Afiyet olsun kuzulara.Hee yıka süzdür koy diyorsun e iyiymiş yaparım
Oy kuzum zaten hepimiz bu dönemde daha hassasız. Ama eşin senin kırıldığının farkında bile değil bence. Onun için içinde biriktirip dert etme onunla paylaş, konuş sıkıntılarını, sevginle besleniyordum beni aç bırakma de. Bu arada bebekle be kadar ilgilenirse ilgilensin hiç bir sevgi anne sevgisini geçemez. Zamanla bağınız da daha sağlam olacaktır. Sonsuz sevgiler...Kızlar herkes kocalarının ilgisizliğinden şikayetçi ya ben de fazla ilgisinden şikayetçiyim yaa. Nankörlük etmiyim dedim bu zamana kadar hiç ağzımı açmadım ama size anlatıcam. İlk doğduğundan beri her şeye karışıyor. hastanede Ben kan kaybedince ilk gece o ilgilendi altını almış giydirmiş mama vermişler falan sonra hep o getirdi Kucağıma açıktı emzir diye falan. Sonra eve geldiğimizde de ben uyurken o mama verdi aranırsa getirdi bana. Zaten halsiz ve uykusuz olduğum için itiraz etmedim ama böyle bebekle tam bir bağ kuramamış gibiydim. Zaten ilk doğduğunda ay ne mükemmel duyguymuş falan da olmadım. O beklenti de insanı yıpratıyor. Kendinden de beklentiye giriyor insan. Sanki karnımdaki bebek o değil gibi yabancı geldi şimdi tabi öyle değil canım ciğerim ama ilk anda öyle hissettim. Sonra ben ağladıkça emziriyorum diye sen her ağlamasına meme veriyorsun ne istediğini anlamaya çalışmıyorsun falan dedi. Bu ağlama tonlarından ne istediğini anlıyordu benim de onu yapmamı istiyordu. Ama bebek sonuçta başka ihtiyaçlar için, sakinlemek için de emer hep aç olduğu için emmez ki. Ayrıca zamanla ben de anlayacaktım kızımın neden ağladığını iç güdüsel olarak ona izin bile vermedi. Hemen gaz ağlaması yapıyor emzirmeye çalışıyorsun falan diye başlıyordu. Sürekli bi kendimi yetersiz hissettim. O anne bebek bağını kuramadım sanki bebeğin iki annesi var gibiydi. 3-4 hafta evdeydi işe başlayınca işler biraz değişti ama ilk günler böyle geçti sütümün az olmasının sebebi de bu mu acaba diye düşünmüyor değilim. Hatta bir ara gazını ben çıkaramayıp ona verdim ben işe başlayınca anne senin gazını nasıl çıkarak kızım diye söylüyor. Şimdi bile ben mama yedireceğim uyutacağım diye koşturuyorum o gelip konuşuyor oyunlar oynuyor. Öyle olunca da ilgisi dağılıyor yemiyor. Bir kaç kez yedir diye mamayı eline verdim yediremedi diyor ki seni mama yediren olarak görüyor beni oyun oynamak için görüyor. Ben mama yedirebilmek için uykudan uyanınca hiç konuşmuyorum gülmüyorum uyku modunda devam ediyorum. Şimdiden anne yemek yedirmek için temel ihtiyaçlar için peşinden koşturan bir figür olarak baba eğlenceli figür olarak yerleşiyor. Bu yüzden de babalar hep daha çok sevilir daha çok oyun oynadığı yedirmek uyutmak için zorlamadığı için.
Bana olan ilgisi de çok azaldı hiç doğru düzgün sarılmaz öpmez oldu. Bu koronadan dolayı işten gelip kapıda öpme olayı bitince sonrasında da hal hatır sormak öpmek bitti. Ben onun sevgisiyle beslenen bir insanım üzülüyorum. Şimdi 2 hafta annemlerdeyiz sadece kızını özlemekten bahsediyor annem de dedi benim kızımı özlemeyecek misin kızım varken bundan sonra farklı dedi. Kıskanıyor gibi görünüyorum farkındayım ama benim de ilgiye ve sevgiye ihtiyacım var.
kimseye anlatamıyorum bunları yanlış anlaşılacak diye..
çok uzun oldu çok dolmuşum okuyan olursa selam olsun
Aynen ama rota nın ikinci dozu var, ki; ilk dozda çocuğum yine çok kötü olmuştu. Umarın hafif atlatırlar. Bu arada kilomuz 6.250, boyumuz 62 cm. Sanırım akranlarını yakaladı hamdolsun.Ata paşama da Göktuğ dan çok selamlar canım yolunuz açık olsun4.ay aşıları bizi de yordu ateş yaptı 2-3 gün maalesef. Öyle geçmiş olsun 5.ayda devletin aşısı yok 6.ayda var bakalım
Belli bi aydan sonra duzeliyo canım yani yürümeye falan başladıklarında artık tamam diyolar benim bi karim vardı artık onunla da ilgileneyim çok şey yakıp yıkıyorlar farkında olmadan kiskanadabilirsin yani çok normal eşini ve kızını aynı anda idare edemiyorlar canim maalesefKızlar herkes kocalarının ilgisizliğinden şikayetçi ya ben de fazla ilgisinden şikayetçiyim yaa. Nankörlük etmiyim dedim bu zamana kadar hiç ağzımı açmadım ama size anlatıcam. İlk doğduğundan beri her şeye karışıyor. hastanede Ben kan kaybedince ilk gece o ilgilendi altını almış giydirmiş mama vermişler falan sonra hep o getirdi Kucağıma açıktı emzir diye falan. Sonra eve geldiğimizde de ben uyurken o mama verdi aranırsa getirdi bana. Zaten halsiz ve uykusuz olduğum için itiraz etmedim ama böyle bebekle tam bir bağ kuramamış gibiydim. Zaten ilk doğduğunda ay ne mükemmel duyguymuş falan da olmadım. O beklenti de insanı yıpratıyor. Kendinden de beklentiye giriyor insan. Sanki karnımdaki bebek o değil gibi yabancı geldi şimdi tabi öyle değil canım ciğerim ama ilk anda öyle hissettim. Sonra ben ağladıkça emziriyorum diye sen her ağlamasına meme veriyorsun ne istediğini anlamaya çalışmıyorsun falan dedi. Bu ağlama tonlarından ne istediğini anlıyordu benim de onu yapmamı istiyordu. Ama bebek sonuçta başka ihtiyaçlar için, sakinlemek için de emer hep aç olduğu için emmez ki. Ayrıca zamanla ben de anlayacaktım kızımın neden ağladığını iç güdüsel olarak ona izin bile vermedi. Hemen gaz ağlaması yapıyor emzirmeye çalışıyorsun falan diye başlıyordu. Sürekli bi kendimi yetersiz hissettim. O anne bebek bağını kuramadım sanki bebeğin iki annesi var gibiydi. 3-4 hafta evdeydi işe başlayınca işler biraz değişti ama ilk günler böyle geçti sütümün az olmasının sebebi de bu mu acaba diye düşünmüyor değilim. Hatta bir ara gazını ben çıkaramayıp ona verdim ben işe başlayınca anne senin gazını nasıl çıkarak kızım diye söylüyor. Şimdi bile ben mama yedireceğim uyutacağım diye koşturuyorum o gelip konuşuyor oyunlar oynuyor. Öyle olunca da ilgisi dağılıyor yemiyor. Bir kaç kez yedir diye mamayı eline verdim yediremedi diyor ki seni mama yediren olarak görüyor beni oyun oynamak için görüyor. Ben mama yedirebilmek için uykudan uyanınca hiç konuşmuyorum gülmüyorum uyku modunda devam ediyorum. Şimdiden anne yemek yedirmek için temel ihtiyaçlar için peşinden koşturan bir figür olarak baba eğlenceli figür olarak yerleşiyor. Bu yüzden de babalar hep daha çok sevilir daha çok oyun oynadığı yedirmek uyutmak için zorlamadığı için.
Bana olan ilgisi de çok azaldı hiç doğru düzgün sarılmaz öpmez oldu. Bu koronadan dolayı işten gelip kapıda öpme olayı bitince sonrasında da hal hatır sormak öpmek bitti. Ben onun sevgisiyle beslenen bir insanım üzülüyorum. Şimdi 2 hafta annemlerdeyiz sadece kızını özlemekten bahsediyor annem de dedi benim kızımı özlemeyecek misin kızım varken bundan sonra farklı dedi. Kıskanıyor gibi görünüyorum farkındayım ama benim de ilgiye ve sevgiye ihtiyacım var.
Ya cok tatli anlatmissin yagmurCanım valla ben yazdım sandım bazı yerleri. Öyle benzer şeyler yaşamışızki. Bence benim çocuğun iki annesi var kesin yani eşim emziremediği için beni kıskanıyo bencebizimki de koronadan 3 ay evdeydi ben de sezaryenli olunca gece bebek ağlayınca kendisi kalktı aldı getirdi kucağıma verdi derken derken ben süt anne o gerçek anne gibi oluverdi. Bizimki de habire emzir şöyle tut böyle yap hatta bi kere bebeği öpmeme kızdı hiç unutmuyorum bi patladım ben onun annesiyim ister öperim ister sarılırım ne karışıyorsun diye deli etti beni, bi de evde annem var 3 torun büyütmüş bebeği yıkarken karışıyo falan valla zor günlerdi işe başladı da rahatladık. Şimdi yazlığa geldim kendisi burda değil, mesela bugün diyorum çocuk hiç durmadı kollarım koptu belim ağrıdı oyy kıyamam ben ona bi yeri mi ağrıyo diyo ulen bana kıyamasana ölen biten benim burda haftasonu gelsin yine kavga etcem valla dediğin gibi ben de ilgi sevgi istiyorumki öncesinde benle inanılmaz ilgiliydi şu an boşlukta gibiyim o bana baksa ben bebeğimize bakıyorum zaten ama işte iki işi bir arada götüremiyo bu erkekler zamanla düzelcektir canım, bir bebek için anne her zaman çok özel bi yerdedir biraz büyüsün babayla Oynar oynar yorulunca uykusu gelince acıkınca yine sana gelir sarılır merak etme temel ihtiyaclar için babaya giden çocuk görmedim daha
Canım o hastalık olsa inmez bence havadan boşuna gerilme almila nın ateşi 37.0 hepben de oturtuyorum..
atesi takipteyim.bi cikiyor bi iniyor..
Bu konu benim kanayan yaram sabaha kadar konuşurum, çok takıyodum başlarda da şimdi alıştım gülüp geçmeye çalışıyorum ama yine de ara ara kriz geliyo banaYa cok tatli anlatmissin yagmur
Evet haklısın ben de ihmal ediyorum hatta bende de suç çok ilişkimizi yıprattım bütün gün sinirlerim laçka oluyor akşam eve gelince ona çatıyorum her yaptığı gözüme batıyor. Ben hiç evde durmaya yalnız kalmaya alışkın değilim iş yerinde sosyal bir ortamım arkadaşlarım açık hava yürüyüşlerim vardı. Bütün gün çok sıkılıyorum ayrıca hala regl olmadım gerginlik var. Tabi ki bunlar bahane değil ama bir erkeğin bunları anlaması çok zor. Alttan almak yok idare etmek yok çata çat pata pat ben de ilişkimiz de iyice yıprandı. Farkındayım ama elimde değil değiştiremiyorum..İlk başlarda yaşadığın duyguları vs bende yaşadım ilk ay ciddi sağlık sorunları yaşadım o yüzden normal bence ilk hissettiklerin
bizde de eşim hep kısmı bebeğimi çok seviyorum artık onun için yaşıyorum falan diyordu ya ben diyğnce gülerek kıskabma artık bebeğimiz diyordu
Ben çok takılmıyordum ama bana da bir abla demişti o söylemezse sen söyle çoçuktan sonra diye bende mesajda konuşurken falan hep söyledim bir süre sonra eşimde güzel şeyler söylemeye başladı benve sende bir dene ikinize zaman ayır ben o bebeği salllarken iki kahve yapıp getirip sohbet ederim mesala ikimizde çok keyif alırız bundan
Demek yalnız değilmişim hatta annem en son ben bu kadar çocuğunu seven öpen erkek görmedim dedi. 15 gün çok uzun ben nasıl dayanacağım diye diye gitti.Canım valla ben yazdım sandım bazı yerleri. Öyle benzer şeyler yaşamışızki. Bence benim çocuğun iki annesi var kesin yani eşim emziremediği için beni kıskanıyo bencebizimki de koronadan 3 ay evdeydi ben de sezaryenli olunca gece bebek ağlayınca kendisi kalktı aldı getirdi kucağıma verdi derken derken ben süt anne o gerçek anne gibi oluverdi. Bizimki de habire emzir şöyle tut böyle yap hatta bi kere bebeği öpmeme kızdı hiç unutmuyorum bi patladım ben onun annesiyim ister öperim ister sarılırım ne karışıyorsun diye deli etti beni, bi de evde annem var 3 torun büyütmüş bebeği yıkarken karışıyo falan valla zor günlerdi işe başladı da rahatladık. Şimdi yazlığa geldim kendisi burda değil, mesela bugün diyorum çocuk hiç durmadı kollarım koptu belim ağrıdı oyy kıyamam ben ona bi yeri mi ağrıyo diyo ulen bana kıyamasana ölen biten benim burda haftasonu gelsin yine kavga etcem valla dediğin gibi ben de ilgi sevgi istiyorumki öncesinde benle inanılmaz ilgiliydi şu an boşlukta gibiyim o bana baksa ben bebeğimize bakıyorum zaten ama işte iki işi bir arada götüremiyo bu erkekler zamanla düzelcektir canım, bir bebek için anne her zaman çok özel bi yerdedir biraz büyüsün babayla Oynar oynar yorulunca uykusu gelince acıkınca yine sana gelir sarılır merak etme temel ihtiyaclar için babaya giden çocuk görmedim daha ☺☺☺
Aynen canım haklısın en azından az da olsa emziriyoruzİnan her çocuk birbirinden o kadar farklı ki. Yapmam diyorsun fazlasını yapıyorsun. Çocuğun karakteri seni şekillendiriyor bir de şartlar tabi. Korona mesela ne kadar etkiledi hepimizi. Ne gerekiyorsa onu yaşadık aslında. dediğin gibi bebeğimin kilosu iyi şuan doğum kilosunu 3 e katladı. Ne bileyim artık hayırlısı böyleymiş kısmeti bu kadarmış diyorum. Yine de hep başındayım emzireyim diye nasibi ne kadarsa artık
Bende yeni regl oldum ama 1 yılda olmayabilirmiş insan ailelerden birinden destek al istersen Sende biraz kendine zaman ayırır rahatlarsın belli her şey yoluna girecek inş zamanla yeni yeni oturuyor bebekli hayatEvet haklısın ben de ihmal ediyorum hatta bende de suç çok ilişkimizi yıprattım bütün gün sinirlerim laçka oluyor akşam eve gelince ona çatıyorum her yaptığı gözüme batıyor. Ben hiç evde durmaya yalnız kalmaya alışkın değilim iş yerinde sosyal bir ortamım arkadaşlarım açık hava yürüyüşlerim vardı. Bütün gün çok sıkılıyorum ayrıca hala regl olmadım gerginlik var. Tabi ki bunlar bahane değil ama bir erkeğin bunları anlaması çok zor. Alttan almak yok idare etmek yok çata çat pata pat ben de ilişkimiz de iyice yıprandı. Farkındayım ama elimde değil değiştiremiyorum..
Demek yalnız değilmişim hatta annem en son ben bu kadar çocuğunu seven öpen erkek görmedim dedi. 15 gün çok uzun ben nasıl dayanacağım diye diye gitti.
Benim eşimin kız kardeşi de var kendisinden 19 yaş küçük ona da çook düşkündü kızı gibi bakmış. Daha yeni ergenliğe girdi onun ilgisi azaldı da o zaman biraz eşimin de ilgisi azaldı daha düne kadar onun yeri ayrı onun sevgisi farklı der dururdu. Şimdi sevmiyor değil sonuçta ama artık her sabah her akşam kardeşi aramadığı için bizimki de biraz uzak kaldı. Yani demem o ki o öyle bir gün düzelir azalır falan gibi bişey değil olmasın da zaten hep sürsün ama biz de eskisi gibi olalım istiyorum..Belli bi aydan sonra duzeliyo canım yani yürümeye falan başladıklarında artık tamam diyolar benim bi karim vardı artık onunla da ilgileneyim çok şey yakıp yıkıyorlar farkında olmadan kiskanadabilirsin yani çok normal eşini ve kızını aynı anda idare edemiyorlar canim maalesef
Bizim ee olmadı daha sezeryan ya zorluyor dikkat etmek lazımKorkunç ya ben uZun süre düşünmüyorum hala birliktelik de olmadı ödün kopuyor Ki senin iki beben var kızın da daha çok küçük aman dikkat et
Hepimizde var o değişimler kadınken anneye dönüşüyoruz. Bu dönüşüm bizi değiştiriyor üzüyor sevindiriyor , herşeyi ile kabullenmek lazım toz pembesiyle de siyahıyla daEvet haklısın ben de ihmal ediyorum hatta bende de suç çok ilişkimizi yıprattım bütün gün sinirlerim laçka oluyor akşam eve gelince ona çatıyorum her yaptığı gözüme batıyor. Ben hiç evde durmaya yalnız kalmaya alışkın değilim iş yerinde sosyal bir ortamım arkadaşlarım açık hava yürüyüşlerim vardı. Bütün gün çok sıkılıyorum ayrıca hala regl olmadım gerginlik var. Tabi ki bunlar bahane değil ama bir erkeğin bunları anlaması çok zor. Alttan almak yok idare etmek yok çata çat pata pat ben de ilişkimiz de iyice yıprandı. Farkındayım ama elimde değil değiştiremiyorum..
Demek yalnız değilmişim hatta annem en son ben bu kadar çocuğunu seven öpen erkek görmedim dedi. 15 gün çok uzun ben nasıl dayanacağım diye diye gitti.
Kesğnlikle öyle sezeryanda 2 yıl ara verilmeli diye biliyorum en azBizim ee olmadı daha sezeryan ya zorluyor dikkat etmek lazım
Bu canbebeler çok iyi ben çok memnunum hiç pişik yapmıyor ilk 20 gün dışında hep kullandım daha bir kere taşma olmadıKızlar joker de indirim var
Bağ kurma olayı için erken daha merak etme seni daha çok sevecekKızlar herkes kocalarının ilgisizliğinden şikayetçi ya ben de fazla ilgisinden şikayetçiyim yaa. Nankörlük etmiyim dedim bu zamana kadar hiç ağzımı açmadım ama size anlatıcam. İlk doğduğundan beri her şeye karışıyor. hastanede Ben kan kaybedince ilk gece o ilgilendi altını almış giydirmiş mama vermişler falan sonra hep o getirdi Kucağıma açıktı emzir diye falan. Sonra eve geldiğimizde de ben uyurken o mama verdi aranırsa getirdi bana. Zaten halsiz ve uykusuz olduğum için itiraz etmedim ama böyle bebekle tam bir bağ kuramamış gibiydim. Zaten ilk doğduğunda ay ne mükemmel duyguymuş falan da olmadım. O beklenti de insanı yıpratıyor. Kendinden de beklentiye giriyor insan. Sanki karnımdaki bebek o değil gibi yabancı geldi şimdi tabi öyle değil canım ciğerim ama ilk anda öyle hissettim. Sonra ben ağladıkça emziriyorum diye sen her ağlamasına meme veriyorsun ne istediğini anlamaya çalışmıyorsun falan dedi. Bu ağlama tonlarından ne istediğini anlıyordu benim de onu yapmamı istiyordu. Ama bebek sonuçta başka ihtiyaçlar için, sakinlemek için de emer hep aç olduğu için emmez ki. Ayrıca zamanla ben de anlayacaktım kızımın neden ağladığını iç güdüsel olarak ona izin bile vermedi. Hemen gaz ağlaması yapıyor emzirmeye çalışıyorsun falan diye başlıyordu. Sürekli bi kendimi yetersiz hissettim. O anne bebek bağını kuramadım sanki bebeğin iki annesi var gibiydi. 3-4 hafta evdeydi işe başlayınca işler biraz değişti ama ilk günler böyle geçti sütümün az olmasının sebebi de bu mu acaba diye düşünmüyor değilim. Hatta bir ara gazını ben çıkaramayıp ona verdim ben işe başlayınca anne senin gazını nasıl çıkarak kızım diye söylüyor. Şimdi bile ben mama yedireceğim uyutacağım diye koşturuyorum o gelip konuşuyor oyunlar oynuyor. Öyle olunca da ilgisi dağılıyor yemiyor. Bir kaç kez yedir diye mamayı eline verdim yediremedi diyor ki seni mama yediren olarak görüyor beni oyun oynamak için görüyor. Ben mama yedirebilmek için uykudan uyanınca hiç konuşmuyorum gülmüyorum uyku modunda devam ediyorum. Şimdiden anne yemek yedirmek için temel ihtiyaçlar için peşinden koşturan bir figür olarak baba eğlenceli figür olarak yerleşiyor. Bu yüzden de babalar hep daha çok sevilir daha çok oyun oynadığı yedirmek uyutmak için zorlamadığı için.
4. Ay atagi mi acabaAy delircem kız resmen zıvanadan çıktı bağıra bağıra ağlıyor bütün gündiş mi bi yeri mi ağrıyor bilemedim de akşam bu saatlerde coşuyor afedersiniz popoma kadar bütün vücudum ter içinde kardiyo çalıştım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?