2020 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    313
Çorbaları da taneli veedim ben süzgeçten geçirmedim canım hiç. Ezogelin mesela bulgurunu pirincini damaklarında ezip yediler. Kesme hamur çorbaları var küçük şehriye gibi onları da pişirip direk verdim. Buharlı pişirici vs kullanmadım normal pişirdim yemekleri salçasız tuzsuz verdim. Hatta 2.kızım salçasız yemezdi ona bizim yemeklerimize tuz atmadan ayırır verirdim. Büyük kızıma sabah bulamaç yapardım çok severdi yerdi pekmezli cevizli muzlu yulaflı falan. Küçük yemedi ona da omlet tarzı yapıp bölüp bölüp önüne koydum yedi. İlk aşamada arkaya doğru eğimli olmalı bebekler dik olurlarsa yutamazlar hafif yüksek bir yastıkta yatırarak veririz sonra sonra alışırlar

Bugün benim oğluş 5 de 6 da uyanmadı çok şaşkınım 7 buçukta uyandı kuzu yaa. Gece pek uyuyamadı sıcaktan sanırım sabah telafi etti. Ben de uyuyacam 5 de sivri sinal geldi vızz vızz ellemiyorum ki beni ısırsın bebeğe gitmesin diye o da becer edip de ısırıp gidemedi vızz vızzz kulağımın dibinde manyak

Bizde 6 buçukta gazla uyandık , mamamızı 20 cc dökerek içtik .. çocuk beni de umutlandırıyor bazen 90 cc yi içince 90 yapıyorum gerisini hep döküYoruz . Hoplaya zıplaya göğsüme tutturdum uyudu kaldı . Koysam uyanacak . Her yerim ağrıyor , kalça kemiklerim dahil . Artık dik de duramıyorum ,çok rahatsız edici .

Çok emen bebeğin sütü de çok olur sütü en çok artıran şey bebeğin emmesiymiş

Kaç aylıkken yaptın bunları canım.? İlk ne verdin mesela ne kadar miktarda verdin

Günaydın kızlar. Benim Bebeğim gece yine çok tıkandı. Yavrumun gözünden uyku akıyor, nefessiz kalıp uyanıyor. 2 buçuktan 5 buçuğa omuzumda uyuttum . Eşim 10 gündür yok. Kuzenlerim gelmişti il dışından çocuğuma da bakıyorlardı saolsunlar bugün onlar da gidecek. İşe geliyorum kuzum ne olacak. Bilemedim. Bugün annemin ölüm yıldönümü çok doluyum . Annem olsa hayat ne kolay ne güzel olurdu. Offf of. 5 yıl bitiyor. 5 yılda hayatımda ne çok şey değişti. O kadar çok şey yaşadım ki... rabbim yavrularımızı bağışlasın. Bizlere eşlerimizle birlikte sağlıklı ömür versin. Evlatlarımızı büyütüp meslek sahibi yapıp mürvetlerini görmeyi nasip etsin inşallah.

Mamayı kaşıkla vermeyi denedin mi canım.? Böyle yatarak degilde biraz dik şekilde. Birde sen 60 yap en fazla dökme yani eğer içerde basit yapılıyor zaten hemen yaparsın bi 60 daha.

Bu süper ek gıda tarifleri için ve pratik bilgiler için çok tşkler kızlar benim gibi acemi annelerin çok işine yarayacak bir sürü notlar aldım sağolun hepiniz. Gözüm korktu ama biraz ya emzirme-mama iyiydi basitti Tek menü kolaydı şimdi uğraş dur bakalım hangisini beğenecek hangisini yiyecek

ya uyanirsa sersemlemeyeyim diye bakiniyom oyle
Ah kuzum ya öyle daha kötü oluyor doğru diyotsun
Dün ben o uyuduktan sonra biraz tv baktim sonra bir güzel mutfagı balkonu temizledim saat 1 oldu uyandı onu besledim uyudum . Uykusuzdum ama normal yaşantıyı da özledim tv izlemek temizlik yapmak ne güzel rutinlermiş ☺
Nitekim günüm salıncagı sallamakla geçiyor uzun soluklu uyusun istiyorum artık

Son düzenleme:
Allah rahmet etsin canım annene . Sende artık mis gibi bir annesin
Herkes gidince nasıl yapacaksın bebegini işe gitmezsin heralde

Günaydın gecmisbolsun canım.burun tıkanıklığının hala devam etmesine üzüldüm.Doktoru bu duruma ne diyor peki bir çözüm bulamiyormu.Bebeklerde burun yikanikligi uykularinida beslenmelerinide bozuyor malesef. Annen için de Allah rahmet eylesin mekani cennet olsun. Hayatında neler degisirse degissin illa eksiklikleri hep hissediliyor. Allah cocuklarimiza sağlıklı uzun ömürler versin.

Kızlar bebekleriniz o tomurcuk ellerini agzına yüzüne sürüp kendini uyutmuyor uyuyunca uyandırıyor mu nasıl çözüm buldunuz
Ben abisinin sortunu giydiriyorum biraz bol olsun sıkmasın diye kollarını içine koyuyorum . Uyurken hep öyle . Gece cıkarınca da uyanıp duruyor sürekli diye gece boyunca öyle kalıyor . Uyanıklen cıkarıyorum gelişimsel el kullanmasına zararı olur mu ki diye düşünüyorum

Benimkide elleri agzina sokar gozunu ovalar kendini uyandırır.Ben pek müdahale etmiyorum uyandırıyor kendini.Hemen alip meme verip geri bırakiyorum bir sure sonra geri uyuyor.Aç oldugundan şüpem yoksa, hiç ellemyiyorum. Uyaniyor devam ediyor bir sure sonra sıkılıp geri uyuyor kimse yok diye, görünmüyorum.

Sanirim senin bebegin biraz küçük o yöntemi cok uzun zaman yapamayacaksın.cok sıkı taksan olmıyacak, gevşek taksan çıkarıcak. Bir sure sonra ellerini kullanmayı öğrenince, çokta gerek kalmıyor. Yeni yeni keşfediyor ellerini kullanabildigini. Zamanla cok yapmıyacak.

Kendi kendine önce bir maşallah de canım insanın en çok kendi nazarı değiyor vallahi . Yavrumun uykusu güzel dedim bir haftadır , bugun beni perişan etti
Bilmem mi canım biz de bi kaç kez düştük o hataya eşim tam bak ne güzel uyuyor demesine kalmadan bir bakış atıyorum tamam tamam maşallah diyor ama iş işten geçiyor
Ahhh sokmaz mı o elleri emdiği iştahla beni emse ooo oooo neler vermezdim.bide emziği atıyor baya zaman elini sokmaya çalışıyor tutturdu mu da affetmiyor

Allah rahmet eylesin canim. Seni ve bebisini o kadar iyi anlıyorum ki burun tıkanıklığı çok zor ben kendim cok yaşadım. Her gördüğümde seni dua ediyorum inşallah bir an once o minik burnu huzur bulur

günaydın canim. Rabbim anneciğine rahmet etsin, cennet bahçelerinde dinlendirsin insallah.

kuzucugun burun tıkanıklığı da hem seni hem kendisini yoruyor. inşallah geçer kisazamanda.

sondaki duana da can-ı gönülden amin diyorum. ❤

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…