorum mamada içsin diyorum bazı anneler kızıyor olmayınca yapıcak bişey yok ama ben çok üzülmüştüm mama yiyince.ilk çocuk çok hayal kurmuştum kendimi çok yetersiz hissediyodum.rabbim herkese bol süt versin bebişlerinede saglık basta olmak üzere iştah ve uyku versinSağol canım bende akşam tahin pekmezin dibine vurayım bayılırım,sütümde artar belki.geceleri nasıl serinliyorsunuz peki.vantilatör denedim gece pek serinletmedi ama idare ederdi
blw bana kızımda tehlikeli gelmişti acemilik işte.bu sefer bende blw yapmak istiyorum inşallah başarılı oluruzBlw yaparsak direkt veririz
anladım canım sağolasın çok heyecanlıyım ek gıda için,kızım yemeyen bi bebiş olduğu için haliyle oğlumda hayallerim varaslinda tam hatirlamiyorum ayini
ama hazir hissetmesini bekledim.puturlulerden sonra corba ve yumusak haslama sebzeler verdim.onlari guzel yediginde taneli corbalar ve en son pilav makarna.
çünkü pilav gibi cok taneli bir gida icin cocugun yutmayi iyice ogrenmesi gerekiyor.
artık kendisi alıp yemiyor mu canım 3 yaşında değil mi? Yoksa keyfi mi yapıyorblw alistirdim da noldu? babaannesi birkac defa evi batmasin diye kendi besledi kendi yiyen cocuk agzina bekliyorkardeş oldugundan beri de muthis istahsiz..
harikasın bahar.hiç konserve kaynatmadım ama sayende deniycem.iki bebe olunca ekstra fazla alıp yapayım şimdiden yapayım nolur bıkmaz.kaç şişe hazırlıyorsun böyle?Ben mesela şeftalileri soyuyorum çekirdeklerini çıkarıyorum. Dilimleyip Cam kavanoza dolduruyor işine de su dolduruyorum ağzını kapatıyorum. Başka kavanozlara da kıyısı doğruyorum erik doğruyorum. Hepsini ters çevirip su dolu bir tencerede 20 dakika kaynatıyorum o kadar. Sebzeleri zaten direk buzdolabı poşetine koyuyorum öyle koyuyorum. Onları da mesela bir tane buzdolabı poşetinin içine 3-4 çeşit sebze karıştırarak tek çorbalık tek çorbalık koyuyorum ayrı da koyduğum oluyor. Konserve hariç direkt meyve attığımda oldu benim. Mesela geçtiğimiz kış kayısı ve şeftali çıkardım oğluma. O şekil yedi. Yeşil kabak koyuyorum bebeklerin hemen hemen her çorbasına da katıyorum çünkü. Hiç kabız olmasınlar diye.
Tadı kötüyse değiştirsen mi acaba.birde devletin verdiği kabız yapıyor mu?birde sen şuan tadımlık gidiyorsun herhalde 1 ay sonra mı başlayacaksın.birde ek gıdaya tam anlamıyla başlayınca miktar ne kadar vericez mesela bir öğün bi çay bardağının yarısı yeterli mi senceBen bu gun kızıma bi cay kasığı yogurt 1 cay kaşığı abisinin corbasından verdim. Demir ilacı kullaniyoruzya tadi cok kötü devletin verdiginin. Azinin tadi duzelsin diye bi saat sonra verdim
kırmızı yuvarlak canım.bizim aşı olduğunda 10 gün kadar belli olmadı sonra kırmızılaştı belli oldu.Kizlar yaziyim diyorm hep unutuyorm. Verem aşısı sonrasinda cogubda ayni benm gni hic iz yara kabuklanma yasamadim diye konusmustuk hatta aşı tutmadi mi vs diye düşünmüştük. 1 aysnra yani oglum tam 3 ayi gecti kabardi az bisey aşı yeri ve kabuklanacak byle belli ediyor. 3 ay kontrolune gittigimde de ebeme sordm siz olir demistinz ama ilk zamanlar olmadi 1 ay snra oyle oldu diye normal dedi bana. Sizde durumlar ne verem aşısı yeri nasil bebislerin.?
ya sorma kuzum ya kızımda o hatayı yaptım buharlı pişici almıştım blender bölümü vardı pişirip pişirip çektiriyordum.birde acemilik olunca sürekli boğazına kaçar korkusuna eline birşey veremezdim.veya pütürlü yediremezdim inşallah bu sefer bu hataları yapmıycam.yani meyvelerin posası hafif pütürlüyse bile vericez peki çorbalar?onda da direkt taneli mi versek.ya burdan hergün neler vereceğimizi yazsak çok iyi olur ek gıda döneminde.hem fikir olur hepimizeDirek pütürlüden başlıyorız canım. Meyve suyu hiç vermiyoruz meyveyi cam rendsden geçirip pütürüyle veriyoruz. Sebzeyi mesela havucu çatalla ezip veriyoruz onlar dilleriyle parçalıyarak yiyor. Ben hep kendi önlerine koydum önce elleyile sonra çatal kaşıkla yediler. Yemekleri blender dan asla geçirmiyoruz alışıyorlar bu sayede pütürlüye
canım kullandığın süzgeç şöyle birşey miydi ilistirben hiç blender kullanmadim arkadaşlar büyük kizimda doktor iri delikli süzgeçten gecireceksin biraz pütürlü olsun demişti. baştan beri öyle yaptim. yayla çorbaaindaki taneleri vs de baştan beri yediler. tarhanada zaten pütür yok. hatta yedinci aydan sonra ince bulgur at biraz demişti. iyi çekilmiş kıyma koy demişti. zaten ilk ay tadimlarla geçiyor. şükür yutma problemi yaşamadılar hiç. insallah bu kuzuda da yaşamayız.
yasaklı gidalar vardi. domates, patlıcan, bakla bal, yumurtanin aki, çilek kivi. onlara dikkat etmiştim. bir de tuzsuz yapıyordum. onun dışında da kahvaltiyi böyle bulamaç gibi yapan tarifler vardi eskiden. yumurta sarisi, pekmez peynir kat karıştır diye onlari da hiç yapmadım. kendim yiyemeyecgim şeyi yedirmek istemedim. ayri ayri verdim hep. tadlarını öğrensin diye. yumurtayi yumurta gibi yesin, peyniri peynir gibi.
2 ayimiz kaldi ek gidaya. ek gida biraz zahmetli oluyor ben simdiki halinden memnumum ya. menu belli. tek çeşit
Ah keşke bende öyle cesaretli olabilsem.deneyip görücez inşallah sorunsuz geçer ama hepinize teşekkür ederim çok güzel fikirler veriyorsunuz arkadaşlarYaptılar valla kız meyvenin suyunu sade verme dedi doktor bana biraz yumuşak kısmını rendele ver damağında ezer yer dedi öyle yaptım ben de hiç sıkıntı yaşamadık. Biraz cesaretliyimdir ben ek gıdada boğazına kaçar diye korkmam pek. Büyük kızım 10 aylıktı yumuşak erikler car ya onlardan vermiştim çekirdekli. Eşimin halası bir bağırdı gelinn çekirdeği boğazına kaçar diye. Yok o bana çıkarır verir hala dedim avcumu açtım çıkardı verdi kızımhalen söyler o hala. Nasıl öğretmiş onu küçücük çocuk nerden biliyor da çıkarıyor diye bakalım her bebek yeni macera bunda neler yaşıycaz. Göktuğ benim tüm ezberlerimi bozdu o nasıl isterse öyle başlayıp devam edecez.
Amin canım benim duygularını anlıyorum ilk bebeğimde bende aynı olmuştum.6 ay anne sütü alsa yetiyor İnan.gönül ister ki 2 yaşına kadar oluk oluk aksın emsin ama işte....mama içiyorsa günde 1 kaşık bile alsa şifa ona öyle düşün.neyse ki artmış.Allah hepimize bol sütler göndersinÇocugu banyo yaptırıyorum bende öyle sıcak ama çok kavurucu değil.ben bursada oturuyorum.senin işin zor.inş canım sütün artar ben şu bira tabletlerinide aldım o da işe yaradı.annemde karpuz önerdi hem hararetini alır hem ödem atar dedi.ben çok mutsuzdum şu an o kadar takmıyorum mamada içsin diyorum bazı anneler kızıyor olmayınca yapıcak bişey yok ama ben çok üzülmüştüm mama yiyince.ilk çocuk çok hayal kurmuştum kendimi çok yetersiz hissediyodum.rabbim herkese bol süt versin bebişlerinede saglık basta olmak üzere iştah ve uyku versin
Olabilir canım şişme var mı diş etlerinde? Gerçi 3 aylık bebekte olur mu şişme bilmiyorum ama..bizim kız ilk dişlerini 13 aylıkken çıkardığı içinkizlar benim kizimin alt dislerin cikacagi damaklarda kipkirmizi damarlanma var ve sabah 10 da beri uyumuyor... istah da ykk.bi de ayy ayy diye agliyordis mi cikiyor
Kendi kendine önce bir maşallah de canımİlk sahil gezimizi başarı ile tamamlayıp eve döndük kızların ikiside uyudu şimdi büyük kız denizdeydi bugün onun yorgunluğuyla pert oldu kızlar uyumuşken bende hemen uyumak istiyorum ilk kez bu saatte yatıcam çok heycanlıyımiyi geceler hepinize kuzulara huzurlu uykular...
Biz klimasız buharlaşırız . Mecbur açıyoruz. Otururken de yatarken de. Burnu sorunlu onun için gece belli bir saatten sonra kapatıyorum klimayı ama dışarda hava fena nem alıp yine çalıştırmaya devam...Stres yapma canım gercekten o en büyük düşman.benim en çok tahin ve helva getiriyor.mama gene veriyoruz ama sütüm çoğaldı benim sanki düşünüyorum ilk zamanlar çok korkmuştum sürecten yetmiyor diye aglıyordum mama vermek beni çok üzüyordu.sonra kendimi çok sütüm olduguna inandırdım.Soguk suda içiyorum dondurmada denedim çocuk kusmuyor ama klima halen acmıyoruz çabuk tutuluyoruz astımı çok tetikliyor benim
Maaşallah kuzuyaBende yüz üstü yatırıp oyunvcaklar kartlar koyuyorum önüne onlarla oyalanıyor gülüyor konuşmaya çalışıyorEki Görüntüle 2665185 Eki Görüntüle 2665186
Teşekkür ederim canım o zaman benim hatam mama sandalyesi başlamak olmuş. Mama sandalyesinde dik oturduğu için, ben bayağı zor yediriyordum ilk aşamalar. 8 aylık bebeği olan arkadaşımda yattığı yerden yediriyorum demişti. O zaman acaba boğazına kaçar mı diye korkuyordum. Ama bakıyorum da çok kişi öyle başlıyor. 3 çocuk annesi olarak bunu senden de duyduğum iyi oldu. Kesinlikle ben de öyle başlayacağım. Ev tipi ana kucağı var. Senin söylediğin gibi cam rendede geçip direk pütürlü başlayacağım. Çok sağ ol canım senden cesaret aldımEv tipi anakucağı var canım ayarlanıyor arkası ona oturup verdim ilk aşamada tadımlarda. Yastık koyup yarı oturur pozisyonda verebilirsin bence sen de. Mama sandalyesinin de var sırt ayarı ama ona daha sonra geçeriz gibi
Demir ilacı huysuzluk yapıyor mu bilmiyorum. Kızım aynı kızım da değişen hiçbir şey olmadı. Doktorun söylemesine göre kabız yapıyor. Ama şimdilik onunla da alakalı bir şey yok. Bayağı bir zamandır sadece günde 1 kere çıkıyor zaten.Canım demir ilacı huzursuzluk yaptı mı ben daha yeni başladım vermeye ama 2-3 gündür aşırı huysuz onla alakası olurmu ki
Tm canım atarımCanım yaparken resmini atar mısın bana
aynen işte bunun küçük tencere gibi olanı vardi. ayni işi görüyor. biz de ilistir deriz de burada kimse bilmez diye düşünmüştüm.blw bana kızımda tehlikeli gelmişti acemilik işte.bu sefer bende blw yapmak istiyorum inşallah başarılı oluruz
anladım canım sağolasın çok heyecanlıyım ek gıda için,kızım yemeyen bi bebiş olduğu için haliyle oğlumda hayallerim var
artık kendisi alıp yemiyor mu canım 3 yaşında değil mi? Yoksa keyfi mi yapıyor
harikasın bahar.hiç konserve kaynatmadım ama sayende deniycem.iki bebe olunca ekstra fazla alıp yapayım şimdiden yapayım nolur bıkmaz.kaç şişe hazırlıyorsun böyle?
Tadı kötüyse değiştirsen mi acaba.birde devletin verdiği kabız yapıyor mu?birde sen şuan tadımlık gidiyorsun herhalde 1 ay sonra mı başlayacaksın.birde ek gıdaya tam anlamıyla başlayınca miktar ne kadar vericez mesela bir öğün bi çay bardağının yarısı yeterli mi sence
kırmızı yuvarlak canım.bizim aşı olduğunda 10 gün kadar belli olmadı sonra kırmızılaştı belli oldu.
ya sorma kuzum ya kızımda o hatayı yaptım buharlı pişici almıştım blender bölümü vardı pişirip pişirip çektiriyordum.birde acemilik olunca sürekli boğazına kaçar korkusuna eline birşey veremezdim.veya pütürlü yediremezdim inşallah bu sefer bu hataları yapmıycam.yani meyvelerin posası hafif pütürlüyse bile vericez peki çorbalar?onda da direkt taneli mi versek.ya burdan hergün neler vereceğimizi yazsak çok iyi olur ek gıda döneminde.hem fikir olur hepimize
canım kullandığın süzgeç şöyle birşey miydi ilistir Eki Görüntüle 2665352
Ah keşke bende öyle cesaretli olabilsem.deneyip görücez inşallah sorunsuz geçer ama hepinize teşekkür ederim çok güzel fikirler veriyorsunuz arkadaşlar
Ek gıdaya bir hafta sonra başlayacağım yarım çay bardağı yeterli tabii ki bence. Ama bana sorarsan ben de bir şeyleri yanlış yapıyormuşum. Bence sen miskokulumla dilzarı dinle ben de onları takip etmeyi düşünüyorum. Zaten ben adam akıllı başarılı olamadan onlar bana yetişir. Bir şekilde hayırlı olacak inşallahblw bana kızımda tehlikeli gelmişti acemilik işte.bu sefer bende blw yapmak istiyorum inşallah başarılı oluruz
anladım canım sağolasın çok heyecanlıyım ek gıda için,kızım yemeyen bi bebiş olduğu için haliyle oğlumda hayallerim var
artık kendisi alıp yemiyor mu canım 3 yaşında değil mi? Yoksa keyfi mi yapıyor
harikasın bahar.hiç konserve kaynatmadım ama sayende deniycem.iki bebe olunca ekstra fazla alıp yapayım şimdiden yapayım nolur bıkmaz.kaç şişe hazırlıyorsun böyle?
Tadı kötüyse değiştirsen mi acaba.birde devletin verdiği kabız yapıyor mu?birde sen şuan tadımlık gidiyorsun herhalde 1 ay sonra mı başlayacaksın.birde ek gıdaya tam anlamıyla başlayınca miktar ne kadar vericez mesela bir öğün bi çay bardağının yarısı yeterli mi sence
kırmızı yuvarlak canım.bizim aşı olduğunda 10 gün kadar belli olmadı sonra kırmızılaştı belli oldu.
ya sorma kuzum ya kızımda o hatayı yaptım buharlı pişici almıştım blender bölümü vardı pişirip pişirip çektiriyordum.birde acemilik olunca sürekli boğazına kaçar korkusuna eline birşey veremezdim.veya pütürlü yediremezdim inşallah bu sefer bu hataları yapmıycam.yani meyvelerin posası hafif pütürlüyse bile vericez peki çorbalar?onda da direkt taneli mi versek.ya burdan hergün neler vereceğimizi yazsak çok iyi olur ek gıda döneminde.hem fikir olur hepimize
canım kullandığın süzgeç şöyle birşey miydi ilistir Eki Görüntüle 2665352
Ah keşke bende öyle cesaretli olabilsem.deneyip görücez inşallah sorunsuz geçer ama hepinize teşekkür ederim çok güzel fikirler veriyorsunuz arkadaşlar
Bizde ilistir deriz canım salçaları yaparken domatesleri hep bunla geçiririz internette bakarken bunun derin olanını gördüm o zaman bende ondan alayımaynen işte bunun küçük tencere gibi olanı vardi. ayni işi görüyor. biz de ilistir deriz de burada kimse bilmez diye düşünmüştüm.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?