2020 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    313
Ayni benimkide oyle iste . Size ne dedi peki doktor tatlim
Bide sizde var mi hırıltı
Evet bizim hırıltı da doğduğundan beri var . Reflü dedi , 6. aydan sonra azalır dedi . Gastrotus diye bir şurup verdi ancak şurup içiremiyorum . Başka bir doktor da gaviscon verdi , reflü maması kullanmamı önerdi. Reflü maması çok köpürüyor ve gaz yapıyordu bıraktım doğru düZgün hiç kullanmadım . Gaviscon da ishal yaptı onu da kullanamadım . Durumu kabullendim , 6.ayı bekliyorum

Anladim canim sagol doktorlar konuşayım bi daha balalim.
Ben brda bi doktor var herkes iyo dio ona gittim o anlamadi da diger ay o doktr yoktu basla bi adama aldm o anladi döşünû dinledi bisey yok bogazina bakti e bosey yok deyince bu reflü dedi direk. Yani olmadi basla bi doktora git olmadi bemce. Birde reflü mamasini kemdin sor reflû olabilir mi de ben ilk defa duydum bnun mamasini. Aptamil hn 25 diye geciyo canm adı

Ben de ondan aldım canım umarım ben de memnun kalırım

Evt reflu mamasi cok köpüklü oluyo. Diger mama gbi hazirlanmiyor brde dinlendiriyosn flan onu snra iciyo ve dibini vermiyorum ben sadece. Benm oglani ragatlatti ama gaviscon verdi bize de bu aralar rahat die vermiyorm

Lepistesb canım senin oğlanı üniversite hastanesinin görmesi şart bence. Pandemide hastaneye gitmeye çekinmeyin kızlar biz biliyorsunuz ilk aylar sürekli hastanelerdeydik ve o kadar önlemliler ki özellikle üniversite hastanesi. Zaten pandemi bölümleri farklı, personel de çok tedbirli. Bir marketten kat kat güvenli yani.
6.ayı bekliyorum diyorsun ama benim bir arkadaşın oğlu 2 yaşındaydı ve hiç uyuyamazdı gece boyu salla salla çocuk sürekli kıvranıyor gibi diyordu bir sürü de doktora götürdü en son İstanbulda bir doktor buldu diyete başladılar süt ürünleri, buğday türevleri vs tam hatırlamıyorum başka neler vardı ama sonra düzeldi çocuk ve beyni de etkilemiş bu alerji biraz gelişim geriliği oluşmuş beyin beslenemediği için. Onu da tedaviyle yaşıtlarını yakaladı şuan ama tespit etmeselerdi ilerleyecekti belki. Zaten ağlıyor hastanede de varsın ağlasın orda çare bulunacaksa. Üniversite hastanesi tanı koymadan bırakmıyor zaten peşini anne babadan çok peşine düşüyorlar inan. Bizim sarılık neden uzun sürdü diye yapmadıkları test, tahlil kalmadı. Biraz yıpratıcı oldu ama içimiz rahat etti.

2.ayda 400 aldi . 3. Ay gitmedik asi falan da yok diye. Disari cikmamiz pek mümkün degil zaten . Bu ay mecbur aşıya gidecegi/ bakalim soylerler. Ama belli halinden çöp vucudun ustunde koca kafali bir lolipop gibi duruyor
Ya sabh sabh hic gulecegm yoktu yha kiz olsn belki ek gida iyi gelir senin bebeye tek sagligi iyi olsn da gerisi onemli degil. Birde gitmisken doktora da git derim. Benm oglandn kan idrar almislardi onlar temz cikinca reflü dedi. O kusmakarinda bu bi ara zatiflar gbi oldu zorla icirmeye calistm senin hesap icmiyodu sukur geri kendine geldi

Ya ne kadarlik olduvda diş cikmaya basladi oyle. Genelde diş kac aylikken cikiyor ki.? Pamuk kiz zorlaniyodr smdi dişten kiyamam ya ona. Kehribar kolye iyi geliyor diyorlar aldın mı xamm aldysan işe yariyorsa haber verir misn

Hoşgeldin canım Maşşallah Asya ya kolaylıklar diliyorum pıtır pıtır çıkarsın inşallah incilerini. Eviniz de hayırlı olsun güle güle oturun inşallah.

Ya ne kadarlik olduvda diş cikmaya basladi oyle. Genelde diş kac aylikken cikiyor ki.? Pamuk kiz zorlaniyodr smdi dişten kiyamam ya ona. Kehribar kolye iyi geliyor diyorlar aldın mı xamm aldysan işe yariyorsa haber verir misn
6aylıkken çıkardı benim kızlar canım ama 4 aydan sonra başlıyor damaklar sertleşmeye, kaşınmaya. Oğlanın eli sürekli ağzında bastıra bastıra çiğniyor. Ben de parmağımı veriyorum arada iyice kaşıyor diş yerlerini. Çocuktan çocuğa değişir kimi 3 aylıkken kimi 9 aylıkken çıkarıyor. Asya grubun en büyük bebeği 6 aylık olmak üzere sanırım

Ya benm oglan 3 ayliktan beri byle eli zaten hep agzinda da arada kaşıyo gbi yapiyo surekli huzursuz degil ama diş olmus olsaydi hem 1 ay daha gecti onun üstüne hem de huzursuzluk olmaz miydi canm . bi de anlasiliyo mu cikartmaya baslasa bakarak yda dokunarak

Her çocuk farklı tepki veriyor dişe canım kimi çok ağrılı çıkarır kimi anlaşılmaz bile ama dişlerin yeri belirginleşir hafif beyazlar patlamaya yakın kabarır. Şuan tüm dişler çeneden damaklara doğru hareket halinde olduğundan kaşıntı yapıyor. Kaşıntıya yeşil soğan ve pırasa çok iyi gelir eline verebilirsin

Reflü ya canm migdesine iyi gelmez ki ama onlar

Ama daha Önce de böyle besleniyordu . Bu aralar basladi bu kusma
Canım bizde de vardı idrar enfeksiyonu varmış o yüzden dedi doktor ama geçmedi sonra da bir süre ben biraz dikey emzirip mama veriyordum ve gazını almıyordum o pozisyonda bekliyorumdum bir süre öyle öyle azaldı birde bebeği uykusu gelmeden sallama bizim bebek arabada ve uykusu olmadan salladığımda kusuyor

Ben de ondan aldım canım umarım ben de memnun kalırım
Hadi bakalım inşallah iyi gelir sen biliyor muydun bilmiyorum ama hazırlaması esnasında birkaç püf noktası yazar kutusunda.
Mamayı hazırlarken evvelden kaynatılmış soğutulmuş suyu 40-50derecelik hale getiriyoruz. Sıralarına dikkat ederek hazırlıyoruz mesela 3 ölçü mama hazirlayacaksak 60 ml biberona önce şu koyuyoruz 3olcu mamayı suya katıyoruz kaşıkla çay karıştırılır gibi mamayı cozduruyruz sonra geri kalan 30ml suyu ilave edip yeniden karıştırıyoruz. Böylece ne katı parçacıklar ne de köpük oluşmaz.

Cağnım nisan anneleri ve nisan bebeleriii bizim karantina bittiiii çok şükür bi sıkıntımız olmadı demek ki kapmamışız virüs bundan sonra da kapmayalım inşallah tabi ben ocak ayında aile boyu hatta lojman boyu geçirdiğimiz gribin grip değil de korona olduğunu düşündüğüm için biraz rahattım ama bihter ziyagil gibi cümle kurdum neyse haydo da bu ara iyice hareketlendi dönmeler bağırış çağırış o biçim gülücükler zaten biliyonuz pek gulec beni benden aliyo bizde durumlar boyleee sizler nasilsiniz

Ohh çok şükür canmmm cok sevindm aman dikkat edin. Bizim de gorumcegl korona olabilir alt katta karantinada duruyolar bi tırsmıyo değilim yine de benm bebe brlki dönüyodur da sünnet oldu diye göndermedim hiç. Ama simdi salcam ya duzeldi cok cok az yeri kaldi o da bsey olmaz diyolar bakalm.

Ya evet okudum canım yani baya kötü olmuş umarım kapmamışlardır siz dikkat edin bari ya allah esirgesin hepimizi

Hadi öyle geçmiş olsun canım Ocak ayında geçirdiyseniz de tekrar geçirebilirsiniz maalesef. Vucutta bağışıklık 3 ay sağlanıyor sonra tekrar yakalanabiliyorsun grip gibi aynen. İnşallah yakalanmayız hiçbirimiz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…