Allah korusun canim ilacını asla eksik etme yüksek tansiyon cok ciddidir. Rabbim sağlık versinBenim yine tansiyonla başım dertte doktora da gittim ilacıda değiştirdi dozunu yukseltti ama yok dün çok sevdiğim merkeze baya uzak bir yerde denize gittik hemde piknik yapacaktık benim baş tutturdu yine yemeği zor yedik denize falan giremeden geri döndük beynim patlayacak gibiydi eve geldik tansiyonu ölçtüm 18 olmuş yine kapıcam böyle korkuyorum artık doktor 14 ü geçmemek lazım hemen bir dilaltı al yoksa beyin kanaması felç kalp krizine bile neden olur demişti eşimde korktu bi dil altı aldım hala kafam sersem gibi dönüşte tekrar gidicem bakalım
amin canım çok teşekkür ederimGeçmiş olsun canım inşallah sağlığına kavuşur. Eşini anlayabiliyorum ben de babanneme çok düşkünüm annem olmasına rağmen o daha da düşkündür eminim. Allah şifasını versin uzun ömür versin acılarını göstermesin
evet canım sıcaklarda etkiliyor çiş sayısını,dün sağıp kaşıkla verdim daha doğrusu vermeye çalıştım ağzından dışarı akıtıyor hep.kaşığa uyuz oluyor.şırıngayla da aynısını yapıyor.sütümde azaldı kanallar tıkandı emmediği için,ağrı var göğüslerimde.arkadaş bişey dokunmuş olabilir dedi diyete girdim dün akşamdan beri bakalım biraz daha böyle devam ederse artık biberonu vereceğim mecburenCanım benim oğlan da öyle yapıyordu kendini kasıp geriye atıyordu bir gün bakıyım dedim ne kadar süt çıkacak 10 cc anca çıktı. Süt az diye yapıyordu sanırım benimki biberona alışkın olduğundan dedim memede damlama gelen sütlere yapıyor bunu. Ama seninki biberon da görmemiş hayatında. Bence emmiyorsa da bir şekilde beslemelisin. Kaşık olabilir, kalın plastik bardakla dökebilirsin yavaş yavaş ağzına yada direk biberonla verebilirsin beslensin de bence nasıl beslendiğinin bence çok önemi yok. İlk aylar çok önemli beyin çok fazla enerjiye ihtiyaç duyuyor sürekli çalışıyor, besinin en faazlasını beyin harcıyor zaten bebeklerde. Çişli bez azalabilir terliyorsa onu baz alma yazın özellikle. Ama kilosu önemli. 3.aydan sonra da kilo alımı yavaşlaması normalmiş o da var
Allah razı olsun canım,doktor felç başlangıcı var demiş ilerlerse ameliyat olmazsa muhtemelen felç kalacakAllah şifa versin canım. Eşimin anneannesi de bel fıtığı ve ameliyat etmiyorlar aynı nedenle maalesef bişekilde idare etmeye çalışıyor
bu bebeklerde ki yeme sorunu ne zaman düzelecek bilmiyorum canım ya sağı solu belli olmuyo bu veletlerin,anca annelerini strese sokmayı bilirlerBenim uyanıkken ağzını sürmüyor Çevirdiğim gibi ağlıyor o yüzden hep uyurken veriyorum nasıl olcak bilmiyorum eskiden uyanıkken mama yerdi şimdi onu da yemiyor
ce
fizik tedaviye gitmiş ama fayda etmemiş canım.doktor ameliyat olman gerekiyor demiş ama ben yapamam araştırma hastanesinde yaptıracaksın demiş.zaten felç başlangıcı oluşmuş artık muhtemelen ameliyat olmazsa felç kalacak.ameliyat olsa da bi türlü.Allah kimseyi elden ayaktan düşürmesin sağlık ne kadar önemli birşeyCanım doktor bile önermemiş bence de olmasın ben normal doğum yaptım 2-3 dikiş atıldı onun ağrısından duramıyordum kadın böyle riski bir ameliyatı hiç kaldıramaz normalde de gıdık için ameliyat olmayın derler bence tuvalet vs zorunlu olmadıkça ayağa kalkmasın belki ağrıları hafifler birde alternatif tıpta illa bi şey vardır onu araştırın bence
amin canım Allah razı olsunAllah şifasını versin babaanneciğinizin canım
sağolasın canım benim Allah razı olsun şekercanımcanım ya kıyamam
bir bilgim yok..Allah acil şifa versin teyzeye❤
yazık kız kıyamam anneciğine biraz daha kal yanında,dönmek içinde eşine rica et bi şekilde gelsin alsın seni herkesin gönlü olsun.ben olsam zorlardım gel diye yanikızlar ya ben annemdeyim..
kendim geldim.kendim donecegim...annem esimin gelip alması gerektigini söylüyor..kendi arabamiz yok.ve yogun çalışıyor.gelip almasi biraz zor olur.
yani aslinda gelirken kiz kardeşim yanimdaydi.donerken de yardimci olacak.bunun tam hazırlandım.annem yollamayacagim esin gelecek alacak vs demeye basladi
bu bana ve aileme saygisi geregiymisaslında esim her zaman getirip götürür.bu sefer sartlar boyle gerektirdi.annem icime sıkıntı düşürdü.yok bana deger mi vermiyormuş bilmem ne..en sonunda patladım.ya ne alakasi var neden beni dolduruyorsun adamla kavga mı edeyim istiyorsun? kendi kocası bir gece annesine salmazdı.benim koca yolluyor ama yine yaranamıyor..15 gündür burdayım.daha kalmami istiyor.Allah razi olsun sayelerinde epey kendime geldim.çok kötüydüm geldigimde..alerji beni yıkmıştı resmen.geldigimde evde giydigim terligi giyemedim ayagimin şişinden..ayakta durmaktan sismisti.fark bile etmemistim.dun rahatca giydim.çooook iyi geldi burası.ama artik dönmem lazım.eşim de artik yeter diyor ama annem salmamak için direniyor.kiyamiyorum da
babam vefat etti ve annem de su an ameliyat sonrasi olusan kesi fıtığı var annemde ve ben burdayken doktora goturemedim.torunlara mikrop gelir deyip durdu.bari ben gidiyim de doktora görun madem diyorum.eo zaman da sen burdayken doktora gotursene diyor.tamam anne hadi diyorum.vazgeciyor.kisacasi annem beni salmamak icin elinden geleni yapıyor..ne yapacagim sasirdim.fitiktan seyahat yasağı da vargelemem diyor bir daha.kisin da korona cikar ben bir sene hasret kalirim diyor.
sizce esimi zorlayayim mi gel diye simdi ben.annem biraz bu durumu bahane etmis gibi.anlayamadim gitti.cok hassas olmus.
annen kaç yaşında canım?eşimin babaannesi 74 yaşında felç başlangıcı oluşmuş.manuel tedaviler bu kadar ilerlemeden sonra çare olur mu acaba? Gerçi beni pek dinlemezler ama ben yinede manuel tedaviyi söyleyim onlara ameliyattan önceCocoChanelmademoiselle annem bel fıtığı için manuel tedaviye gitti, memnun kalmıştı . Ameliyat olmamış olmak gerekiyor sanırım onun için .
Canım üzülme,çok zor kendimden tahmin edebiliyorum.ilk çocuklarımızında yaramazlık çağları yorulucaz artık bi şekilde sağlıkları yerinde olsun da.ağlama.biz klimayı açtık valla durulacak gibi değil şuan bile çalışıyorMerhaba kizlar.nasilsiniz.
bebekleriniz nasil.
Umarim.her sey yolundadir.
Ben pek iyi degilim. Esim ise basladi daha ikinci gun ama biri oyun disari isteyen5 yas digeri kucak isteyen 3 aylikla deliiriyorum
Evdeyiz . olmuor aglamaktan ne yapcagimi sasirdim. Annemlerle de atistim gondermek istemiorum oglumu alt kat hem de. Cok basibos ooluor cocuklar orda kuzenleriyle.
Cok doluyum, giremiorum. Okuyamadim da pek
Insallah herkes iyidir. 🖐🖐🖐
A galiba kizimim kopek disi mi ne cikior nasil.olur kotu bisey mi onu da bilmiorum.uc gordum sanki sag ust diste iste.
N Nehir8077 nasil.gidior baharcim. bi umut dasen var of ji ne of
CocoChanelmademoiselle siz nasilsiniz sicaklarda jlima acabildiniz mj
@sekerpare5939 dondun mu annenden canim
Aglior yazamiorum.hepinizesevgile4
Anladım canım o zaman başka. Allah yardım etsin işin zor. Yemeyen çocuk büyütmek daha da zor. İnsan hep bir çare arıyor nasıl yapsam nasıl etsemde doyur sam diyeYok benimki zaten normalde de mama ile besleniyordu reddettiği olmamıştı önceden. Bir de sadece mamaya karşı değil biberonda anne Sütü de olsa aynısını yapıyor . Bugün gece uyanınca içmedi mesela yine . Mecbur uyutmaya çalıştım öyle içti .
Hep aynı ritimde sallamaya caksın. Arada ritmi bozacaksın arada duracaksın uyuturken. Bir süre sonra salıncağın durmasına da sallanmasına da alışıyor. Bunları uyumadan önce yapacaksın.uyutmak için koydum bir süre sallayacaksın sonra duracaksın. Sonra farklı hızda sallayacaksın sonra tekrar eski hızda.Kizlar ben bu salincagin basına çakıldım kaldim sallamayinca uyaniyor . Uyumazsa agliyor . Bu kısır döngüden cikmanin yolu var midir sallanmadan 1 saat uyusa razıyım
İyi gidiyor canım benim Şimdi ikisi de uyuyor. Kalkmallarını bekliyorum, uyansın lar dışarı çıkacağım alışveriş yapacağım. Emekliyim yok alışveriş yapıp yemek yapacağım.Merhaba kizlar.nasilsiniz.
bebekleriniz nasil.
Umarim.her sey yolundadir.
Ben pek iyi degilim. Esim ise basladi daha ikinci gun ama biri oyun disari isteyen5 yas digeri kucak isteyen 3 aylikla deliiriyorum
Evdeyiz . olmuor aglamaktan ne yapcagimi sasirdim. Annemlerle de atistim gondermek istemiorum oglumu alt kat hem de. Cok basibos ooluor cocuklar orda kuzenleriyle.
Cok doluyum, giremiorum. Okuyamadim da pek
Insallah herkes iyidir. 🖐🖐🖐
A galiba kizimim kopek disi mi ne cikior nasil.olur kotu bisey mi onu da bilmiorum.uc gordum sanki sag ust diste iste.
N Nehir8077 nasil.gidior baharcim. bi umut dasen var of ji ne of
CocoChanelmademoiselle siz nasilsiniz sicaklarda jlima acabildiniz mj
@sekerpare5939 dondun mu annenden canim
Aglior yazamiorum.hepinizesevgile4
Maşallah kuzuma Allah nazarlardan korusun .Haklı annesi ben de olsam göndermemGünaydın teyzelerim. Bugün bana bakacak kimse yok annemi işe göndermeyeceğim.
Hizli hizli sallamazsam uyumazki baharimHep aynı ritimde sallamaya caksın. Arada ritmi bozacaksın arada duracaksın uyuturken. Bir süre sonra salıncağın durmasına da sallanmasına da alışıyor. Bunları uyumadan önce yapacaksın.uyutmak için koydum bir süre sallayacaksın sonra duracaksın. Sonra farklı hızda sallayacaksın sonra tekrar eski hızda.
Ama o zamanda hızlıya alıştırıyorsun durdugunda hemen uyanır.Hizli hizli sallamazsam uyumazki baharim
Yada besik sallama aparatı alacaksın surekli sallanacak. Ay ne bilim zor canımın içi işin.Hizli hizli sallamazsam uyumazki baharim
Gündüz değil ama benimki de gece 10 da yatıp en erken 7 en geç 9 da kalkıyor (odasında uyuyor) yanıma alıyorum emiyor babası işe gittiği için onun yerini alıyor yarım saat oynuyoruz 1-1,5 saat daha uyuyor yaraktan da en erken 10-en geç 11 gibi çıkıyoruz ama gündüz genelde kolumda ve kucağımda aralıklı olarak toplarm 2/3/4 saat uyuyor değişiyor yani kolumda ise 2 saat uyuduğu da oluyor bir yere koyduysam erken uyanıyorBen sana yazacaktım bu uyku konusunubenimki gündüz de en az 3-4 saat aralıksız uyuyor . Hatta 6 saat uyuduğu da oluyor aralıksız gündüz . Öğleden önce de bir saat ya da 45 dk lık şekerleme yapıyor . Akşam da en geç 10 da uyuyor çok şükür . Sabah da 6 veya en geç 9 da uyanır . Şimdi merak ettiğim şu öğleden sonra uyuduğu bu uzun uykular olmamalı mı ? Burda sanki uykular en çok 2 saat olmalı yazmıştı biri
Özel mamalar pis kokuyor ya reflü mamasi da oyle pis kokuyo sanki bozuk dersin. Ama iciyo şükür ki. Birde canm karni doyduktan snra yatirma 10 15 dk dik tutAlerjisi vardır dedi. Sütü yogurdu yumurtayi yemiyorum hala ayniyiz . Alerji maması verdi. Pas gibi kokuyor oglum onu hic içemiyor.
Aynen öyleAma o zamanda hızlıya alıştırıyorsun durdugunda hemen uyanır.
cnm annem ozel balat hastanesnde olmustu fitik patlmsti suan gauet iyi 5 6 sene oluyor sanirim adamin ismi aklinda degil bulup yazarim.bu arada annem68 yasnda yani ameliyat oldgnda 61 62 flndiArkadaşlar konuyla alakasız ama birşey daha danışmak istiyorum.eşimin babaannesi 74 yaşında.bel fıtığı var 3 tane.artık ayaklarına vuruyormuş iğneler bile ağrısına çare olmuyormuş.doktor ameliyat olmalısın yoksa felç kalabilirsin diyormuş.zaten felç başlangıcı varmış ayaklarım keçe gibi batıyor diyor.eşim çok korkuyor üzülüyor yaşı epey var ameliyat masasında kalır veya ameliyattan sonra hepten felç olabilir diye korkuyor.eşimi annesi bebekken terk etti babaannesi büyüttü.ona çok fazlaca değer verir herşeyidir.günlerdir bu konuyu araştırıyor.acaba sizin çevrenizde yaşlı olup bu ameliyatı olan birileri var mı bildiğiniz? Ameliyattan sonra bi komplikasyon oldu mu anesteziyi kaldırabildi mi vücudu? Eğer bi bilginiz varsa paylaşırsanız çok sevinirim canlarım
bnmkide gunduz syle 2kez derinuyusa 3 saat fln super olur:) masallh kuzuya bu arada uykusnda besledgnde gazni cikaryrmusun ?Benim uyku rutinim şu şekilde ; sabah 6 gibi en erken uyanırız . Sonrasında öğleden önce kısa kısa şekerlemeler yapar en fazla 1 saat olacak şekilde . Bu şekerlemeler bizim kahvaltı saatine denk gelirse değmeyin keyfimeÖğlen 12-13 arası banyo yaptırıp en geç 14 e kadar uykuya geçmesi lazım . Geçemezse genelde 22:00 ye kadar uyumaz , sürekli mızırdanıp durur . Uykuya geçtiğinde de 16:30 ya da 18:30 a kadar uyur . En son gece uykusuna da en geç 22 de geçeriz . Geceleri de çok nadir uyanır .
Bnde cnm bende gunduz salliyorum sürekliKizlar ben bu salincagin basına çakıldım kaldim sallamayinca uyaniyor . Uyumazsa agliyor . Bu kısır döngüden cikmanin yolu var midir sallanmadan 1 saat uyusa razıyım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?