- 17 Ocak 2018
- 1.730
- 3.065
- 83
Gündüz 2 şer saatten 3 uyku diliyorum bebelerimizeSupermis masallah bebegine.
Uykulu bir gunduz duasi da alabilir miyim lutfen🖐
Her bebek kullanmiyor muymus yani demiri degerlere mi bakmak gerekiormus.
Ek.gida sanirim tatlara alissin diye dedi. benim kizim su vrrsem devamini istoyor biz yemek yerken agzini sapirtdatiyor anneme.kalsa 3 aylikken vercekti de dogru zamam ne zaman ben emin olamiorum.
Asmdeki her seyde katli varsa neden dagitiyor bu bakanlik.onu da cozemiorum bu arada.
Asilar bacaktan dimi, banyoya engel.degildir sanirim.
Son bi soru daha 65p0 bebise hangi.marka bez ve kac numara kullaniorsun sen yagmur
Kalan sağlar bizimdir hoşgrldşnBu foruma yazıp yazabileceğim en uzun yazıydı sanırım bende üşenmeden yazdımhoşbuldum
Oh ne guzel duaymis bu. Toplu bi amin alalim kizlarGündüz 2 şer saatten 3 uyku diliyorum bebelerimize❤ Asm direk verdiğine göre her bebek kullanmalı düşündüm ben, sanırım değere bakmak dozuyla ilgili. Katkı maddesine gelince daha temizi var piyasada onu önerdi yine de ben illa asm nin verdiğini alıcam desem bişey demezdi heralde.
Ek gıda şöyle oldu aslında salatalık yalattım o gün bayıldı onu söyledim, elleri hep ağızda diş kaşıyıcı alayım mı dedim hiç gerek yok dişi çıkmıyoe havuç ver dedi, zaten diğer ay yavaştan ek gıdaya başlarız dedi
Aşılar bacaktan 2. Ay aşılarının aynısı ikinci doz. Verem aşısı yok o yüzden banyo yaptırabilirsin dediler.
3 numara kullanıyorum canım prima
Karnının doyduğundan emin misin canım güneşte işlemsiz kendiliğinden kuruyan kayısı kompostosu yap hem sütün artar hem de bebişe iyi gelirKabızlığa çare bulan var mı acaba
Sevgili adaşım hoşgeldin, gidenleri özleyeceğiz tabi tercihlerine saygım var ama gerçekten yaklaşık1 yıldır çok şey paylaştık yolları açık bebeleri sağlıklı olsun inşallah.Kızlar selam konuyu kapatıp normal konuşmalarınıza dönmüşsünüz ama konuyla ilgili itham edilenlerden biri olarak olayla ilgili açıklama yapma gereği hissediyorum.
İlk olarak hamilelikte bilgi almak vermek adına girdiğim annem eşim dahil konuşmalarımızla ilgili bilgi verdiğim zamanla hobi haline gelip diğer sosyal mecralar kadar vakit geçirmek istediğim bir forum haline geldi burası. Hatta dedim ki kızım ilerde okuyup nasıl büyüme göstermiş anlayabilir anı günce gibi olacak ne güzel.
1. Si burda kimseyle burası dışında bir muhattaplığım yok geri dönmemden de bunu anlarsınız diye düşünüyorum. Kaldı ki başka yerde grup kurulup konuşulması zerre umrumda değil giden arkadaşlar gayet burda aktiflerdi benim gözümde ayda yılda bir yazan çok kişi var. Yanlış anlamayın kimse zamanını buraya ayırmak zorunda değil amacım yargılamak değil durum bazında kıyaslama yapıyorum. İsteyen istediği kişiyi alıp farklı yerlerde konuşabilir buna sadecee saygı duyuyorum ki çok sevdiğim grubun fazlasıyla aktif kişileriydi gidenler. Onlarla birlikte yanan yaş benim sanırım kaç gündür giremedim buraya bu kadar uzayacak bir mevzu olduğunu asla tahmin etmediğim içinde girip okumadım dün girdim okudum sadece ve açıkçası bazılarınızın karşı tarafı duymadan fazlasıyla sert yorumlar yaptıklarını düşünüyorum. Neticede herbirinin burda hepimize yardımı dokundu ve destek oldular. Burası yeterli gelmediyse tercihtir ama hala burayı aktif kullananlar vardı. Kaldı ki beni araya katmışsınız ama ben doğum yaptığımdan beri hiç olmadığım kadar aktifim forumda her sayfada yorumlarım var muhakkak. Evet belki kullandıkları kelime yanlış keşke öyle demeselermiş hümanist yapımla ona da saygı duydum
Daha geçen bu kadar kadın bir arada olup bu kadar anlaşmamız bile mucize gibi demiştim ışık hızında nazarım değdi sanırımgidenler eğer okuyorsanız sizi eleştirmiyorum hepinizin ayrı rengi ve dokusu vardı grupta umarım bi şekilde geri gelirsiniz kalanlar ben burdayım ve sanırım yeterli açıklamayı yaptım diye düşünüyorum. Böyle bir zorunluluğum yoktu tabiki ama 1 senedir burda çok set paylaştık ve devam edeceğiz bu yüzdendir açıklamam. Sevgiyle kalın...
Logo neymis yaa hic duymamistm. Bizde de salya köpük var el agizda oyle. Kehribar aldircagm salyayi kesiyomus diyolar. İşe yarar belkiKızlar ya benim kızım uyanıkkken hiç meme emmiyor mamayıda aynı şekilde zayıflar diye çok korkuyorum logoları açıldığı için olurmuş sizde durumlar nasıl ne yapıyorsunuz
Bu arada benim boncuk aşırı hareketli ağzı açık hep bağırıyor salya akıtıyor
Sıcaklarla ugrasıyoruzİyi yapmışsın bebişin napıyor biz yokken n’aptınız
Bizimkiler de aynı merak etmeKızlar ya benim kızım uyanıkkken hiç meme emmiyor mamayıda aynı şekilde zayıflar diye çok korkuyorum logoları açıldığı için olurmuş sizde durumlar nasıl ne yapıyorsunuz
Gözünüz aydın canımArkadaslar merhaba
Bugun zor bir gündü bizim için uzay in basi büyümüyor diye beyin cerrahisinde kontrolumuz vardi gördü sıkıntı yok dedi kafa yapısı böyledir dedi sevindik sonra çocuk doktoru istifa etmiş görmek istiyorum dedi tekrar gittik 22 günde 0.5 cm büyümüş röntgen istedi çektirdik sonucu beyin cerrahi çocuk doktoru çocuk nöroloji gördü sıkıntı görmediler kemikler de açıklık var büyüyecek dediler çok şükür ama çok üzüldüm Allah kimseyi evladı ile sınamasın çok zor 20 gündür bu cevabı bu açıklamayı bekliyordum kilo alimi az olmuş sütün etkilenmiştir dedi artırmaya bak dedi mama veriyorum zaten arada biraz daha veririm dedim
Ah @BlupBlupBlup seni de nasil merak ediyorum yavrunun durumunu Allah seni de sevindirsin inşallah
Benimki de chicco nun biberonunda öyle oluyor. Neden anlamıyorum ben de onu kullanmayacağım artıkMaşallah ,sevindim sıkıntınızın çözülmesine de . Benimki nasıl çekiyorsa avent in ucunu içine çöktürüyor sonra da çekemiyorşu Çeşme altında bebek yıkama işini bir de ben becerebilsem güzel olur . Üşeniyorum her gün banyo haZırlıgı yapmaktan bana da asm den 15 gün sonra gel yine kiloya bakalım demişlerdi ama Sadece onun için De gitmek istemiyorum.
Banyoda sağ elime karnından yaslıyorum sol elimle de ovuşturuyorum. Kafasına da direkt suyu akıtıp elimle yüzünü siliyorum hızlıca yukarından aşağıya kulağına su kaçmaz zaten bebeklerin yapısal olarak o şekilde doğuyormuş. Ağza da kaçsa bişey olmazMasallaj canim. Rahatlaman etki etmistir tabiki sutune. Yarasin bebegine sut de mama da insallah.
Col guzel keske ben de cesme de yikasamm.her defasinda.
Nasil yapiorsun. Banyosunu da mi krda
Kulaga agza su kacma.mevzunu dusunuorum iste. Oh sevindim yapisiklik gecmis hem de cok kisa surede
Mide buyumus olabilir ya da stak.haftasi mi acaba.
Bi duzeniniz olmus ne guzel, ac birakmiuor kendini demek.masallah.
Benim kiz da kendini atiyor emmek istemior.
Su icmek istiyor.
Biz yemej yerken bakior agzini sapirdatiyor tey allabim anasi kilikli.obur
Olcak galiba
Yok hipp combiyotik di çok kusuyor diye aptamil AR mamaya geçtik.Aynen mide büyümüş sen doktorun dediği gibi devam et maması sma mıydı?
Bizim ki de ya yeni uyanınca ya da uyumadan önce yiyor gülücükler saçıp konuşma moduna geçince açlığını unutuyor minnoş. Bir süre sonra hatırlayıp ortalığı yıkınca veriyorum. Bu bir süre de en az 1 saat oluyor. Dediğin gibi algılar çok açık zaten dikkati hep insanlarda yani bizde ya da çevrede. Ben çözümü uykudan uyanınca hemen meme vermede buldum süt bitince bağırıyor o zaman da omzuma alıp sakinleştirip mama hazırlıyorum sonra yiyor.Kızlar ya benim kızım uyanıkkken hiç meme emmiyor mamayıda aynı şekilde zayıflar diye çok korkuyorum logoları açıldığı için olurmuş sizde durumlar nasıl ne yapıyorsunuz
Ahahahha hep yanlış yazarım zaten mesajda sevgilik döneminde hep tartışırdık bu yüzden eşimle bide tel kendi tamamlıyor bazen algıları yazmak istemiştim bende logo duymadımLogo neymis yaa hic duymamistm. Bizde de salya köpük var el agizda oyle. Kehribar aldircagm salyayi kesiyomus diyolar. İşe yarar belki
Çok güzel açıklamışsın şuan canım eminim okudularsa sinirleri geçmiştir çünkü aslında ben eminim asıl mesele duruma olan kızgınlıktır o yazıyı paylaştıklarında sizlere olandan ziyade kaç aydır burdayız kimsenin kimseye argo kelime kullanacağını sanmam sinir halidir iki taraf içinde kızlar cevap veremedikleri ve buraya yazamadıkları için kendilerini savunamadılar diye düşünüyorum eminim açıklamaları vardır. Demem o ki herkes kendine göre haklı keşke dağılmasaydık. Ortam çok güzel çünkü ben çok seviyorum burayı sizleri paylaşımlar çok faydalı kendi adıma. Hoşbuldum,Jade hoşgeldin.giden arkadaşların yaptığı açıklamada ve kazen abinin kurunun yanında yaş da yandı demesinden senin ve lepinin bi gruba dahil olmadığını anlamıştık.ben tekrar konuyu gündeme getirip taze tutmak istememiştim ama madem ki yazdın benimde söylemek istediğim bişeyler var açıkçası.
o gün arkadaşlar toplu banlanınca ve kazen abi de açıklama yapınca kurulan bi grup olduğu açıkça anladık,ki kalkıpta yönetimin bi iftira atacağını yada yok yere itham edeceğini düşünmüyorum.şahsım adına konuşuyorum,ayrı bi grup kurulması değil aslında mesele.kendilerini birbirlerine daha yakın görüp böyle bişey yapmış olabilirler ona bi lafım yok.kimsenin yok.(kendimizi biraz dışlanmış hisssettik o ayrı konu) ama forum niye durgun herkes neden sessiz gibi yorum yapıp birde altına gülücük emojisi koymaları kendimizi kötü hissettirdi.grup kurup üstüne birde böyle birşey yapmaları üzücü oldu.o gün blup grubu başlatan ben olsaydım alacağım farklı kişilerde olurdu dedi.ama sonradan gelen toplu mesajda böyle bi grup olmadığı iddia edildi.neyse orasını yönetim bilir.benim şahsen en çok zoruma giden “foruma ayda yılda bir soru sormak için gelen kimselerce ayıplanmak extra şaşırttı “ kelimesi çok dokundu.çok üzüldüm ve şaşırdım.bu bana da dokunan bi laftı.evet kızımın 2 yaş sendromu ve bebeğim ev işleri derken bana ağır geldi çok aktif olduğumu söyleyemeyeceğim.ama hepimiz hamileyken neler paylaştık çok mutlu günlerimiz olmuştu.yani alenen forumda aktif olmayanların bizi eleştirmeye hakkı yok dendi ama bu yanlış bi düşünce.bi grup kuruluyorsa forumda paylaşım azalır bu böyledir ister istemez böyle olur.kimisi forumda sessiz takipçidir herkes hergün paylaşım yapmak zorunda değil normal olarak.üstelik arkamızdan konuşulanları okuduk karalama kampanyası yaptınız yazmışlar buna da ayrıca sinirlendim.o gece aslında biz hem kırgınlığımızı dile getirdik bu olaylardan ötürü.hemde tamamen dalgaya vurduk olayı biraz hafifletmeye çalıştık sonradan.okuyacaklarını bilerek yazdık bu arkadan konuşmak demek değildir.amacımız ben ve bazı arkadaşlar kesinlikle onları karalamak,suç atmak,kötülemek asla ama asla böyle birşey değildi buna yemin edebilirim.bunların şoku bi yana birde üstüne nerede çokluk orada bokluk lafını duyunca şok oldum. Ve olayın şokuyla ve suçlanmanın verdiği stres sinirle o gün bok atıyorlar hadsizce diye bir kelime kullandım.benimde yazmak istediğim 3 gündür buydu.bu cümlem için sonradan üzüldüm açıkçası.ne yapmış olurlarsa olsunlar bişeyler paylaştığımız sevdiğim arkadaşlarımdı ve 3 gecedir gözüme uyku girmedi bu sebepten.düşüncemi veya sinirimi başka kelimelerle ifade edebilirdim ama O an böyle bişey döküldü parmaklarımdan.ben sadece bu argo kelimem için hepsinden teker teker özür diliyorum.büyüklük onlarda kalsın.hayatta en istemeyeceğim şey kalp kırmaktır polemiğe girmektir.sinirlenince böyle fevri bi insan oluyorum bu normal hayatımda da böyle.ne kadar bu huyumu törpülemeye çalışsam da olmuyor.herkesin kangren bi tarafı vardır benimki de bu işte ne diyebilirim.senin aracılığınla bunu da dile getireyim.
Benim de aynı altını açınca ve banyo yaptırınca çok mutlu oluyor durmuyor yerinde zor anacım ya bebek bakmak ben hamileyken koyarım kendi uyur tombik bebek olsun diye beslerim hiç mama vermem derdim ( tombik çoçuk çok severim o yüzden tam ısırmalık) ooo o zamanları düşününce hayel dünyasında yaşıyormuşumBizimkiler de aynı merak etmeben memeye tutturmak için sürekli bir hoplayıp zıplıyorum , geziyorum . Çektiği de azıcık bir şey zaten ama olsun ne çekse kar . Mama yı vermek hele zulüm . Son bir haftadır biraz sersemletip ondan sonra veriyorum mamayı da . Zayıflamaz da az kilo alır . Olsun sağlıkları yerinde olsun tek . Bizim kız da çok hareketli , bez bağlamak bile zorluyor şu an . Mamayı içerken de dediğin gibi etrafı izlemekten konsantre olamıyor ki .
Gözün aydın adaşım allahım esirgesin evladımızla sınamasın inşallahArkadaslar merhaba
Bugun zor bir gündü bizim için uzay in basi büyümüyor diye beyin cerrahisinde kontrolumuz vardi gördü sıkıntı yok dedi kafa yapısı böyledir dedi sevindik sonra çocuk doktoru istifa etmiş görmek istiyorum dedi tekrar gittik 22 günde 0.5 cm büyümüş röntgen istedi çektirdik sonucu beyin cerrahi çocuk doktoru çocuk nöroloji gördü sıkıntı görmediler kemikler de açıklık var büyüyecek dediler çok şükür ama çok üzüldüm Allah kimseyi evladı ile sınamasın çok zor 20 gündür bu cevabı bu açıklamayı bekliyordum kilo alimi az olmuş sütün etkilenmiştir dedi artırmaya bak dedi mama veriyorum zaten arada biraz daha veririm dedim
Ah @BlupBlupBlup seni de nasil merak ediyorum yavrunun durumunu Allah seni de sevindirsin inşallah
Bende çoğunlukla öyle yapıyorum canım ama eskiye göre emmesi çok azaldığı için üzülüyorum aç kalıyor diye mamayı da yemiyor zilli böyle böyle geçecekGözünüz aydın canım
Benimki de chicco nun biberonunda öyle oluyor. Neden anlamıyorum ben de onu kullanmayacağım artık
Banyoda sağ elime karnından yaslıyorum sol elimle de ovuşturuyorum. Kafasına da direkt suyu akıtıp elimle yüzünü siliyorum hızlıca yukarından aşağıya kulağına su kaçmaz zaten bebeklerin yapısal olarak o şekilde doğuyormuş. Ağza da kaçsa bişey olmazatak haftası değil aslında ama biz atak yaptırdık çocuğa
Yok hipp combiyotik di çok kusuyor diye aptamil AR mamaya geçtik.
Bizim ki de ya yeni uyanınca ya da uyumadan önce yiyor gülücükler saçıp konuşma moduna geçince açlığını unutuyor minnoş. Bir süre sonra hatırlayıp ortalığı yıkınca veriyorum. Bu bir süre de en az 1 saat oluyor. Dediğin gibi algılar çok açık zaten dikkati hep insanlarda yani bizde ya da çevrede. Ben çözümü uykudan uyanınca hemen meme vermede buldum süt bitince bağırıyor o zaman da omzuma alıp sakinleştirip mama hazırlıyorum sonra yiyor.
Ben de diyorum hep azıcık şöyle tutacak et i olsaydı sıka sıka severdimBenim de aynı altını açınca ve banyo yaptırınca çok mutlu oluyor durmuyor yerinde zor anacım ya bebek bakmak ben hamileyken koyarım kendi uyur tombik bebek olsun diye beslerim hiç mama vermem derdim ( tombik çoçuk çok severim o yüzden tam ısırmalık) ooo o zamanları düşününce hayel dünyasında yaşıyormuşum
çok şükür iyiler sağlıklarınyerğnde önemli olan o
Birde şu Gülüşleri allahım aklım gidiyor
Kızıma sevgim her gün 10 kat artıyor gibi
Hoşbuldum canım dediğin çok doğru kırgınlık olabilir ama bende herkesi hayal dünyamda canlandırıyorum burda kitap karakteri gibi kimseye anlatamadıllarımızı paylaşıyoruz hepimizin dönemi aynı olduğu için dertleri sıkıntıları da aynı empati yapabiliyoruz bu yanı çok güzel. Olan oldu hayırlısı olsun biz devam edeceğiz yolumuza artık keşke onlarda olsalar ama kısmet işteJadesi canım hoşgeldin geri dönmene sevindim diğer arkadaşlar da dönebilseler keşke herkesin ayrı bir rengi katkısı var gruba ne kadar biliyoruz tecrübeminiz var desekte hergün başka bişey öğreniyoruz sadece öğrenmekte değil tartışıyoruz stresimizi atıyoruz yeri geliyor eşimize ailemize söyleyemediklerimizi konuşuyoruz paylaşıyoruz burda belkide bu kadar sevmemizden kendimizi kaptırmamızdan kırgınlığımız burası sanal bir ortam ama nasıl ki bir kitap okursun karakterleri kafanda canlandırırsın derdine dertlenir sevincine mutluluğuna ortak olursun işte burasıda aynen öyle
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?