- 11 Şubat 2008
- 7.252
- 17.425
- 773
- 41
Yaptılar valla kız meyvenin suyunu sade verme dedi doktor bana biraz yumuşak kısmını rendele ver damağında ezer yer dedi öyle yaptım ben de hiç sıkıntı yaşamadık. Biraz cesaretliyimdir ben ek gıdada boğazına kaçar diye korkmam pek. Büyük kızım 10 aylıktı yumuşak erikler car ya onlardan vermiştim çekirdekli. Eşimin halası bir bağırdı gelinn çekirdeği boğazına kaçar diye. Yok o bana çıkarır verir hala dedim avcumu açtım çıkardı verdi kızımNasıl yani meyve suyu hiç vermiyoruz direk pütürlüden başlıyoruz. İlk etapta çatalla ezileni,cam rende den çıkan pütürüklü yiyecekleri nasıl yiyecekler.ilk etapta bebekler çiğnemeyi damakları ile ezmeyi bilmiyorlar ki. Mesela 5 aylıkken başlıyoruz 6 aylıkken başlıyoruz o zamanlar direkt pütürlü yiyemiyor ki. Eğer senin çocukların öyle yaptılarsa helal olsun.
Vallahi tebrik ediyorum seni ben direkt 2 yaşa ışınlanmak istiyorum. Ya mesela Demir ilacını bile verirken su gibi bir şey, onu bile dili ile dışarı atıyor. 10 aylıkken anlıyorum canım cesaretinden ötürü de tebrik ederim. Ama 5 aylıkken benim az kaldı zaten bir haftam kaldı. DeneyeceğimYaptılar valla kız meyvenin suyunu sade verme dedi doktor bana biraz yumuşak kısmını rendele ver damağında ezer yer dedi öyle yaptım ben de hiç sıkıntı yaşamadık. Biraz cesaretliyimdir ben ek gıdada boğazına kaçar diye korkmam pek. Büyük kızım 10 aylıktı yumuşak erikler car ya onlardan vermiştim çekirdekli. Eşimin halası bir bağırdı gelinn çekirdeği boğazına kaçar diye. Yok o bana çıkarır verir hala dedim avcumu açtım çıkardı verdi kızımhalen söyler o hala. Nasıl öğretmiş onu küçücük çocuk nerden biliyor da çıkarıyor diye bakalım her bebek yeni macera bunda neler yaşıycaz. Göktuğ benim tüm ezberlerimi bozdu o nasıl isterse öyle başlayıp devam edecez.
Ayy çok faydalı bilgiler bunlar. Bide şimdi kış hazırlıkları yaparken bebişler içinde ayrı yapıcaz dimiBen mesela şeftalileri soyuyorum çekirdeklerini çıkarıyorum. Dilimleyip Cam kavanoza dolduruyor işine de su dolduruyorum ağzını kapatıyorum. Başka kavanozlara da kıyısı doğruyorum erik doğruyorum. Hepsini ters çevirip su dolu bir tencerede 20 dakika kaynatıyorum o kadar. Sebzeleri zaten direk buzdolabı poşetine koyuyorum öyle koyuyorum. Onları da mesela bir tane buzdolabı poşetinin içine 3-4 çeşit sebze karıştırarak tek çorbalık tek çorbalık koyuyorum ayrı da koyduğum oluyor. Konserve hariç direkt meyve attığımda oldu benim. Mesela geçtiğimiz kış kayısı ve şeftali çıkardım oğluma. O şekil yedi. Yeşil kabak koyuyorum bebeklerin hemen hemen her çorbasına da katıyorum çünkü. Hiç kabız olmasınlar diye.
Peki bir şey daha soracağım. İlk bebeklere ek gıdaya başladığında.hangi pozisyonda yedirdin daha ilk başladığında. Mama sandalyesine mi o tutturdun yoksa yattığı yerden mi yedirdi nYaptılar valla kız meyvenin suyunu sade verme dedi doktor bana biraz yumuşak kısmını rendele ver damağında ezer yer dedi öyle yaptım ben de hiç sıkıntı yaşamadık. Biraz cesaretliyimdir ben ek gıdada boğazına kaçar diye korkmam pek. Büyük kızım 10 aylıktı yumuşak erikler car ya onlardan vermiştim çekirdekli. Eşimin halası bir bağırdı gelinn çekirdeği boğazına kaçar diye. Yok o bana çıkarır verir hala dedim avcumu açtım çıkardı verdi kızımhalen söyler o hala. Nasıl öğretmiş onu küçücük çocuk nerden biliyor da çıkarıyor diye bakalım her bebek yeni macera bunda neler yaşıycaz. Göktuğ benim tüm ezberlerimi bozdu o nasıl isterse öyle başlayıp devam edecez.
O koyduklarım hoşaf oluyor zaten. Bazı meyveleri yıkayıp kurulayıp direkt buzluğa koyuyorum. Kabağı da yıkayıp kurulayıp o şekil koyuyorum. Bazı sebzelerle karışık doğuruyorum tek çorbalık olarak koyuyorumAyy çok faydalı bilgiler bunlar. Bide şimdi kış hazırlıkları yaparken bebişler içinde ayrı yapıcaz dimikabağı nasıl koyuyosun canım buzluğa?
birde meyveler su doldurunca kabanoza nasıl oluyor ki öyle sulanmıyor mu?
Ay ben eski konservecilerdenim aslında baharCanım mandalina portakal 6 aydan itibaren verilebiliyor. Nar ve çilek 10 aydan 12 aydan sonra verilebiliyor. Alerjen oldukları için. Cilek bizim listemize 1 yastan sonra verildi.kapağının havası kaçmıştır.soguyana kadar ellemedin degilmi kavanozu
Ay ben eski konservecilerdenim aslında baharher yaz en az 40 kavanoz menemen, domates sıcak suyla turşu, ezme falan yaparım. Bunun da kapağı tutmuş gibiydi mutfak çok sıcak keşke sıcak geçene kadar buzdolabına koysaymışımdı kısmet artık.
[/QUOTE
Kısmetinde yokmuş bir daha yaparsın sen alışkınsın baksana. Menemenler turşular ezmeler.
Anladım canım çok sağol. Deniycem hazırlık yaparken yine sorularım olabilir sana.O koyduklarım hoşaf oluyor zaten. Bazı meyveleri yıkayıp kurulayıp direkt buzluğa koyuyorum. Kabağı da yıkayıp kurulayıp o şekil koyuyorum. Bazı sebzelerle karışık doğuruyorum tek çorbalık olarak koyuyorum
Gündüz uykuları bizi de yoruyor ya aynen kısa kısa uyuyor 3-4 gündür. Kusmasını çok çıkarmıyorsa takma kafana olabilir ek gıdaya geçince düzelir o. Yok bizim popo kilitli yapmıyor yasak var sanki sıpa. Napıyım günlük masajını falan yapıyoruz kendi de rahatsız değil artık alıştık ne zaman yaparsamisskokulumm
Canim napayim bn koydeyim annemler yanmda kiz ayni gaz hala devam burda birde mamayi bitirdikten snra gazini alirken azcik kusuyor cc yide azalttim ama devam ediyor doktor malfor plus vernis esime bugun gaz damlasni vermedim onu verdm sadece biraz moralim bozuluyor. Eşim haftaya burada ins. Gece uykularnz erkene cekildi ilk zamnlar 2 de uyurdu snra 12 oldu simdi ise iki gndur 10 da uyuyoruz. Gunduzleri ise yarm saat 40 dk uyuyp uyanyr ondada sallıyorum. Bizde durumlar bu sekilde 3 bucuk ayligiz bakalim o
Umarin duzelir herşey. Siz nasilsnz kakasini yapiyornu göktuğ bey
Canım mesajı düzgün yazamadım sanırım. Bir şey sormuştum ek gıdaya ilk geçişte. Bebeğini mama sandalyesine mi oturdun o şekilmi yedirdin yoksa yattığı yerden mi@bh
Yok canım bu yıl yapmıycam yapamam oğlanla stres olamam onunla bir de. Yemeğimi yapıp evimi temiz tutsam yeter bu sene bana turşu da yemeyiveririzyada kv ye gidersem orda yapabiliriz biraz getiririm bakalım. Sağlık olsun tek gerisi önemli değil
Kolay oluyor mamaya karıştırınca. Direk verince üstüne başına damlıyor ben verirken.Ben bi ara direk ağzından veriyodum ebe öyle demişti bana sonra düzeldi bırakmıştım bayadır vermiyordum. Mama içine atmak daha mı iyi oluyor canım?
anladim canim çok uzun olursa vermem de suyunu da vermiyorum foto olsa da atsam. ezilmiş elma veriyorum berrak suyunu ya da pürüzsuz iyice blenderlanmis halini değil.Anladım canım ben anlatamadım. Cam reddeden meyveyi geçtigimde iplik gibi uzayan parcalar var baya buturuk örnegin armutta. Bunu 5 ayı doldurur doldurmaz. İlk bu sekilmi tanıştı.ben cam reddeden cikan sularla basladim tatmaya o
Yani bu sene de turşu yemesende olur. Ama hala senin için bir seçenek var. Tabii canım sağlık olsun.@bh
Yok canım bu yıl yapmıycam yapamam oğlanla stres olamam onunla bir de. Yemeğimi yapıp evimi temiz tutsam yeter bu sene bana turşu da yemeyiveririzyada kv ye gidersem orda yapabiliriz biraz getiririm bakalım. Sağlık olsun tek gerisi önemli değil
Bana yenidoğan doktoru demişti.çok iyi mesleğinde oldukça başarılı. Bir çay kaşığı ver gerçek zeytinyağını süzüp demişti veriyorum şükür kabızlık çekmedi yavrumCanım benim ben bu doktorları anlamıyorum. Sizin doktorunuz vermeyi önermiş. Bizimkide tam tersini söyledi. Bagırsak florasının oluşmasına izin vereceksin. Kabız ola ola alışacak.eger yağ kullanırsan büyüdüğünde kabızlık sorunu yaşar demisti. Hayatı boyunca yağmı içecek bırak vucut kendi calışsın bilsun dengeyi demisti. Bazen kızım kabız oluyor öyle bekliyorum hatamı ediyorum yoksa.
Evet canım bende koymayacağız diye duymuştum. Benim bebişte hemen yoruluyor öyle olunca amaKizlar basini kaldirdigini anlamak icin yuz ustu yatinca yastik koymayacak miyiz
Benim çok bilgim yok ek gıdayla ilgili am bugün kirazlar ilgili video izledim kirazın çekirdekleri çıkartılacakmış buzluğa konurken. 8. ayda başlanıyormuş kızlar aklınızda olsun.Kızlar yakında ek gıdaya geçeceksiniz. Kör zaman gelecek, ve cogu şey olmuyor. Bu sefer degisik lezzettede zorluk oluyor. Bazı bitecek yiyecekleri difrize atarsanız iyi olur. Konserve yapabilen onuda yapabilir. Ama ben biraz ya tembelim yada, gerçekten fırsat bulamıyorum. O yüzden difrize atıyorum. Kayısı falan kaynattım konserve yaptım ek gıdaya geçince kabız olursa içirmek için. Hatta taze meyveleri da bazı meyvaları attım. Bazı meyvelerin bittiği ana denk gelirse, en azından tatsın diye.
Bizimkinde son bir haftadır ortaya çıktı canım olması gerekende böyleymiş sanırımKizlar yaziyim diyorm hep unutuyorm. Verem aşısı sonrasinda cogubda ayni benm gni hic iz yara kabuklanma yasamadim diye konusmustuk hatta aşı tutmadi mi vs diye düşünmüştük. 1 aysnra yani oglum tam 3 ayi gecti kabardi az bisey aşı yeri ve kabuklanacak byle belli ediyor. 3 ay kontrolune gittigimde de ebeme sordm siz olir demistinz ama ilk zamanlar olmadi 1 ay snra oyle oldu diye normal dedi bana. Sizde durumlar ne verem aşısı yeri nasil bebislerin.?
Ev tipi anakucağı var canım ayarlanıyor arkası ona oturup verdim ilk aşamada tadımlarda. Yastık koyup yarı oturur pozisyonda verebilirsin bence sen de. Mama sandalyesinin de var sırt ayarı ama ona daha sonra geçeriz gibiCanım mesajı düzgün yazamadım sanırım. Bir şey sormuştum ek gıdaya ilk geçişte. Bebeğini mama sandalyesine mi oturdun o şekilmi yedirdin yoksa yattığı yerden mi
Canım demir ilacı huzursuzluk yaptı mı ben daha yeni başladım vermeye ama 2-3 gündür aşırı huysuz onla alakası olurmu kiBen bu gun kızıma bi cay kasığı yogurt 1 cay kaşığı abisinin corbasından verdim. Demir ilacı kullaniyoruzya tadi cok kötü devletin verdiginin. Azinin tadi duzelsin diye bi saat sonra verdim
Bemce eger yapamadi diye dusunuyorsan baska doktora flan sor canm. Morarma diyosn sasirdim acikcasiBizde hiç kabuklanma olmadı çizgi şeklinde bir morartı var sadece bence yapamadı aşıyı zaten baya uğraştı gösteecem bu hafta aşısı var tekrar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?