Günaydın kızlar
Oğlum iki gündür 7 yi geçe uyanıyor çok mıtluyumakşam 9 sabah 7 çok ideal uyku için maşşallah nazarım değmesin
Dün kızkardeşimle oturduk planlama yaptık önce beslenmesini düzene soktuk ben genelde emzireyim diye 60 cc falan yapıp acıkmasını bekleyip emzirmeye çalışıyordum sürekli ama çok düzensiz oluyordu haliyle çoğu zaman da yine emmiyordu zaten. 3 saate bir 120 veriyorum sonunu biraz zor içiyor yada kalıyor. 1-1,5 saate bir de uyutuyoruz beşiğinde yatıyor ayakta sallamayı azaltacam artık beşikte hafif sallıyoruz park beşik üat katı dizimle sallıyorum pış pış derken. Dün gayet iyiydi gece de 9 da yattı 4 de uyandı bşraz emdi mamasını da içti 7 buçukta kalktı bakalım önce beslenme sonra uyku düzene girmeli inşallah
Alerji yapar mı evet ana çok düşük ihtimal , alerjisi olan bebeklere verilir olsa anlardın zatenAlllah rahmet eylesin canım...üzme kendini..bebeğini dusun..biliyorun zor.. cunku babam yakin zamanda vefat etti..bu hissin tarifi yok..ama cocuklarimiz icin iyi olmaktan baska caremiz yok..azicik yuzum dusse oglum teyzesine annem mutsuz bakıyor yoksa hasta mi oldu diye dertt yanıyor..her halimize bakiyorlar..
valla dogru dedin huzur icinde yapilan ev temizligi de keyif veriyor
ebru merak ettim..alerjili bebeklere veriliyor mu bu ferrum? süt proteini var mi? eger varsa ben ne ile desteklemeliyim?
kıyamam ben sana
üzme kendini de eşini de...senin kv seni bile isteye üzmeye ugrasmis sanki..sen çok guclu ve hayatla bas edebilen bir kadinsintakilmamaya calış ❤
ates hafif ama huzursuz çok..
sabredeceğiz kucukler oturup oynamaya baslayinca birsyler yoluna girecek. yani umarim sanirsam herhalde
benzer durumları yaşıyorum..uzulmemeye calis..bebisin de etkilenmesin..ne yapalim bebisler illa husursuzluk çekebiliyor ❤
hala alerji mamasi mi iciyor canim? kabiz mi yapiyor mama
4 ölçü anne sütü ne kadar oluyorTeşekkür ederim Şekerparee
Hiç kimseyle kendini kıyaslama herkesin yapısı farklı 100-200 ml gelen de olabiliyor ama tazyikli gelir belki de zarar olabilir bebeğe bunu bilemeyiz emzirmeye devam et o sağımda çıkan miktar önemli değil ki. Önemli olan sen bebeğinle mutlu ol. Süt sağımda az çıkmış olabilir, bebeğin senden emmiş ki önemli olan bu. Allah'ın hikmeti ile bebeğin ihtiyacına göre aynı gun içinde farklı yağ oranını bile ayarlayabiliyor mucizevi şekilde o memeler makine değil yani herkesin çok sütü olmaz ama süt bebeğine göre en uygundur. Kaç ml gelmiş boşver endişe etmeden kendi hâline bırak çünkü ben de endişe ederdim süt üretimine hiçbir faydası olmazdı.
Sana uzun olan süt hikayemi en baştan anlatayımm. Bebeğim sarılıktan dolayı 6.gece hastanede Fototerapi aldığı için benim de ilk bebeğim olduğu için mama vermek durumunda kaldık. Aslında sütüm geliyor ve gayret ediyordum 1 saatte bir emzirmeye. Normalde sütüm tek mememde 50-60 den aşağı değildi o zaman bebeğime yeterdi ama tabi ki çok bilinçli olmadığımdan sağım yapmadım sarılığı çabuk geçsin diye habire biberonla mama verdim 20 gün.
Derken sütüm azaldı. Biraz zaman geçti babasına her hafta başında mama aldırmaya başladım. Haftada bir kutu da yetmeyince dedim bu iş iyi değil. Önce biberonla beslemeyi kestim ama zor oldu çok mücadele ettik kaşıkla verdim 2 ölçü kaşıkla yedirmek 30dk sürüyordu ve ağlama esliğindeydi. Sonra eşimle EDS sistemini keşfettim. O gün bebeğimi hem emzirdim hem sondayla mama takviyeli geçti. Ertesi gün düzenli olarak sağım yapmaya başladım. Sağdığımda 5 ml anca çıkıyordu bebek emdikten sonra 1 saat sonunda. Üzülmedim strese girmedim çünkü çok şükür biberondan mama içerken o küçücük haliyle bırakması zor alışkanlığı bırakıp kaşığı kabul eden ve daha sonrasinda da tamamen meme emmeyi kabul eden bir bebeğim vardı. 1 ay düzenli olarak sağım yapmaya devam ettim. Gece gündüz sürekli 3 saatte bir ve ikisini aynı anda sagarak memeleri boşalttım. Zaten bir müddet sonra alışıyor meme sütü arttırıyor. Bebek de meme emerken sütü arttırıyor. Öyle öyle şimdilik eds ile devam ediyoruz. 6 ölçü mama +4 ölçüde anne sütü ile gün geciriyoruz. Sağım 3saatte bir.
Biberon nedeniyle meme reddinin olduğunu okuyana kadar emzirme konusunu fazla önemli sanmıyordum ama okuduklarımdan sonra epey etkilenmişim Allah'tan bebeğim meme emen bir bebek. Süreç böyle geçti çok şükür canım şimdi de bebeğimi 3saatte bir uykuya yatırıyorum 45 dk. Sonra bakıyorum uyanmazsa sağıma devam
Maşallah kundakla güzel uykular olsun bebişe
O miktari biz belirlemeyecegiz yaniBebek iştahlıysa ağzını açıyorsa verilmeye devam edilebilir canım. Ağzını kapatırsa artık vermezsin mesela. Bebeğin iştahı belirleyici oluyor genelde
Canımsın hep beraber çok güzel günlerini görelim bebeklerimizin.iki bebek annesi asıl sen beni silkeliyorsun. azıcık halimden sikayetlenecek olsam aklima geliyorsunuz iki çocuk arasi yakin olanlar. içimden de demisimdir yüzüne de maşallah. Allah nazarlardan saklasin. hep güzel günlerini gör güzel kuzularının.
Tabi anlaştık sen varsan bende varım.İnşallah sıkılmazlar canım çok ihtiyacımız var vallahi çok başlarını şişireceğiz anlaşılanşimdiden özür diliyorum ikisinden de.zamanında böyle yol gösteren olmadı bana bu hallere düştüm.şimdi onların yazdıklarını gördükçe cesaret geldi bana da.onlar hergün ne verirse ne kadar verirse aynısını veriyoruz anlaştık
Senin yüzün hep gülsün inşallah canımsınBaharcim sende ki mutevazi beni bitiriyor kiz sen baya basarili ilerliyorsun zaten .
Kizlar bahar @misskokulumm @dilzar ek gida kelimesini kullandığınızda beni etiketleyin Allah inizi severseniz onda bari yüzüm gülsün be yaa
Banada oluyor o bazen. O gun suyu arttırıyorum rezene iciyorum. Ama bebekte değisen birsey olmuyor. Aynı rutinde devam ediyor. Bende fazla kurcalamiyorum daha sonra bi bakiyorum yine artmış. Ben pek birşey anlamadım bu isten. Birtek seyi farkettim sütümün azaldığı zaman kıvamı koyulasıyor. Birde kız o gün kakayı pütürlü yapiyor sindirememis gibi.Kizlar gecen oğlum cok büyük aglama krizine girmişti o sira esimle de stresten tartıştık. Hem o hem o derken sütüm bir anda azaldı simdo birde regl olunca resmen cikmiyor. Moralim cok bozuluyor. Mucize bir anda arttirma istiyorum var mi
120 oluyor Lepistes b4 ölçü anne sütü ne kadar oluyor
Ben demem seve sevede yediririm. Kızımada Büyüdüğünde anlatırım. Seni internet arkadaşlarım besledi diye. İri taneli yesinlerde ne yerse yesinler. Umduğunu değil bulduğunu yemeyi öğrensin. Yemeye değil sevgiye aç gözlü olsunilahi lepis o değil de bu kadar gazladiktan sonra sizler bebeklere zeytinyağlı enginar, bezelyeli mücver, havuçlu kerevizli pankek bilmem neli bilmem ne yaparken benim tarifler nenem usulü tarhana çorbası olursa bu muymuş demeyin bak
Biz asıyı olalı daha cok oldu bizimki boyle normal dedi doktor. Tutmus aşı dedi sadece kabugu kendi düşsün dediKizlar yaziyim diyorm hep unutuyorm. Verem aşısı sonrasinda cogubda ayni benm gni hic iz yara kabuklanma yasamadim diye konusmustuk hatta aşı tutmadi mi vs diye düşünmüştük. 1 aysnra yani oglum tam 3 ayi gecti kabardi az bisey aşı yeri ve kabuklanacak byle belli ediyor. 3 ay kontrolune gittigimde de ebeme sordm siz olir demistinz ama ilk zamanlar olmadi 1 ay snra oyle oldu diye normal dedi bana. Sizde durumlar ne verem aşısı yeri nasil bebislerin.?
Canım öncelikle kesinlikle stres yapma. Söylemesi kolay diyorsun biliyorum ama sütun azalmasindaki en büyük etken stres. Kısa süreliğine çıkmıyor tamamen bitmedi inşallah içini ferah tut. Başka şeylerle oyalan biraz yemek yap temizlik yap kafan dağılsın. Ve sütünün bebişinin ağzından taştığıni hayal et.Kizlar gecen oğlum cok büyük aglama krizine girmişti o sira esimle de stresten tartıştık. Hem o hem o derken sütüm bir anda azaldı simdo birde regl olunca resmen cikmiyor. Moralim cok bozuluyor. Mucize bir anda arttirma istiyorum var mi
Sağol canım geçmez bazen geçti sanırız ama ne yazıkkı geçmez. Olsun ne yapalım vardır bundada bir hayır. Varsın unutmayalım varsın bazen birseyler kursağımızda kalsın. Deymezmi değer o kadar emekleri var olsun o kadar. Babana Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun. Bundan sonra inşallah hep iyi olarak hatirlariz.
Normal canım gayet iyi bizde henüz iz olmadıBiz asıyı olalı daha cok oldu bizimki boyle normal dedi doktor. Tutmus aşı dedi sadece kabugu kendi düşsün dediEki Görüntüle 2665921
Alerji yapar mı evet ana çok düşük ihtimal , alerjisi olan bebeklere verilir olsa anlardın zatenhuzursuzluk çoğu Bebek’te yapar bu alerjisel değil sindirim sistemini etkilediği için olur. Sen kullan ama markasını değiştir doktoru a danışıp
Ben hipp aldım iki gün oluyorGunaydinlar bnm kiz dun cok agladi ayrica ilk defa da kahkaha atti seslice cok mutlu oldumbugunde sabah gazni çıkarırken kendini uyku sersemi birden atti ama birsey olmadi korktu çığlık çığlığa agladi. Annm geldi sen bu kiza naptin diyor az oncede sagolsun annem yanlışlıkla biberonu kirdi cocugun kucuk bibernla idare edicem bugün he birde sma kullanan arkdslar mamann kutusu degsmis içerigide degsmis cok kopuruyor ona da ayrica sinir oldum.
Son olarak Gaz damlalarini dun itibari ile vermeyi kestim gazi cok oluyor 1 hafta izleyecem bakalim.
nzh99 gaz dmlalarni biraktktan fnra illk 1 hafta kotu oldu demstn sanki snra rahatladi mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?