Sen yaptırdın mı alerji için test ?Bir attigin resimde bende mukus görmüştüm alerji olabilir canim . Keske idrar gaita testi gibi hemen yapilip anlasilsa bu meret alerji mamalarindan versen doktoruna söylesen verse . Hırıltı bizde de cok uykuda horluyor gibi resmen istahsizlik desen ayniyiz senle.
Hiç denemedim bakalım bir de öyle takip edeyimolabilir canım..bak lepinin bebek de alerjiliynis.o da istahsizdi.yani biz anne olarak her ihtimali dusunuyoruz maalesed..insAllah degildir.mesela bugun sut iç bakalim.nasil etki edecek kiza.ama sen ic tabiya da denenedin mj hic..yedigin herhangibirseysen sonra hali ne oluyor?
Diş olsa da tek geçici olmuş olsa bu durumu . Verem aşısından bir hafta önce başladı bu iştahsızlık . Zaman zaman da böyle üst seviyelere çıkıyorDiş çıkarıyor olabilir mi acaba
6 aydan once yapmiyormusSen yaptırdın mı alerji için test ?
Yok be kuzum yanlış anlayacak bir durum yok.çocuklu kişileri istememek kadar normal bir şey yok. Beni ben bile istemem bana kalırsa. Kayınvalideye gelince ne yapsın kadın. Benim eşimin ahmaklığı, hissediyorsun işte rahatsız olduğunu. İlla bunu ağzından duymaya kırılmaya yer arıyor. Kendini üzecek bir şey buluyor. Kolaymı ya hele benim oğlum gibi yaramaz birini çekmek. Deli gibi bağıran her dediği olsun bir çocuk. Hiç kolay değil insanların istememesi de çok normal. Hele yaşlı insanlar, bizler yani sesi kaldıramıyoruz, onlar kaldırmamış çok değil. Ben de çocuktan önce çocuklu insanlar gelecek diye ödüm kopardı sakinliği seven bir insan olarak. Herkes sessizlik sakinlik huzur istiyor Ve hakları. Tek bir sorun o da telefonda getirmiyorsunuz çok özlüyorum diyerek ağlaması. Benim tek geldiğimde oturmuyor hemen gidiyor diye, eşime söylenmesi. Yani gerek yok böyle oyunlara. Ben ısrarla çağırdıkları için hafta içi gidiyorum. Rahatsız olduklarını hissettirdikleri için çok durmadan kalkıyorum. Bunu bile bana çevirmesi sorun hemen kalkıyor diye şikayet etmesi. Yoksa ben insanları haklı buluyorum zaten.Umarım yanlış anlamadın canım beni ben kalabalık ortamda büyümedim akraba eş dost bilmem çocuklu ortama alışkın değilim yani kafam almıyor yalan yok bütün gün kendi bebem akşama 2 bebe olmuyorbende alıp kimseye gitmiyorum inan ki doğru düzgün ama babaannesi öyle yaptıysa ayıp etmiş
valla canim iştahsız çocuk öyle. sen kendi bebeginle kiyaslayip geri diye düşünebilirsin ama her çocuk farklıdır. benim kızlarım da hep persentil çizgisinin en gerisinden gidiyor. goturmedigim doktor da kalmadi hele büyük kizimi. sadece çocuk doktorlarina da değil çocuk endokrine bilimum bütün çocuk uzmanlarina. yok bir şey oğlu yok birsey. ben de bıraktım artık. annem de beni zamaninda çok doktorlara götürdü. kendimi hep hasta zannettim, özgüvenimi zedeledi. gerek yok artik. şimdi kendinden bir iki yaş kücüklerden bile küçük.Kızlar birsey danisacagm size..
Babannesi koyune bayram ziyaretine gelenler oldu kadının çocuk 7 aylık ama 7 kiloymus bence az yani saglk ocagnda normal demişler ona ankarada yasiyolarms. Cocugub boy da kisa gerilik var bence cok belli yani. Emiyomus ama az az ek gidayi sordm hic birsey yemiyo direk verince kusuyo dedi az kasik uciyla bilr versem kusuyo dedi cikolata yiyo ama dedi 1 yasina kdar verilmez dedim bisey olmaz dedi. Acaba agir mi geldi ki cocuga cikolata ondan mi oyle ki. Birde ne yapsin kadin fikriniz var mi hic bisry yemiyorms
Anaamm ne guzel yaa keske benm bebe de oyle cırlasa ya arkamdan. Ama babayla beni kiyaslarsak bana düşkün daha cokGunaydiiinnn ben evime döndüm tatili bitirdik yığınla çamaşır ev işi beni bekliyoburada da çok aktif olamadim haydo da tam kucak kuşu oldu bir de beni göremediği an attığı çığlığı duysanız etini büktük sanarsiniz canım anasına düşkün olacak
Kiyas tapmiyorm ama boy bile kisaydi yani kadin kendi de farkinda bnun ama onemsemiyo hic emmesi yok ek gida hic yok cikolata dışında. E byle de buyutmesi cok yanls hic bisey yemeyip cikolatayi ne kdar verirsen o kdar yer diyor bide cok versem bi koca cikolatayi bitirir dedi sasirdim acikcasi degisik yani yazıkvalla canim iştahsız çocuk öyle. sen kendi bebeginle kiyaslayip geri diye düşünebilirsin ama her çocuk farklıdır. benim kızlarım da hep persentil çizgisinin en gerisinden gidiyor. goturmedigim doktor da kalmadi hele büyük kizimi. sadece çocuk doktorlarina da değil çocuk endokrine bilimum bütün çocuk uzmanlarina. yok bir şey oğlu yok birsey. ben de bıraktım artık. annem de beni zamaninda çok doktorlara götürdü. kendimi hep hasta zannettim, özgüvenimi zedeledi. gerek yok artik. şimdi kendinden bir iki yaş kücüklerden bile küçük.
demem o ki her çocuk kendine özel. ne yaparsan yap çocuğun ne kadar büyüyecekse o kadar büyüyor.
cikolata tabiki yanlış ama sadece ondan dolayi zayif olmaz. kimi çocukta şeker aniden yükselip düştüğü için çok yeme bile yapabilir
Ohh maşallah 4. Aydan güzel haberler var deseneKuzum biz gittik 2 yere bugün4. Ay çok tatlı gelsenize maşallah benim kız oyuncağını ayağıyla çalıştırmayı çığlık atmayı dönmeye çabalayıp yapamayınca beni çevirin der gibi çığlık basmayı eliyle etrafındaki şeyleri eline yakın olan yani tutup ağzına götürmeyi öğrendi aşırı mutlu oluyorum her öğrendiği şeyde
İnan bizde aynı durumdayız az kilo aldı diye bu ay mamaya da başladık ama hiç istemiyor onu tadı farklı geliyor galiba sağdığım sütü içiyor da mamayı püskürtüyor 2 haftada 200 gram almış yine bizim tartmamıza göre eve dönmemize de bi 10 gün var burası sıcak ondanda çok iştahı yok sanırım oyyy oyyyKızlaar merhaba takip edemedm bayramda memlekete geldik ilk şehir dışı araba yolculuğumuzu yaptık. 4.5 saatlik yol. Uyusun diye akşam çıktık tüm yol uyudu bir kere mola verdik onda da emzirdim geri uyudu. Ama gece vardığımızda ışıktan dirildi bebe gecenin 2 sinde 3 ünde gülücükler saçmaya başladıbiz 2 hafta burda kalacağız eşim dönecek 2 hafta sonra gelip alacak bizi. Çok dertli nasıl ayrılcam kızımdan diye. Bizden böyle. Bu aralar sadece uykuyken emzirip mama yedirebiliyorum hem meme hem mama reddi başladı bizde zaten kilo problemimiz var. Çok zor yedirmeye başladım. Algılar çok açıldı uyumakta yemekte çok zorlanıyor. Aç aç uyutmak zorunda kalıyorum uyurken başını bekliyorum kıpırdansa mama veriyorum ağzına emziriyorum. Bu seferde çok gazı oluyor sürekli kıpırdanıp ayaklarını havaya kaldırıyor pırtlayabilmek için. Napıcaz bu işi hiç bilmiyorum
GünaydınGünaydın
Küçük bebeğin var çok bişey yapamazsın bi kek börek kısır ohh misss yeter benceKizlar fikrinize ihtiyacm var..
Cuma günü arkadasm gelecek ya 1 ya 2 kisi bi gun oncesinde ne yapsam ki kolay olan seylerden bilemedm. Ben misafir gelmeden baya bi once takilirim da onceden ne yapacagimi bilip rahatlamak isterim ylsa on dk ya kdar bulamam biseycik
Ne güzel bende evime dönmek istiyorum hiç bişey anlamadım tatilden denize gidemiyorum doğru dürüst akşam arkadaşlar buluşuyor sahilde ateş yakıp toplanıyor gidemiyorum bu kız beni pert etti büyük kızımla bebekken herşeyi yapıyorduk ona güvendik galiba her çocuk bir olmuyor.tatil dönüşü valiz boşalt çamaşır yıka yerleştir oyyy Allah kolaylık versinGunaydiiinnn ben evime döndüm tatili bitirdik yığınla çamaşır ev işi beni bekliyoburada da çok aktif olamadim haydo da tam kucak kuşu oldu bir de beni göremediği an attığı çığlığı duysanız etini büktük sanarsiniz canım anasına düşkün olacak
Kekim pek tutmaz karambole mi denesem ya tutarsa misaliKüçük bebeğin var çok bişey yapamazsın bi kek börek kısır ohh misss yeter bence
cnm ben koydeyim bu hafta son. Esim geldiginden beri cikiyoruz cocuk dsarda genelde sakin ama ne kadar acik havada olsa kalabalik insanı korkutyr. Gecen cok sicakti durmadi eve gectik hemen. He bnce bir dene arabasina koy cikart temiz hava yorar eve geldiginde uyur guzelce.Kizlar bir yere gidebiliyor musunuz bebislerlebiz evdeyiz ya evden adim atamiyorum bu vizviz arıyla 4. Aydakiler ordan haber verin degisme var mi
Allah yardimcin olsun cnm benimkide arada migdesini bulandiriyor moralim cok bozuluyor..Üç gün oldu üç gündür aynı besleyemiyorum ben bu çocuğu . Nasıl bir şeyi olmaz ben anlamıyorum .senin çocuğun iştahsız deyip çıktı doktor . Hiç bu kadar anormal seviyeye gelmemişti bu iştahsızlık . Ağzına biberon değince ağlıyor , yatırıyorum ağlıyor geziyorum ağlıyor . Anlamıyorum derdini çıldıracağım. Memeye geliyor kendini atıyor . Sersemletip içirmeye çalışıyordum şimdi onu da yapamıyorum . Salla salla hala cin gibi .
Bsver cnm evinde otur bende memlekettyim buradakiler cok rahat kimsede maske yok gecen oturuyoruz adam nargile yakti yan masada bir yandanda sigara iciyor annem dedi teyzecim bebek var diye sonra baska masaya gectiler. Allah korusun yavrularimiziKızlar selam hepinize,bayramınız mübarek olsun,Allah nice bayramlara kavuştursun evlatlarınızla birlikte inşaAllah.yine ihmal ediyorum farkındayım kusuruma bakmayın.geçmiş mesajlara çok bakamadım,eşim bayram tatili dolayısıyla evde ve hergün birbirimizi yiyoruz.bayramdan sonra izine çıkacaktık arabayla önce eşimin memleketi İskenderun’a sonrA benim memleket ıspartaya gidecektik.ona hazırlık yapıyordum.bıgün telefon geldi amcam yengem çocukları hepsi korona virüs testi pozitif çıkmışsakın gelmeyin buralar çok fena ortalık kötü diyorlar.3 sene oldu Siirt’ten dışarı çıkmayalı.ama çocuklarıma da bişey olursa diye korktum Allah korusun,yine oturdum mıçımın üstüne
Bizdede gaz devam malesefKaç saatte uyuyamadı bebişim neyse o iyi olsun da gerisi mühim degil.
Bu gaz sancılarında ne yapmalı anneler? Karnına yaptığım masaj bile ise yaramadı. Nasil olcak bu gazdan uymama halleri bilmiyorum.
4.ay bugün bitti hala gazı atamıyor Allah hepimize kolaylıklar versin..
Cnm salincak denesene ben koydeyim yatmiyordu carsafta salladik sonra annem duvara dubel cakmis salincak yapmis salliyorum uyuyor cok sukur ama durursa uyaniyor gunduzGel kuzum gel canim akrabammm sarilip aglasalim popolarina birer saplak atalim bu kuzularin ne cektik beee sizden diyebi kere kriz gecirirken aspirator supurge tv fön actim tek tek olmadi hepsini bir actim olmadi . Nasil koliksin sen ya koliginde bir serefi var bu sesleri sever o hadi sus diyip durdum biz 3. Ay bitti hala esimle salliyoruz carsafta biliyor musun parmaklarim kırık gibi agriyor kol kaslarim bileklerim sinir stres oluyoruz .. onun cocugu da ona böyle yapsin diye salladigim carsafi çeyizine koyacam
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?