Sağlık ocakları da kan testi yapmadan, başlatıyor demire.ben sordum demirin düşük veya yüksek çıkmasının bir önemi yok. Maksat bu ilacı depolarının dolması için veriyoruz.ileride kansızlık yaşamasın diye dedi 8 aydan sonra kan tahlili yapılacak normal çıkarsa kesilecek dedi.Deyim ben de aldiriyim ya ama once kan mi alinsa yoksa direk doktor muayenesi olmadan mi versem?
He bi de oyle demeleri var herseyden vitamin alsinmiş ya sanki bana onemli biseymis gbi dişi cikmaya baslar et tavuk zamani gelir vermem de hadi oylr dese. Herseyden veririm insallah zamani geldiginde yiyecek ama adamlarda acelecilik var resmen yeminle hic byle hayal etmemiştim hic biseyi. Ama o teyzesi vs kim yapma dedigimi yaparsa bende onun torununa yapma dedigi seyi yapma cabasina giricem o an beni anlasnlar diye ama yapmam ben onlar gbi degilim veriyomus gbi yapacagm baksinlar nasi oluyomus
Ay Allahm ya ne anliyolar oyle yapinca acaba ellerine ne geciyo cok merak ediyorm ne kadarlk kızın peki.? Bu nasi bi dusuncesizlik ya. Demiyolar ki hadi bisey olsaydi bu mantik yok sanki onlarin yedigi bunlarn bogazndan geciyomus gbi zorluyolarHeryerde var bi manyak, oğlumu doyuruyordum mutfakta, iceride kızıma yarım dilim pasta yedirmisler.pastanin icindende kocaman badem çıkıyor, kiz bogulurken bianda bağris oldu, koştum zor aldim ağzından. Bazıları cok biliyor cok karışıyor.
Veriyim ben o zman ya bana 1 yasina kdar dediler 8 ay snra kan vs hic diyen yokSağlık ocakları da kan testi yapmadan, başlatıyor demire.ben sordum demirin düşük veya yüksek çıkmasının bir önemi yok. Maksat bu ilacı depolarının dolması için veriyoruz.ileride kansızlık yaşamasın diye dedi 8 aydan sonra kan tahlili yapılacak normal çıkarsa kesilecek dedi.
Bilemedim ben canim.Ya iyice kizardi yüzü alerjik mi bi bakin ya valla bunaldm iyice aglicam az kaldi icim hic rahat degil. Bi de kasiyo surekli elini yüzünü
Sagl ya valla cok korkuyorum alerjk olmus olsa eger hemen gitmesi gerekli dimj doktora yda napmam lazim benm birden kizarip gidiyo geri kizariyo zaten. Hep sinek sivri yedi flan dedik de gozumun onundeyken kızardı bu sefer bir de 4 5 gun snra 5 aylk olacak beklesem bi o gunu yksa hemen goturmeli miyim kafam iyice karisti...Bilemedim ben canim.
Insallah onemli bir sey degildir, gecmis olsun.
Malesef ama yarim pasta cok degilmi sencede. Bana cok geldi ben bile bir çatal alırken. Gözü kalmasin diye biraz tattir birak. Bademi goremiyecek kadar cok doldurup sokmuslar ağzına, birde yattigi yerden yedirmisler.
Ben daha önce de anlatmıştım kızımda küçücüktü limonlu çaya kadar ağzına sokmaya çalışıyorlardı ne anlarlar bilmem. Doktora sormuştum dört aylıktı zararı olmayacak ne verebiliriz en azından söyleyin de onu verdireyim demiştim. Kadın dedi ki "benim çocuklarıma da annem bakıyor anne yapma daha erken verme diyorum sen kaç çocuk büyüttün ne biliyorsun" diyormuşKafam cok karışık oldugu icin birsy soracagm size.
Ya 3 4 gun once teyzesinin koyundeydik salca kaynatiyolardi teyzesi de domates veriyim bylr suyu iç dedi benm oglana bende yasak dedim haaa dedi yaklasti elinde domatesle direk sıktı hemen agzina verdi üstü basi heryeri domates oldu o günden beri de yada tesadf mu artk bilmiyorm yuzunde bylr sivri yda sinek ısırığı gbi seyler cikiyo sabahlari kipkirmizj sekilde snra azaliyo her sabah oluyo ama alerji midir degil midir anlam veremedim bi türlü odaya ilac da sıkıyorum sinek sivri vs de göremiyorum anlayamadim bi türlü. Alerji olsa nasil anlarm acaba.? Kv tutmus sabah domates sos yapmistm patats kizarmasi yanina kucucuk ekmekle agzina verdi direk yapmayin diyorm dinleyen yok kafayi yedircekler. Gorumcemn kocasi da tutmus annem balı suyla ozerdi verirdi dio bal tamamen yasak zaten bi de he olabilir diyolar eskiler oyle verirmis diyolsr acaba zarari olir mu diye asla düşünmüyorlar
Her alerji hemen gidecek diye bir şey yok.bazı alerjen şeyler Yavaş yavaş zamanla geçer. Bebek egzaması da olabilir. Bazı yiyeceklerde egzamasını tetiklemiş olabilir. Bunlar da normal sohbetler canım benim. Herkes birbirinden tecrübe sahibi oluyor. Çocuğu için çare arayan bir kadından, bence kimse bunalmaz. Ama sen şimdiden bıkma yolun uzun. Ufak tefek sıkıntılar her bebekte oluyor. Düzelir inşallah en kısa zamanda. sen doktora gidene kadar elinde krem varsa, krem sürSagl ya valla cok korkuyorum alerjk olmus olsa eger hemen gitmesi gerekli dimj doktora yda napmam lazim benm birden kizarip gidiyo geri kizariyo zaten. Hep sinek sivri yedi flan dedik de gozumun onundeyken kızardı bu sefer bir de 4 5 gun snra 5 aylk olacak beklesem bi o gunu yksa hemen goturmeli miyim kafam iyice karisti...
Ne zaman normal sohbet etmek icin yazacagim buraya acaba hep bi olumsuzluk hep bi kötü mesaj atiyorum resmen bıktım resmen ya sizi de mesajlarimla bunaltiyorm hic olumlu bisey yazmiyorm
Ayyy masalllah yani hele ona tm demeleri lazm sen iyi bilirsn demeleri gerek inlar da da ayni sorun var yarabbim benm tek çözümüm ayri ev. Ya bi de 1 yasina gelsn calis duyo eşim bi an omce toparlanip kendi evimize cikalm dio e ben nasi guvencem ki bunlaraBen daha önce de anlatmıştım kızımda küçücüktü limonlu çaya kadar ağzına sokmaya çalışıyorlardı ne anlarlar bilmem. Doktora sormuştum dört aylıktı zararı olmayacak ne verebiliriz en azından söyleyin de onu verdireyim demiştim. Kadın dedi ki "benim çocuklarıma da annem bakıyor anne yapma daha erken verme diyorum sen kaç çocuk büyüttün ne biliyorsun" diyormuş. Çocuk doktoru bile uğraşamamış. Ben elma ver desem onlar armut verir uğraşamazsın demişti. Artık bekçi gibi tepelerine bitiyordum gördüğümde. Çok da seviyorlardı asla kötü niyetleri yoktu ama zararlıymış, alerjiymiş, kabızmış hiç anlamıyorlardı.
Ne kremi sürüyüm peki bi de bu egzama ne yeni duydum bunu da. Ya ne biliyim ben buraya her mesaj attigimda hep sorun hep sorun normal gunum gecmiyo resmen hele ki birde byle kalabalk olunca herkes bi kafa zaten bisy olmaz diyolar hemen ama gorucem gorumcemi de oyle kucukken agzina bisey verecek mi smdi bemm cocuguma yaptiklarini yapacak mi hepsini dicem herkeseHer alerji hemen gidecek diye bir şey yok.bazı alerjen şeyler Yavaş yavaş zamanla geçer. Bebek egzaması da olabilir. Bazı yiyeceklerde egzamasını tetiklemiş olabilir. Bunlar da normal sohbetler canım benim. Herkes birbirinden tecrübe sahibi oluyor. Çocuğu için çare arayan bir kadından, bence kimse bunalmaz. Ama sen şimdiden bıkma yolun uzun. Ufak tefek sıkıntılar her bebekte oluyor. Düzelir inşallah en kısa zamanda. sen doktora gidene kadar elinde krem varsa, krem sür
Bende de kızımda da sık olur. Kenacort orabase diye bir kremi var ama bebeğe kullanılır mı bilemedim. Benim kızım büyük ona da ne zaman başlamıştık bilemiyorum. Tek seferde kesiyor gece sürüyorsun böyle yapışık bir krem sabaha kadar neredeyse geçiyor. Ama bebek için doktora bir sor. Eğer kullanılıyorsa çok çabuk geçer.Kizlar ya bi baksaniz resme elimin orda agzinin icinde daha yeni byle beyaz bisey olustu bu da mi alerji ne anlamadim hiç patlarsa nolacak nasi dayancak biz bile agriyo derken nolacak byle ya bi fikri olan var mi.?
Tam resmi varsa eger bi atsan sana zahmet. Soruyum da ne icin o krem alerji mi baska bisey miBe
Bende de kızımda da sık olur. Kenacort orabase diye bir kremi var ama bebeğe kullanılır mı bilemedim. Benim kızım büyük ona da ne zaman başlamıştık bilemiyorum. Tek seferde kesiyor gece sürüyorsun böyle yapışık bir krem sabaha kadar neredeyse geçiyor. Ama bebek için doktora bir sor. Eğer kullanılıyorsa çok çabuk geçer.
Domates yapmıştır bence kuzum aft gibi asitli olduğu içinAblama da attim yeni o da aft dedi buyk ihtimal. Neden olir peki canm bu ya ne zaman gecer yedigi bisey mi yapti ki
Bişey olsa kim verecek hesabını yaHeryerde var bi manyak, oğlumu doyuruyordum mutfakta, iceride kızıma yarım dilim pasta yedirmisler.pastanin icindende kocaman badem çıkıyor, kiz bogulurken bianda bağris oldu, koştum zor aldim ağzından. Bazıları cok biliyor cok karışıyor.
Yuh artık bir şeyler tattıranı duydum da böyle yedirene de ne diyeyim. Allah akıl fikir versin. Çok geçmiş olsun. Allah korumuş.Heryerde var bi manyak, oğlumu doyuruyordum mutfakta, iceride kızıma yarım dilim pasta yedirmisler.pastanin icindende kocaman badem çıkıyor, kiz bogulurken bianda bağris oldu, koştum zor aldim ağzından. Bazıları cok biliyor cok karışıyor.
Ben en iyisi yarin saglk ocagina götürüyüm ya hem icim rahat eder hem kafam yda olmadi doktora direk götürürümDomates yapmıştır bence kuzum aft gibi asitli olduğu için
Ne iyi gelir bilmiyorm ama en ufak biseyde virus suphesi yapiyorlar zaten goturmen iyi olir aslinda ama hemen pandemi yerine gonderirler bu da tehlikeli olur yaniKızlar ya bebeğim grip olmuş hırıltı bir sesi var ne iyi gelir. Doktora götüreyim mi sizce
Olsun oyle dusunme. Birbirimize destek olmaya calisiyoruz burda olabildigi kadar.Sagl ya valla cok korkuyorum alerjk olmus olsa eger hemen gitmesi gerekli dimj doktora yda napmam lazim benm birden kizarip gidiyo geri kizariyo zaten. Hep sinek sivri yedi flan dedik de gozumun onundeyken kızardı bu sefer bir de 4 5 gun snra 5 aylk olacak beklesem bi o gunu yksa hemen goturmeli miyim kafam iyice karisti...
Ne zaman normal sohbet etmek icin yazacagim buraya acaba hep bi olumsuzluk hep bi kötü mesaj atiyorum resmen bıktım resmen ya sizi de mesajlarimla bunaltiyorm hic olumlu bisey yazmiyorm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?