2020 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    313
Ahhahha aynı ben de karnım doysun modunda biriyim ama yinele bulaşık çıkmasın diye az aç kalmamışımdır eşimde tam tersi çok sever yemek yapmayı hamilelik buyunca çok yaptı ama mutfağı batırırdı
Ahgashs inş yapmazsın temellikben tembellikten bir de bebe bisküvisi vermeyi düşünüyorum ben verilir mi1 yastan önce acaba.

Aman yapısında batan mutfak olsun, eli lezzetli ise ben yaptırırdım. Yaşanan ev dağınık olur. Çöpü bulasığı cok olur. Mutluluk Hayat yaşanan evde. Cici bebeyi genelde pek önermiyorlar, ama kilo alamayan bebeklere ver diyor doktorlar. Kilo yapıyor

Yani güzel yaptığı yemekler var fırın ve tava işinde iyidir hele muzlu süt ve keki çok güzel olur ama ben mutfağı çok kirlettiği için izin vermiyordum ya ben aşırı uyuz olurum ortalıkta bir şey olmasına
ya öyle mi6. Ay kontrolünde sorarım yine saol cankm
Birde annemler bana ılık suya (açık çaya) somun ekmek içi yumurta sarısı biraz pekmez ve peynir koy ver diyor Yaptın mı sen hiç

Elide lezzetliymis batsın boşver. Senin cocuk daha cok batiracak ilerde. Somon ekmegi vermedim ama. Mantikli denerim. Ben sabah kahvaltisina. Bir tatlı kaşığı süzme peynir, bir kasık labne, bir çay kasığı tereyağ. Bir yumurta sarısı, bir çay kasığı pekmez veriyorum.Ihlamurla ıslatıyorum. Oglumda her seyi ayri ayri veriyordum. Bunda biraz yoruluyorum digeride yemek bekliyor. O yuzden bu sekil veriyorum. Gecen gun 2 cici bebe kattım icine, pekmez koymadim.

Desene daha çok uyuz olurum
ıhlamuru hiç düşünmemiştim
Ay sende yiyor musun korkarım ben cici bebe her seferinde kendime ve eşime de hazırlarım bebekle beraber 3er kase yeriz

Desene daha çok uyuz olurum
ıhlamuru hiç düşünmemiştim
Ay sende yiyor musun korkarım ben cici bebe her seferinde kendime ve eşime de hazırlarım bebekle beraber 3er kase yeriz
Yok ben yemiyorum. Kilo yapar diye düşünüyorum, ogluma yediriyorum ama kiloluda degil. Kilo almamak için değilde, ben pek alışmamısım abur cubur, kek bisküvisi felam yemeye,O yüzden yemiyorum.Ama seinde seviyorsa 3 nüz oturur bi güzel afiyetle yersiniz. Bana doktor ıhlamur la ıslat, çay kansızlık yapar, süt yasak. Ihlamur hem faydalı dedi. Geniz akintisi olmaz dedi.onu kullaniyorum.

Yeşil fasülye çorbası mı
bende az suda yüzen kuru fasülye yapmadım
Ama ben zirveyi baya yukarı taşıdım Kayseri yağlaması noktayı koydum
Ooo çok severim hiç denemedim yapmayı ama hamurişi ile aram yok pek yapma bakımından yoksa yeme bakımından canciğer kuzu sarmasıyız ya çorba gibi yapmıştım yeşil fasulyeyi ey gidiii

Ben ortancama hünnap bebe biskuvusi verdim hep keçi sütlü

Ben de öncekilerde ıhlamurla islatiyorfum sen deyince hatırladım ilk ikisinde karışım yaptım bunda da yaparım herhalde

En güzeli Vallahi büyük kolaylikmis. Oglumda doktor herseyi tek tek dedi, cok zorlaniyordum.
İlk zamanlar tek tek vermek çok sıkıntı gerçekten krep omlet fırın patates verebiliyordum 2.kızım karışım yemedi hiç. Yumurtanın sarısını da tek yiyemiyorlar lor peyniri de öyle. En iyisi 2-3 ay karışım yapmak. Sonra kaşar falan yiyebiliyorlar yavaş yavaş. Öğlen havuç kabak bebek irmiği haşladım verdim sevmedi bugün zor yedi elini yüzünü buruştura buruştura. Yoğurtu iyi yedi ben de bir ondan bir ondan verdim uyutup emzirdim sonra da. 6.ay bitsin 2 hafta sonra akşam öğününe de geçecem inşallah. Makarnavitmadan gece muhallebisi karışımı da aldım. Onunla başlarım muhtemelen. Bebe bisküvisi karışımı da varmış onu da yine 2 hafta sonra yapayım dondurucuya koyayım bir tepsi diyorum bakalım.

Kızlar bahsetmiştim Eskişehirdeyken eşimin bir akrabası Almanyadan geldi covid çıktı vs diye. Adamcağız bugün vefat etmiş yoğun bakımdaydı 1 haftadır verilen ilacı içmemiş hiç ben iyiyim bir şeyim yok demiş sonra biranda fenalaşmış ciğerler bitmiş. 65-70 yaşlarındaydı.

Nasıl bir karışım
Yumurta sarısı biraz pekmez
ceviz ve kajuyu blendir da iyice çekip bir kaşık bu karişımdan 1 kaşık labne 1 kaşık süzme peynir iki üç keci peynirli bebe biskuvisi bunları ıhlamurla karıştırıp kahvaltı olarak veriyordum şimdi de öyle yaparım ama hemen değil biraz ek gıdaya alışınca

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…