- 22 Haziran 2016
- 12.671
- 57.649
- 598
Dilzar ben senin nenem usulü tariflerden giderim pek bilmem afilli yemekler sen ve mis kokulum ne yaparsanız bize de yazın nolur yeter ki şu bebeler yemeyi öğrensin bizim gibi hapur hupur yesinilahi lepis o değil de bu kadar gazladiktan sonra sizler bebeklere zeytinyağlı enginar, bezelyeli mücver, havuçlu kerevizli pankek bilmem neli bilmem ne yaparken benim tarifler nenem usulü tarhana çorbası olursa bu muymuş demeyin bak
Oturdugun yer önemli tabiki.benim ekstra hastalıgım oldugu için acamıyoruz zaten ciğerlerim hassas.Ben ates gibiyim sizlerdede var mı çok terliyorum hormonlarla mı alakalı.2 aydır düzenli reglde oluyorumBiz klimasız buharlaşırız . Mecbur açıyoruz. Otururken de yatarken de. Burnu sorunlu onun için gece belli bir saatten sonra kapatıyorum klimayı ama dışarda hava fena nem alıp yine çalıştırmaya devam...
Bizde de kolunda sinek ısırığı gibi gözüküyor asi ilan yerde hafif bir sertlik kırmızımsı bombe var canımKizlar yaziyim diyorm hep unutuyorm. Verem aşısı sonrasinda cogubda ayni benm gni hic iz yara kabuklanma yasamadim diye konusmustuk hatta aşı tutmadi mi vs diye düşünmüştük. 1 aysnra yani oglum tam 3 ayi gecti kabardi az bisey aşı yeri ve kabuklanacak byle belli ediyor. 3 ay kontrolune gittigimde de ebeme sordm siz olir demistinz ama ilk zamanlar olmadi 1 ay snra oyle oldu diye normal dedi bana. Sizde durumlar ne verem aşısı yeri nasil bebislerin.?
Kundak yapamadım ben oğluma kolunu kapattırmadı sürekli kolunu ordan çıkarmaya çalışıyordu ben de en fazla ilk 40 gün yaptım sonrasında zaten hep yüzüstü uyuduğu için de uyandırmadı kolları.Ben ince bi kundak yapiyorm sadece kolunu yksa korkuyo dedigin gbi
Ay bizim atletten taşan kaka olmuyor hiç. Genelde bezini dolduracak kadar çok kaka yapmıyor azıcık azıcık ve sık sık yapıyor.İlk kez kızımın kakası atletine taştı söyleyin aa dostlar nasıl çıkartayım leke çıkarıcısını almamıştım yanıma hiç ihtiyacım olmamıştı bu zamana kadar
Merhaba arkadaşım,Bayanlar bişey soracağım. Ben normalde süt sağımı yapmıyorum. Bu sabah bebeğim emdikten sonra deneyim dedim 10 cc anca çıktı, akşam tekrar denedim 15 cc çıktı. Normal mi bu? Bu Arada bebeğim 2 aylık ve kilo alımı normal. Herkes emdikten sonra bir de süt sağıyorum dediği için denemek istemiştim ama sizler sağıyorsanız sizin de nu şekilde mi? ( sağma makinesi Philips Avent elektrikli )
Kimyon konusu geçmiş ya ben de her yediğimi kimyonlu yapıyodum alerjik değil bebeğimm yine de sorun olur mu acaba? Bağırsaklarda anormal birşey olmasın gaz gidericeğiz derken?@cebren canim sen mi demistin kimyonu da bi dene diye.kimyon da alerjik diye..inanir misin kimyonu kestigimden beri daha rahat
hatta kimyonlayip yedigim gıdaları teker teker geri deniyorum.meger dokunan o gidalar degil kimyonmustesekkur ederim
Ya bütün gece sıcaktan bunalıyorum uykum var ama uyuyamıyorum terden.Oturdugun yer önemli tabiki.benim ekstra hastalıgım oldugu için acamıyoruz zaten ciğerlerim hassas.Ben ates gibiyim sizlerdede var mı çok terliyorum hormonlarla mı alakalı.2 aydır düzenli reglde oluyorum
Günaydın kızlar. Benim Bebeğim gece yine çok tıkandı. Yavrumun gözünden uyku akıyor, nefessiz kalıp uyanıyor. 2 buçuktan 5 buçuğa omuzumda uyuttum . Eşim 10 gündür yok. Kuzenlerim gelmişti il dışından çocuğuma da bakıyorlardı saolsunlar bugün onlar da gidecek. İşe geliyorum kuzum ne olacak. Bilemedim. Bugün annemin ölüm yıldönümü çok doluyum . Annem olsa hayat ne kolay ne güzel olurdu. Offf of. 5 yıl bitiyor. 5 yılda hayatımda ne çok şey değişti. O kadar çok şey yaşadım ki... rabbim yavrularımızı bağışlasın. Bizlere eşlerimizle birlikte sağlıklı ömür versin. Evlatlarımızı büyütüp meslek sahibi yapıp mürvetlerini görmeyi nasip etsin inşallah.
Ah kuzum ya öyle daha kötü oluyor doğru diyotsun
Dün ben o uyuduktan sonra biraz tv baktim sonra bir güzel mutfagı balkonu temizledim saat 1 oldu uyandı onu besledim uyudum . Uykusuzdum ama normal yaşantıyı da özledim tv izlemek temizlik yapmak ne güzel rutinlermiş ☺
Nitekim günüm salıncagı sallamakla geçiyor uzun soluklu uyusun istiyorum artık
Canın bana yazmamışsın araya giriyorum ama yapar eğer yapıyorsa markasını değiştir dene ne kullanıyorsun
Anladım canım insallah biran evvel iylesir.yanlızlık zaten hepten herseyi düşündürüyor. Seni üzmek için anlatmıyorum insanın yası kaç olursa olsun, ailesini hep arıyor hep özlüyor. Çok basit birsey ama ben cok kırıldım, hatta cok kinlendim içten içe. Hem kayinvalideye hem kocama. Geçen hafta kayinvalideye gittik.beni normal bir sekilde öptü oğluna bir sarıldı, bırakmıyor öpüyor kokluyor oğlum dedikçe bir oğlum daha çıkıyor ağzından. Kayınpeder hanım abartma kız üzülür felam dedi bırak kızın kocasını, o artik baharın dedi. Kimse benim ogluma olan sevgime karışamaz, anası varken sevsin ben ölünce kim sevecek dedi. Gözlerim doldu esimin gözünün içine baktım. Sonra oturdular goysune yatti kayinvalide, lavobaya gittim en az yarim saat ağladim. Sanki beni birakip gitmeleri onlarin sucuymus gibi anneme babama söylenerek agldim. Esim geldi karnim agriyor dedim. Gözler sis çıktım kayinpederim gel bahar sana birsey göstercem dedi. Gittim sarıldı bana sen onlarin nispetine bakma. Kocan tepki verirse anası küsuyor. Tepki vermezse sen üzülüyorsun. Ben seni cok seviyorum. Dedi bir kez da ağladım b..k gibi bir gundu benim icin. Gezmeye gidecektik iptal ettim. Simdi ise esim bana karsı cok yakin ama ben anlamadigim bir sekilde bu kadar basit birseyden, dolayi sogudum.
Allah yardımcın olsun canım ne diyim bebeğin içinde zor yavrucum benim.diş jeli de zararlı diyorlar ama bilemiyorum.keşke şöyle 1-2 ay daha bekleyeydi kavun kabuğu Salatalık falan verirdin soğuk soğuk rahatlatırdı.ateşi var mı
Bende oglumla ilgilenemiyorum gun boyu salincak salliyorum besliyorum oynatiyorum yoksa krizlere girer diye cok korkuyorum . Ogluma hemen cabuk odana diyorum sus diyorum . Zar zor aglayarak uyuyor citirti duysa uyaniyor diye oglum odana oglum sus . Kendi odasinda kendi kendine uyuyor wc ye kendi gidiyor artik yemek konusunda oyle olmadigi icin gun gun zayifliyor . Onceden ne cok etkinlikler oyunlar kitaplar dolu dolu gecerdi zaman . Calistigimda hamileyken vs hep yorgunda olsam ilgilenirdim . Simdi sirf sussun diye hemen tel veriyorum . Vicdanim sizliyor ama el mahkum Su bebegimi bi buyuteydim normale döneydi .
Memleketteyim 3. günüm... Bebeğim çok ağlıyor benim aslında buraya geldiğimden beri bayağı azalmıştı ağlaması. Ona rağmen babam diyor kaburgasının bi yerini mi incittiniz çocuğun naptınız, eniştem diyor kucağa alışmış bu böyle çok zor, annem diyor zayıfladı çocuk inan ki geldiğinden beri....
Kızlar söyledikleri hepsi çok saçma... Ama ben o kadar üzüldüm ki ya... Odaya geçtim miniğim çığlık çığlığa ağladı. Ablacım geldi bakmaya bir iki tur attırdı evde şimdi ayağımda sallıyorum. Ama oğlum da anladı üzüldüğümü sanırım. Neden insanlar böyle şeyler söyler ki bir anneye? Kalbim çok kırık.
Kolik müziği açtım yavrumu uyutmaya çalışıyorum, müzikte sesimin duyulmasına engel oluyor rahat rahat ağlıyorum ☹
Napim canım ya nerelere sordum soruşturdum doktorlarla bile instagram üzerinden görüştüm çocuk oyunla şununla bununla yemiyor.mama içmek istiyor ama onu da yarım yamalak içtiği için 3 4 gün tuvalete çıkmıyor.kakasını yaptığında da taş gibi oluyor makatı yırtılıyor kan geliyor.dpktor buna çözüm bulmanız lazım yoksa çatlak iyice ilerleyecek ameliyat olacak dedi.artık zorla sıkıştıra sıkıştıra ağlasa da sızlasa da yediriyorum mecburum.onun sağlığı için.varsın kızsın bana yeter ki yesin de cadı
Kimyon konusu geçmiş ya ben de her yediğimi kimyonlu yapıyodum alerjik değil bebeğimm yine de sorun olur mu acaba? Bağırsaklarda anormal birşey olmasın gaz gidericeğiz derken?
kızıma oyalanması için bunu aldım çooook sevdi cadım video ya çekmek istedim belki almak isteyen olur
Canım sen ne sıklıkla emziriyorsun. Sağım yaptığımda bende de böyle çıkıyor burda 80-100 hatta 200 cc leri gördükçe üzülüyordum. Ama benim sütüm az ve sık oluyor gibi hissediyorum. Gerçi bebeğimin kilo alımı yetersiz mama veriyorum. Belki de başlarda çekemedi(çeme geriliği var çekişi etkilermiş) şimdi de sütüm az olduğu için yetmiyor bilmiyorum artıkBizde de kolunda sinek ısırığı gibi gözüküyor asi ilan yerde hafif bir sertlik kırmızımsı bombe var canım
Kundak yapamadım ben oğluma kolunu kapattırmadı sürekli kolunu ordan çıkarmaya çalışıyordu ben de en fazla ilk 40 gün yaptım sonrasında zaten hep yüzüstü uyuduğu için de uyandırmadı kolları.
Ay bizim atletten taşan kaka olmuyor hiç. Genelde bezini dolduracak kadar çok kaka yapmıyor azıcık azıcık ve sık sık yapıyor.
Mesela dün sabah 7:15'de ve 17:30'da iki kere yaptı.
Merhaba arkadaşım,
Sağım işi makineye meme başını çok iyi oturtmakla da etkileniyor mesela bazen ben de tam oturtamiyorum damla damla çektiği oluyor.
Genelde bebek iyi emmiş ise az gelir süt. Bir de bebek emdikten hemen sonra mı sağım yapıyosunuz? Benim bebek iyice emdikten yarım saat sonra çıkıyor 10-15 ml. Ama bebeğin emememişse o zaman artış gösterip tek memeden bende 40ml çıkıyor. Tabi her zaman aynı miktar olmaz. Bazı gece 30ml iki memeden toplam geldiği de olur, 60ml geldiği de olur. Sürekli değişiyor yani ihtiyaca gore. He benim gözlemlerime göre değinmek istediğim bir konu daha var. Aventin çekim yaptığı plastik boyunlu parça var hani süt fışkırıp çarpıyor ve aşağı damlamadan hemen önce bir parmakucu kadar bir alana fışkırıyor.
İşte oraya meme başın değecek gibi olsun, o zaman daha efektif sütü getiriyor. Meme ucu o plastiğe doğru uzadıkça süt rahat çıkıyor.
Söylediğin tarif isimlerine bakarsak sen coook seyi de nenem usulünü de biliyorsun canim o yuzden takipteyimmmmilahi lepis o değil de bu kadar gazladiktan sonra sizler bebeklere zeytinyağlı enginar, bezelyeli mücver, havuçlu kerevizli pankek bilmem neli bilmem ne yaparken benim tarifler nenem usulü tarhana çorbası olursa bu muymuş demeyin bak
Bebek iştahlıysa ağzını açıyorsa verilmeye devam edilebilir canım. Ağzını kapatırsa artık vermezsin mesela. Bebeğin iştahı belirleyici oluyor geneldeNasi bebek belirlicek derken anlamadm yani
Maşallah canımGünaydın kızlar
Oğlum iki gündür 7 yi geçe uyanıyor çok mıtluyumakşam 9 sabah 7 çok ideal uyku için maşşallah nazarım değmesin
Dün kızkardeşimle oturduk planlama yaptık önce beslenmesini düzene soktuk ben genelde emzireyim diye 60 cc falan yapıp acıkmasını bekleyip emzirmeye çalışıyordum sürekli ama çok düzensiz oluyordu haliyle çoğu zaman da yine emmiyordu zaten. 3 saate bir 120 veriyorum sonunu biraz zor içiyor yada kalıyor. 1-1,5 saate bir de uyutuyoruz beşiğinde yatıyor ayakta sallamayı azaltacam artık beşikte hafif sallıyoruz park beşik üat katı dizimle sallıyorum pış pış derken. Dün gayet iyiydi gece de 9 da yattı 4 de uyandı bşraz emdi mamasını da içti 7 buçukta kalktı bakalım önce beslenme sonra uyku düzene girmeli inşallah
Masallah canım 9.7 cok iyi . 1-1.5 saat sonra uyku ne kadar pekiGünaydın kızlar
Oğlum iki gündür 7 yi geçe uyanıyor çok mıtluyumakşam 9 sabah 7 çok ideal uyku için maşşallah nazarım değmesin
Dün kızkardeşimle oturduk planlama yaptık önce beslenmesini düzene soktuk ben genelde emzireyim diye 60 cc falan yapıp acıkmasını bekleyip emzirmeye çalışıyordum sürekli ama çok düzensiz oluyordu haliyle çoğu zaman da yine emmiyordu zaten. 3 saate bir 120 veriyorum sonunu biraz zor içiyor yada kalıyor. 1-1,5 saate bir de uyutuyoruz beşiğinde yatıyor ayakta sallamayı azaltacam artık beşikte hafif sallıyoruz park beşik üat katı dizimle sallıyorum pış pış derken. Dün gayet iyiydi gece de 9 da yattı 4 de uyandı bşraz emdi mamasını da içti 7 buçukta kalktı bakalım önce beslenme sonra uyku düzene girmeli inşallah
Beni unutma ek gidadaCocoChanelmademoiselle N Nehir8077 kızlar elimden geldiğinde yardımcı olurum ben bayadır burdayım 2008 den beri tedirgin olmayın ben ek gıdaya geçince çok rahatlarım anne sütü stresi biter üzerimdeki. İnşallah hepimiz başarılı oluruz
Teşekkür ederim Şekerpareeyoo alerjisi yoksa rahatlarir canim
Hiç kimseyle kendini kıyaslama herkesin yapısı farklı 100-200 ml gelen de olabiliyor ama tazyikli gelir belki de zarar olabilir bebeğe bunu bilemeyiz emzirmeye devam et o sağımda çıkan miktar önemli değil ki. Önemli olan sen bebeğinle mutlu ol. Süt sağımda az çıkmış olabilir, bebeğin senden emmiş ki önemli olan bu. Allah'ın hikmeti ile bebeğin ihtiyacına göre aynı gun içinde farklı yağ oranını bile ayarlayabiliyor mucizevi şekilde o memeler makine değil yani herkesin çok sütü olmaz ama süt bebeğine göre en uygundur. Kaç ml gelmiş boşver endişe etmeden kendi hâline bırak çünkü ben de endişe ederdim süt üretimine hiçbir faydası olmazdı.Canım sen ne sıklıkla emziriyorsun. Sağım yaptığımda bende de böyle çıkıyor burda 80-100 hatta 200 cc leri gördükçe üzülüyordum. Ama benim sütüm az ve sık oluyor gibi hissediyorum. Gerçi bebeğimin kilo alımı yetersiz mama veriyorum. Belki de başlarda çekemedi(çeme geriliği var çekişi etkilermiş) şimdi de sütüm az olduğu için yetmiyor bilmiyorum artık
Maşallah kundakla güzel uykular olsun bebişehayalinizle benm oğlum alisti ya sarmadan genelde uyumuyor hic. Terletiyor az bisey malesef ama uzun uyuyor kundaksz bi yatirdim eli kolu durmadigindan oylr uyandi daha oyle yatirmam. Uyku olunca da kundak yaparken asla aglamaz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?