- 11 Şubat 2008
- 7.252
- 17.425
- 773
- 41
Ata paşama da Göktuğ dan çok selamlar canım yolunuz açık olsunYoldayızmisskokulumm Kayseri’den geçiyoruz. Ata Göktuğ arkadaşına el salladı. Daha çok yolumuz var. Paşam uyuyor. Dünkü aşılar çok sıkıntı verdi kuzuma. Çok ağladı ateşi çıktı. Bugün daha iyi şükür ama yol uzun sıkılmasın diye oynaya zıplaya gidiyoruz. Ne kadar Mola da vermezsek o kadar iyi hastalık var diye.hepinize kocaman sevgiler
Allah sabır versin zor hele ayni apt daha da zor ben senin kadar sabırlı olmayabilirdim herkesin derdi var gerçi biz de eltimle abla kardeş gibiyiz de kp dert benim adamın bilmediği tek bir şey yok bayramdan önce yazlikta onlardaydik büyük ogluma ters davranıyor diye 2 gun öncesinden çıkıp evimize geldik ama degisecegini zannetmiyorumo kadar dogru tespit ki jademilk zamanlar cok direndim..ama olmuyor..nefret ettigi kaynanami kiskaniyor...gercekten neyin yarisi hic anlamiyorum.beyhan budak var psikolog.gecenelrde youtube da bi videosunu izledim.sosyopat kisilik diye.ahanda dedkm iste eltimi anlatiyor.kimsenin mutlulugunu istemezler diyordu.ama tedavisi yokmuş biz artık kabullendik.uzak duruyoruz.degismez.tedavi alıyor ama tanısı ne bilmiyorum.bana dedigi doktor ona enn agir psikiyatrik ilaçlardan veriyormus.ilk geldiigmde cok ugrastim soyle yapalim boyle yapalim diye.ama bi de baktim birgun hic yoktan acaip buyuk kavga kopardi.evde otururken kapiya cikip avaz avaz bagirdi.neye ugradigimi sasirdim.sonra geldi ozur diledi.neyse baristik ama gene ayni..ee bir yere kadar..ben de uykumdan gecenin 2 sinde seker pareeeee diye atilan naralardan bıktım usandim.boyle iyi. benim eltimi okuyan arkadaslar gidin eltinize sarılın.yahu ne eltiler varmis deyin en yakin arkadaslarimdan biri de ayy biz eltimle abla kardes gibiyiz deyip deyip nispet yapiyor iyice giciklaniyorum
Vişne koydum aynı işlemde komposto yaparım diye kendim de çok severim birde pasta ve Elmalı kurabiye süslemesinde kullanırım çok güzel oluyorBen erik ve vişne koydum yıkadım süzdürdüm buzdolabı poşetine koydum bir de semizotu. Yıkadım doğradım onu da.
internetten mi aldın kanki yoksa mağazadan mı? Birde ikram masanı da beğendim.sen genel olarak evdeki tüm eşyaların listesini ver olmadıAyyy çok tatlısınkendimi marka veren infulucer gibi hissettim halılar bahariye canım TV ünitesi moda life
ah korona olmasa koşa koşa gitçem kuzu insan olduğumu yaşamayı unuttum İnan ki.gitcek gibiyiz zaten ayın 17 sinde.hayırlısyla başımıza bişey gelmeden döneriz inşallahBiz de seni özledik kız bayram seyran giremedik pek benim eşe malum hiç izin yok bize her gün bayramizne çıkın ta kafan dağılır niye çıkmıyon çocukla zor ama olsun bana biri gezme desin valiz için hazırlama başlıyorum
kuzu pes etme sürekli ver başta reddederler ama eninde sonunda alışacak.biberon ne kullanıyonHanımlar bana yol gösterin nasıl biberona alıştırcam bizimkini8 de emzirdim gittim işe 1 buçuğa kadar bişey içmemiş. Annem vermiş bizimki itmiş bende denedim gelince yok almıyor başka bi biberon mu deneyim napayım alışması lazım daha önce vermiştim ilk yine zorla aldı ama içmişti. Dün yine zar zor içmiş ama bugün hiç yok
Bende yapmıyım o zaman kuzum uyardığın için teşekkür ederimValla özellikle uyardı bizi doktor sakıncalı dedi yapmayın dedi. Alanında da bilinen methedilen iyi bi doktor araştırın yine ama ben yapmıyorum hiç
Senin bu eltini gördükçe eltim olmadığına şükrediyorum. Allah sabır versin. Gerçekten eltilerin savaşı filmi gerçek olmuşkızlar bilirsiniz belki eltimle aram açık..geçen gun komşuya insan sevmedıgi insanin cocugunu da sevemeiyor valla derken duyup üzülmüştüm.kucucuk yavrularıma kinleniyor diye.ve bunu kv söylemiştim.bu elti bunu duydu sanırım.eve çocuk istemeyen eltim( koltuklarima cis kacirirlar aman aman ben istemem cocuk mocuk deyip cocuklu komsu bile istemezdi) birden mahalleden çocuk kovalar oldu.kimi bulsa eve cagırip bağira bagıra seviyor
kendince bana nispet yapıyor sanırımben kendi cocuumu severken boyle bagirmiyorum eltilerin savasi filmini izleyenler bilir
simdi bu isin komik tarafi..
ama bir de trajikomik tarafi var..onune gelen hakkimda kotu soz anlatiyor.insanlar kv me biktik artik.buyuk gelin kucuk gelinin kapiyi dinleyip olur olmaz anlatiyor.hic iyi degil psikolojisi diyormuseltilerin savasinda bu sahne de vardi.butun eltiler boyle.mi? bana neler etti hicbiryerde anlatmadim.bu kadinin derdi ne anlayamiyorum.bana surekli sen kimsin.senden once ben vardim diyor.bu lafi o kadar diline dolamis.ki.esime bile dedi esim de ne diyon sen ya ben mi sen mi dedi guldugume bakmayin.sinirden
Sen onları mutluluğunla döverkek cocukları daha sıcak olur.normal.oglum da oyleydi.
biliyorum da birden yukselmeye bslayinca ya artarsa diye korktum
hahaha
kuduruyorlar zaten canımbenim mutluluğum bile kendini yemesine yetiyor
kiz ben 2 3 defa niyetlendim yolmaya ama eşim onume geçti sakın diye kapıyı kitledi
Yok kız gözün korkmasın hiç Eşinle yap gerekirse sallama işini yapma masaj işini yapkıyamam ben atayageçmişler olsun annesi
oy gözüm korktuya dusurursem diye
.Ama mantıkli.muhtemelen bel ağrısı icin.zaten bunun için çocugun bayagi aglamasi gerekir ya..bel agrisi kotu.ama ögrendigim iyi oldu sagol jadem
Bebekle birlikte evlilikteki dengelet de değişiyor canım. Zamanla düzelir eşinle konuş ilk fırsatta hissettiklerini.Kızlar herkes kocalarının ilgisizliğinden şikayetçi ya ben de fazla ilgisinden şikayetçiyim yaa. Nankörlük etmiyim dedim bu zamana kadar hiç ağzımı açmadım ama size anlatıcam. İlk doğduğundan beri her şeye karışıyor. hastanede Ben kan kaybedince ilk gece o ilgilendi altını almış giydirmiş mama vermişler falan sonra hep o getirdi Kucağıma açıktı emzir diye falan. Sonra eve geldiğimizde de ben uyurken o mama verdi aranırsa getirdi bana. Zaten halsiz ve uykusuz olduğum için itiraz etmedim ama böyle bebekle tam bir bağ kuramamış gibiydim. Zaten ilk doğduğunda ay ne mükemmel duyguymuş falan da olmadım. O beklenti de insanı yıpratıyor. Kendinden de beklentiye giriyor insan. Sanki karnımdaki bebek o değil gibi yabancı geldi şimdi tabi öyle değil canım ciğerim ama ilk anda öyle hissettim. Sonra ben ağladıkça emziriyorum diye sen her ağlamasına meme veriyorsun ne istediğini anlamaya çalışmıyorsun falan dedi. Bu ağlama tonlarından ne istediğini anlıyordu benim de onu yapmamı istiyordu. Ama bebek sonuçta başka ihtiyaçlar için, sakinlemek için de emer hep aç olduğu için emmez ki. Ayrıca zamanla ben de anlayacaktım kızımın neden ağladığını iç güdüsel olarak ona izin bile vermedi. Hemen gaz ağlaması yapıyor emzirmeye çalışıyorsun falan diye başlıyordu. Sürekli bi kendimi yetersiz hissettim. O anne bebek bağını kuramadım sanki bebeğin iki annesi var gibiydi. 3-4 hafta evdeydi işe başlayınca işler biraz değişti ama ilk günler böyle geçti sütümün az olmasının sebebi de bu mu acaba diye düşünmüyor değilim. Hatta bir ara gazını ben çıkaramayıp ona verdim ben işe başlayınca anne senin gazını nasıl çıkarak kızım diye söylüyor. Şimdi bile ben mama yedireceğim uyutacağım diye koşturuyorum o gelip konuşuyor oyunlar oynuyor. Öyle olunca da ilgisi dağılıyor yemiyor. Bir kaç kez yedir diye mamayı eline verdim yediremedi diyor ki seni mama yediren olarak görüyor beni oyun oynamak için görüyor. Ben mama yedirebilmek için uykudan uyanınca hiç konuşmuyorum gülmüyorum uyku modunda devam ediyorum. Şimdiden anne yemek yedirmek için temel ihtiyaçlar için peşinden koşturan bir figür olarak baba eğlenceli figür olarak yerleşiyor. Bu yüzden de babalar hep daha çok sevilir daha çok oyun oynadığı yedirmek uyutmak için zorlamadığı için.
Bana olan ilgisi de çok azaldı hiç doğru düzgün sarılmaz öpmez oldu. Bu koronadan dolayı işten gelip kapıda öpme olayı bitince sonrasında da hal hatır sormak öpmek bitti. Ben onun sevgisiyle beslenen bir insanım üzülüyorum. Şimdi 2 hafta annemlerdeyiz sadece kızını özlemekten bahsediyor annem de dedi benim kızımı özlemeyecek misin kızım varken bundan sonra farklı dedi. Kıskanıyor gibi görünüyorum farkındayım ama benim de ilgiye ve sevgiye ihtiyacım var.
kimseye anlatamıyorum bunları yanlış anlaşılacak diye..
çok uzun oldu çok dolmuşum okuyan olursa selam olsun
Korkunç ya ben uZun süre düşünmüyorum hala birliktelik de olmadı ödün kopuyor Ki senin iki beben var kızın da daha çok küçük aman dikkat etKızlar sabahları kalkınca ilginç şekilde midem bulanıyor midem kazınmaya başlıyor.ödüm koptu bugün acaba hamile miyim diye.korunmasız birliktelik hiç olmadı.zannetmiyorum olacağını ama insan bi acaba mı diyor yani.gerçi oğlumda da kondom kullanırken oldu ama inşallah öyle bişey yoktur mahvolurum
Aynen canım birdaha düşünmüyorum zaten bebek falan.öyle bişey olursa mahvolurum.üşütmeye bağlıyorum bulantılarımı.geceleri vantilatörün karşısında yatıyorum ondandır belkiKorkunç ya ben uZun süre düşünmüyorum hala birliktelik de olmadı ödün kopuyor Ki senin iki beben var kızın da daha çok küçük aman dikkat et
Benim kızım da zaten kucakta pış pış yaparak uyuyor o yüzden sürekli kucağımda bir ara yere koyunca hemen uyanıyor diye kucağımdan bırakmıyordum bile. Sadece oyun saatlerinde yerde onda da konuşuyorum başındayım yani. O yüzden eşim eve gelince direkt ona veriyorum bütün gün ilgilendiğim için yoruluyorum. Yani demem o ki kucaklıyorum bu ara mamayı da biberonla verdiğim için emzirmem biraz azaldı onu nasıl yapıcam bilmiyorum. Emzirmek çok güzel bağ kuruyor çünkü. Gözlerinin içine bakıyor ya eriyip bitiyordum sanki teşekkür eder gibi. Şimdi ama hiç öyle olmuyor. Uyukluyorken veriyorum hep memeyi bırakmasın diye. Hatta önceden emerken mest olurdum sen hiç emmeyi bırakma emi kızım derdim..Bebekle birlikte evlilikteki dengelet de değişiyor canım. Zamanla düzelir eşinle konuş ilk fırsatta hissettiklerini.
Benim eşim de bu bebeğimde çok müdahil oldu maalesef bebek bakımına. Mama verdi her fırsatta kilo alsın diye hırs yaptı adam. Yapma dedikçe yaptı sağolsun meme reddi yaşıyorum şuan sütüm de çok çok azaldı sağsam da çoğaltamıyorum. Kızlarımda hiç bu kadar az olmamıştı sütüm neden diye sürekli sorguluyorum. Hep eşimi suçluyorum içten içten. Bebeğimi sürekli kucaklıyorum ben kokumu alsın diye sarılıyorum öpüyorum konuşuyorum şuan aramız iyi gibi şükür. Sen de sürekli sev okşa emin ol seni de çok sevecektir bebeğin. Benim kızlar bana düşkündür babacı değiller pek.
Mama vermesi de kilo için iyi olmuştur bak benim kızım çok küçüm kaldı ona da ayrı üzülüyorum. Ah o kadar keşkem var ki bir çocuğum daha olur mu bilmiyorum ama olursa o kadar çok tecrübe ettiğim yapacağım yapmayacağım şey var ki..Bebekle birlikte evlilikteki dengelet de değişiyor canım. Zamanla düzelir eşinle konuş ilk fırsatta hissettiklerini.
Benim eşim de bu bebeğimde çok müdahil oldu maalesef bebek bakımına. Mama verdi her fırsatta kilo alsın diye hırs yaptı adam. Yapma dedikçe yaptı sağolsun meme reddi yaşıyorum şuan sütüm de çok çok azaldı sağsam da çoğaltamıyorum. Kızlarımda hiç bu kadar az olmamıştı sütüm neden diye sürekli sorguluyorum. Hep eşimi suçluyorum içten içten. Bebeğimi sürekli kucaklıyorum ben kokumu alsın diye sarılıyorum öpüyorum konuşuyorum şuan aramız iyi gibi şükür. Sen de sürekli sev okşa emin ol seni de çok sevecektir bebeğin. Benim kızlar bana düşkündür babacı değiller pek.
İlk başlarda yaşadığın duyguları vs bende yaşadım ilk ay ciddi sağlık sorunları yaşadım o yüzden normal bence ilk hissettiklerinKızlar herkes kocalarının ilgisizliğinden şikayetçi ya ben de fazla ilgisinden şikayetçiyim yaa. Nankörlük etmiyim dedim bu zamana kadar hiç ağzımı açmadım ama size anlatıcam. İlk doğduğundan beri her şeye karışıyor. hastanede Ben kan kaybedince ilk gece o ilgilendi altını almış giydirmiş mama vermişler falan sonra hep o getirdi Kucağıma açıktı emzir diye falan. Sonra eve geldiğimizde de ben uyurken o mama verdi aranırsa getirdi bana. Zaten halsiz ve uykusuz olduğum için itiraz etmedim ama böyle bebekle tam bir bağ kuramamış gibiydim. Zaten ilk doğduğunda ay ne mükemmel duyguymuş falan da olmadım. O beklenti de insanı yıpratıyor. Kendinden de beklentiye giriyor insan. Sanki karnımdaki bebek o değil gibi yabancı geldi şimdi tabi öyle değil canım ciğerim ama ilk anda öyle hissettim. Sonra ben ağladıkça emziriyorum diye sen her ağlamasına meme veriyorsun ne istediğini anlamaya çalışmıyorsun falan dedi. Bu ağlama tonlarından ne istediğini anlıyordu benim de onu yapmamı istiyordu. Ama bebek sonuçta başka ihtiyaçlar için, sakinlemek için de emer hep aç olduğu için emmez ki. Ayrıca zamanla ben de anlayacaktım kızımın neden ağladığını iç güdüsel olarak ona izin bile vermedi. Hemen gaz ağlaması yapıyor emzirmeye çalışıyorsun falan diye başlıyordu. Sürekli bi kendimi yetersiz hissettim. O anne bebek bağını kuramadım sanki bebeğin iki annesi var gibiydi. 3-4 hafta evdeydi işe başlayınca işler biraz değişti ama ilk günler böyle geçti sütümün az olmasının sebebi de bu mu acaba diye düşünmüyor değilim. Hatta bir ara gazını ben çıkaramayıp ona verdim ben işe başlayınca anne senin gazını nasıl çıkarak kızım diye söylüyor. Şimdi bile ben mama yedireceğim uyutacağım diye koşturuyorum o gelip konuşuyor oyunlar oynuyor. Öyle olunca da ilgisi dağılıyor yemiyor. Bir kaç kez yedir diye mamayı eline verdim yediremedi diyor ki seni mama yediren olarak görüyor beni oyun oynamak için görüyor. Ben mama yedirebilmek için uykudan uyanınca hiç konuşmuyorum gülmüyorum uyku modunda devam ediyorum. Şimdiden anne yemek yedirmek için temel ihtiyaçlar için peşinden koşturan bir figür olarak baba eğlenceli figür olarak yerleşiyor. Bu yüzden de babalar hep daha çok sevilir daha çok oyun oynadığı yedirmek uyutmak için zorlamadığı için.
Bana olan ilgisi de çok azaldı hiç doğru düzgün sarılmaz öpmez oldu. Bu koronadan dolayı işten gelip kapıda öpme olayı bitince sonrasında da hal hatır sormak öpmek bitti. Ben onun sevgisiyle beslenen bir insanım üzülüyorum. Şimdi 2 hafta annemlerdeyiz sadece kızını özlemekten bahsediyor annem de dedi benim kızımı özlemeyecek misin kızım varken bundan sonra farklı dedi. Kıskanıyor gibi görünüyorum farkındayım ama benim de ilgiye ve sevgiye ihtiyacım var.
Kesinlikle dikkat et canım aynn aynn üşütmedir o yaAynen canım birdaha düşünmüyorum zaten bebek falan.öyle bişey olursa mahvolurum.üşütmeye bağlıyorum bulantılarımı.geceleri vantilatörün karşısında yatıyorum ondandır belki
Canım valla ben yazdım sandım bazı yerleri. Öyle benzer şeyler yaşamışızki. Bence benim çocuğun iki annesi var kesin yani eşim emziremediği için beni kıskanıyo benceKızlar herkes kocalarının ilgisizliğinden şikayetçi ya ben de fazla ilgisinden şikayetçiyim yaa. Nankörlük etmiyim dedim bu zamana kadar hiç ağzımı açmadım ama size anlatıcam. İlk doğduğundan beri her şeye karışıyor. hastanede Ben kan kaybedince ilk gece o ilgilendi altını almış giydirmiş mama vermişler falan sonra hep o getirdi Kucağıma açıktı emzir diye falan. Sonra eve geldiğimizde de ben uyurken o mama verdi aranırsa getirdi bana. Zaten halsiz ve uykusuz olduğum için itiraz etmedim ama böyle bebekle tam bir bağ kuramamış gibiydim. Zaten ilk doğduğunda ay ne mükemmel duyguymuş falan da olmadım. O beklenti de insanı yıpratıyor. Kendinden de beklentiye giriyor insan. Sanki karnımdaki bebek o değil gibi yabancı geldi şimdi tabi öyle değil canım ciğerim ama ilk anda öyle hissettim. Sonra ben ağladıkça emziriyorum diye sen her ağlamasına meme veriyorsun ne istediğini anlamaya çalışmıyorsun falan dedi. Bu ağlama tonlarından ne istediğini anlıyordu benim de onu yapmamı istiyordu. Ama bebek sonuçta başka ihtiyaçlar için, sakinlemek için de emer hep aç olduğu için emmez ki. Ayrıca zamanla ben de anlayacaktım kızımın neden ağladığını iç güdüsel olarak ona izin bile vermedi. Hemen gaz ağlaması yapıyor emzirmeye çalışıyorsun falan diye başlıyordu. Sürekli bi kendimi yetersiz hissettim. O anne bebek bağını kuramadım sanki bebeğin iki annesi var gibiydi. 3-4 hafta evdeydi işe başlayınca işler biraz değişti ama ilk günler böyle geçti sütümün az olmasının sebebi de bu mu acaba diye düşünmüyor değilim. Hatta bir ara gazını ben çıkaramayıp ona verdim ben işe başlayınca anne senin gazını nasıl çıkarak kızım diye söylüyor. Şimdi bile ben mama yedireceğim uyutacağım diye koşturuyorum o gelip konuşuyor oyunlar oynuyor. Öyle olunca da ilgisi dağılıyor yemiyor. Bir kaç kez yedir diye mamayı eline verdim yediremedi diyor ki seni mama yediren olarak görüyor beni oyun oynamak için görüyor. Ben mama yedirebilmek için uykudan uyanınca hiç konuşmuyorum gülmüyorum uyku modunda devam ediyorum. Şimdiden anne yemek yedirmek için temel ihtiyaçlar için peşinden koşturan bir figür olarak baba eğlenceli figür olarak yerleşiyor. Bu yüzden de babalar hep daha çok sevilir daha çok oyun oynadığı yedirmek uyutmak için zorlamadığı için.
İnan her çocuk birbirinden o kadar farklı ki. Yapmam diyorsun fazlasını yapıyorsun. Çocuğun karakteri seni şekillendiriyor bir de şartlar tabi. Korona mesela ne kadar etkiledi hepimizi. Ne gerekiyorsa onu yaşadık aslında. dediğin gibi bebeğimin kilosu iyi şuan doğum kilosunu 3 e katladı. Ne bileyim artık hayırlısı böyleymiş kısmeti bu kadarmış diyorum. Yine de hep başındayım emzireyim diye nasibi ne kadarsa artıkMama vermesi de kilo için iyi olmuştur bak benim kızım çok küçüm kaldı ona da ayrı üzülüyorum. Ah o kadar keşkem var ki bir çocuğum daha olur mu bilmiyorum ama olursa o kadar çok tecrübe ettiğim yapacağım yapmayacağım şey var ki..
İnşallah çıkmaz kuzum vallahi her aşıda çocuğun huyu değişiyor. Yazık masumlara.ne tuhaf eltin var cnm kiskaniyir belliki Allah islah etsin, bosver sen muhattap dahi olma.
Iyiki uzaktasin o ne oyle kufr fln etmeler vururum demeler sen kimsin be kime vuruyorsun valla tam dayaklik bunlar cok sinirlendim suan
oyy Ata ya gecmis olsun. Iyi gecer ins. Temiz hava iyi gelir. Benide karma asi icin aradilar sali gunune yaptiracagiz ins atesi cikmaz kuzumun.
Iyi yapmissin bende cikartiyorum bu ara evde kafayi yiyecegim yoksa zaten pazar a evimize donuyoruz butun gun evde olacagim nasil olacak boyle bilmiyorum.
canim ek gida 4 bucuktan sonra baslanabilir diyorlar suan erken bnce. Benim kiz herseye agliyor bu ara ama acsa anliyorum mama verdigim icin belli saatlerde belli olculerde veriyorum.
Gecmis olsun o bendede var nazardir. Nas felak oku. Kocana da fazla yuz verme sarilma sen ona o sana sarilsin. senin kocan biraz rahata alismis onu yola getir cok yuz verme cokta sert yapma.
sekerparee o ayyas senin eltindi dime simdi yazinca hatirladim
Masallah haydo ya
cnm cocugun ellerinibmi ayağıyla birlestriyorsun. Bn sallayamam esim sallar ama onada yuregim dayanmaz
Geldik şekerparem saolsun çok yormadı kuzum. Darısı dönüşe inşallah.Allah kolaylik versin kuzu..yolculuk cok zor bebekle
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?