- 11 Şubat 2008
- 7.252
- 17.425
- 773
- 41
Çorbaları da taneli veedim ben süzgeçten geçirmedim canım hiç. Ezogelin mesela bulgurunu pirincini damaklarında ezip yediler. Kesme hamur çorbaları var küçük şehriye gibi onları da pişirip direk verdim. Buharlı pişirici vs kullanmadım normal pişirdim yemekleri salçasız tuzsuz verdim. Hatta 2.kızım salçasız yemezdi ona bizim yemeklerimize tuz atmadan ayırır verirdim. Büyük kızıma sabah bulamaç yapardım çok severdi yerdi pekmezli cevizli muzlu yulaflı falan. Küçük yemedi ona da omlet tarzı yapıp bölüp bölüp önüne koydum yedi. İlk aşamada arkaya doğru eğimli olmalı bebekler dik olurlarsa yutamazlar hafif yüksek bir yastıkta yatırarak veririz sonra sonra alışırlarblw bana kızımda tehlikeli gelmişti acemilik işte.bu sefer bende blw yapmak istiyorum inşallah başarılı oluruz
anladım canım sağolasın çok heyecanlıyım ek gıda için,kızım yemeyen bi bebiş olduğu için haliyle oğlumda hayallerim var
artık kendisi alıp yemiyor mu canım 3 yaşında değil mi? Yoksa keyfi mi yapıyor
harikasın bahar.hiç konserve kaynatmadım ama sayende deniycem.iki bebe olunca ekstra fazla alıp yapayım şimdiden yapayım nolur bıkmaz.kaç şişe hazırlıyorsun böyle?
Tadı kötüyse değiştirsen mi acaba.birde devletin verdiği kabız yapıyor mu?birde sen şuan tadımlık gidiyorsun herhalde 1 ay sonra mı başlayacaksın.birde ek gıdaya tam anlamıyla başlayınca miktar ne kadar vericez mesela bir öğün bi çay bardağının yarısı yeterli mi sence
kırmızı yuvarlak canım.bizim aşı olduğunda 10 gün kadar belli olmadı sonra kırmızılaştı belli oldu.
ya sorma kuzum ya kızımda o hatayı yaptım buharlı pişici almıştım blender bölümü vardı pişirip pişirip çektiriyordum.birde acemilik olunca sürekli boğazına kaçar korkusuna eline birşey veremezdim.veya pütürlü yediremezdim inşallah bu sefer bu hataları yapmıycam.yani meyvelerin posası hafif pütürlüyse bile vericez peki çorbalar?onda da direkt taneli mi versek.ya burdan hergün neler vereceğimizi yazsak çok iyi olur ek gıda döneminde.hem fikir olur hepimize
canım kullandığın süzgeç şöyle birşey miydi ilistir Eki Görüntüle 2665352
Ah keşke bende öyle cesaretli olabilsem.deneyip görücez inşallah sorunsuz geçer ama hepinize teşekkür ederim çok güzel fikirler veriyorsunuz arkadaşlar
Çok emen bebeğin sütü de çok olur sütü en çok artıran şey bebeğin emmesiymişBir arkadaşımla konuştum bebeği çok emerdi onun. Sütünün artması için zamanında vitamalt kullanmış . Çok etkiliyor dedi . Güvendiğim de bir arkadaşım ama herkeste aynı etkiyi yapmayabilir de . Kullanan var mı vitamalt ?
Kaç aylıkken yaptın bunları canım.? İlk ne verdin mesela ne kadar miktarda verdinÇorbaları da taneli veedim ben süzgeçten geçirmedim canım hiç. Ezogelin mesela bulgurunu pirincini damaklarında ezip yediler. Kesme hamur çorbaları var küçük şehriye gibi onları da pişirip direk verdim. Buharlı pişirici vs kullanmadım normal pişirdim yemekleri salçasız tuzsuz verdim. Hatta 2.kızım salçasız yemezdi ona bizim yemeklerimize tuz atmadan ayırır verirdim. Büyük kızıma sabah bulamaç yapardım çok severdi yerdi pekmezli cevizli muzlu yulaflı falan. Küçük yemedi ona da omlet tarzı yapıp bölüp bölüp önüne koydum yedi. İlk aşamada arkaya doğru eğimli olmalı bebekler dik olurlarsa yutamazlar hafif yüksek bir yastıkta yatırarak veririz sonra sonra alışırlar
Mamayı kaşıkla vermeyi denedin mi canım.? Böyle yatarak degilde biraz dik şekilde. Birde sen 60 yap en fazla dökme yani eğer içerde basit yapılıyor zaten hemen yaparsın bi 60 daha.Bizde 6 buçukta gazla uyandık , mamamızı 20 cc dökerek içtik .. çocuk beni de umutlandırıyor bazen 90 cc yi içince 90 yapıyorum gerisini hep döküYoruz . Hoplaya zıplaya göğsüme tutturdum uyudu kaldı . Koysam uyanacak . Her yerim ağrıyor , kalça kemiklerim dahil . Artık dik de duramıyorum ,çok rahatsız edici .
Ah kuzum ya öyle daha kötü oluyor doğru diyotsunya uyanirsa sersemlemeyeyim diye bakiniyom oyle
Allah rahmet etsin canım annene . Sende artık mis gibi bir annesinGünaydın kızlar. Benim Bebeğim gece yine çok tıkandı. Yavrumun gözünden uyku akıyor, nefessiz kalıp uyanıyor. 2 buçuktan 5 buçuğa omuzumda uyuttum . Eşim 10 gündür yok. Kuzenlerim gelmişti il dışından çocuğuma da bakıyorlardı saolsunlar bugün onlar da gidecek. İşe geliyorum kuzum ne olacak. Bilemedim. Bugün annemin ölüm yıldönümü çok doluyum . Annem olsa hayat ne kolay ne güzel olurdu. Offf of. 5 yıl bitiyor. 5 yılda hayatımda ne çok şey değişti. O kadar çok şey yaşadım ki... rabbim yavrularımızı bağışlasın. Bizlere eşlerimizle birlikte sağlıklı ömür versin. Evlatlarımızı büyütüp meslek sahibi yapıp mürvetlerini görmeyi nasip etsin inşallah.
Günaydın gecmisbolsun canım.burun tıkanıklığının hala devam etmesine üzüldüm.Doktoru bu duruma ne diyor peki bir çözüm bulamiyormu.Bebeklerde burun yikanikligi uykularinida beslenmelerinide bozuyor malesef. Annen için de Allah rahmet eylesin mekani cennet olsun. Hayatında neler degisirse degissin illa eksiklikleri hep hissediliyor. Allah cocuklarimiza sağlıklı uzun ömürler versin.Günaydın kızlar. Benim Bebeğim gece yine çok tıkandı. Yavrumun gözünden uyku akıyor, nefessiz kalıp uyanıyor. 2 buçuktan 5 buçuğa omuzumda uyuttum . Eşim 10 gündür yok. Kuzenlerim gelmişti il dışından çocuğuma da bakıyorlardı saolsunlar bugün onlar da gidecek. İşe geliyorum kuzum ne olacak. Bilemedim. Bugün annemin ölüm yıldönümü çok doluyum . Annem olsa hayat ne kolay ne güzel olurdu. Offf of. 5 yıl bitiyor. 5 yılda hayatımda ne çok şey değişti. O kadar çok şey yaşadım ki... rabbim yavrularımızı bağışlasın. Bizlere eşlerimizle birlikte sağlıklı ömür versin. Evlatlarımızı büyütüp meslek sahibi yapıp mürvetlerini görmeyi nasip etsin inşallah.
Benimkide elleri agzina sokar gozunu ovalar kendini uyandırır.Ben pek müdahale etmiyorum uyandırıyor kendini.Hemen alip meme verip geri bırakiyorum bir sure sonra geri uyuyor.Aç oldugundan şüpem yoksa, hiç ellemyiyorum. Uyaniyor devam ediyor bir sure sonra sıkılıp geri uyuyor kimse yok diye, görünmüyorum.Kızlar bebekleriniz o tomurcuk ellerini agzına yüzüne sürüp kendini uyutmuyor uyuyunca uyandırıyor munasıl çözüm buldunuz
Ben abisinin sortunu giydiriyorum biraz bol olsun sıkmasın diye kollarını içine koyuyorum . Uyurken hep öyle . Gece cıkarınca da uyanıp duruyor sürekli diye gece boyunca öyle kalıyor . Uyanıklen cıkarıyorum gelişimsel el kullanmasına zararı olur mu ki diye düşünüyorum
Sanirim senin bebegin biraz küçük o yöntemi cok uzun zaman yapamayacaksın.cok sıkı taksan olmıyacak, gevşek taksan çıkarıcak. Bir sure sonra ellerini kullanmayı öğrenince, çokta gerek kalmıyor. Yeni yeni keşfediyor ellerini kullanabildigini. Zamanla cok yapmıyacak.Kızlar bebekleriniz o tomurcuk ellerini agzına yüzüne sürüp kendini uyutmuyor uyuyunca uyandırıyor munasıl çözüm buldunuz
Ben abisinin sortunu giydiriyorum biraz bol olsun sıkmasın diye kollarını içine koyuyorum . Uyurken hep öyle . Gece cıkarınca da uyanıp duruyor sürekli diye gece boyunca öyle kalıyor . Uyanıklen cıkarıyorum gelişimsel el kullanmasına zararı olur mu ki diye düşünüyorum
Bilmem mi canım biz de bi kaç kez düştük o hataya eşim tam bak ne güzel uyuyor demesine kalmadan bir bakış atıyorum tamam tamam maşallah diyor ama iş işten geçiyorKendi kendine önce bir maşallah de canıminsanın en çok kendi nazarı değiyor vallahi . Yavrumun uykusu güzel dedim bir haftadır , bugun beni perişan etti
Ahhh sokmaz mı o elleri emdiği iştahla beni emse ooo oooo neler vermezdim.bide emziği atıyor baya zaman elini sokmaya çalışıyor tutturdu mu da affetmiyorKızlar bebekleriniz o tomurcuk ellerini agzına yüzüne sürüp kendini uyutmuyor uyuyunca uyandırıyor munasıl çözüm buldunuz
Allah rahmet eylesin canim. Seni ve bebisini o kadar iyi anlıyorum ki burun tıkanıklığı çok zor ben kendim cok yaşadım. Her gördüğümde seni dua ediyorum inşallah bir an once o minik burnu huzur bulurGünaydın kızlar. Benim Bebeğim gece yine çok tıkandı. Yavrumun gözünden uyku akıyor, nefessiz kalıp uyanıyor. 2 buçuktan 5 buçuğa omuzumda uyuttum . Eşim 10 gündür yok. Kuzenlerim gelmişti il dışından çocuğuma da bakıyorlardı saolsunlar bugün onlar da gidecek. İşe geliyorum kuzum ne olacak. Bilemedim. Bugün annemin ölüm yıldönümü çok doluyum . Annem olsa hayat ne kolay ne güzel olurdu. Offf of. 5 yıl bitiyor. 5 yılda hayatımda ne çok şey değişti. O kadar çok şey yaşadım ki... rabbim yavrularımızı bağışlasın. Bizlere eşlerimizle birlikte sağlıklı ömür versin. Evlatlarımızı büyütüp meslek sahibi yapıp mürvetlerini görmeyi nasip etsin inşallah.
günaydın canim. Rabbim anneciğine rahmet etsin, cennet bahçelerinde dinlendirsin insallah.Günaydın kızlar. Benim Bebeğim gece yine çok tıkandı. Yavrumun gözünden uyku akıyor, nefessiz kalıp uyanıyor. 2 buçuktan 5 buçuğa omuzumda uyuttum . Eşim 10 gündür yok. Kuzenlerim gelmişti il dışından çocuğuma da bakıyorlardı saolsunlar bugün onlar da gidecek. İşe geliyorum kuzum ne olacak. Bilemedim. Bugün annemin ölüm yıldönümü çok doluyum . Annem olsa hayat ne kolay ne güzel olurdu. Offf of. 5 yıl bitiyor. 5 yılda hayatımda ne çok şey değişti. O kadar çok şey yaşadım ki... rabbim yavrularımızı bağışlasın. Bizlere eşlerimizle birlikte sağlıklı ömür versin. Evlatlarımızı büyütüp meslek sahibi yapıp mürvetlerini görmeyi nasip etsin inşallah.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?