2020 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    313
Kutusu nasıl canım sma nın ben kabızlıktan dolayı değiştirdim de içeriği ile mi oynadıkar acaba

Canim seninle kan ilacı konuşmustukya doktoru aradım. Sideferi soyledim ferromixsini al dedi. Meyve püresi ile onu ver dedi. Bu ilac hakkinda fikrin varmı

Ne güzel yazmışsın canım çok motive oldum sayende
o zaman ben de hikayemi anlatayım. Hastanede normal emzirmeye başladım sütüm de geldi ama hastaneden daha çıkmadan ağlama krizine girdi hemşireleri çağırdık ne oldu diye ne yapsak susmuyor uyumuyor gazı da yok falan dedik sonra onlar da mama verdi. acıkmış bu çocuk aç dediler mama verdiler bizimki baya iştahla içti mamayı sonra tekrar öyle ağlama krizine girdiğinde yine çağırdık yine mama verdiler. çocuk doktoru kontrol etmeye geldi mama veriyor musunuz diye sordu (2900 doğmuştu benim kızım) verin devam edin dedi. 4-5 gün devam edin dedi böyle sarılık riski geçsin dedi. Biz de devam ettik. Eve geldikten sonra mama verdiğimiz zamanlar benim çok moralim bozuluyordu. Her mama verişinde ağlıyordum. Çok büyk hata
Mamayı eşim şiringa ile veriyordu ben de ozamanlarda uyuyordum çok zor bir doğum geçirdim çok kan kaybettim sürekli uyku halindeydim uzun süre emzirmediğim oluyordu. Mama verdiğimiz zamanlar 4-5 saat falan emzirmemiş oluyordum bu arada da sağmadım kimse bana sağ demedi hatta hemşireler bebek daha iyi emer pompanın yapacağından hiç bir şey olmaz dediler. En büyük hatam onları dinlemek oldu keşke mama verdiğimiz aralarda sağım yapsaydım en çok ilk zamanlar arttırıyormuş sütü. Gerçi halim yoktu ayakta duramıyordum başım dönüyordu. Sarılık riski geçince sürekli emzirdim saatlerce koltukta bebek kucağımda oturuyordum emziriyorum uyuyor uyanıyor sürekli memede mamayı da azalttık ama bebek çok az kilo aldı 400 gr falan ilk ay kontrolünde mahfolduk doğum kilosunu yeni geçmişti hemen mamayı artırdık sütümün yetmediğini daha o zaman anladım. Hemen emzirme danışmanı buldum süt artırmak için. Eds ye başladım sağım yapmaya başladım. Bi de ilaç kullanmaya başladım. bebek 2. Ay 1 kilo aldı mamaya yine devam ettik günde 400 cc falan ama edsyle şimdi mamayı biraz azaltayım dedim O da 250-300 e düştüm bebek yine 400 gr aldı doktor 1 hafta yoğun besleme verdi günde 600 cc ver dedi. Eds yle mümkün değil o kadar çekemiyor biberonla ver dedi halbuki biberona çok karşı bir doktor ama o da endişe etti bir sıkıntısı mı var diyeAllahtan bebek meme reddi yapmadı şimdi biberonla 500 cc mama veriyorum her arada da emzirmeye çalışıyorum. Bakalım cuma gidicez ne kadar aldı merak ediyorum. Bir de bizim kız çok kusuyordu mamayı değiştirdik anti reflü mamaya geçtik kusması kesildi. O kadar üzüldüm ki keşke önceden geçseymişim yazık olmuş bebeğime diye. Senden farkım ben o kadar sağım yapamıyorum kızımın uykuları gündüz pek düzenli değil yanımda biri de yok uyuduğunda yemek falan yiyorum sağmaya hiç fırsatım olmuyor. Bu arada ilaç en çok sütümü artıran şey oldu ama işte en dolu halinde bile ikisinden 60 alıyorum

Helinnnnn canım sen nerelerdesin nasılsın?
burdayimmmmm arada zile basıp kaçan çocuklar gibi 3 sayfa okuyup kaçıyorum. kalabalığa karıştık minigimi de dün sünnet ettirdik uğraşıyoruz öyle. senin büyük nasıl oldu aklımdasın merak ediyorum ama sorsam mı sormasam mi bilemedim strese de sokmak istemedim

Mama ve süt harici emzirme de var değil mi? Çünkü 300 cc yapıyor toplam senin hesabına göre

Bi de hem sana hemdiğer herkese sormuş olayım. Pompanın malzemelerinin hijyenini nasıl sağlıyorsunuz? Her sağım sonrası yıkama sterilize etme? Nasıl? Ben bu konudan da illallah ettim

Canım yeşil soğan ve bulgur pilavı ye biraz da uyku ooo taşar sütün özellikle uyumadan önce yatsan faydasını fazlasıyla görürsün
Ben sevgilikte ve ilk evlendiğimiz zamanlar çok takardım
Ama şimdi tanıdık birbirimizi tartıştığımızın sonrasında hiç umursamıyorum akşam karşılıklı olalak şöyle yapma vs durumu konulup tatlıya bağlıyoruz bence sende umursama kendin diyorsun sitresten diye omlarında elinden bir şey gelmiyor en iyisi olsun istiyorlar bebek ağlayınca biz en azında. Sakinleştirmeye çalışıyoruz onlar köşede susmalarını bekliyorlar onlar için de zor o yüzden üzme hiç kendini soğan bulgur yeter

Birde kızlar benim kızımda gülüyor ağzını. Hep açıp birşeyler konuşmak istiyor sanki sizin de öyle mi
Ha birde
Sürekli ağzından tükürüklerini çıkartıyor üstünün ön kısmını ıslatıyor (3ay 10 gün) diş değildir bence

Merhaba,kullandığınız ilaç motilium mu?bana da doktor önerdi ama sürekli onla süt arttırmak mantıklı gelmiyor ilaç sonuçta

ben solgari kullanıyorum canim. şükür iyi. başka şeyleri bıraktım. vaktim de olmuyor gerçi.

Uzun yazınca biraz sıkıcı olacağını düşünmüştüm hâlbuki yazı sana motivasyon kaynağı olmuşsa ne mutlu bana
İlk zamanlar insanlık hali, yeni anne olmuşken minicik bebekle evde başbaşa kalmak ne yapılacağını bilememek hepimizin başındqn geçmiştir çok zor bir iş.
Hayatında ilk kez bir doğum gerçekleşmiş iken bebeğe yararlı diye düşünerek veriyoruz mamayı mecburen. Hele başında bekleyip süt var mı? En son kaçta emzirdin? Bak ağzı aranıyor doymadı(!) diyenler olmuşsa var olan huzur da kaçmıştır. Seni iyi anlıyorum. Ancak bunlar olmadan da doğrusu tam anlaşılmıyor. Mesela sarılık olucak korkusuyla her gün bilirubin değeri kontrol etmek için hastaneye gitmeden bebeğinden kan alırken ağlamasını yaşamadan da bilemezdin bunların olabileceğini. Doktor dışında etraftaki herkesin dediklerinden etkilenmek gayet olağan.
Biz eşimle günaşırı tartışıyorduk. Lohusa olarak aşırı hassastım o da psikolojimi bilmeden herhangi bir eleştiri yaptığı zaman mutsuzluğun dibine iniyordum kaldıramıyordum. Fiziksel yorgunluk bir yana birinden psikolojik destek görmeden ilk bebeğini kucağına alan bir annenin doğum sonrası ruhsal sağlığını kontrol altında tek başına tutması onu daha fazla yoruyor.
Üzülme hata değil yani hepimizin hayatında oluşabiliyor bu yanılmaları yaşamadan bilemezdik onların da amacı tecrübe edinmemizi sağlamakmış.
Dediğim gibi miktarlara çok takılma ha mama ha süt bı şekilde büyüyor minikler sen elinden ne geliyorsa yapmaya devam et sevgiyle kal S Susam_tanesi
Evet canım tabi emzirme de var.
Haftada bir hepsini kaynatarak steril ediyorum. Ama her kullanım sonrası akan sıcak su ile fırçalarım ben pompa aparatlarını. Alıştım valla bu düzene.

Peki bu anlattıklarını yaparken kaçıncı ayda idin ? Ben şu an ne yapmalıyım nasıl bir düzen tutturmalıyım bilemiyorum. Günlerim hep endişe ile geçiyor , desteğe çok ihtiyacım var . Ben de anlatayım benim durumu
Sezeryan ile doğum yaptım , sütüm hemen gelmedi . 3.gün ancak geldi . O zamana kadar da şırınga ile mama verdik 20 cc , 30 cc kadar .ama bu arada sürekli memeye tutturmaya çalıştım bir türlü beceremedim tek başıma. Başımda bana destek olan birileri yoktu , aksine mama verdikçe surat yapan bir eşim vardı.Sütüm geldiğinde elimle sağdım kolostrum u şırınga ile verdim . Hiç bilemedim ki bir sağma makinası alayım da onunla sağıp vereyim en azından . Uğraşırken uğraşırken bir kere tuttu göğsümü , 5 dk çok güzel emdi . Ara ara da silikon üç ile emiyordu.. Derken 5. Gün kontrolünde doktor besleyememişsin bu çocuğu, sarılık sınırda deyince alt üst oldum . O günden sonra mamanın cc sini artırdım . Lohusa kafasıyla biberona yöneldim cc artınca. Ama bu arada sürekli memeye tutturmaya çalışıyordum . Çocuk biberona iyice alışınca memeye geldiğinde çığlık atmaya başladı . Kırkıncı güne kadar da almadı memeyi hiç. Bu arada ben kaşık , kaşık biberon , şırınga denedim. Eds yi beceremedim çünkü çocuk memeyi tutmuyordu . Hiç birinde başarılı olamadım . Ara ara ten tene temasta bulundum , birlikte bir iki kere duş aldık . Ve duşta kısa da olsa tuttu . Bu arada ara ara sağım yaptım . 40.günümde de çok aç olmadığı bir anda , banyo sonrasında , göğsüm dolu iken göğsümü tutuverdi. Tabi emzirdim sonrasında ama çocuğun kafası karıştı , biberon reddetmeye başladı , ama doymuyordu. İştahsızlık başladı . Hala da iştahsızız. Geçen ay 400 gr aldık. Şu anda hem meme hem biberon reddediyor . Çok uğraştırıyor . Emecek diye düzenli sağım yapamıyorum . Eds şimdi alır mı acaba ? Susam tanesi Eds ile az verebiliyorum demiş bir de emmeYi bende sadece tek göğüs yapıyor .. Sonrasında emdiği göğsü mü sağmalıyım sadece yoksa her ikisini de mi ?

Benimki de aynen öyle ben konuşurken ağzını açıyor ses çıkaramıyor sonra ben susunca bir süre sonra o da ses çıkarıyor. Ve aynen dediğin gibi sürekli tükürük var. Ama 3. Büyüme sıçramasının bir belirtisiymiş bu normal yani diş olması gerekmiyor.
Merhaba,kullandığınız ilaç motilium mu?bana da doktor önerdi ama sürekli onla süt arttırmak mantıklı gelmiyor ilaç sonuçta
Evet bunu çocuk doktorunun önerisiyle kullanıyorum. Eğer bebeğin reflüsü olsa bu ilacı vereceğim o yüzden bebeğe hiç zararı olmadığını bildiğim için içim rahat dedi. Hatta bir ilaç daha varmış metpamid onu önermiyorum dedi.
Yaa ne uzunu ben bu konuda ne olsa okurum hiç sıkılmam Artık çok takmıyorum mamayı da iyice artırdım yeterki sağlığı etkilenmesin napayım. İnşallah hepimizin sütü bebeğimize yeter büyütür.
Bu düzende bir problem olmadıysa doğru yapıyorsun o zaman canım ben her seferinde yıka streil et yapamıyorum bu seferde malzemeleri kullanamıyorum. Ben de öyle yapayım bari

Az verebiliyorum derken doyana kadar alıyordu bazen 40-50 bazen 70-80 ama doktor 600 verin deyince her öğünde en az 100 vermem gerekiyordu o kadar veremedim edsyle kalan miktarı biberona koyunca yediğini farkettim biberona geçtim. Bi de anti reflü mamasının kıvamı fazla eds den geçmedi sanki

Masallah canım 9.7 cok iyi . 1-1.5 saat sonra uyku ne kadar peki
9 dan 4 e kadar tek uyku mu yapti
O 9 daki uyku oncesi ne kadar verdin
1-1,5 saat sonra uykuyu kendi belirliyor canım belli olmuyor şuan. Ağlayarak uyanıyorsa tekrar yatırmaya çalışıyorum. Keyifli uyandıysa alıyorum oynuyoruz 3 saat dolunca mamasını sütünü içirip yatırıyorum. Gündüz uykuları 45 dk dan az olunca tekrar yatırın diyor uzmanlar 45 dk yı geçmişse çok da huzursuz değilse 1 saat oyalayıp yatırıyorum. Öğlen 2 de uyandı mesela besledik 120 cc ile. Gazını çıkardım, üzerini değiştirdim oyun oynadık gezdik süt sağdım. Biraz da keyfi yerindeykeb emzirdim tuttu tuttu bıraktı güldük eğlendik. Baktım mızırdıyor ağlamasını beklemeden 3 ü 10 gece beşiğine getirdim beyaz gürültü açtım emziğini verdim hafif salladım 5 dk da uyudu şuan.
9-4 arası tek uyku yaptı evet normalde 2 de falan kalkıyordu ben kalktım nefesini falan kontrol ettim hatta
Her öğün 120cc veriyorum ayına ve kilosuna göre tam geliyor şuan.
Sütü de az çok demiyorum sağıyorum şifa niyetine veriyorum artık

Son düzenleme:
Kızlar 4.ay aşımız vardı bugün yaptırdık aşıları rotanın 2.dozu da yapıldı şimdilik iyiyiz bakalım.
1 kg almış bu ay da. 3.ay anne sütü daha çok alıyordu tek öğün mama alıyordu 900gr almıştı. Bu ay mamayı arttırdık meme reddi falan oluştu derken pek de fark olmamış demek alacağı miktar mama da olsa süt de olsa farketmiyor.
Persentilde hem kilo hem boy gayet iyi dedi normal aylık bebekleri yakalamış dedi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…