Ben bi anne görmüştüm böyle toplulukta diğer odaya girďi yattı da çocuğunu öyle emzirmişti ben de böyle bakmıştım öyle emzirilir mı diye emziriliyormus meğerseBenimki de huy değiştirdi yatarak emmeyi seviyor öteki türlü kendini geri atıyor bağırıyor falan 4 ayda 4 ayrı bebekler sanki her ay başka bebek
Ben bi anne görmüştüm böyle toplulukta diğer odaya girďi yattı da çocuğunu öyle emzirmişti ben de böyle bakmıştım öyle emzirilir mı diye emziriliyormus meğerse
Insan başına gelince öğreniyor
Arkadaşım verdi poşette sarılı duruyor oturma minderi bakayım oturtacam benim oğlanı bir deneyim. Kızlarda kullanmamıştım zaten 1-2 ay falan anca kullanılır gibi sonra desteksiz oturmayı öğreniyorlar çok uzun sürmüyor. Şuan yastıklarla destekleyip oturtuyorum.Kizlar bebek oturmaya baslayinca dusmemesi icin oturma minderleri var sizce alsak ise yarar mi ne düşünüyorsunuz
Merhaba anneler Allah bagislasin.2.çocuğum bulantılarım yeni basladi okudukça doğurmayasım geliyor
Aynı benBen bi anne görmüştüm böyle toplulukta diğer odaya girďi yattı da çocuğunu öyle emzirmişti ben de böyle bakmıştım öyle emzirilir mı diye emziriliyormus meğerse
Insan başına gelince öğreniyor
Yaa Maşşallah en imrendiğim insan türü her koşulda uyuyabileno anneben olabilirim.
üç çocuğu da temel ihtiyaçlar konusunda kendime baglamayi nasil beceriyorsam. kimseyle uyumazlar. bir de kucakta emmeyecekler, illa yanyana yatacağız. 5 aylik ömründe ne alışkanlıklar ne prensipler edindin. hayret birşey.
35 yaşında o kadar prensibim yok yaa. yatacak bir köse versinler her kosulda uyurum ben ya. arabada oturarak uyurum, tv ses mes hiç umrumda olmaz. bir dd çocuklarima bak. paşa torunular sanki
Canim sagmakla artmiyor elimde pompayla geziyorum ama limiti gecemiyorsun gibi oluyor . Ve o süt normalde artik ona yetmemeli . Zorla iciriyorum zaten . Ama fazlasini da o sekilde hic degilse icirmek istiyorum mamayla karşılayarak. Ek gidada hic istek yok . Sabah haslama patatesi anne sütüyle acayim dedim . Bir cay kaşığı ucuyla vermem bile onu kusturdu .Canım ben de keşke daha çok sağsam sütüm artsaymış diyorum Sütüm iyice azaldı nerdeyse ful mama veriyorum şu an. O yüzden canını sıkma. Ek gıdaya az kaldı. O zaman sütün yeter ona
Ne kadar sürdü meme tutmaması bizde1 aydır uykuya dalacakken ve uyku aralarında emiyor uyanıkkenkrn emmiyor mama da zor tutuyor biberonu uyanıkken oysaki seçiyor mamayıda memeyi de inş bizim ki de dönerBiz geldik evimize şükürler olsun kızlarinsanın evi gibisi yok gerçekten. Oplan uyudu fazla durmadan hızlıca geldik. Tam eve 5 dk kaldı çıldırdı ağlamaktan dedim eşime sağa çek biz inelim siz de valizleri indirin eve indik yürüdük artık şıp diye sustu bunalmış sanırım arabada 8 saat yol kolay mı yine iyi geldi yavrum. Gelince de evi yabancıladı şaşkın şaşkın baktı her bi tarafa zor uyuttum. Zaten iyice yılışık bişey oldu tam uyutacam bakıyor yılışıyor emecek bırakıp hakırdamaya başlıyor sıpa ❤❤ memeye de döndü gibi uyku arası vere vere uyanıkken de almaya başladı çok şükür. Doyacak kadar sütüm yok ama ne çekse o kardır. Sık sık teklif ediyorum bakalım istediği zaman emiyor.
Evi de temizletmiştim annem de sağolsun dolaplarımı falan bir düzenlemiş geldim ki ev mis gibi kokuyorvalizleri de boşalttım bitti gitti şükür
10 gündür kayınvalidemdeydim işte canım orda bu işe odaklandım virüsten dolayı biyere de gitmedik pek. Hep oğlanın odasında oturdum yattım beşiğe değil kanepeyi açıp yatırdım gündüz ben de yanına uzandım mıkırdadıkça verdim memeyi. Giderken arabada uyurken bile hiç almamıştı sürekli kucağımda olmasına rağmen verememiştim hemen kendine gelip ağlıyordu. Dönerken kucağımda emzirerek geldim diyebilirim o bırakmadıkça çekmedim hiç ağzından. Emzik de meme reddine sebep oluyormuş bu aradaNe kadar sürdü meme tutmaması bizde1 aydır uykuya dalacakken ve uyku aralarında emiyor uyanıkkenkrn emmiyor mama da zor tutuyor biberonu uyanıkken oysaki seçiyor mamayıda memeyi de inş bizim ki de döner
( ohh ne güzel dayanmış 8 saat kuzucuk daha ne yapsın annesi allahtan 5 dk kala çıldırmış
bende 1 ay sonra gitçem .komşum balkonumum kuş cenneti olduğunu söyledi artık gidene kadar kuş cennetinden neye döner bilmiyorum)
Emzik kullanıyoruz evet ama kurtarıcım emzik benim10 gündür kayınvalidemdeydim işte canım orda bu işe odaklandım virüsten dolayı biyere de gitmedik pek. Hep oğlanın odasında oturdum yattım beşiğe değil kanepeyi açıp yatırdım gündüz ben de yanına uzandım mıkırdadıkça verdim memeyi. Giderken arabada uyurken bile hiç almamıştı sürekli kucağımda olmasına rağmen verememiştim hemen kendine gelip ağlıyordu. Dönerken kucağımda emzirerek geldim diyebilirim o bırakmadıkça çekmedim hiç ağzından. Emzik de meme reddine sebep oluyormuş bu arada
Ama ek gıda için erken bence hele seninki daha da küçüktü sanki bir yerde okumuştum bu gelişim basamaklarıyla ilgili belli bir ayda yemek görünce heyecanlanır ellerini çırpar yazıyordu hala zamanımız var bence. sadece sağmakla artmayabilir de işte ilk başta emzirme aralarında sağmadım ben hiç hep bi pişmanlık varCanim sagmakla artmiyor elimde pompayla geziyorum ama limiti gecemiyorsun gibi oluyor . Ve o süt normalde artik ona yetmemeli . Zorla iciriyorum zaten . Ama fazlasini da o sekilde hic degilse icirmek istiyorum mamayla karşılayarak. Ek gidada hic istek yok . Sabah haslama patatesi anne sütüyle acayim dedim . Bir cay kaşığı ucuyla vermem bile onu kusturdu .
Yaa Maşşallah en imrendiğim insan türü her koşulda uyuyabilenöyle güzel bir nimet ki. Ben de kafama bişey takılsa sabaha kadar dön dön. Yolculukta zaten uyuyamam gerçi bugün uyumuşum sanırım oğlanı ayağımda sallıyordum yaslanmış uyumuşum jandarma çevirme yapınca uyandım sanırım
Sanırım 2 aylıkken falan başlamış benim reddedilişim ben anlamamışım. Memeye alınca ağlıyordu ben de uykusu var diye sallıyordum baya bir ağladıktan sonra uyuyordu. Biberon istiyormuş bir ağlama krizi sırasında farkettik memeye ağlıyor biberona yapışıyordu sıpa. Sonra sonra hep nazla niyazla vermeye başladım sağım da yapamıyordum ha emdi ha emecek diye derken sütüm azaldı haliyle. Sağıma başladım ama 2 saate bir 10 ar dakika nasıl sağım yapıyım 3 saate bir yapmaya çalıştım makinam da iyi çekmiyormuş sanırım en yüksek ayarda başlatınca eskiden çok canımı acıtırdı şimdi hiç farkı yok gibi. 3 hafta önce kızkardeşim geldi o mamayı çoğalt az vermiyosun deyince mamayı arttırdık bu kez hep tok kaldı hiç emmedi beni. Emzirme akedemisini takibe aldım faceden ordan bir cesaret başladım bakalım.gün içinde her zaman veriyorum ben gülerken oynarken tutup bırakıyor mesela onun bile memeye uyarıcı etkisi var. Emzikle uyudu diyelim emziği çekip mememi veriyorum mıç mıç yaparken ister istemez süt geliyor bakıyorum yutmaya başlıyor süt kanalları da uyarılmış oluyor.Emzik kullanıyoruz evet ama kurtarıcım emzik benim
Bizim biberon reddi de var uyanıkken çok zor doyurmak
Peki kaç zamandır reddediliyordun düzelir mi acaba bizimki de uyanıkken sürekli teklif mi etsem
Ben ikinci kızımı geceleri hep yatarak emzirirdim öylece senin dediğin gibi uyuyakalirdiArkadaşım verdi poşette sarılı duruyor oturma minderi bakayım oturtacam benim oğlanı bir deneyim. Kızlarda kullanmamıştım zaten 1-2 ay falan anca kullanılır gibi sonra desteksiz oturmayı öğreniyorlar çok uzun sürmüyor. Şuan yastıklarla destekleyip oturtuyorum.
Sağlıkla kucağına al inşallah sen ocak şubat annelerini falab oku bence ben de arada gidip aralık annelerini okuyorum rahatlamışlar mı biraz diye motive ediyorum kendimi inşallah bol uykulu, sağlıklı, bol emen bir bebişin olur
Aynı benhep yatarak emzirdim ben 2.kızımı işten gelince kapının önüne yatardı kızım emmek için sonra koşa koşa yatağa çıkmaya çalışırdı. Oğlanı da alıştırdım yanına uzanıp emziriyorum çok kolayıma geliyor hem o da ben de terlemiyoruz. Kızım öyle uyurdu oğlum uyumayı beceremiyor dalamıyor sinirleniyor. Bakalım alıştırmaya çalışıyorum onu da.
Ben de direniyorum eMzirmek için . Aşıdan sonra reddetmeye başladı yine . Dediğin gibi azıcık memeye gelse emmese bile direkt Sızlatıyor uyarıcı etkisi oluyor . Ama sütüm arttı mı azaldı mı bilemiyorum . Gecelerİ sağım yapmıyorum yaklaşık 15 gündür . Gece emmede olamıyor pek . Mama ne kadar veriyorsun . Her emme sonrası veriyor musunSanırım 2 aylıkken falan başlamış benim reddedilişim ben anlamamışım. Memeye alınca ağlıyordu ben de uykusu var diye sallıyordum baya bir ağladıktan sonra uyuyordu. Biberon istiyormuş bir ağlama krizi sırasında farkettik memeye ağlıyor biberona yapışıyordu sıpa. Sonra sonra hep nazla niyazla vermeye başladım sağım da yapamıyordum ha emdi ha emecek diye derken sütüm azaldı haliyle. Sağıma başladım ama 2 saate bir 10 ar dakika nasıl sağım yapıyım 3 saate bir yapmaya çalıştım makinam da iyi çekmiyormuş sanırım en yüksek ayarda başlatınca eskiden çok canımı acıtırdı şimdi hiç farkı yok gibi. 3 hafta önce kızkardeşim geldi o mamayı çoğalt az vermiyosun deyince mamayı arttırdık bu kez hep tok kaldı hiç emmedi beni. Emzirme akedemisini takibe aldım faceden ordan bir cesaret başladım bakalım.gün içinde her zaman veriyorum ben gülerken oynarken tutup bırakıyor mesela onun bile memeye uyarıcı etkisi var. Emzikle uyudu mesela emziği çekip mememi veriyorum mıç mıç yaparken ister istemez süt geliyor bakıyorum yutmaya başlıyor süt kanalları da uyarılmış oluyor.
Evet canim küçük doktor 4. Ay dolunca dene demisti . Bir haftamiz var mama yoksa bunu belki dedim ama cikkkss olmadi . Yine sagsan belki biraz artarAma ek gıda için erken bence hele seninki daha da küçüktü sanki bir yerde okumuştum bu gelişim basamaklarıyla ilgili belli bir ayda yemek görünce heyecanlanır ellerini çırpar yazıyordu hala zamanımız var bence. sadece sağmakla artmayabilir de işte ilk başta emzirme aralarında sağmadım ben hiç hep bi pişmanlık var
Bakalım bu çocuklar bize daha neler öğreteceko anneben olabilirim.
üç çocuğu da temel ihtiyaçlar konusunda kendime baglamayi nasil beceriyorsam. kimseyle uyumazlar. bir de kucakta emmeyecekler, illa yanyana yatacağız. 5 aylik ömründe ne alışkanlıklar ne prensipler edindin. hayret birşey.
35 yaşında o kadar prensibim yok yaa. yatacak bir köse versinler her kosulda uyurum ben ya. arabada oturarak uyurum, tv ses mes hiç umrumda olmaz. bir dd çocuklarima bak. paşa torunular sanki
Emmeden hemen sonra değil ama bir yarım saat sonra ağlıyor 90 cc kadar veriyorum emdiyse.o şekilde uyutuyorum uyanırken tekrar emzirmek için bekliyorum başında. Bakalım olduğu kadar nasip artıkBen de direniyorum eMzirmek için . Aşıdan sonra reddetmeye başladı yine . Dediğin gibi azıcık memeye gelse emmese bile direkt Sızlatıyor uyarıcı etkisi oluyor . Ama sütüm arttı mı azaldı mı bilemiyorum . Gecelerİ sağım yapmıyorum yaklaşık 15 gündür . Gece emmede olamıyor pek . Mama ne kadar veriyorsun . Her emme sonrası veriyor musun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?