bizde. De sıkıntılıydı ya ateşlenmişti 2 gün sürdüAşısını yaptım bende ateşlendi bütün gün uğraşıyorum hala
Bir aşısı bulunmadan bu şekilde tedbirsizlikler bence biraz daha zor açılırKızlar 31 ağustosta okulöncesi kurumları açılckmş yarı zamnlı diyo. 21 eylülde de köy okulları okul öncesi ve özel eğtm kurmları açılckmş.
Olur canm insallah büyüdükçe uyku saatleri cogalir. Birde canm en son uyudugu saati grciktir mesela aksam kendine bi saat belirle ondan oncesinde 3 saat flan uyanik durdur mis gbi yatar uykusu iyice gelene kdar bekle her gun de oyle uygula belki bizdeki gbi işe yararŞöyle bi 6-7 saatleri görürüz inşallah topluca
Ben de salatalık havuç yeşil soğan veriyorum ben yemek yerken o da yediğini sanıyorPes etmiyorum başka çaresi yok ki mamaya mı başlayacağım bu saatten sonra
Bir de Benim oğlan biz bir şeyler yerken sürekli dilini çeviriyor kahvaltıda salatalık yalatiyorum biber yalatiyorum
Dün elimi incire sürdüm ağzına verdim yalandı durdu arkasını da ister gibi hareketler yaptı benim de çok hoşuma gitti
Ben de kocaman bir maşallah diyeyim de beni üzmesin yormasın ek gıda döneminde
Ablaları çok üzdü çünkü
Kuzum dün sabah 10-11 arası uyuduktan sonra bütün gün uyutamadık artık en son gece çıldırdı uyku başına vurdu hatırlamak bile istemiyorum sokaklara çıktık kucağımda uyuttum gezdirirken düşün yani 3 kere eve girdik yatırdım ağladı 3 kere sokağa çıktık tam bir skandaldı. Uyku uykunun mayasıdır diye boşa dememişler bütün gün uyumazsa akşam böyle olur. Yoksa ben de akşam üstünden sonra uyutmuyordum ama dün bişey oldu çocuğaOlur canm insallah büyüdükçe uyku saatleri cogalir. Birde canm en son uyudugu saati grciktir mesela aksam kendine bi saat belirle ondan oncesinde 3 saat flan uyanik durdur mis gbi yatar uykusu iyice gelene kdar bekle her gun de oyle uygula belki bizdeki gbi işe yarar
Oturak almadım bizim kullandığımız klozetin kapağını degiştirdim. 2 tane alıştırma kilodu aldim. Surece gelince surekli tuvalete götürdüm. Sürekli sordum ilk deneyiminde aferin diyerek alkişladim. Alkış almak icin surekli olsun olmasin gitmeye basladı. Yapsin yapmasın poposunu taharet muslugunda yikadim. El yikadik suyu cok sevdigi icin tereddütsüz her seferinde gitti. Kakada zorlanmadım ama ciş cok zorladı beni.su şisesi ile geziyor ve cok su iciyor. Gecede takmıyorum bez 2 kere uyandırıyorum götürüyorum. Bazende kendi kalkıp sesleniyor.Nası bi süreç izledin baharcm anlatrmısn biraz fikir olur bana da
Bakalım nasıl olacak ek gıda serüvenimiz çocukları ek gıdaya başlatıyoruz genelde kabak çorbası veriliyor ilk onun tadı iğrenç okuyor zaten bebeğin onu yememesi çok normal ondan isteği kaçıyor bebenin ben bu sefer daha düzgün kendim tadını begendigin yiyecekler vererek başlayacağımBen de salatalık havuç yeşil soğan veriyorum ben yemek yerken o da yediğini sanıyorsabırsızım ek gıda konusunda benimki de inanılmaz istekli görünüyor inş kandırmıyodur hiç güvenmiyom sıpaya
eşim iyiydi aslında ama ayağı kırılınca rahatlığa alıştı gibi oldu şimdi yeniden toparlanıyor. kv aramızda 20 yaş var 50sinde genç atom karınca gibi veee gerçekten çok güzel bakiyor seviyor. annem yok onun da yok onun icin sanki annemden ona emanet edilmisim gibi kizi gibi davranır. bana hic art niyetini gormedim sadece kendisi bazen cok pimpirikli panik olur bunaltir o kadar. yoksa maddi manevi hep destek verdi. ogluna kaynana bana kv.Seni çok iyi anlıyorm canımm. Bu hissettklern bazı dönemlerde yoğun olark hissedlyr. Bazen ben de yetişemedğmi beceremedğmi yetemedğmi hissedyrum. Benmkilern arasında 20 ay var. Zor çok zor. Ama eş çok önemli bu konuda. Eşim olmasa ben de yapamazdm. Eşin nasıl biri kayv yi faln anneyi faln bırak en başta eş lazım insana bu dönemde. Kayv anne bisüre sonra insanı bunaltıyo. Olmasalar daha iyi yanımda diyosn çoğu zamn. Ama iyi biryse seni bunaltmcaksa neden olmasn tabi. Eşinle bu hissettklerni paylaştnmı?
amin inşallah canim. hayatımdaki en büyük düzen düzensizlik ne yazık kiAllah kolaylık versin canım merak etmenin yerden sonra düzeni oturtursun
amin sagolasin canimAy yavrum valla ben 2. Yi yapsam senin gibi olurum sanırım bende Allah yardımcın olsun
amin sagolasin canimEminim vardır o beceri tirt falan değilsin canım hepimiz böyle hissediyoruz zaman zaman emin ol her şey yoluna girecek allah yardımcın olsun
ben ilk gebelikte çok yaşadım hallales diye bir şampuan kullandım iyi gelmişti.Kızlar ya benim aşırı saçım dökülüyor ya kime söylesem emziren annelerde olur diyorlar hastaneye de gitmek istemiyorum bir sürü vaka var burada
Aynı durum olana var mı
günlere dağıtma olayı iyiymiş bi deniyeyim onu. kv kendi eviyle ilgilenmiyordur benim evle ilgilendiği kadar. ben kırmızı et yemem pişiremem de o alır yapar getirir çok dusuncelidir. ablamdan da destek istedim. çalışıyor ama iki güne bir gelirim yemek yapar dolaba koyarım dedi. aile çok kıymetli gerçekten. iyi ki varlar. ne yapsam haklarını ödeyemem. umarım bu süreçte bende az geliştiririm kendimi.canım inan hepimiz zorlanıyoruz..Allahim affetsin ben de bazen diyorum ne yaptım diye
ama sonra bir şekilde baş edeceğim diyorum..çünkü önüme bakıyorum seçenek yok..ve yol alıyorum..her saniye ilerliyor ve yol akıyor...
bir şekilde baş etmeliyiz..annelerimiz de bizim böyle buyütmedi mi? Allah boşuna ayağımıza cenneti sermemiş...
benim kayinvalidem de gelmiyor..bana getir bırak diyor ama laf olsun diye..bir gün değil bir saat sabredemez
.bugun ziyarete geldi 1 saat zor dayandi hemen gitti..yaşlı insan ne deyim..bende canımı sıkmamak için gitmiyorum..evde akşam nasil oluyor sabah nasıl oluyor hic bilmeden yaşıyorum cogu zaman..degil hangi günde olduğumuzu bazen hangi ayda olduğumuzu unutuyorum
üzme kendini..kayinvaliden yakına gelebilirse çok güzel olur..ama olmazsa da kendini üzme.kendine bir ev işi rutini olustur..kagida yaz.her gun bir is.ben oyle yaptim..ancak duzenledim.cunku zor bir bebegim ve onu kiskanan ikinci zor bebegim var.her gune sadece bir is yazdim.mesela bugun camasir yikayacagim ve toz alacagim.bir gun ev supurup silecegim.bir gun tuvalet banyo yikayacagim gibi...canin sıkılırsa buraya yaz..inan cok iyi geliyor burası bana..gülebiliyorum bura sayesinde aglanacak halimeburada dertleserek gulerek atlatiyoruz..bazen birimizin derdine hepimiz dua ediyoruz..simdiden sonra sana da dua edecegim
ben 9 aylıkken ilk adeti görüp üstüne hemen gebe kalmıştım offf. ilki için o kadar ilaç tedavisi görmüştüm halbuki kısmet işte. şimdi eşim korunuyor. 3. düşünmüyoruz ben hap kullanmayı istemedim spiralden de korkuyorum şu anda böyle çözüm bulduk.Ben de olmadım 6 nisan doğumlu oğlum ortana kizim da kizim 4 aylikken olmustum
ayyy benim ki de 22 aylık ne edecem bu konuda hiç bilmiyorum. hazır değilim sanirim ben2 yaşında çocuğuna tuvalet eğitimi veren oldu mu kızlar? Erken daha benm kız için yapamaz hazr değl blyrum ama yavaştan da başliyim adtk diyorm. O kadr gözümde büyüyo ki anlatamam. Kızımn da maşallahı var bi zeytin yese iki kilo yapargünde 5-6 kez bazen daha da fazla. Korkuyrum bu yüzden
valla takdir ettim masallahhhBen alıştırdim oglumu suan 23 aylık cok zor süreçti. Sükürler olsun bitti bizimkide çok tuvalete çıkıyor, 6.7 çıkıyor. Zaten bez dayanmıyordu iyi oldu. Bu seferde kıza meme verirken kaka diyor 3 saniye dahi durmuyor. Koşa koşa gidiyoruz
işte ben. valla hazır değilim. wc adaptörü aldım bi de alıştırma kulodu ama bez almaya da devam ettimya ben neler yaptimama o kendini hazir hissetmeden olmuyir işte
lazımlik aldim..bi tane de oyun cadiri.. seyyar tuvalet bile yaptim ona
tuvaleti balonlarla susledim
her sefer odul verdim
zilyon tane kulot aldim
sonunda basladi ve tabi 3 yasindaydi2 yasinda basladigim egitim 3 yasinda bitti ve ben tukendim artik.doktor kizdi.inada bindirdi cocuk dedi.sen sen ol hazirlik asamasini iyi kontrol et.ben hamileydim..bence o da olumsuz etkiledi
Ay canim benim bizim durumumuz seninle, aynı bizimkilerin aralarındada 17 ay var.Yok be güzelim senin bebeklerine senden iyi kimse bakamaz. Sen tırt felam değilsin. Senin sevgin yeter onlara. Biraz yorgunsun ama geçecek emin ol geçecek. Sonra iyiki 2 sini peş pese yapmısım diyeceksin. Onlar yakında bitbirine arkadaş olacaklar, seni fazlasıyla dinlendireceklerkızlar bana birşey deyin. ben iki bebeyle yapamıyorum. büyüdükçe küçüğü de ilgi kucak istiyor e büyüğü en twhlikeli cagi. annem yok biliyorsunuz kv biraz uzakta. şimdi ona baskı kuruyorum mersine taşınsın diye. ama napacam ben ya. biliyordum 18 arayla iki bebek benim neyime. yok ki o.kapasite yok ki bende. tirtim yani. offff yok o beceri. ben yillarca oku işe git gel. simdi yok ev islerinde o pratiklik. para cok olsa yardimci alacam full gelsin diye. ama simdi napacammmmm
Koşu bandı araştırayım hemenBen koşu bandını çok seviyorum baya da ben de işe yarıyordu evimin en değerli eşyası diyordum bakalım şimdi leslie ile bir ay devam edeceğim ise yararsa devam yoksa koşu bandimi açarım
Sen çok iyisin bnm yanımda baya iyisin aramızda 10 kilo var ben göbekli kaldım göbek eritmek için de uğraşıyorum
Benim haberim yok
ne güzel olmuş
Kim düşündüyse iyi düşünmüş
Maşallah o zaman sizlere ben olsam tosbik olurdum diyeceğim ama bnm doğumdan sonra boydan çekilmiş hiç resmim yok fotoğraf çekilmeyi çok seven ben fotoğraflara küstüm tekrar barışmam lazım
Ay canım ben emzirme de verdim kilo 76 ile girdim doğuma dikkat etmedim ama artık edicem hep beraber vericez kiloları ohhh62 kilo mu bebeğim maşallah
62 ye 10 kilom var benim
Benim bebekler manyak çoğu kiside söylüyor zaten. Oglum genelde sevilmez yemekleri hep sevdi, halada enginar kereviz bamya semizotu ıspanak fasulye brokoli bunları yiyor. Kızada kabagı denedim havada kaptı.Bakalım nasıl olacak ek gıda serüvenimiz çocukları ek gıdaya başlatıyoruz genelde kabak çorbası veriliyor ilk onun tadı iğrenç okuyor zaten bebeğin onu yememesi çok normal ondan isteği kaçıyor bebenin ben bu sefer daha düzgün kendim tadını begendigin yiyecekler vererek başlayacağım
O poliana nın bacaklarını kırıp eline vercem onu istiyoohhh 100 puani da kaptım benden iyisi yoh bu geceya işte iletişimi kesiyorum..en fazla merhaba..ama yine de insanları oldugundan daha iyi ve iyi niyetli oldugunu dusunmekten incinmisligim de çok...
bu saf tarafımı ne yapayim bilemiyorumyani saf olmaya iyi dusunmeye zorluyorum kendimi...içimdeki polianna ahhh bu polianna
Sadece meme ile beslenirken gunde 1 yapıyordu. Ek gıdaya geçtik 2 kere yapiyor, nadiren 3 oluyor.Kızlar bişey sorcam bebeğiniz günde kaç kere kaka yapıyor normali ne kadar benim doktor 3 kere yapıyor mu falan diye sormuştu o zaman yapıyordu ama artık günde 1 bazen 2 oluyor bazen yapmadığı da oluyor normali kaç
Bizimki ustten zorla veriyorum alttan cırt çıkarıyor çöp adam nasil et tutacaksa artıkKızlar bişey sorcam bebeğiniz günde kaç kere kaka yapıyor normali ne kadar benim doktor 3 kere yapıyor mu falan diye sormuştu o zaman yapıyordu ama artık günde 1 bazen 2 oluyor bazen yapmadığı da oluyor normali kaç
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?