Bu da kullanışlı gibi duruyor. İkeanınkinden daha konforlu. Gerçekten herşey o kadar pahalılaşmış ki alınacak gibi değil. Benim kullandığım hemen herşey kızımda aldıklarım. Kızım 10 yaşında on yıldır sakladım herşeyi. Beşiğinden bebek arabasına. Mama sandalyesine geçen baktım 1200-1700 arası değişiyor. Zamanında da iyi olan şeyler pahalıydı ama alınmayacak kadar değildi. Şimdi herşey ederinin çok üstünde. Allah kolaylık versin herşeyi baştan alanlara.Chicco baya pahalı ya ikeanınkini de düşme riski var diyenler olmuş bilemedim bende şunu beğendim ama kararsızım
Korkma benimki de öyle. Eğer sıkıntılı bir durum olsa daha dün gördü doktor anlardı.bizim de ayni ya...boyuna iltihap akiyor.korkuyorumoglum da boyle olmamıştı
Ben ilk bebeğimde bol soğanlı havuçlu ama salça ve tuz eklemeden pişiriyordum. Benim kızım haşlayıp püre yapınca hiç yemiyordu tükürüyordu. Doktor da böyle önermişti. Soğan ve havuç çok tatlı yapıyor yemeği. Öyle dene. Kaç aylık oldu?Kızlaar şimdi biz tadımlara başladık ya 3 gün yoğurt verdim bir sıkıntı yok yoğurdu attık listeye. Bugün yeni bişi denicem havuç ya da kabak diyorum ama evde taze fasulye varmış onu da verebilir miyim erken mi sizce? Verebilirsem nasıl vereyim haşlayıp vereyim mi yoksa püre gibi mi yapayım bir bebek taze fasulyeyi nasıl yerki
Deneyeyim canım öğün yaparken dediğin çook mantıklıBen ilk bebeğimde bol soğanlı havuçlu ama salça ve tuz eklemeden pişiriyordum. Benim kızım haşlayıp püre yapınca hiç yemiyordu tükürüyordu. Doktor da böyle önermişti. Soğan ve havuç çok tatlı yapıyor yemeği. Öyle dene. Kaç aylık oldu?
Korkma benimki de öyle. Eğer sıkıntılı bir durum olsa daha dün gördü doktor anlardı.
Yani minik minik tadimlar tabi ki ben kızımda çorbalarına katıp çatalla ezip veriyodum havucla patatesle verirdim❤ cok uşeniyorum artik ek gıda olayına kızımda çok dikkat ettim tarifler yaptım üç gün bekleme kuralı araştır yeni tarif bul hangisi hangi açıdan zengin dengeyi kur amaaan bunda öyle olmam imkansız aklıma eseni yapıp veririm tuz şeker salça olmadan sonra onlarada alistircam bakalım
Bence fasulye için erken patates kabak havuç bunlarla başlayabilirsin. Bunların alerji yapma ihtimalleri daha düşük bir de. Taze fasulye vereceksen buharda haşla, güzel pişkin sonra çatalla ez o şekilde verirsin. Bir de yutamaz veya zorlanırsa, yoğurt denemiş siniz zaten. Az da yoğurtla yedirirsin. Öyle katı yiyecek verdiğiniz zaman, ortadan direkt dilinin üstüne kondurma. Böğürebilir.hatta katı yiyecekleri İlk başlangıçta kaşıklı değil de, el ile yandan yandan ağzına sokar isen, dama ile daha güzel ezip yiyor. Bazı bebekler ek gıdada biraz zorlanıyor o yüzden dedim.
Ya instada gordm kaydetmemisim de. Kadin muz ve seftakiyi suya koyup kaynatio snra irmik atio ve nisasta koyuyo en son robotta cekio meyveli muhallebi yaptı bnde mi oyle yapsam hosuma gitti. Ya bi de byle syleri kacinci ayda verilir
Ğnsan mecbur kalıyor valla bende hala annemlerdeyim eşim seminerlerden dolayıgitti bir yandan aklım onda bir yandan da teyzemler akrabalar burda gelenler oluyor gelme desen olmuyor bazen mecbur bizde gidiyoruz gelip gidince psikolojim bozuluyor bir yerim ağrıyor mu ateş var mı cidden psikolojik savaş bir yandan daSonsuzUmut Bnde haftasonu anneme gidecektim ablamin çocuğunun dogum gunu flan var birde diger ablam taşınıyor esim yardima gidecek.simdide bebekten dolayi tedirgin oldum ya
Şekerparemm aramizda tamampişşst aramizda kalsin..galiba bend e üşeniyorum
evet katılıyorum kocaman bir +1
irmik ve nisastayi daha once denemis olman lazim.seftali ve muzu da.eger buğday nisastasi kullanacaksan o da zaten irmikle ayni hammadde tek tek denemene gerek yok.muz pisinde tadi biraz degisiyor ama
Şekerparemm aramizda tamamben urfadayim bir yaşından sonra isot bile veririm allahım 2.çocukta boyleysem allah muhafaza 3.olursa herhalde doğar doğmaz acili adana kokorec falan veririm
Bence en doğrusu seçici olmasın bende 1 yaştan sonra acı tatlı hepsini veririm ama ben ek gıdaya da 6. Ayda başlatmayı düşünüyorum tadımı da 6dan önce düşünmüyorum bende Antep’te ek gıdaya baklava ile mi başlasamŞekerparemm aramizda tamamben urfadayim bir yaşından sonra isot bile veririm allahım 2.çocukta boyleysem allah muhafaza 3.olursa herhalde doğar doğmaz acili adana kokorec falan veririm
ya ilahi aslı ya güldürdün valla eksik olmaYok kuzumm totosunun altına koymuyorum yastıko kadar da degil kraliyet soylusu mu otursun işte sert sert halılarda
Canım yazmayı unutmuşum ayrıyeten bizde araba kredisi ödüyoruz.ya babası işe yaramaz bi tip.üşengeçliğinden 3 karısına da bakamamış boşanmış.adam annesinin başının ucunda oturuyor onun maaşını yiyor şaka gibi.he alkolik aynı zamanda.eşim onun alkol parasını her bi bokunu gönderir.emeklisi bile yok sigorta sayfası tertemiz.eşim onun sıfırdan sigortasını ödüyor.ne yazıkki kp kv yönünden bahtsızımKiz iyi aliyomus maasi bizim ki 3 buçuk aliyo kredi karti borcu var daha dogrusu kredi kartlarina borcu var ondan kalmiyo bize bisey aha bi de smdik araba aldik ev alamayinca araba uyguna geldi onu bitirecekler snra onu vrrip üstüne ev alacagix yani ölme essegim ölmekb calismiyo mu da hic herseyi eşin oduyo adamn emeklisi de mi yok yani. E yazk size de belki onlara vermese ev alabilirsn yani. Tek oglansa yapacak bisey de pek yok ama baska varsa tek sizin yapmanz da hos olmuyo bence. Sende sigara iciyosn galiba bana koca evlenmeden once aliyodu 2 3 paket smdi nasi kiziyo
Baklava hafif gelir kanka şöyle kuyruk yağıyla bi kavurma ver çocuğaBence en doğrusu seçici olmasın bende 1 yaştan sonra acı tatlı hepsini veririm ama ben ek gıdaya da 6. Ayda başlatmayı düşünüyorum tadımı da 6dan önce düşünmüyorum bende Antep’te ek gıdaya baklava ile mi başlasam
Yok kanka değiştirdim fikrimi eşim Adanalı ben en iyisi şirdanla başlayayım olayaBaklava hafif gelir kanka şöyle kuyruk yağıyla bi kavurma ver çocuğa
Bence sat monte de edilmiyormuş zatenBu arada bende kızımda İKEA’nın mama sandalyesini kullanıyorum antilop çok memnunum.kızlar birde bişey soracağım ben ana kucağı yani puset almıştım hiç kullanmadım,biyere gidemedik daha doğrusu.bebek arabasına da monte edilen bi model değil Maxi cosi pebble plus.yani ona uygun bebek arabam yoktu.ikinci el sitesine koydum ve hatırı sayılır bi fiyata alıcı çıktı.acaba ek gıda da falan işime yarar mı veya yatırıp yedirmeye yada satsam mı akıl verir misiniz bana? Korona dan yolculuk hayal şimdilik ama bilemedim ki
Aynen kanka tuttum bu fikri şırdanı yedikten sonra çocuk gece ayaklanmaya falan başlar takipte kalYok kanka değiştirdim fikrimi eşim Adanalı ben en iyisi şirdanla başlayayım olaya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?