2020 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    313
Dilzar ben senin nenem usulü tariflerden giderim pek bilmem afilli yemekler sen ve mis kokulum ne yaparsanız bize de yazın nolur yeter ki şu bebeler yemeyi öğrensin bizim gibi hapur hupur yesin

Biz klimasız buharlaşırız . Mecbur açıyoruz. Otururken de yatarken de. Burnu sorunlu onun için gece belli bir saatten sonra kapatıyorum klimayı ama dışarda hava fena nem alıp yine çalıştırmaya devam...
Oturdugun yer önemli tabiki.benim ekstra hastalıgım oldugu için acamıyoruz zaten ciğerlerim hassas.Ben ates gibiyim sizlerdede var mı çok terliyorum hormonlarla mı alakalı.2 aydır düzenli reglde oluyorum

Bizde de kolunda sinek ısırığı gibi gözüküyor asi ilan yerde hafif bir sertlik kırmızımsı bombe var canım
Ben ince bi kundak yapiyorm sadece kolunu yksa korkuyo dedigin gbi
Kundak yapamadım ben oğluma kolunu kapattırmadı sürekli kolunu ordan çıkarmaya çalışıyordu ben de en fazla ilk 40 gün yaptım sonrasında zaten hep yüzüstü uyuduğu için de uyandırmadı kolları.
İlk kez kızımın kakası atletine taştı söyleyin aa dostlar nasıl çıkartayım leke çıkarıcısını almamıştım yanıma hiç ihtiyacım olmamıştı bu zamana kadar
Ay bizim atletten taşan kaka olmuyor hiç. Genelde bezini dolduracak kadar çok kaka yapmıyor azıcık azıcık ve sık sık yapıyor.
Mesela dün sabah 7:15'de ve 17:30'da iki kere yaptı.
Merhaba arkadaşım,
Sağım işi makineye meme başını çok iyi oturtmakla da etkileniyor mesela bazen ben de tam oturtamiyorum damla damla çektiği oluyor.
Genelde bebek iyi emmiş ise az gelir süt. Bir de bebek emdikten hemen sonra mı sağım yapıyosunuz? Benim bebek iyice emdikten yarım saat sonra çıkıyor 10-15 ml. Ama bebeğin emememişse o zaman artış gösterip tek memeden bende 40ml çıkıyor. Tabi her zaman aynı miktar olmaz. Bazı gece 30ml iki memeden toplam geldiği de olur, 60ml geldiği de olur. Sürekli değişiyor yani ihtiyaca gore. He benim gözlemlerime göre değinmek istediğim bir konu daha var. Aventin çekim yaptığı plastik boyunlu parça var hani süt fışkırıp çarpıyor ve aşağı damlamadan hemen önce bir parmakucu kadar bir alana fışkırıyor.
İşte oraya meme başın değecek gibi olsun, o zaman daha efektif sütü getiriyor. Meme ucu o plastiğe doğru uzadıkça süt rahat çıkıyor.

Kimyon konusu geçmiş ya ben de her yediğimi kimyonlu yapıyodum alerjik değil bebeğimm yine de sorun olur mu acaba? Bağırsaklarda anormal birşey olmasın gaz gidericeğiz derken?

Oturdugun yer önemli tabiki.benim ekstra hastalıgım oldugu için acamıyoruz zaten ciğerlerim hassas.Ben ates gibiyim sizlerdede var mı çok terliyorum hormonlarla mı alakalı.2 aydır düzenli reglde oluyorum
Ya bütün gece sıcaktan bunalıyorum uykum var ama uyuyamıyorum terden.
Günde iki kez suya girip anca öyle rahatlayabiliyom Alya86
Hormon bozukluğuna baktır kan verip bence aşırı derecede terliyosan ama sıcak havalarda normal bence terlemek vücut için de gerekli bir reaksiyon sonuçta terleyerek vücudumuzun soğutma sistemi çalısıyor

Alllah rahmet eylesin canım...üzme kendini..bebeğini dusun..biliyorun zor.. cunku babam yakin zamanda vefat etti..bu hissin tarifi yok..ama cocuklarimiz icin iyi olmaktan baska caremiz yok..azicik yuzum dusse oglum teyzesine annem mutsuz bakıyor yoksa hasta mi oldu diye dertt yanıyor..her halimize bakiyorlar..

valla dogru dedin huzur icinde yapilan ev temizligi de keyif veriyor

Canın bana yazmamışsın araya giriyorum ama yapar eğer yapıyorsa markasını değiştir dene ne kullanıyorsun

ebru merak ettim..alerjili bebeklere veriliyor mu bu ferrum? süt proteini var mi? eger varsa ben ne ile desteklemeliyim?

kıyamam ben sana
üzme kendini de eşini de...senin kv seni bile isteye üzmeye ugrasmis sanki..sen çok guclu ve hayatla bas edebilen bir kadinsin takilmamaya calış ❤

ates hafif ama huzursuz çok..

sabredeceğiz kucukler oturup oynamaya baslayinca birsyler yoluna girecek. yani umarim sanirsam herhalde

benzer durumları yaşıyorum..uzulmemeye calis..bebisin de etkilenmesin..ne yapalim bebisler illa husursuzluk çekebiliyor ❤

hala alerji mamasi mi iciyor canim? kabiz mi yapiyor mama

Canım sen ne sıklıkla emziriyorsun. Sağım yaptığımda bende de böyle çıkıyor burda 80-100 hatta 200 cc leri gördükçe üzülüyordum. Ama benim sütüm az ve sık oluyor gibi hissediyorum. Gerçi bebeğimin kilo alımı yetersiz mama veriyorum. Belki de başlarda çekemedi(çeme geriliği var çekişi etkilermiş) şimdi de sütüm az olduğu için yetmiyor bilmiyorum artık

Söylediğin tarif isimlerine bakarsak sen coook seyi de nenem usulünü de biliyorsun canim o yuzden takipteyimmmm

Günaydın kızlar
Oğlum iki gündür 7 yi geçe uyanıyor çok mıtluyum akşam 9 sabah 7 çok ideal uyku için maşşallah nazarım değmesin
Dün kızkardeşimle oturduk planlama yaptık önce beslenmesini düzene soktuk ben genelde emzireyim diye 60 cc falan yapıp acıkmasını bekleyip emzirmeye çalışıyordum sürekli ama çok düzensiz oluyordu haliyle çoğu zaman da yine emmiyordu zaten. 3 saate bir 120 veriyorum sonunu biraz zor içiyor yada kalıyor. 1-1,5 saate bir de uyutuyoruz beşiğinde yatıyor ayakta sallamayı azaltacam artık beşikte hafif sallıyoruz park beşik üat katı dizimle sallıyorum pış pış derken. Dün gayet iyiydi gece de 9 da yattı 4 de uyandı bşraz emdi mamasını da içti 7 buçukta kalktı bakalım önce beslenme sonra uyku düzene girmeli inşallah

Maşallah canım

Masallah canım 9.7 cok iyi . 1-1.5 saat sonra uyku ne kadar peki
9 dan 4 e kadar tek uyku mu yapti
O 9 daki uyku oncesi ne kadar verdin

yoo alerjisi yoksa rahatlarir canim
Teşekkür ederim Şekerparee
Hiç kimseyle kendini kıyaslama herkesin yapısı farklı 100-200 ml gelen de olabiliyor ama tazyikli gelir belki de zarar olabilir bebeğe bunu bilemeyiz emzirmeye devam et o sağımda çıkan miktar önemli değil ki. Önemli olan sen bebeğinle mutlu ol. Süt sağımda az çıkmış olabilir, bebeğin senden emmiş ki önemli olan bu. Allah'ın hikmeti ile bebeğin ihtiyacına göre aynı gun içinde farklı yağ oranını bile ayarlayabiliyor mucizevi şekilde o memeler makine değil yani herkesin çok sütü olmaz ama süt bebeğine göre en uygundur. Kaç ml gelmiş boşver endişe etmeden kendi hâline bırak çünkü ben de endişe ederdim süt üretimine hiçbir faydası olmazdı.

Sana uzun olan süt hikayemi en baştan anlatayımm. Bebeğim sarılıktan dolayı 6.gece hastanede Fototerapi aldığı için benim de ilk bebeğim olduğu için mama vermek durumunda kaldık. Aslında sütüm geliyor ve gayret ediyordum 1 saatte bir emzirmeye. Normalde sütüm tek mememde 50-60 den aşağı değildi o zaman bebeğime yeterdi ama tabi ki çok bilinçli olmadığımdan sağım yapmadım sarılığı çabuk geçsin diye habire biberonla mama verdim 20 gün.
Derken sütüm azaldı. Biraz zaman geçti babasına her hafta başında mama aldırmaya başladım. Haftada bir kutu da yetmeyince dedim bu iş iyi değil. Önce biberonla beslemeyi kestim ama zor oldu çok mücadele ettik kaşıkla verdim 2 ölçü kaşıkla yedirmek 30dk sürüyordu ve ağlama esliğindeydi. Sonra eşimle EDS sistemini keşfettim. O gün bebeğimi hem emzirdim hem sondayla mama takviyeli geçti. Ertesi gün düzenli olarak sağım yapmaya başladım. Sağdığımda 5 ml anca çıkıyordu bebek emdikten sonra 1 saat sonunda. Üzülmedim strese girmedim çünkü çok şükür biberondan mama içerken o küçücük haliyle bırakması zor alışkanlığı bırakıp kaşığı kabul eden ve daha sonrasinda da tamamen meme emmeyi kabul eden bir bebeğim vardı. 1 ay düzenli olarak sağım yapmaya devam ettim. Gece gündüz sürekli 3 saatte bir ve ikisini aynı anda sagarak memeleri boşalttım. Zaten bir müddet sonra alışıyor meme sütü arttırıyor. Bebek de meme emerken sütü arttırıyor. Öyle öyle şimdilik eds ile devam ediyoruz. 6 ölçü mama +4 ölçüde anne sütü ile gün geciriyoruz. Sağım 3saatte bir.
Biberon nedeniyle meme reddinin olduğunu okuyana kadar emzirme konusunu fazla önemli sanmıyordum ama okuduklarımdan sonra epey etkilenmişim Allah'tan bebeğim meme emen bir bebek. Süreç böyle geçti çok şükür canım şimdi de bebeğimi 3saatte bir uykuya yatırıyorum 45 dk. Sonra bakıyorum uyanmazsa sağıma devam
hayalinizle benm oğlum alisti ya sarmadan genelde uyumuyor hic. Terletiyor az bisey malesef ama uzun uyuyor kundaksz bi yatirdim eli kolu durmadigindan oylr uyandi daha oyle yatirmam. Uyku olunca da kundak yaparken asla aglamaz.
Maşallah kundakla güzel uykular olsun bebişe

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…