2020 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    313
Yaptılar valla kız meyvenin suyunu sade verme dedi doktor bana biraz yumuşak kısmını rendele ver damağında ezer yer dedi öyle yaptım ben de hiç sıkıntı yaşamadık. Biraz cesaretliyimdir ben ek gıdada boğazına kaçar diye korkmam pek. Büyük kızım 10 aylıktı yumuşak erikler car ya onlardan vermiştim çekirdekli. Eşimin halası bir bağırdı gelinn çekirdeği boğazına kaçar diye. Yok o bana çıkarır verir hala dedim avcumu açtım çıkardı verdi kızım halen söyler o hala. Nasıl öğretmiş onu küçücük çocuk nerden biliyor da çıkarıyor diye bakalım her bebek yeni macera bunda neler yaşıycaz. Göktuğ benim tüm ezberlerimi bozdu o nasıl isterse öyle başlayıp devam edecez.

Vallahi tebrik ediyorum seni ben direkt 2 yaşa ışınlanmak istiyorum. Ya mesela Demir ilacını bile verirken su gibi bir şey, onu bile dili ile dışarı atıyor. 10 aylıkken anlıyorum canım cesaretinden ötürü de tebrik ederim. Ama 5 aylıkken benim az kaldı zaten bir haftam kaldı. Deneyeceğim

Ayy çok faydalı bilgiler bunlar. Bide şimdi kış hazırlıkları yaparken bebişler içinde ayrı yapıcaz dimi kabağı nasıl koyuyosun canım buzluğa?
birde meyveler su doldurunca kabanoza nasıl oluyor ki öyle sulanmıyor mu?

Peki bir şey daha soracağım. İlk bebeklere ek gıdaya başladığında.hangi pozisyonda yedirdin daha ilk başladığında. Mama sandalyesine mi o tutturdun yoksa yattığı yerden mi yedirdi n

Son düzenleme:
O koyduklarım hoşaf oluyor zaten. Bazı meyveleri yıkayıp kurulayıp direkt buzluğa koyuyorum. Kabağı da yıkayıp kurulayıp o şekil koyuyorum. Bazı sebzelerle karışık doğuruyorum tek çorbalık olarak koyuyorum

Ay ben eski konservecilerdenim aslında bahar her yaz en az 40 kavanoz menemen, domates sıcak suyla turşu, ezme falan yaparım. Bunun da kapağı tutmuş gibiydi mutfak çok sıcak keşke sıcak geçene kadar buzdolabına koysaymışımdı kısmet artık.

Anladım canım çok sağol. Deniycem hazırlık yaparken yine sorularım olabilir sana.

Gündüz uykuları bizi de yoruyor ya aynen kısa kısa uyuyor 3-4 gündür. Kusmasını çok çıkarmıyorsa takma kafana olabilir ek gıdaya geçince düzelir o. Yok bizim popo kilitli yapmıyor yasak var sanki sıpa. Napıyım günlük masajını falan yapıyoruz kendi de rahatsız değil artık alıştık ne zaman yaparsa

@bh
Yok canım bu yıl yapmıycam yapamam oğlanla stres olamam onunla bir de. Yemeğimi yapıp evimi temiz tutsam yeter bu sene bana turşu da yemeyiveririz yada kv ye gidersem orda yapabiliriz biraz getiririm bakalım. Sağlık olsun tek gerisi önemli değil

Canım mesajı düzgün yazamadım sanırım. Bir şey sormuştum ek gıdaya ilk geçişte. Bebeğini mama sandalyesine mi oturdun o şekilmi yedirdin yoksa yattığı yerden mi

anladim canim çok uzun olursa vermem de suyunu da vermiyorum foto olsa da atsam. ezilmiş elma veriyorum berrak suyunu ya da pürüzsuz iyice blenderlanmis halini değil. bak bunu degil de

elma püresi olarak bunu veriyorum.

corbalar da şu formda oluyor ilk ay için. kalburabastı yapariz ya işte oradaki kalbur gibi süzgeçten geçiriyordum. tabi her bebek kendine özel oluyordur. benim kizlar 6. ayda bunlari yerlerdi. sonradan yavaş yavas daha büyük taneliye geçmislerdi.

Yani bu sene de turşu yemesende olur. Ama hala senin için bir seçenek var. Tabii canım sağlık olsun.

Kızlar ek gıdayla ilgili çok güzel bilgler veriyorsunuz herkese teşekkürler biraz erken oldu ama kışa hazırlık olacağı için çok iyi oldu. Benim annem her sene baharın anlattığı gibi konserve yapar meyvelerden ama şeker koyar söyliyim de bu sene şekersiz meyvelerin kabuklarını soyup yapsın torununa

Bana yenidoğan doktoru demişti.çok iyi mesleğinde oldukça başarılı. Bir çay kaşığı ver gerçek zeytinyağını süzüp demişti veriyorum şükür kabızlık çekmedi yavrum

Kizlar basini kaldirdigini anlamak icin yuz ustu yatinca yastik koymayacak miyiz
Evet canım bende koymayacağız diye duymuştum. Benim bebişte hemen yoruluyor öyle olunca ama
Benim çok bilgim yok ek gıdayla ilgili am bugün kirazlar ilgili video izledim kirazın çekirdekleri çıkartılacakmış buzluğa konurken. 8. ayda başlanıyormuş kızlar aklınızda olsun.
Bizimkinde son bir haftadır ortaya çıktı canım olması gerekende böyleymiş sanırım

Canım mesajı düzgün yazamadım sanırım. Bir şey sormuştum ek gıdaya ilk geçişte. Bebeğini mama sandalyesine mi oturdun o şekilmi yedirdin yoksa yattığı yerden mi
Ev tipi anakucağı var canım ayarlanıyor arkası ona oturup verdim ilk aşamada tadımlarda. Yastık koyup yarı oturur pozisyonda verebilirsin bence sen de. Mama sandalyesinin de var sırt ayarı ama ona daha sonra geçeriz gibi

Ben bu gun kızıma bi cay kasığı yogurt 1 cay kaşığı abisinin corbasından verdim. Demir ilacı kullaniyoruzya tadi cok kötü devletin verdiginin. Azinin tadi duzelsin diye bi saat sonra verdim
Canım demir ilacı huzursuzluk yaptı mı ben daha yeni başladım vermeye ama 2-3 gündür aşırı huysuz onla alakası olurmu ki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…